Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-104 kártya tápfesz csatlakoztatás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Net_Boy_debr hozzászólása Jún 23, 2010 /

Üdvözletem!

Egy nagy kérdésem lenne. Ismeri-e valaki az ICop VSX-6154-V2-es PC-104-es kártyát? Lenne egy kis gondom a tápcsatlakoztatásával! A katalógusa szerint -5V, GND, -12V és +12V-os csatlakozója van, viszont szeretném összekötni egy ATX számítógép tápegységgel. Lehet hogy hülye a kérdésem, de megoldható ez?

Nagyon sürgős lenne!
Köszönöm a segítséget előre is!
(#) Syn7h37ic válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Jún 23, 2010 / 4

Megoldható, az ATX tápon az összes igényelt fesz. megtalálható. Azt kellene tudni, hogy a negatív feszültségek mekkora áramot igényelnek a kártyán, mivel a az ATX tápon a negatív feszültség kimenetek kisáramú kimenetek.

ATX táp fesz. kiosztás
ATX pinout

A kártya adatlapja alapján bőven megfelel az összes táp kimeneti áram.
(#) Net_Boy_debr válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Köszönöm a segítséget, kipróbálom!

Üdv.
(#) Syn7h37ic válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Előtte azért nézd meg a j16 csatlakozót, mivel ide írja a power connectort, ide +5V kell, a bevezetőben is azt írják, hogy single voltage 5V 720mA, tehát szimpla 5V fesz. elég kell hogy legyen, a source power inkább táp forrás lehet további eszközöknek.
(#) SzervízMacska válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Szia. Én is arra a következtetésre jutottam, hogy az 5V elég kell legyen a panel működésre bírásához. Feltételezhetően van saját DC-DC convertere, mellyel az opc. perifériák részére előállítja a szabványos segéd-feszültségeket. Nyilván, ezek vannak kivezetve a "source power" csatlakozóra. Egyébként volt már régebben szó itt a hobbin hasonló kártya-pc-ről: itt. Esetleg valami általánosabb név alatt akár össze is lehetne vonni ezeket ( javasolnám egy véletlenül erre járó és ráérő modinak ).
(#) Slope válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Így van, teljesen jogos az észrevétel. Csak 5V kell neki, a másik J22 tüskesor az segéd feszültség a többi kártyának, perifériának...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem