Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   906 / 3609
(#) DuMatyi válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ha megengedsz egy javaslatot: az energiatakarékos izzók kapcsán el lett nyomva a szemész orvosok véleménye, nemvezetesen az, hogy ezek a villódzó fényforrások - beleértve a neont is, hiszen a működési elv azonos - rongálják a szemet, és bizonyos szembetegségek lefolyását gyorsítják. Nem baj, éljen az új fényforrás gyártás lobbija, mi meg majd megvakulunk. Amíg lehet kapni a boltban, inkább hosszukás lámpát szerelj fel, ami nem neon, pár pótizzóval együtt. Én a magam részéről vásárolni fogok 100 (!) db 75 wattos izzót és 50 db 40 wattosat - mielőtt kivonják végleg a forgalomból, és 15 db. 60 wattos reflektor (tungsraflex) izzólámpát. Azt hiszem életem végig ki fog tartani olyan értelemben, hogy csak hálószobába ill. műhelylámpába használom. Lehet, hogy rá fog menni 6.000 Ft-om, de legalább nem vakulok meg. így is 3 dipotria fölött van a látás romlásom, de nem váltottam ki új receptet, mert szokja csak a gyűrődést. Egyik ismerősöm 6 évvel idősebb, mint én. 1-es a szeme, és nem használ rá semmit, sem kontaktlencsét, sem szemüveget, és 5 éve nem romlott a látása - nem kell megijedni, vezetéshez felveszi, de csak oda. Mi lesz velem később hajjaj!
(#) Rober_4 válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szerintem jó ötlet a világítás dolog, úgy viszont három egyforma b-kell.

Tudom gyerekek 18 vastag, mindig elmondja az eladó nekem is, én meg mindig megijedek, hogy szorulni fognak a polcok, ezért nagyobbra veszem egy picit, ahol lehet. Persze nem vagyok asztalos.
(#) sprofan válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én vettem 1db olyan fénycsövet, amin ugyan úgy van fényporhoz hasonló fehér valami, csak épp led-ekkel van teletömve. 1450lm-es fényereje van, 216db LED-el, hát meg kell mondjam nem volt olcsó, kemény 13.000Ft de nagyon megérte, alig fogyaszt valamit (9W) és iszonyat fénye van.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A könyveim súlya alatt (2 sorban van! - könyvtárosok szégyene) a garzon is meghajlik, az új lehet, hogy meg is roppanna! Párat már le kellett költöztetni, mert attól féltem, hogy eltörik. Meszeléskor a mester nem teheti be a lábát a szobámba, mivel múltkor a kupac könyv teteje festékpöttyös lett. Valamiért arra harapok, ha a kedves mester nem vigyáz a másik holmijára, legyen az, könyvespolc, kanapé, vagy bármi más. Utóbbi időben annyit elértem itthon, hogy mindent mi meszelünk, ha 2 hónap akkor 2 hónap alatt. Egyik hétvége alatt az egyik szoba, másik alatt meg a másik. Utána mindent megtalálok, ellenben ha brigád jön, akkor 2 hónapig meg pakolunk és takarítunk utánuk - a festékpöttyökre allergiás vagyok!, és semmit nem találunk. Így maximum 4 vödör diszperzit plusz teddy plusz ecset árába kerül, úgy meg a munkadíj jelentős azon felül meg a kár. Tudom, ne morgolódjak, mint egy 70 éves vénember, de mindenkinek megvan a maga heppje, de nekem az átlagnál több!
(#) Frankye válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Idézet:
„Tudom, ne morgolódjak, mint egy 70 éves vénember, de mindenkinek megvan a maga heppje...”

Van akinek több is...
(#) Frankye hozzászólása Jan 3, 2010 /

Láttátok a hozzászólás író ablakban a két új "gombicot"? Egy fel, meg egy lefele mutató nyíl. Szerintem ezt is a Köbüki Zoli intézte, hogy könnyebb legyen leírni a nickjét:
Zoli3 :hehe:
(#) válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Idézet:
„így is 3 dipotria fölött van a látás romlásom”
Idézet:
„Mi lesz velem később hajjaj!”

Gondolom ez nem nyugtat meg, de van akinek a te korodban már sokkal rosszabb a szeme. Itt vagyok például én, négy hónap múlva leszek húsz éves - nyolc éve van szemüvegem, átlag évi 3/4 dioptriát romlik a szemem. És nem azért mert nem vigyázok rá, hanem mert ezt örököltem (volt kitől). (A retinámat és annak állapotát pedig már szóba sem hozom, pedig arról is lehetne kisregényt írni.)

És erre persze még rátesz egy lapáttal, hogy bent a suliban is energiatakarékos 'izzókkal', illetve neoncsövekkel kínozzák az ember szemét. Ez van, nem tudok vele mit csinálni.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Idézet:
„már aki öregebb...”

Mint pl. mi...
(#) Doncso hozzászólása Jan 3, 2010 /

URAK!
Mindenkinek köszi a tiplis segítő dolgokat, így már értem hogy kerül a helyére az a nyamvadt luk.
Köszi!
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

De az asztalosok, csak ceruzát használnak, ott nincs semmiféle szög, meg átjelölő csapocska. Szerintem gyorsabb, és úgy pontosabb is, csak precízen kell dolgozni,és kell hozzá tér látás a fejben, azért, hogy melyik anyagot merre forgassuk átjelölésnél. Egyáltalán nem bonyolult, bárki képes megcsinálni, csak gondolkodni kell logikusan hozzá.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A másodiknál felállt a szőr a hátamon! Egy lemezt tönkretenni...
(#) hapro hozzászólása Jan 3, 2010 /

Ezek a tölcsérek nagyon durvák.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Te zizzencs vagy!
(#) tiggersoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Azt hiszem a "minimáldizájn" kimaradt...

Egy biztos ez nem kinai tömegtermék! Élettartam garanciával és örök alkatrész utánpótlással...Nem fog a garancia letelte után 2 nappal tönkremenni!

A lemezjátszók RollszRojsza...

Valaki összeírhatná a pontos paramétereit, mert én már elveszterrem a fonalat...ja és a kapcsolási rajza is kéne! Nyissunk neki egy témát?(egy Warnért)
(#) mark.budai válasza Frankye hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönjük, végre le lehet írni a trafókhoz, hogy cm2!
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Simpikém.
Azt hiszem, most kezdem érezni miről is beszéltél, amikor a dopamin szint emelkedését taglaltad, a nikotin hiány fényében, ja meg az őrület határai........áááh, bakker, ez nagyon kemény.

Na nem tudom ki hogy van vele, vagy volt vele, de hátha valakinek volt ilyen érzése, arról van szó, hogy ugye január 1.-től nem dohányzom, namost eddig egész jól megy, viszont, nem tudom ez ilyenkor normális e, de nagyon furán érzem magam, olyan mintha lufi fejem lenne, le vagyok tompulva, de a kezem lábam meg jár, mintha azok meg pörögnének, de az agyam meg olyan mint amikor valaki illuminált, tudjátok, ilyen tompa minden.
Remélem ez el fog múlni.
(#) Georgee válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én mától nem, egyszer már neki futottam, az első három nap ami kemény, utánna már csak a NEM-et kell tudni kimondani. Amugy ha nagyon ugy érzed, hogy rá kell gyujtanod akkor 2-3 deci hideg vizet igyál meg vagy rágózz nekem ez segít.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ez marhajó!

Ez ráadásul az audio cd -t is feltudja dolgozni!
Sehol egy DAC, semmi mikroprocesszoros vezérlés.
(#) Doncso válasza Georgee hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Azt meg tudom állni, hogy ne gyújtsak rá. Azzal nincs gond, csak lufi fejem van meg szét b.. az ideg. De nagyon.
(#) _ampervadasz_ válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Kitartás Doncso, sikerülni fog leszoknod.
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A dohányzásról leszokni a legkönnyebb dolog a világon. Én már vagy háromszázszor leszoktam...
(Hemingway)
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Churchillel ismertem, de nagyon jó
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Bár élete végéig piált meg szivarozott, mégis igen nagy kort megért. A hires jelszava amit neki tulajdonítanak: NO SPORT!
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Illetve ami úgy szól hoyg Mr Churchill, mi a hosszú élet titka? Rágyújtott egy szivarra, majd úgy szólt: No sports... Fantasztikus egy ürge lehetett, szívesen lettem volna pl. a személyi titkára, csak a mondásai miatt.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Lehet, hogy én emlékszem rosszul.
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ez valami kamu?
Vagy tényleg működik?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Idézet:
„Azért az a szivar amit ő szívott, meg a mai cigik közt, van egy fényévnyi különbség, a szivar javára.”

Azért a friss levegő sem kutya.
Következő: »»   906 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem