Fórum témák
» Több friss téma |
Ez kellett nekem! Köszönöm nektek a magyarázatot és a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Szervusztok,
Egy 12F629-es procival dolgozom most és felmerült egy olyan kiegészítő okosság, hogy amikor kikapcsolásra kerül az áramkör, akkor elmentsen minden aktuális beállítást az EEPROMba. Viszont ebben a dologban (nem az EEPROM írásra gondolok) nem vagyok jártas, egyáltalán megoldható ezzel a PIC-kel? És mindezt úgy, hogy minden lába dolgozik közben. Azt tudom, hogy van benne áramkör, ami figyeli a tápellátást, de ilyen felhasználásra tudomásom szerint nem használható. Vagy rosszul tudom? Egyáltalán miben gondolkodjam tovább? Esetleg kiegészítő hardverrel?
Szia!
Szerintem ha már nincs szabad lábad, akkor nem tudod megoldani a tápfesz. figyelésen alapuló mentést. Viszont miért nem mented el a beállításokat minden változtatásnál ( gondolom nem folyamatosan változó adatok, mert az EEPROM írási ciklusainak élettartama véges ![]()
Szia kissi!
Sajnos, pont ez a bánatom, hogy a 4 kimenetének változásait kellene lekezelni, így tulajdonképpen négyszeresen is írásnak van "kitéve" az EEPROM. Akkor viszont cserélem inkább. De akkor milyet válasszak, és hogy kell ezt megoldani? Nem szeretném nagyon átírni a programot, szóval valamilyen hasonló PIC kellene.
Hogyan tudok egy adott PIC-et, tulajdonságai alapján helyettesíteni egy közel azonos, de több lábúra? Van valami kereső vagy helyettesítő oldal?
Nézd meg ezt!
Ha olvassa ezt egy moderátor: Ez a link nem kerülhetne be a sárga téglalapba?
Ha Te írtad a programot, akkor nem olyan nagy gond egy kicsit nagyobb PIC-be berakni, olyat válassz, aminek legalább 1-el több lába van a feszültség érzékeléséhez ( itt figyeled a bejövőt puffer nélkül, míg a PIC kap egy nagyobb puffert, így ha a fesz. eltűnik, akkor van még időd menteni! Ha jól emlékszem volt már ilyenről szó a PIC-es témákban, próbáld megkeresni!).
Így van, valahol van róla szó, szerintem többször is. Dob bele egy diódát, a dióda után egy nagyobb puffer, és figyeli a dióda előtti feszt, és kritikus értéknél ment.
Én pl, üzemóra számláló céljából terveztem bele a kütyümbe. Pl.: itt volt róla szó. Meg azon az oldalon több hsz is van róla, de emlékszem már többször is volt tárgyalva. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Nekem több készülék így oldja meg az adatmentést, tökéletes megoldás. A kondi legyen akkora, hogy amíg az adatmentés történik, a feszültség elegendő maradjon a folyamatosan csökkenő kondiban.
Mentés csak akkor legyen, ha változás van az eltárolt és az új érték között. Tehát először kiolvas, összehasonlít, ha azonos, nincs mentés. Mert előfordulhat határesetben, hogy egymás után akárhányszor ment, a mentési lehetőség pedig véges. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
16F84A akarok felprogramozni valaki megnézné, hogy jó-e mivel a programozó a config hibát jelezte az eredeti hex beírásakor. Én ezt pótoltam de nem vagyok biztos benne hogy jó.
A program most is ellenőrzéssel indítja az írást, tehát ez megoldva. Köszönöm.
Köszönöm. A MAPS-ot én is ismerem és használom, ha új eszközt szeretnék feladatra kiválasztani.
![]() Én inkább egy összehasonlító oldalra gondoltam. Közben megtaláltam a Microchip oldalán egy másik kiválasztót. Azt meg lehet erőszakolni és tud segíteni. Nem 100%-os, de egynek jó. A MAPS ettől függetlenül tényleg felmehetne a startup-ba! A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Félig meddig, de minden részét sikeresen visszafejtettem, úgyhogy ez nem akadály.
Kellett, mert át kellett írnom kimenet kezelést. Ráadásul közben merült fel, hogy jobb lenne még több kimenet.
OK!
Tehát dióda előtt feszültség mérése A/D-vel és ha leesik, indulás a mentés rutinba. Nyilván megszakítás vezérelten, hogy azonnal kezdje meg. Puffer méretének meghatározásában tudsz irányt mutatni?
Pickit nekem az eredeti asm-et nem programozza addig míg ki-nem javítottam a configot,csak nem működik az áramkör ezért kértem hogy nézze meg valaki. Az áram kör egyszerű elrontani sem lehet át nézem azért. Brenner minivel is ugyan az a helyzet megírja a pic-et de az már hibát is ír ki.
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy hogyan tudom meghatározni, hogy éppen milyen típusú EEPROM lett csatlakoztatva az MCU-mhoz? Értem pl.: amikor a PICkit2-höz csatlakoztatom az égetendő MCU-t, akkor az megadja, hogy milyen típusú PIC van rádugva.
Leszimuláltam proteus-al, érdekes ott simán megy.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Idézet: Láthatnánk? A jelek szerint mégis sikerült... „Az áram kör egyszerű elrontani sem lehet”
Egy belső komparátorral általában egyszerűbb, mint az AD-vel...
Nem teljesen értem mi a problémád.Mi ír hibát?És mit?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
A táptól függ a puffer.
Ha úgy oldod meg ahogy a linken van, akkor 1000µF is elég vagy akár kevesebb is, de ha a dióda előtt is van pufferkondi akkor attól nagyobb kell mint ami előtte van, nem tudom saját tápot csinálsz-e hozzá vagy valami kész cuccal táplálod.
Helló! Nem sikerült , pic felprogramozva de nem megy .
Helló! A brenner mini az a programozó .
Hiba amit ki ír: Start to program FLASH## 510 error(s) Start write Configuration## 1 error(s) A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
PWRTE_ON és RC_OSC volt az ami nem volt jól be állítva
__config _CP_OFF & _WDT_OFF & _PWRTE_OFF & _XT_OSC
Sziasztok, nem találtam jobb topicot, így ide írom: Microchip-es mintarendelésnél valaki találkozott még a "General decline of the card" hibával az utolsó lépésnél?
Pedig beírtam a kártyaszámot is de nem enged tovább.
Gondolom ebben lehet a magyarázat:
Idézet: „We are sorry; we are unable to ship samples directly to your selected country at this time. ”
Nekem ilyen hibát nem adott mikor beállítottam a címet, lehet azért mert én Romániából vagyok...
Miután beállítottam a bankkártyát, az utolsó lépésnél írta ki. Azt hiszem akkor majd írok nekik, s ők már csak tudni fogják mi a gond, csak gondoltam teszek egy próbát itt is hátha már valaki találkozott ezzel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |