Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Janinak írtam, csak a Te gondolatmenetedet folytattam. Bocs, ha félreértettél.
Figyeljetek oda, velem most próbálkozott be valami adathalász csaló nőstény.
A Telefonszám nem visszahívható "előfizető nem kapcsolható" +36 1 209 1136 volt, amiről hívott. Peche volt, mert velem futott össze és azt mondtam nem valószínű, hogy tőlem indult volna utalás az OTP-hez valami Szabó Zsolt névre Ezután azonnal letette, nem sikerült tovább szórakozni vele...
Minden esetre elküldtem az ORFK-nak online a bejelentőjében az esetet, próbálják csak meg felderíteni ki lehetett ez a banda...
Másfél hónapja a főnököm feleségét hívták ugyan ezzel a szöveggel, pár hónapja édesapámat. Ha akkor lett volna adatom arról, hogy milyen hívás volt, már akkor ment volna a feljelentés.
Valaki megtudná mondani hogy ehhez a villanymotorhoz mekkora üzemi és indító kondenzátor kell? Hogyan tudom megkülönböztetni a kettőt? 220v-ra kötöttem.
A szöveg kb. így nézett ki:
Idézet: Majd három nemleges válasz után fogta magát és szó nélkül letette a telefont. Nevét szerintem nem mondta egyáltalán. Szerintem ez a kicsivel több, mint másfél perc kellett neki ahhoz, hogy rájöjjön rossz lóra tett és belőlem nem fog adatot kihúzni. A szerencsétlen (nem akarok rá erősebb jelzőt aggatni, hogy ne legyen kimoderálva) még a nevemet se tudta meg, mert egy barátságos "igen?" kíséretében vettem fel a telefont, nem kezdtem bemutatkozással én se.„OTP-től vagyok, ...öööö... ja igen, rögzítjük a hívást ... Ön utalt az OTP-nek 200000 forintot, de azt egy olyan számlára, ami Szabó Zsolt nevén van, amit adathalászat miatt figyelünk és zárolva van. Biztos kapott róla értesítést is SMS-ben, vagy a netbankon. Ismeri ezt a személyt? Ön utalt?” Az egyetlen, amit bánok, hogy nekem nem sikerült rögzíteni a hívást, hogy azt is csatolhassam a feljelentés mellé. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
8KW????
Ehhez ha lehetne baromi nagy kondik kellenének. Ráadásul ez 230-ról 34-35amper kellene. Ha esetleg nem jól látom és csak 3KW akkor esetleg megoldható. Felhasználástól függ hogy kell-e indító kondi. Folyamatos üzemi kondenzátor esetén 5μF 100W-hoz. Indítókondenzátor esetén 20μF 100W. Gondolom számolás nem okoz gondot.
Régen úgy tanították, hogy illik bemutatkozni telefonban, ha hív valaki. Én is sokszor bemondom a nevemet, ha felveszem a telefont.
Lehet hogy erről le kéne szokni.
Már leszoktam erről az illemről Ha a mobilomat hívja, akkor tudnia kellene, hogy kit hív. Ha meg nem tudja, akkor IJ.
A valódi bankos megkeresések kicsit másképp zajlanak... Csak pár apró különbség, hogy egy automata mondja be a hívás azonosítóját, amin vissza lehet hallgatni, illetve kikérni a hanganyagot, a hívó fél is egyértelműen beazonosítja magát, s nem hebeg-habog össze-vissza Idézet: Ha idegen hív, akkor semmiképpen nem mutatkozok be elsőnek. Sok a "kéretlen" hívás reklám bemutatók akármik, ezeknek semmi közük hozzám. Ha ismerős hív, akkor mondom egyből a nevemet. „Lehet hogy erről le kéne szokni.”
Én egyáltalán nem szoktam bemutatkozni, ismeretlen szám mondja meg, kit keres, ismerős meg úgyis tudja, kit hívott.
Ismerősnek azért mutatkozok egyből be, hogy nem téveset hívott, valóban én vagyok.
Persze, úgy tanították. Csak azt a részét se felejtük el: a hívó félnek illik bemutatkoznia a hívó felé
-(Halló, Nagy János vagyok, Kiss Bélát keresem avagy Halló, Nagy János vagyok, a levehető ajtós ügyében hívom) Én így is szoktam. Kifejezetten ellenjavallt, hogy a hívott mutatkozzon be először (bár üzleti telefonon megteszik, ott jól is jöhet ki üzleti szempontból), de én már kívántam jó életet annak, aki úgy hívott fel: -Halló, kivel beszélek? Nem mondtam, amire gondoltam (anyáddal), csak figyelmeztettem: kisbarátom, te hívtál. Te mondd, kivel beszélek én. (Nevetni fogsz: volt már egy majom, aki megsértődött.) A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
@szs: Én arra hogy "Halló" azt szoktam válaszolni "HALLÓ". Ezzel el szoktunk lenni egy darabig...
@bbb: Jól tetted. Ha csak fele igaz annak amit elmondtál, akkor olyan "digitális lábnyomot", hagyott maga után, hogy csak az nem megy utána, aki szándékosan nem akar... Ez a keresztbehallózás sem rossz. És teljesíti azt, amire anno kitalálták: -Halló (Vonalban vagyunk állítólag, hallod?) -Halló (igen, hallak, mondhatod)! És ha ő nem mondja tovább, mit szeretne, hát akkor te mit mondjál tovább? Ha megismétli az elsőt -arra csak a második a korrekt válasz A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Ha már telefon, amivel nem állok szóba egyből le is teszem, a géphang. Kezdi a hangfelvétel és a jogszabályok ismertetésével ami fél óra szöveg, utána jön a nyomja meg 1 gombot ha..., 2 gombot ha..., ezeket végig kellene hallgatni, hogy melyik illik legjobban a témámra.
Az ORFK-tól megjött a válasz, hogy átrakták Pest vármegyébe... Igazából nekik van jogkörül és lehetőségük utánuk menni, nekem nincs. A szolgáltatótól le tudják kérni a híváslistám és annak kutya kötelessége kiadni nekik, hogy honnan érkezett a hívás. Majd ezután attól függően hogyan csinálták (szerintem valami VoIP lehetett a dologban, nem hiszem, hogy azonnal széthúzták volna a telefonjukat, miután megbuktak nálam) lehet tovább keresgélni őket.
Ez a tyúk még amatőr volt, szerintem próbálták betanítani, csak nem jött össze. Kicsit bánom, hogy nem tudtam felvenni a hívását, viszont még egyszer nem fognak velem próbálkozni (erről a számról biztosan nem, mert feketelistás lett, de ha csak egy icipici eszük lenne, akkor a számomat is kihúzzák a listájukról). @nagym6: sok olyan automata rendszer van, ahol nem kell végighallgatnod a szöveget. Ahol a menütérkép is fent van a honlapjukon, ott 1-2 másodperc után nyomhatod sorban a gombokat Pl. én a NISZ hívásakor már nem szoktam várni, amint jön az automata, megy az 1-es gomb, hogy hálózati hibabejelentés Kicsit azért illik várni, mert volt már, hogy sikerült a telefonközpont automatáját kiakasztani a túl gyors gombnyomkodással...
Igaz. A bank alkalmazottjai udvariasabban húznak le.
Egyetértve amit írtál, de pld.: cégeket ha hívok, mind azonnal bemondja a cégnevét elsőre, utána tudok én bemutatkozni.
Nem is neked kell utánamenni a dolognak.
Magad részéről mindent megtettél (még többet is, mint amit az átlag ember megszokott tenni). Vonalas telefonnál a hívószám és a fizikai végpont összerendelése eléggé egyértelmű. Még számhordozás, stb. esetében is.
Kíváncsi vagyok, mi lesz az egészből. Hogy a végén csak egy tettes ismeretlen és így az eljárást megszűntetjük határozatot kapok-e, vagy tényleg nekilátnak foglalkozni vele.
Persze, de erről írtam is, ekként:
Idézet: „bár üzleti telefonon megteszik, ott jól is jöhet ki üzleti szempontból” (bizonyára elkerülte figyelmed) Sőt, egy időben félig-meddig kereskedője is voltam a dolgoknak, amit hurcolásztam, így a felém irányuló hívások elég nagy része "üzleti"-nek volt számolható. Ekkoriban én is azonnali bemutatkozással vettem fel a telefont (pedig saját volt). Már leszoktam róla, mert már nem olyan a munkám. Idézet: „Kicsit bánom, hogy nem tudtam felvenni a hívását,” 1, Szoktam "viccelődni" ügyfélszolgálattal-reklámhívóval, hogy én is rögzítem a hívást, vagy tiltakoznak, hogy nem szabad, vagy azonnal bontják a hívást ... 2, Próbáltam keresni olyan szoftvert -alkalmazást- a telefonra ami automatikusan rögzíti a beszélgetést - legfeljebb a végén rákérdez mentsük-e ... nem találtam ... állítólag nem szabad ilyet tenni ...
Mobilnál kicsit macerásabb, pontosan azért amit írtál.
Vezetékesnél azért jelentősen egyszerűbb. Én már (hangulattól függően) az automatával párhuzamosan el szoktam mondani, hogy "A hívás folytatásával ön egyértelműen hozzájárul a hívás rögzítéséhez, és a rögzített felvétel tetszőleges célra történő felhasználásához, beleértve az interneten történő korlátlan publikálást is."
Tudod GDPR van, te nem rögzítheted csak úgy... Emiatt ki is szedték az EU piacos telefonokból a beépített alkalmazást, ami ezt tudta. Pl. nekem honor8 készülékem van, aminek a kínai piacos változatában van gyári megoldás rá, mindössze egy gombnyomással elérhető. De merthogy az enyém EU változat, így ez nem működik nálam. Vagyis működhetne, ha tudnám rootolni a telefont, amit ugye a huawei már nem biztosít ingyen (ekkor is csak úgy, hogy a kínai firmware-ből kinyertem az apk-t, ami ezt csinálja és azt raknám bele a sajátomba).
Amit most erre a célra találtam (Talker ACR), majd kiderül mit tud... Persze eső után köpönyeg. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2023
Vagy megírod magadnak az alkalmazást,
Vagy csinálsz "Y" kábelt a füleshez, Vagy elkapod a levegőben mint a "pizzaevős" mobilos beszélgetést a metrón, Vagy...
Üdv! Valaki meg tudná mondani, hogy Alpha gyártmányú potméterekből az A ill. a B a lin avagy log?
Sajnos pl itt is az A-ra írja a lineárist. |
Bejelentkezés
Hirdetés |