Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem gondoltam, hogy a válasz az én hsz-ra adott válasz lenne, de fogalmam sincs, hogy mihez tartozik, honnan, kitől és miért idéztél.
Igen, így már érthető amit írtál... De ha mindjárt az elején belinkeled...
Félemetes mennyire veszed a poénjaimat! Így kerek a világ! Matyi poénkodik,és néha van visszacsatolás, hogy jaaaaaaaaaj, Matyi, ne fárassz!! :whistle:
A kérdés már csak az a hogy ez a visszacsatolás pozitív(Matyi többet poénkodik) vagy negatív(Matyi abbahagyja a poénkodást)?
Egy modibácsi rápillantana a a "PIC kezdőknek" topicra? A legutolsó hozzászólás egy teljes oldalt elfoglal valamiért.
Köszi!
Pontosabban Spintechs hozzászólása nyújtja szét az oldalt.
Tud valaki segíteni geometriában?
Van egy köröm (piros), melynek ismerem a sugarát. Ezen a körön belül van két másik (zöld és kék), kisebb kör, amelyeknek a sugara egyenlő és szintén ismert. A két kis kör a nagy körön belül van úgy, hogy éppen érintik a nagy kör ívét és egymást is! Így, mint ezen a képen: Bővebben: KÉP A kérdés: A nagy kör középpontjától mekkora távolságra van az a pont, ahol a zöld és a kék körök összeérnek? Milyen képlettel számolható ez ki?
Nem, nem a nagy kör sugara mínusz a kis kör sugara... :no:
(Mielőtt esetleg beírná valaki.)
Nos vegyük a két szélsőséget. Teljes negatív visszacsatolás esetén Matyi leszabályozza önmagát, és egy szót sem szól. Voltak ilyen kívánalmak is! Aztán extrém pozitív visszacsatolás esetén Matyi teljesen begerjed, és elszabadul a pokol. Ez csak lányok környezetében történik! Ezt az állapotot nem kívánom senkinek! Erős negatív visszacsatolásnak minősül a cssssssssssss!, enyhének a légyszíves hagyd abba, és ennek szinonimái (Fogd már be a bagólesődet) . Enyhe pozitív visszacsatolás a "folytasd", erős pozitív visszacsatolás a fuldokló röhögés és a vállveregetés.
K = nagy kör
kk= kis kör K s négyze + kk s négyzet - mindez n.gyök alatt.
Azért a megoldást szerintem írjuk le, hátha egyszer valaki pont erre fog a jövőben rákeresni
A megoldás azzal kezdődik, hogy jó alaposan megnézzük az ábrát. Aztán azzal folytatódik, hogy észre kell venni, a nagy kör középpontja és a kis körök középpontjai egy egyenlő szárú háromszöget alkotnak. Ezek után már csak arra kell rájönni, hogy az a pont, aminek a távolságát kérdezzük a nagy kör középpontjától, az megegyezik az előbb említett egyenlő szárú háromszög magasságvonalának hosszával. Jól gondolom?
Nem.
1. befogó - Nagy K. közép - kk érintési pont 2. befogó - kk közép - kk érintési pont átfogó - Nagy K. közép - kk közép Aztán derékszögű háromszög, - derékszög a kkörök találkapntja . Az átfógó négyzete egyenló a két befogó négyzetének összegével. Ismert az átfogó (nagy K s - kk s) és az egyik befogó. (kk s)
Pontosan!
Egyébként arra kellett ez a számítás, hogy kiszámolhassam hogy egy adott belső átmérőjű gyűrűre hány menet tekerhető fel egy adott vastagságú huzalból.
Így:
(de az üzenetnek min. 5 karakteresnek kell lenni.)
Én is lerajzoltam.
Bővebben: KÉP
Végülis ugyanazt írtuk, csak én nem értettem Norbertót a csökött agyammal.
Én teljesen értem, viszont akkor EZ a hozzászólás nem vezet megoldásra. Ott ugyanis az átfogóra vonatkozó képletet adtad meg (annál van csak a négyzetgyökön belül összeadás), a kérdés viszont az egyik - hosszabbik - befogó hossza
Nem jó! Eredetileg a nagy kör volt a piros!
Jaja, mikor kiszerkesztettem, akkor jöttem rá.
Mindegy. A lényeg, hogy mindannyian értjük a helyzetet
Nekem meg a mai nagyon-nagyon *** napom után jólesett egy kis sikerélmény végre.
Megjött a HEStore-tól a csomag, első reakció kiszedtem mindent, és mint a bolond neki estem a légpárnás fóliának
Jaaj, az jó. De én igazán azt szerettem Durrogtatni ami a HQVideo-tól jött régebben. Bár még tavaly volt.
Egy pufi kis lufiféle, sorba voltak "forrasztva" és azokat összecsapni kézzel. Na az a durrogás és a csomagolt levegő. Bár ma már jobb a levegőt is tisztítottan magunkhoz venni...
Akkor rendelj Topitól egy doboz buborékos fóliát
Megkérdezhetem, hogy a rendeléstől számítva hány nap alatt kaptad meg?
Én egy JLT-02-es pákát szeretnék ott egyszer venni.... udv
Akkor most rendeld meg, és még hamarabb is ott lesz, mint "majd egyszer".
De tényleg! Ha tudod, hogy (pl.) 2011. márciusában szeretnél majd egy olyan pákát, (ez még 2 év!) akkor csak nem gondolod, hogy kicsúsztál az időből!?
Jajjjj Laci!
Ezt most komolyan kérdeztem :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |