Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   544 / 3607
(#) bankimajki válasza slogan hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Várj én lemaradtam, milyen meccsről van szó?
(#) slogan válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Idézet:
„Következő meccs: Barcelona - Manchester United, máj. 27. 20:45”
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 27, 2009 /

Jóestét, mindenkinek!

Éppen az 5V -os 250mA -es Solar cellát építettem, bármilyen USB -s, eszköz töltésére.

Erősen borús időben, 4V -ot tud termelni, lámpafénye mellett (halogen Spot ) 6,4V ot, rendes napsütés mellett, 9V -ot is tuda akár telmelni. Ezt stabilizálom egy 7805, el, vagy egy sima zenerrel.

DSC00003.JPG

(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

ok, de mi ebben a vicces?
(#) Action2K válasza slogan hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

S már 1:0 Lepődik meg az asszony, aki most kezdte el nézni. Én itt sportolok a HE-n.
Szia Ampi! Szépek a celláid! Irigyelem. Jó árban voltak?
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Semmi vicces nincsen bbenne. Ez nem a vicc topic, éppen Offoltam egyet csak unalomból.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Ja ok, bocsi tényleg én néztem el, általában azt nézem sűrűn
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 27, 2009 /

Helló!
Épp telepíteném az Ubuntut a laptopomra, viszont elakadtam, mert nem tudok továbblépni. Egy 10gigás particióra kellene felrakni, amellett van egy 20 gigás, amin minden cuccomat tárolom. Addig eljutok, hogy kiírja, hogy hová települjön. itt kiválasztom a kézit, tovább lépek, majd ott az első 10 gigás particiót. Ekkor rákattintok a továbbra és kiír egy hibaüzenetet. Pontosan most nem tudom mit, mert most kezdem elölről megint. Valami ötlet, hogy hogy tegyem fel?
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

és mikor írja ki a hibát?
a kézireváltás után egyből, vagy valamit beálítasz, és utána?
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Idézet:
„kiír egy hibaüzenetet. Pontosan most nem tudom mit”

Szerintem az lehet a probléma, hogy nem hajlítottál kanalat tavaly a Mikulás bácsi hugának...

Komolytalan kérdésre komolytalan válasz...
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

A kézire váltás után bejön egy ablak, ahol a két partició van és tudok ott formázni, meg egyéb particiót létrehozni. Ott kiválasztom a particiót majd utána rányomok az előre gombra és utána. Na de itt egy kép. Az többet mond.

DSC00030.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Semmi gond! Szakmai ártalom!
(#) Istike88 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Ez azt jelenti, hogy nem adtad meg hogy milyen fájl rendszerben formázza meg a vinyót.
(#) Ricsi89 válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Úgy néz ki megoldottam. A fájlrendszernek ext3-at kellett beállítani(sosem hallottam róla) és a csatoláshoz meg a legelső egy / jelet. Így elindult a formázás és a telepítés. Remélem a másik particiót nem bántja.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Üdv! Hozz létre egy EXTLinux particiót, és utána máris tudsz telepíteni.

A másik particiót fel sem tudja ismerni, tehát baja szerencsére nem lessz. Szerencsés telepítést.
(#) Istike88 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Akkor jó! Nem fogja bántani a másik partíciódat!
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

azért én is leírom 2 partíció kell 1 swap (cserehely) pl.:200Mb ide nem kell csatolási pont sem, és kell egy ext3, vagy reiser Fs partíció (ezen lesz a linuxod), és csatolási pontnak meg kell adni egy sima / jelet
Ennyi a trükk
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 27, 2009 /

Jóéjszakát mindenkinek, mára mentem pihizni....
(#) szamóca hozzászólása Máj 27, 2009 /

(#) SALáta válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Igen a swap nem hátrány, ha jól emlékszem anélkül is engedi, na de ez olyan mintha a win nek nem lenne lapozófileja, ha jól emlékszem a mem mérete és az ajánlott swap mérete között összefüggés van.
Az ntfs patrícióval a linuxnak nálam gondja volt, elvben az ubuntu tud rá írni de mégsem tett át egy filet .
Gr89: Csak nem linux cnc-t fog futtatni a géped???
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 27, 2009 /

Sikerült összehozni. Már arról írok. Igaz félig magyar és félig angol a rendszer. Erre valami megoldás?
Saláta: nem, nem az lesz, csak meguntam a win marhaságait. Mostanában állandóan ledobál a netről úgy, hogy az usb-s wifi kártyámat lecsatlakoztatja állandóan. Ilyenkor a Bluetooth-t is ledobja.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Én pedig most fejeztem be, egy olyan filmet, amelyen sokszor nagyon el lehet érzékenyülni, aki még nem látta a MINDENKÉPPEN TALÁN c. filmet, az nézze meg, nem fogja megbánni. Javaslom olyankor nézze, amikor senki sem zavarja.
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

még egy dolog, lassan kezdek függővé válni (este HE, nappal elektronika, d.e. meg alvás vagy nem is alszok néha csak vagyok, és elmélkedek. Hol vannak a régi szép idők, minél többet tapasztalok, és tanulok, annál tudatlanabbnak érzem magam, már a céljaimat sem igazán tudom. De ez amit írtam lehet csak valamilyen szinten a film hatása, de ha nem akkor is sajnos már nem tudom mit akarok
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Idézet:
„Én pedig most fejeztem be, egy olyan filmet, ...”

Először azt hittem, hogy saját filmet forgattál, na mondom

Aztán utólag kiderült, mégsem te fejezted be (és nem is te kezdted) azt a filmet, legfeljebb csak megnézted
(#) Georgee hozzászólása Máj 28, 2009 /

Látom ki van halva az OFF. Elkezdtem gondolkozni, milyen erősítőt építsek, 2-300W közöttit, használtam a fórum szolgáltatását a keresőt, találtam is pár témát ezzel kapcsolatba, csak lövésem sincs melyiknek kéne neki esni! Főként kissebb bulikba szeretném használni. Valakinek van valami ötlete esetleg javaslata, hogy mégis melyiket építsem a sok közül? Elnézést, hogy ide irtam, de ez a téma még előttem off
(#) zenetom válasza Georgee hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Nézz szét BSS-en!
És ezzel a hozzászólásommal elértem a 2000-et.
(#) Mest hozzászólása Máj 28, 2009 /

Ez érdekes, hol van benne a turpisság? avagy, mitől megy a villamos?
(#) zenetom válasza Mest hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Ebbe mi a lényeg?
(#) radocziandras válasza Georgee hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Hangszererősítő Próbáld meg ezt.Én most a 100 w-os verziót építem.Ez egy valamikori Hobbyelektronika újságból való, áttervezett nyákrajzokkal.
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

a lényeg az benne, hogy a viszonyitás hiányzik, (vagy nem, de hol van) tehát: ahhoz hogy a felső propeller forogjon valamihez képest kell neki forogni, de az a középső kis henger szerű cucc, az könnyebben elfordulna a valóságban, mint a propeller, akkor miért forog mégis annyira a propeller, hogy felemelkedik. Véleményem: szerintem valahogy úgy oldhatták meg, hogy szaggatva impulzusszerűen hirtelen gyorsítják a propellert, és persze valamivel nagyobb a középsőhenger tehetetlensége, mint a propellernek, meg még lehet a levegőáramlása is gátol valamennyit a henger fordulásán. De ez hosszú távon nemigazán tud levegőben maradni, mert felgyorsul a henger is, és akkor a propeller már lassabban fog forogni a földhöz képes, ezért lezuhan.
Következő: »»   544 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem