Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Két ";"-vel kezdődő sor van a hex végén (a C fordító teszi oda...): az egyik a tipust írja le, a másikban a fordítás dátuma található. Mind a két sort törölni kell egy szövegszerkesztővel. Ne maradjon üres sor sem.
Szia!
Bekavarhat még a Linux / Unix és a Windows közötti sorvég jelzés különbsége is (Lf vagy Cr + Lf).
Igen, legutóbb pont egy ilyen állományt szenvedtem meg... Jó ez a linux!
Tulajdonképp minek a megjegyzések, és ki lehet azt szedni belőlle? Nekem tökéletes a programod, és rendkivül sokoldalú. A honlapodon található leírásod alapján sikerült belebarmolni a 18f2550-be a progit egy tait féle paralell cuccal, miután elolvastam figyelmesen a dolgokat a konfigurálást illetően kezdőként. Tehát minden elismerésem a Tiéd, hogy ennyi energiát és szaktudást áldozol erre. Gondolom ezek a "nem intel" hexek afféle,
számitástechnikából már ismert fogások(vegyél pickitet, vagy icd2-őt) mint a nídforszpíd 85. részéhez már 85 magos processzor kell meg 6 gigás videokártya és 100 giga ram, miközben a sony ps 3-om ugyanazt a grafikát produkálja pár mega rammal meg pár megás processzorral... Tehát sok sikert és minden elismerésem a tiéd! Köszönöm a sikerélményt amit a progid nyujtott egy régi sz@r égetőharverrel! Üdv
Örülök, hogy hasznodra válik! Végül sikerült kiszedni a megjegyzés sorokat és sikerült programozni a PIC-et? Ha nem, akkor tedd fel a hex-et, megpróbálom kiírtani ami nem kell bele!
A programozás sikerült így "nem intelhex" formátummal is mert megírja, de feltehetőleg nem működne. A program, programozó rendben üzemel, csupán a tartalommal vannak gondok. Nagyon köszönöm, ha vetsz rá egy pillantást Bővebben: Link
Csatoltam a módosított hex-e. Nekem megnyitja hiba nélkül, neked is jó kell legyen!
Mostmár nekem is szuper! Köszönöm a segítséget mindenkinek! Üdv
Sziasztok
Egy apró észrevételem van szilva klónjával kapcsolatban,Troublesshooting menüben rá lehet mérni a PGD és PGC vonalra és 30Khz-nek kellene lennie nálam 25Khz kőrül van.Ez a működését abszolút nem befolyásolja tökéletesen és megbízhatóan működik csak kíváncsi lennék hogy ez mindenkinél így van vagy csak nálam valami miatt??
Az volna a problémám, hogy...
Nekem új kora óta erősen tüzel a watt-féle PK2-ben a PIC (50-60°C-ra tippelem, ez már éget pár pillanatig, aztán persze a kis hőkapacitás és a hozzászokás miatt már tűrhető). Megnézegettem, nem a kvarc, nem ellenállás, nem a tekercs, a PIC. Használat nélkül az USB-re kötve ugyanúgy, mint intenzív használatnál. Mivel eléggé megmagyarázhatatlan, ezért arra vártam, hogy majd jól megnyekken, és akkor fény derül a hibára. Mérni kellett volna áramot, csak ugye itt már nem úgy megy, hogy sorba kötöm a műszert, és csókolom. Már azt tervezem, hogy hajlítok a PIC tetejére egy alumínium lemezt és a nyák szélén rögzítem, de ez mégsem a legelegánsabb megoldás. Olvastam a neten hasonló esetekről, de nem derült ki a probléma oka. Valami javaslat?
Szia!
A klónban egyáltalán nem melegszik a pic. A melegedés oka az lehet, hogy valamelyik lábán nagy áram folyik. Feltételezem, hogy működik a klón. Tippjeim: Vusb, LED -eknél kicsi áramkorlátozó ellenállás, az EEPromok -hoz menő WP lábon nagy terhelés (zárlat a föld felé), az SCL és/vagy SDA kivezetéseken kicsi a felhúzó ellenállás (esetleg zárlat a táphoz), CCP1 kimenet terhelése nagy (pl. Szilva féle klónban nem befolyásolja a működést), RC7 láb zárlatos valamihez - az eredeti terven nincs bekötve. A legutóbbi melegedős esetben a hiba az volt, hogy a 100nF -os kondenzátorok helyett 100 ohm -os ellenállások voltak beültetve...
Köszönöm!
Ki fogom mérni valahogyan, mert igen nyugtalanító a dolog.
Hali!
vedd ki a picet, és a foglalatban próbáld a kimeneti lábait ellenállással földre/tápra húzni...
Szia!
Sajnos a programban a MCLR funkció le van tiltva, egyébként megoldás lenne a MCLR lehúzása a földre... Ha van mivel programozni, akkor a konfigurációs szó átírása után lehetne mérni. Ekkor is meg kell győződni, hogy a Vpp pumpa FET -jének lezáró ellenállása be van-e építve.
Elkészítettem én is a Pickit2 klónt. Köszönöm a jó ötleteket és cikkeket a témával kapcsolatban. Így a már meglévő alkatrészeimet is fel tudtam használni. A beméréssel nem volt probléma, minden jól ment. Eddig semmi hibát nem észleletem, bár csak pár típussal próbáltam ki a programozást. A doboz a kapható 76x40-es műanyag doboz.
Akinek esetleg meg van megépítve a Juhász féle égető Az alábbi beállításokkal alkalmazható a Watt féle zseniális égetőszoftverhez.
Itt Üdv mindenkinek!
Én 16f690-en és 18f2550-en teszteltem amin tökéletes volt. 10k-t az ic foglalatra be kell forrasztani, bár nekem a 690-et megírta tönkremenetel nélkül anélkül is...
Én is olyan 26kHz környékére emlékszem, hogy annyit mond a DVM frekimérője, ha rámérek. Ennek nincs igazán jelentősége, lehet, hogy korábbi firmware-ekben közelebb volt a 30kHz-hez, ezért írták oda ezt a frekit. A kimeneteket a firmware billegteti, és a háttérben még az USB kommunikációval is kell törődnie, szóval nem csoda, hogy nem teljesen pontos. A lényeg, hogy ne legyen a teszkor se GND-re, se Vdd-re kiülve a tesztelt kimenet.
Nekem egy 4550-et sikerült úgy hazavágnom egyszer, hogy valamelyik I/O lábához hozzáért egy pillanatra a stabilizátor előtti tápfesz (10-12V). A furcsa az volt az egészben, hogy a PIC továbbra is működött, tudtam írni-olvasni, a beleírt program látszólag futott rendesen, csak a nyugalmi áramfelvétele nőtt meg 35mA környékéről 300mA-re. Feltételezem, hogy a sérült I/O lábat nem tudtam volna használni, de az áramkörömben éppen nem volt használatban. Ha jól emlékszem, a teljes értékű PICkit2-ben is vannak olyan a 2550-nek olyan lábai, amik nincsenek semmire felhasználva, és esetleg járhatnak ugyanúgy, ahogy nálam a 4550 járt.
A foglalatos(és adapteres) égetőknél javasolt a 10k test felé történő beforrasztása, miután nem szükséges a program futtatása, valamint nem biztosított az áram elnyeletése akkor, ha csak Vpp van bekapcsolva, még ha ez nem is üzemi állapot!
Az is jó megoldás lehet ha 10k helyett 680R+LED testre?
Kb 15mA fogyasztása lenne, jelzőnek is jó volna. Másik kérdésem, melyik kondi jobb? Kerámia kondenzátor RM2,5 Multilayer kondenzátor RM2,5 Válaszokat előre is köszönöm. Kellemes és "eredményes" locsolkodást!
Szia!
Az Oshonsoft programozóban led van. A led azonban csak a nyitófeszültségéig biztosítja a töltés elvezetését, az alatt már nem. Egyrétegű kerámia kondenzátor csak nagyon kicsi kapacitás értékkel készülnek (.1 .. 10 pF), a többi többrétegű (multilayer). Az RM a kivezetések közötti távolság mm -ben.
A furat szerelt klónodat rakom össze, kerámia vagy tantál kondikat javasolsz? Mindkét típussal láttam már elkészítve.
Szia!
A 100nF/50V kondenzátorok multilayer kerámia, a 10µF/10V és a 47µF/25V elektrolit kondenzátorok legyenek.
Végre tudtam szánni időt a PK2-m (watt) rejtélyes melegedésére. A hibakeresési algoritmust nem írom le, mert az egy komédia volna, de a hibát, és pár tapasztalatot igen.
A nagy kutatás eredménye egy rövidzár fellelése és megszüntetése lett: a sárga busy led előtétellenállása és az alatta futó vezetősáv (ICSP port Vdd-je) kontaktolt. Ezért is volt, hogy ha a PK2 táplálta az áramkört, akkor a sárga led is világított, amit én már korábban sem tudtam hová tenni, de ugye működött. Most olyan 33°C (+-2) a PIC hőmérséklete, ami egy kellemes melegedés, de nem az "éget" kategória. Mivel volt forrasztgatás is, a PIC cseréjét is végrehajtottam, szomorúan tapasztaltam, hogy az USB kapcsolat labilis: vagy felismeri és OK, vagy hibát észlel a widows7. Mivel az USB-vel nem sok kezdeni való van, a szokásos nyáktakarítási köröket lefutottam, visszaforrasztottam az előző PIC-et (először csak 7 lábát: Vdd, Vss, D+, D-, Vusb, OSC1, OSC2). Így az USB portok és kábelek tetszőleges kombinációjával hiba nélkül kommunikál a kütyü a szgéppel (sic). Ez utóbbit azért írtam le, hogy az ide tévedő hibakereső lássa, az USB kapcsolat hibáját akár a levegőben összelógatva is ki lehet szűrni (elvetemültebbeknek). |
Bejelentkezés
Hirdetés |