Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Várj én lemaradtam, milyen meccsről van szó?
Idézet: „Következő meccs: Barcelona - Manchester United, máj. 27. 20:45”
Jóestét, mindenkinek!
Éppen az 5V -os 250mA -es Solar cellát építettem, bármilyen USB -s, eszköz töltésére. Erősen borús időben, 4V -ot tud termelni, lámpafénye mellett (halogen Spot ) 6,4V ot, rendes napsütés mellett, 9V -ot is tuda akár telmelni. Ezt stabilizálom egy 7805, el, vagy egy sima zenerrel.
ok, de mi ebben a vicces?
S már 1:0 Lepődik meg az asszony, aki most kezdte el nézni. Én itt sportolok a HE-n.
Szia Ampi! Szépek a celláid! Irigyelem. Jó árban voltak?
Semmi vicces nincsen bbenne. Ez nem a vicc topic, éppen Offoltam egyet csak unalomból.
Ja ok, bocsi tényleg én néztem el, általában azt nézem sűrűn
Helló!
Épp telepíteném az Ubuntut a laptopomra, viszont elakadtam, mert nem tudok továbblépni. Egy 10gigás particióra kellene felrakni, amellett van egy 20 gigás, amin minden cuccomat tárolom. Addig eljutok, hogy kiírja, hogy hová települjön. itt kiválasztom a kézit, tovább lépek, majd ott az első 10 gigás particiót. Ekkor rákattintok a továbbra és kiír egy hibaüzenetet. Pontosan most nem tudom mit, mert most kezdem elölről megint. Valami ötlet, hogy hogy tegyem fel?
és mikor írja ki a hibát?
a kézireváltás után egyből, vagy valamit beálítasz, és utána? Idézet: „kiír egy hibaüzenetet. Pontosan most nem tudom mit” Szerintem az lehet a probléma, hogy nem hajlítottál kanalat tavaly a Mikulás bácsi hugának... Komolytalan kérdésre komolytalan válasz...
A kézire váltás után bejön egy ablak, ahol a két partició van és tudok ott formázni, meg egyéb particiót létrehozni. Ott kiválasztom a particiót majd utána rányomok az előre gombra és utána. Na de itt egy kép. Az többet mond.
Semmi gond! Szakmai ártalom!
Ez azt jelenti, hogy nem adtad meg hogy milyen fájl rendszerben formázza meg a vinyót.
Úgy néz ki megoldottam. A fájlrendszernek ext3-at kellett beállítani(sosem hallottam róla) és a csatoláshoz meg a legelső egy / jelet. Így elindult a formázás és a telepítés. Remélem a másik particiót nem bántja.
Üdv! Hozz létre egy EXTLinux particiót, és utána máris tudsz telepíteni.
A másik particiót fel sem tudja ismerni, tehát baja szerencsére nem lessz. Szerencsés telepítést.
Akkor jó! Nem fogja bántani a másik partíciódat!
azért én is leírom 2 partíció kell 1 swap (cserehely) pl.:200Mb ide nem kell csatolási pont sem, és kell egy ext3, vagy reiser Fs partíció (ezen lesz a linuxod), és csatolási pontnak meg kell adni egy sima / jelet
Ennyi a trükk
Jóéjszakát mindenkinek, mára mentem pihizni....
Igen a swap nem hátrány, ha jól emlékszem anélkül is engedi, na de ez olyan mintha a win nek nem lenne lapozófileja, ha jól emlékszem a mem mérete és az ajánlott swap mérete között összefüggés van.
Az ntfs patrícióval a linuxnak nálam gondja volt, elvben az ubuntu tud rá írni de mégsem tett át egy filet . Gr89: Csak nem linux cnc-t fog futtatni a géped???
Sikerült összehozni. Már arról írok. Igaz félig magyar és félig angol a rendszer. Erre valami megoldás?
Saláta: nem, nem az lesz, csak meguntam a win marhaságait. Mostanában állandóan ledobál a netről úgy, hogy az usb-s wifi kártyámat lecsatlakoztatja állandóan. Ilyenkor a Bluetooth-t is ledobja.
Én pedig most fejeztem be, egy olyan filmet, amelyen sokszor nagyon el lehet érzékenyülni, aki még nem látta a MINDENKÉPPEN TALÁN c. filmet, az nézze meg, nem fogja megbánni. Javaslom olyankor nézze, amikor senki sem zavarja.
még egy dolog, lassan kezdek függővé válni (este HE, nappal elektronika, d.e. meg alvás vagy nem is alszok néha csak vagyok, és elmélkedek. Hol vannak a régi szép idők, minél többet tapasztalok, és tanulok, annál tudatlanabbnak érzem magam, már a céljaimat sem igazán tudom. De ez amit írtam lehet csak valamilyen szinten a film hatása, de ha nem akkor is sajnos már nem tudom mit akarok
Idézet: „Én pedig most fejeztem be, egy olyan filmet, ...” Először azt hittem, hogy saját filmet forgattál, na mondom Aztán utólag kiderült, mégsem te fejezted be (és nem is te kezdted) azt a filmet, legfeljebb csak megnézted
Látom ki van halva az OFF. Elkezdtem gondolkozni, milyen erősítőt építsek, 2-300W közöttit, használtam a fórum szolgáltatását a keresőt, találtam is pár témát ezzel kapcsolatba, csak lövésem sincs melyiknek kéne neki esni! Főként kissebb bulikba szeretném használni. Valakinek van valami ötlete esetleg javaslata, hogy mégis melyiket építsem a sok közül? Elnézést, hogy ide irtam, de ez a téma még előttem off
Nézz szét BSS-en!
És ezzel a hozzászólásommal elértem a 2000-et.
Ez érdekes, hol van benne a turpisság? avagy, mitől megy a villamos?
Hangszererősítő Próbáld meg ezt.Én most a 100 w-os verziót építem.Ez egy valamikori Hobbyelektronika újságból való, áttervezett nyákrajzokkal.
a lényeg az benne, hogy a viszonyitás hiányzik, (vagy nem, de hol van) tehát: ahhoz hogy a felső propeller forogjon valamihez képest kell neki forogni, de az a középső kis henger szerű cucc, az könnyebben elfordulna a valóságban, mint a propeller, akkor miért forog mégis annyira a propeller, hogy felemelkedik. Véleményem: szerintem valahogy úgy oldhatták meg, hogy szaggatva impulzusszerűen hirtelen gyorsítják a propellert, és persze valamivel nagyobb a középsőhenger tehetetlensége, mint a propellernek, meg még lehet a levegőáramlása is gátol valamennyit a henger fordulásán. De ez hosszú távon nemigazán tud levegőben maradni, mert felgyorsul a henger is, és akkor a propeller már lassabban fog forogni a földhöz képes, ezért lezuhan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |