Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3483 / 3600
(#) tufatofu válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

A gyártók alkalmaznak fordított jelölést is olykor, nagy az összevisszaság, ezért kérdezném olyantól aki pl zenekari berendezéseket javít, hogy mi a valóság, mert a forgalmazók hol az A jelölésűnek írják, hogy lineáris, hol a B-nek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
(#) Bakman válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Nem 'A' típusúra írja a lineárist.

R16148D1A2B500K

Utolsó karakterek: B 500 K

Lineáris, 500 kΩ-os poti.

Adatlap alapján fel kell bontani a kódját: R16148-1A-2-A500K. Nem tudom, mit akarnak a "D" betűvel a HQ oldalán, de olyan poti nincs a gyártó kínálatában.
(#) tufatofu válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Köszönöm, bár még nem értem miért írja, hogy "POT.500K/A 001" a "Potméter 500K mono lineáris "D profil" PCB"-hez, ha az 500K/B logikusabb volna.
(#) Kinka István válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 / 2

Szia!

"Nem tudom, mit akarnak a "D" betűvel a HQ oldalán, de olyan poti nincs a gyártó kínálatában."
Szerintem a lecsapott tengely profiljára utal, D-alakú.
(#) tufatofu válasza Kinka István hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Az a tengely vége D alakú
(#) Bakman válasza Kinka István hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Valóban, elnéztem. D tengelyű potikhoz másik adatlap tartozik, az általam feltöltöttben nincs meg a rajza.
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Tulajdonképp erre én is voltam már kíváncsi, és találtam is potméterekről topikot.
Jól megtudtam, hogy A a lin, B a log. Kivéve, ha fordítva van, és B a lin, az A a log. Teljesen megbizonyosodtam a bizonytalanságról.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Lásd itt is. Van "C" jelű is.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Igen, ott is épp azt beszélték meg, hogy vagy ez az igaz, vagy az.

De egy jótanács ott is van:
-Legérdemesebb a gyártó adatlapját elolvasni. Talán ez a legjobb (más dolgoknál is)
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Itt van egy adatlap: Bővebben: Link. Van benne sok típus, "A"-ból kilenc, "B"-ből 12, C-ből hat és létezik, legalábbis papíron M és N variáns is.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Oké
Nem én voltam kíváncsi rá (most legalábbis), én csak elmondtam (itt, az offtopikban) a kérdezőnek, hogy a valós topicban sem találtam korrekt választ
Ha venni fogok (megint, de ritkán kell) akkor én is adatlap után nézek. (Aztán ha a kereskedő a saját elképzelése miatt A-t ad B helyett -mert szerinte az bizony az, akkor az úgyis otthon derül ki )
(#) tufatofu válasza szs hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Az "otthon derül ki" nem a legszerencsésebb opció, mikor a tartósság jegyében vesz 30-40 db-ot valaki jó drágán, és a másik fajta lett volna a jó Olvastam valami fórumon olyat is, hogy az ALPS jelölése maradt a régi, azaz Lineáris A, Logaritmikus B. A valóságtartalmát nem tudom.
(#) SzervízMacska válasza szs hozzászólására (») Ápr 8, 2023 / 1

Nagyon egyszerű boltban, meg kell mérni…
(#) szs válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Végülis -igen.
De szerintem a fórumtársunk azért kérdezett, mert valahonnan megrendelni kénytelen.
(#) tufatofu válasza szs hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Igen, sajnos nagyon szegényes az ellátás itthon jobb minőségű potméter terén. Köszönöm a segítségét Mindenkinek!
(#) don_peter válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Bocs, csak most vettem észre, hogy reagáltál. Ha vissza olvasod a teljes beszélgetést láthatod, hogy semmilyen módon nem kívántam neki kárt okozni, ezt ajánlotta egy felhasználó én ettől mindig kulturáltabban próbálok eljárni. Ismerem a kamera működését és biztosan állíthatom, hogy nem az automatikus mozgásérzékelő mozgás van beállítva. Ezt azonnal teszteltem, hogy még véletlen se lőjek mellé.
Nah de történt azóta esemény, tegnap.
(#) Gafly válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Várjuk a részleteket.
(#) don_peter hozzászólása Ápr 9, 2023 / 1

Először is Boldog nyuszit mindenkinek.

Emlékeztek még a kamerás sztorimra? Ha nem vagy most csatlakoznál be, akkor olvass vissza kérlek mert sokat beszélgettünk a témáról.: Bővebben: Link

Most újabb esemény van, ami talán rendezte is remélhetőleg "végleg" a dolgot.
A régebben kitárgyalt dolgokból 2-őt próbáltam ki, nem huzamos ideig csak tesztelés képen. Az egyik egy komoly zöld lézer és egy még komolyabb kék lézer. A tapasztalatom az, hogy teljesen felesleges, főként mert automatizálni kellene és olyan fényszennyezéssel jár, hogy ha másért nem is, de emiatt szólhat nem csak a kamera tulajdonosa, de bárki aki este egy ködösebb vagy magas páratartalommal rendelkező időjárási körülmények közt, ha használom. Egyszóval durván látható a vonal a légtérben. Hozzá tenném, hogy olyan magasan van, hogy az egészség károsítással nem járna, csak fényszennyezés van, ha ez annak számít. Lényeg, ezt elég hamar elvetettem, csak teszt céljából pár pillanatig teszteltem.

Azt még egyszer nem kívánom leírni miért nem akarok szólni neki, legyen elég annyi, hogy nem akarom, hogy én legyek az a szomszéd, akinek mindig mindenkivel baja van.

Mivel nem szűnt meg csak nagyon rövid ideig, mikor a középső ujjammal fejeztem ki nem tetszésemet a megfigyelésem kapcsán, ezért úgy döntöttem az egyik kamerámat leszerelem, amely amúgy is rossz helyen volt és ideiglenesen kvázi állkamera módjára (tehát nem kötöttem be, működésképtelen állapotban) felszereltem egy saját lámpaoszlopomra, olyan magasságba és olyan célzott szenzor pozícióba, hogy olyan hatást keltsen, mint ha folyamatosan az ő udvarát és őket figyelném. Egyetlen egy dolog lehetett csak ami lebuktatott volna, hogy nem volt bekötve az pedig, hogy este nem világított vörösen az infra része. De gondoltam ennyire csak nem okosak, hogy ezt azonnal kiszúrják.
Gyerekes? Igen az én is tudom.
De elértem a célom. Nem telt el 2 nap már jött az üzent, hogy fordítsuk el a kamerát és ne figyeljük őket mert az a személyességi jogukat csorbítja..
Genyó voltam, de leírhatatlan jó érzéssel töltött el, hogy végre megérezték azt, amit mi már hónapok óta átélünk és a végén sikerült azt elérnem, hogy ők kezdeményezzenek az ügy megoldását tekintve.
Természetesen jól átgondolt tisztességes válaszban leírtuk a kínunkat és kvázi gesztusként elsőként, én mondhatni 1 percen belül le is szereltem az állkamerát.
Ezek után persze jött válasz vergődés, annak kapcsán, hogy mi már több hónapja ezt látjuk a részükről és próbálták arra terelni a dolgot, hogy őnáluk automatikus volt a kamera és küldték a képet, hogy ők mit látnak.
Természetesen láthatóan átállították olyan pozícióra a kamerát, hogy még véletlen se lehessen belátni hozzánk csak az udvarukat és persze a kamera képén a dátum friss volt illetve láttam mikor a kamerát elfordította az üzenetünk hatására..
Szeretném megjegyezni, hogy anno én ajánlottam nekik ezt a kamera típust és én is voltam, aki segített nekik beállítani és a használatában is. (termesztésen nem automatikus volt a kamera mozgása, ezt többször ellenőriztem, mert ismerem a kamera működését több is van nekem is az udvaromban)

Jelen helyzet pedig az, hogy a kamera pozíciója tartósan abban a pozícióban áll, amelyet akkor mutattak és amely részemről már nem kifogásoltatható.

Ha úgy érzed gyerekes volt, ahogy intéztem a dolgot igazad van, de én inkább úgy tekintek erre, hogy megtaláltam azt a pontot és stílust, amelyet ők is azonnal megértettek és ezzel kiváltottam a megoldáshoz szükséges ingert.
Remélem ezzel kapcsolatban több sztorim nem lesz.. Legyen béke meg minden ilyesmi...
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
(#) bbb válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Reméljük ezzel pont kerül az ügy végére.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Ápr 9, 2023 / 1

Eléggé valószínűtlen, mert ugye folyamatosan figyelni kell a szomszéd kameráját, hogy figyel-e.
Ha csak egyszer nem nézek oda, tutira egyből odanéz...
(#) don_peter válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Ezért is kértem azt, hogy tartósan ne figyeljen vagy legyen a kamerája olyan pozícióba, amely egyértelműen az udvaromra lát. Mert az hogy kinéz az tök rendben van szerintem. Az nincs rendben, hogy ha tartósan figyel engem. Úgy gondolom innentől már tényleg csak a hatóság jöhet szóba, ha a fentebb leírtak szerinti állapot nem oldja meg. Én bizakodó vagyok.
(#) szs válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Nacsókolom.
Minden ellenérzésem ellenére: pont az "álkamera" észrevételével, annak kifogásolásával bizonyosodott be, hogy tényleg megfigyelt.
Vicc, hogy még kifogást is emelt, pont ő...
De végre megoldódni tűnik.
(#) don_peter válasza szs hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Igen, ez sajnos részemről nem csak, amolyan üldözési mánia volt. A magyarázkodás kicsit vicces volt, mert ők is biztosan emlékeztek rá, hogy én állítottam be nekik a kamerát mert majd egy hónap után szóltak, hogy szar a kamera és sehogy nem csatlakozik sehova. 5 perc alatt mindent még a telefonját is beállítottam. Szép hogy hová jutottunk mostanra.
(#) nagym6 válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Idézet:
„én állítottam be nekik a kamerát”
Akkor ez öngól volt?
(#) don_peter válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Innen nézve igen..
Összességében én jó viszonyt akartam ápolni, csak később derült ki, hogy nem kell erőltetni.
Ez egy abszurd helyzet, mert lehetnék tök jóba is. Az egésznek az a legszarabb aspektusa, hogy lassan az ember egyedül marad, mert anélkül, hogy megnevezném a kívülálló okokat, (gondolj itt a globális egészre, hogy mi megy a világban) egyre inkább ellenségesek az emberek. Ez az egy ügy, ami velünk is történt leírja, milyen mélyen is vannak a társadalmi kapcsolatok és együtt élési normák. Pedig de fasza lenne esténként vagy hétvégenként egyet sörözni valakivel, gyerekeket össze engedi had játszanak az udvarba vagy bekapcsolni a flippert és örömködi a gépek villogó fényeinél. Az ember társas lény, de érzésem szerint komolyan kezdünk bezárkózni legalább is ez az évtizedes tapasztalatom.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

A történet alapján ez egy normális egymás mellett élésből megromlott megfigyelőrendszeres idegesítés lett. A kamerát beállította nekik N időpontban, majd N+X időpontban már őt kezdte figyelni, mert "véletlenül" rá irányult.
(#) don_peter válasza bbb hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Ennél ez sokkal bonyolultabb. Maga a kamera nem váltott volna ki ilyen ellentétet, hogy jelenleg már a fejünket is elfordítjuk, ha megpillantjuk egymást az utcán. A kiindulás tőlük érkezett egy teljesen érthetetlen szituációból. Ha engem ér bármilyen atrocitás tőlük azt el tudom engedni, amúgy el is engedtem párat, de mikor több ponton folyamatában ér hasonló kellemetlen dolog, lehet az egy fejcsóválás mikor te örömmel tekintesz rájuk mikor megpillantod őket rajtuk meg látszik, hogy "*om, ezek már megint kint vannak", vagy "én tuti nem beszélgetek velük...". Mikor ez ki van írva rendszeresen a fejükre az ember elkezd gondolkodni, hogy nem e mivelünk van a baj. Aztán mikor kisebb ráutalások is érkeznek, vagy amikor az egyik fél feláll és köszönés nélkül bemegy és utána már nem jön ki csak kifelé kiabál a másiknak mert nem talál valamit. Majd később a gyerekeddel szemben is tiszteletlen és konkrétan tesz olyat a gyerekkel szemben, amit te már elfogadhatatlanak találsz és ezt mind úgy, hogy már előre megjósolod miket fognak lépni ellened. Na akkor van gond. Eltelt idő alatt kiismertük őket és kiismertük az arckifejezésüket. De az utolsó csepp a gyerekkel kapcsolatos tettük volt. És mindezek ellenére én segítettem nekik, költözésben, építkezésben, műszaki dolgokban, informatikai dolgokban aztán ez lett belőle. Biztosan állítom, hogy nekik másként csapódott le a dolog, de azt is biztosan állítom, hogy én nem viselkedtem velük szemben obscene módon mikor egy utca bulira akartunk kimenni. Gondolhatjátok mi lett vége.
Ezek már elég személyesek, nem is feltétlen tartoznak másra, de a megértésnél sokat segítenek.
(#) elactrofan hozzászólása Ápr 10, 2023 /

Üdv!

Semmiköze az elektronikához a kérdésemnek, de hátha van valakinek ilyen és találkozott a problémával.
Van egy ilyen pumpás permetezőm
Egyik napról a másikra nem lehet felpumpálni ezáltal nem is csinál semmit, tömítések szemmel láthatóan épek..
Lehet ezt valahogy orvosolni, vagy kidobandó?
Próbáltam szétszedni, de nem adja meg magát, vagy erőszakosabban kell?
(#) bbb válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Ha a tömítések jók, akkor is valahol ereszt... 2000Ft, túl sok időt ne szánj rá és legyél nyugodtan erőszakosabb.
(#) Bakman válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Ha nem tudod szétszedni, párszor csapd oda valami keményhez, nagy valószínűséggel fennakadt a szelep szerepét betöltő folyó.
Következő: »»   3483 / 3600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem