Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3482 / 3601
(#) granpa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Ápr 3, 2023 /

Janinak.
(#) Rosszmáj válasza granpa hozzászólására (») Ápr 4, 2023 / 1

Janinak írtam, csak a Te gondolatmenetedet folytattam. Bocs, ha félreértettél.
(#) bbb hozzászólása Ápr 6, 2023 /

Figyeljetek oda, velem most próbálkozott be valami adathalász csaló nőstény.
A Telefonszám nem visszahívható "előfizető nem kapcsolható" +36 1 209 1136 volt, amiről hívott. Peche volt, mert velem futott össze és azt mondtam nem valószínű, hogy tőlem indult volna utalás az OTP-hez valami Szabó Zsolt névre Ezután azonnal letette, nem sikerült tovább szórakozni vele...
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Minden esetre elküldtem az ORFK-nak online a bejelentőjében az esetet, próbálják csak meg felderíteni ki lehetett ez a banda...
Másfél hónapja a főnököm feleségét hívták ugyan ezzel a szöveggel, pár hónapja édesapámat. Ha akkor lett volna adatom arról, hogy milyen hívás volt, már akkor ment volna a feljelentés.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

És milyen szöveggel próbálkoztak?
(#) Bronz hozzászólása Ápr 6, 2023 /

Valaki megtudná mondani hogy ehhez a villanymotorhoz mekkora üzemi és indító kondenzátor kell? Hogyan tudom megkülönböztetni a kettőt? 220v-ra kötöttem.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

A szöveg kb. így nézett ki:
Idézet:
„OTP-től vagyok, ...öööö... ja igen, rögzítjük a hívást ... Ön utalt az OTP-nek 200000 forintot, de azt egy olyan számlára, ami Szabó Zsolt nevén van, amit adathalászat miatt figyelünk és zárolva van. Biztos kapott róla értesítést is SMS-ben, vagy a netbankon. Ismeri ezt a személyt? Ön utalt?”
Majd három nemleges válasz után fogta magát és szó nélkül letette a telefont. Nevét szerintem nem mondta egyáltalán. Szerintem ez a kicsivel több, mint másfél perc kellett neki ahhoz, hogy rájöjjön rossz lóra tett és belőlem nem fog adatot kihúzni. A szerencsétlen (nem akarok rá erősebb jelzőt aggatni, hogy ne legyen kimoderálva) még a nevemet se tudta meg, mert egy barátságos "igen?" kíséretében vettem fel a telefont, nem kezdtem bemutatkozással én se.

Az egyetlen, amit bánok, hogy nekem nem sikerült rögzíteni a hívást, hogy azt is csatolhassam a feljelentés mellé.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
(#) Dióda válasza Bronz hozzászólására (») Ápr 6, 2023 / 1

8KW????
Ehhez ha lehetne baromi nagy kondik kellenének.
Ráadásul ez 230-ról 34-35amper kellene.
Ha esetleg nem jól látom és csak 3KW akkor esetleg megoldható.
Felhasználástól függ hogy kell-e indító kondi.
Folyamatos üzemi kondenzátor esetén 5μF 100W-hoz.
Indítókondenzátor esetén 20μF 100W.
Gondolom számolás nem okoz gondot.
(#) Bronz válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

3kw-os!Köszönöm a válaszod!
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2023 / 1

Régen úgy tanították, hogy illik bemutatkozni telefonban, ha hív valaki. Én is sokszor bemondom a nevemet, ha felveszem a telefont.
Lehet hogy erről le kéne szokni.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Már leszoktam erről az illemről Ha a mobilomat hívja, akkor tudnia kellene, hogy kit hív. Ha meg nem tudja, akkor IJ.

A valódi bankos megkeresések kicsit másképp zajlanak... Csak pár apró különbség, hogy egy automata mondja be a hívás azonosítóját, amin vissza lehet hallgatni, illetve kikérni a hanganyagot, a hívó fél is egyértelműen beazonosítja magát, s nem hebeg-habog össze-vissza
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Idézet:
„Lehet hogy erről le kéne szokni.”
Ha idegen hív, akkor semmiképpen nem mutatkozok be elsőnek. Sok a "kéretlen" hívás reklám bemutatók akármik, ezeknek semmi közük hozzám. Ha ismerős hív, akkor mondom egyből a nevemet.
(#) somitomi válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Én egyáltalán nem szoktam bemutatkozni, ismeretlen szám mondja meg, kit keres, ismerős meg úgyis tudja, kit hívott.
(#) nagym6 válasza somitomi hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Ismerősnek azért mutatkozok egyből be, hogy nem téveset hívott, valóban én vagyok.
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 / 4

Persze, úgy tanították. Csak azt a részét se felejtük el: a hívó félnek illik bemutatkoznia a hívó felé
-(Halló, Nagy János vagyok, Kiss Bélát keresem avagy Halló, Nagy János vagyok, a levehető ajtós ügyében hívom)
Én így is szoktam.
Kifejezetten ellenjavallt, hogy a hívott mutatkozzon be először (bár üzleti telefonon megteszik, ott jól is jöhet ki üzleti szempontból), de én már kívántam jó életet annak, aki úgy hívott fel:
-Halló, kivel beszélek?
Nem mondtam, amire gondoltam (anyáddal), csak figyelmeztettem: kisbarátom, te hívtál. Te mondd, kivel beszélek én.
(Nevetni fogsz: volt már egy majom, aki megsértődött.)
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Ápr 6, 2023 / 1

@szs: Én arra hogy "Halló" azt szoktam válaszolni "HALLÓ". Ezzel el szoktunk lenni egy darabig...
@bbb: Jól tetted.
Ha csak fele igaz annak amit elmondtál, akkor olyan "digitális lábnyomot", hagyott maga után, hogy csak az nem megy utána, aki szándékosan nem akar...
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Ez a keresztbehallózás sem rossz.
És teljesíti azt, amire anno kitalálták:
-Halló (Vonalban vagyunk állítólag, hallod?)
-Halló (igen, hallak, mondhatod)!
És ha ő nem mondja tovább, mit szeretne, hát akkor te mit mondjál tovább? Ha megismétli az elsőt -arra csak a második a korrekt válasz
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 6, 2023 /

Ha már telefon, amivel nem állok szóba egyből le is teszem, a géphang. Kezdi a hangfelvétel és a jogszabályok ismertetésével ami fél óra szöveg, utána jön a nyomja meg 1 gombot ha..., 2 gombot ha..., ezeket végig kellene hallgatni, hogy melyik illik legjobban a témámra.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Az ORFK-tól megjött a válasz, hogy átrakták Pest vármegyébe... Igazából nekik van jogkörül és lehetőségük utánuk menni, nekem nincs. A szolgáltatótól le tudják kérni a híváslistám és annak kutya kötelessége kiadni nekik, hogy honnan érkezett a hívás. Majd ezután attól függően hogyan csinálták (szerintem valami VoIP lehetett a dologban, nem hiszem, hogy azonnal széthúzták volna a telefonjukat, miután megbuktak nálam) lehet tovább keresgélni őket.
Ez a tyúk még amatőr volt, szerintem próbálták betanítani, csak nem jött össze. Kicsit bánom, hogy nem tudtam felvenni a hívását, viszont még egyszer nem fognak velem próbálkozni (erről a számról biztosan nem, mert feketelistás lett, de ha csak egy icipici eszük lenne, akkor a számomat is kihúzzák a listájukról).

@nagym6: sok olyan automata rendszer van, ahol nem kell végighallgatnod a szöveget. Ahol a menütérkép is fent van a honlapjukon, ott 1-2 másodperc után nyomhatod sorban a gombokat Pl. én a NISZ hívásakor már nem szoktam várni, amint jön az automata, megy az 1-es gomb, hogy hálózati hibabejelentés Kicsit azért illik várni, mert volt már, hogy sikerült a telefonközpont automatáját kiakasztani a túl gyors gombnyomkodással...
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Igaz. A bank alkalmazottjai udvariasabban húznak le.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Egyetértve amit írtál, de pld.: cégeket ha hívok, mind azonnal bemondja a cégnevét elsőre, utána tudok én bemutatkozni.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Nem is neked kell utánamenni a dolognak.
Magad részéről mindent megtettél (még többet is, mint amit az átlag ember megszokott tenni).

Vonalas telefonnál a hívószám és a fizikai végpont összerendelése eléggé egyértelmű.
Még számhordozás, stb. esetében is.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Kíváncsi vagyok, mi lesz az egészből. Hogy a végén csak egy tettes ismeretlen és így az eljárást megszűntetjük határozatot kapok-e, vagy tényleg nekilátnak foglalkozni vele.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Persze, de erről írtam is, ekként:
Idézet:
„bár üzleti telefonon megteszik, ott jól is jöhet ki üzleti szempontból”

(bizonyára elkerülte figyelmed)
Sőt, egy időben félig-meddig kereskedője is voltam a dolgoknak, amit hurcolásztam, így a felém irányuló hívások elég nagy része "üzleti"-nek volt számolható. Ekkoriban én is azonnali bemutatkozással vettem fel a telefont (pedig saját volt). Már leszoktam róla, mert már nem olyan a munkám.
(#) Macsek71 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Idézet:
„Kicsit bánom, hogy nem tudtam felvenni a hívását,”

1, Szoktam "viccelődni" ügyfélszolgálattal-reklámhívóval, hogy én is rögzítem a hívást, vagy tiltakoznak, hogy nem szabad, vagy azonnal bontják a hívást ...

2, Próbáltam keresni olyan szoftvert -alkalmazást- a telefonra ami automatikusan rögzíti a beszélgetést - legfeljebb a végén rákérdez mentsük-e ... nem találtam ... állítólag nem szabad ilyet tenni ...
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 7, 2023 / 2

Mobilnál kicsit macerásabb, pontosan azért amit írtál.
Vezetékesnél azért jelentősen egyszerűbb.

Én már (hangulattól függően) az automatával párhuzamosan el szoktam mondani, hogy "A hívás folytatásával ön egyértelműen hozzájárul a hívás rögzítéséhez, és a rögzített felvétel tetszőleges célra történő felhasználásához, beleértve az interneten történő korlátlan publikálást is."

rogzito.jpg

(#) bbb válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Tudod GDPR van, te nem rögzítheted csak úgy... Emiatt ki is szedték az EU piacos telefonokból a beépített alkalmazást, ami ezt tudta. Pl. nekem honor8 készülékem van, aminek a kínai piacos változatában van gyári megoldás rá, mindössze egy gombnyomással elérhető. De merthogy az enyém EU változat, így ez nem működik nálam. Vagyis működhetne, ha tudnám rootolni a telefont, amit ugye a huawei már nem biztosít ingyen (ekkor is csak úgy, hogy a kínai firmware-ből kinyertem az apk-t, ami ezt csinálja és azt raknám bele a sajátomba).

Amit most erre a célra találtam (Talker ACR), majd kiderül mit tud... Persze eső után köpönyeg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2023
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /

Vagy megírod magadnak az alkalmazást,
Vagy csinálsz "Y" kábelt a füleshez,
Vagy elkapod a levegőben mint a "pizzaevős" mobilos beszélgetést a metrón,
Vagy...
(#) tufatofu hozzászólása Ápr 8, 2023 /

Üdv! Valaki meg tudná mondani, hogy Alpha gyártmányú potméterekből az A ill. a B a lin avagy log?
Sajnos pl itt is az A-ra írja a lineárist.
(#) mek-elek válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Az "A" az logaritmikus.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023

poti.png

Következő: »»   3482 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem