Fórum témák
» Több friss téma |
Helló mindenkinek!
Volna egy (a topic névvel azonos) tv-m ami éppen beteg szegénykém. Az gáz hogy nem értek a TV-khez cseppet sem, azonban jó volna ha valami azért tapadna rám. A kövekezőek a tünetei: 1. bekapcsolom és nincs kép. 2. a táptól meg néztem a biztosítékoz az rendben van 3. ha bekapcsolom akkor felizzik a képcső hátulja belül (ezzel még nem is volna baj) 4. ha kikapcsolom akkor kattan a relé... Ha valamit tudtuk javasolni kérlek titeket hogy tegyétek meg mert örülnék neki, Nyugotan kérdezzetek!!! Előre is köszi: Balázs
orion ctv 256 os tipusu tvm van ha tudna segiteni valaki hálásan megköszönném
a hibái a következők 1 erősen lila akép nem lehet a fényerőt állitani igy elég sötét is kérek minden fórumozót esetleg moderátort ha tud valaki megoldást jo lenne hisz ez az egy tvm van és egyenlőre nincs pénzem másikat venni előre köszönöm mindenkinek további jo munkát és kitartást várom válaszotokat Tisztelettel:szalka györgy
Hy !
A ctv 2420 m- hez elég kevés az info, de érdemes lenne kimérni a táp szekunder oldalát, de mivel azt csak bekapcsolva lehet, ha nem értesz hozzá inkább na csináld. Az biztos hogy a sorkimenőd jó, mert az fűti a képcsövet.
Hy!
Nézd meg a képcső végén található panelt, előfordulhat , hogy a forrasztás a hibás igy elöszőr nézd át a forrasztásokat. Ha nem ott van a hiba akkor az egyik szinvégfok tranzisztor a hibás( ha lila a kép akkor a zöld sziné G -vel van jelölve), vagy az azt meghajtó Ic. De az is lehet hogy a képcsöved adta meg magát, vagyis kiégett a zöld szin elektronágyuja. Ha lesz zölded, akkor világosabb lesz a kép is, de figyelj oda mert a képcsövön nagyfesz van.
Én csak egy jótanácsot kérnék!!
Már töbször jártam ugy hogy a tv képcsövénél jól megrázott a nagyfesz!!! Hogy kell azt kisütni hogy feszmentes legyen? Szerintem jó ha tudják a többi kezdő társaim is!!!
Kihúzom, bekapcsololm a főkapcsolóját és iszom egy kávét picit hunyok egyet és aztán óvatosan leveszem a tappancsot és finoman leföldelem......
De egy hobbystának ugye van ideje
Hy!
A képcső nagyfesz egy nagy kondenzátor, ezért tud megrázni. Ha a külsejét összekötöd a nagyfeszbemenettel egyből kisül, de azért egy pár másodpercig hagyd rajta, hogy az összes töltés távozni tudjon.
Hali! Van egy orion gyártmányú tvm, eddig semmi baj nem volt vele, de újabban azt csinálja hogy amig be van kapcsolva rendessen működik, de amint kikapcsolom, a képcső közepén megjelenik egy zöldes (néha pirosas) folt, ami úgy néz ki mint egy kis láng ami pislákol (kb mint egy gyertya lángja). Na most rögtön kirántottam a konektorból, de ez nem nagyon zavarta, mert folytatta kb 4-5 percig. Légyszi ha van valakinek tipje hol lehet a hiba, vagy merre kéne kereseni akkor írja meg! Köszi mindenkinek!
Sziasztok lenne egy kis problémám orion ctv 1225 el.A gond a következő beállítom a csatornát a távirányítóval megnyomom a memo gombot és nem jegyzi meg a csatornát.Azt még hozzá kell tennem hogy vihar uán produkálta a hibát.Segítségeteket előre is köszönöm vagy esetleg kapcsolási rajzot ha valaki tudna.
Nincs kikapcsolási fénypont kioltásod. Amikor kikapcsolod a TV-t, akkor az eltérítő áramkörök tápjai igen gyorsan "kimerülnek". Ezt a TV áramkörei érzékelik, és nyitásba vezérlik a képcsövet. Ez egy jelentős fényerőnövekedéssel jár, vagyis felvillan a kikapcsolás pillanatában a képcső, ezáltal kisütve a földelése, és a belső felülete által képezett kondenzátort. Ha ez így lezajlik, nem tud a képcső további fényt generálni a felületén.
Az általad leírtak akkor következhetnek be: Ha a képcső kapacitásának töltését nem sütteti ki a képcsővel a fénypont kioltó automatika (vagyis elromlott ezt a funkciót végző áramkör), vagy akkor, ha a képcső - a legyengült katódok miatt - nem képes létrehozni a kisütést. Azért nem reagált a konnektor kihúzására, mert a képcsőben tárolt töltés okozza a jelenséget, egész addig, amíg a kihűlő katódok emittálnak.
köszi az alapos választ! Még annyit kérdeznék hogy ezt a hibát hogy lehetne megoldani? Gondolom meg kell keresni ezt az áramkört, és ezt alkatrész cserével tudom javítani vagy nem érdemes itthon kisérletezni és hívjam a szerelőt (elég kezdő szinten vagyok még, szal ha nagyon bonyolúlt akkor inkább szerelő )? és még egyszer kösz
Sziasztok!
Egy Orion ctv 2420 típusú tv-vel van olyan gondom h nincs kép, de osd menü elemei látszanak (csatornaszámozások, hangerőállítás, stb.). Scart-ról sincs kép és hang sem. Tudna valaki erre vmit mondani? Esetleg ha valaki tud rajzot, azt is megköszönném. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |