Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Sziasztok!
A neten véletlenül rátaláltam watt-nak az oldalára, ahol a klón megépítését írja le. A végén lévő linkre kattintva jutottam ide a fórumra, és gondoltam, elolvasom, hogy mi minden történt azóta, mióta watt írása elkészült, de láttam, hogy 110 oldalas már a fórum. Ezért azt szeretném megkérdezni, hogy van-e már valami végleges verziója a klónnak, amit nyugodt szívvel meg lehet építeni? Illetve azt kérdezném még, hogy tudtok egy olyan weboldalt ajánlani, ahol jól le van írva az otthoni nyákkészítés menete, amiből meg lehet tanulni? üdv, Kiwy
Üdv!
Lehet hogy primitív a kérdés, de kiváncsi lennék egy hozzáértő véleményére: PicKit2-t építek, de pár alkatrészhez nem tudok hozzájutni... Esetleg helyettesíthetőek a diódák és tranzisztorok ebben a formában: BS170 helyett BS108? Illetve BS250 helyett IRF9630? És jó, ha IRF9Z34 helyett is IRF9630-at ültetek be? Diódáknál: BAT85 helyett pedig 1N5822? Induktivitás megoldható úgy 680uH helyett sorbakötök két 330uH-t? (Ha így lehetséges, akkor nem probléma az a 20uH különbség) Ha beválalja valaki hogy válaszol ezekre az elött le a kalappal...
Hali!
A nyákkészítéshez tudom ajánlani a Youtube-on található videókat, egész egyszerűen elmagyarázák és mutatják a gyakorlatban.
NYÁK készítés rejtelmeibe a következő linken sokat tanulhatsz. "NYÁK készítés"
Szia!
Olvasd el ezt a leírást, az alkatrészek helyettesítéséről is szó van benne. A 16F1xxx, 24Fxxx, 32Fxxx, dsPIC30Fxx, dsPIC33F -ek korában nem érdemes olyan klónt építeni, ami nem állítja a Vdd -t.
Üdv!
Köszi a tippet, valójában, a leírás szerint (http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=8), a Vdd módosításokat, késöbb meg lehet oldani külsőleg. Amúgy nemrég kezdtem foglalkozni a pic-kel, és még nem nagyon vagyok tisztában a hardver résszel sem, és az asm tudásom is kezdetleges...Silva féle PicKit2 klón
Ajánlatos egy teljes értékű klónt építeni.
Furatszerelt: HP41C féle klón Teljes értékű (mindent tud mint az eredeti). Szilva féle klón Egyszerűsített (EEPROM és Vdd állítás nincs; fix 5V) SMD: Watt féle klón Majdnem teljes értékű (csak EEPROM hiányzik) Az EEPROM az sz.gép nélküli égetésre szolgál, csak akkor van értelme, ha sorozatban szeretnél égetni PIC-eket ugyanazzal a tartalommal. A Vdd állítás meg azért nagyon hasznos, mert akkor tudsz vele égetni 3V-os PIC-eket is. (Automatán állítja be a feszültséget saját magának a PIC-hez igazodva) Én a Watt félét építettem meg már lassan másfél éve, és tökéletes. Úgy voltam vele, hogy ha már építek akkor fullos legyen és ne keljen utána átalakítókkal szenvednem, hogy tudjak 3V-osakat égetni.
Szia! Nekem mindhárom meg van építve! Mindegyik kitűnően működik.. Legegyszerűbben a szilva féle készíthető el,ha kell a VDD állítás akkor Hp41C féle és a watt klónja a jó választás. ha nincs SMD beültetési gyakorlatod és kétoldalas nyák készítési gyakorlatod akkor mindenképp Hp41C klónja a jó választás.. Az eepromokat nem kell belerakni tökéletesen működik az nélkül is! A watt féle klón érzékeny az USB feszültségre nem szereti az 5-5,1 Voltot ilyenkor egy Schottky dióda kell az USB tápra és jó lesz.. Ha 4,8 V az USB feszültséged akkor működik tökéletesen nem kell a dióda sem..
Sziasztok!
Köszönök minden nekem(is) szánt tanácsot. Szívesen építenék automata Vpp szabályzós klónt, de én most annak is nagyon örülnék, ha a programozást tanulhatnám, és gyakorlatban sikerülne uralni a PIC et, nekem most az is elég ha csak 1 típust kezel, mert annyira kezdő vagyok, hogy eggyel is elleszek egy darabig, aztán ha majd igény mutatkozik esetleg 3,3V-os pic-ek használatára, akkor már több tapasztalattal tudok egy bonyolultabb égetőt készíteni... Köszi!
Idézet: „Szívesen építenék automata Vpp szabályzós klónt” A Vpp-t mindegyik szabályozza, a Vdd a kérdés tárgya...
Ja igen Kösz a helyesbítést!
Üdv!
Elkészült a pickit 2 klón. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek, milyen szoftver a legjobb hozzá: A direkt neki szánt Pickit 2 program, vagy az MPLAB? Válasz előre is köszi!
Szia! Mindenképp a saját programját javasolnám!
Én is erre gondoltam, most próbálom valahonnan leszedni, több kevesebb főleg kevesebb sikerrel....
Hát Valami hihetetlen hogy nem tudok eligazodni a linkelt oldalon, nem találom a pickit 2 progit... :eek2:
Mindkettő használható és jó. Sima programozáskor kényelmesebb a saját programja, de debuggolni csak az MPLAB-al tudsz, viszont tudsz!
Hali
Köszi hogy így rámutattál a tényekre, de magát ezt az oldalt nem találtam... köszi
Megvan már?
Ha nincs, akkor katt ide!
Hali!
Ja * igen köszönöm, megvan... Bár Azt az oldalt azóta sem találtam, de mivel a képen ott volt a progi verziószáma így azt is beírva guggléba, adott ki letölthető progikat, sz * al így segített rajtam a kép, amin poénosan rámutatott simpi.
Megkérdezném elötte hogy: Ez mi?
Szia!
A PICKit2 programozó javított, kibővített eszköz adatbázisa. Letöltés utén bonsd ki, tedd bele a PICKit2 programjának mappájába. (A régebbi állományt mentsd el más névre.)
Sziasztok!
Az úgy szabályos megoldás, ha a PicKit2 ICSP-jét közvetlenül rákötöm a programozandó pic lábaira? Vagy kellenek az extrák: mint kondi és ellenálások? neten túl sok megoldást találtam, és nem tudom melyik a jobb... köszi!
Az icsp közvetlen programozó csatlakozó , semmi + nem kell már rá .
Csodálatos találmány!
Én is hadd köszönjem meg azt a rengeteg segítséget és választ, amit kaptam, kaptunk ezzel a témával kapcsolatban! Azt hiszem kezdetnek a furatszerelt változatot csinálom meg, az úgyis tud mindent.
üdv, Kiwy
Azért olvass utána az oldalamon mi kell a PIC-re, mert kell, ha nem akarod, hogy érthetetlen okból elszálljon egy-két PIC vagy ne értsd, mitől nem tudod programozni.
Üdv!
Feltöltöttem egy képet a PicKit 2-őmről, és arról hogy hogyan csatlakoztattam egy cél pic-et, nálam eddig minden pik-pak ment sehol semmi probléma nem volt eddig...(lekopogom) A pickit 2 saját PC szoftvere is felismerte a rákapcsolt picet egyből... Egy olyan kérdésem azért lenne, hogy akkor ha már felismerte a klón a pic-et, akkor már égetni is tudom, vagy ez még nem derül ki ebből?
Szia! Ha felismerte akkor meg lehet próbálni írni bele egy belevaló hex kell! Utána vissza lehet olvasni a kezelőben a "Verify" gombal.. Persze ha nem olvasásvédett
Szia!
- Valószínüleg igen... Azért (programozandó kontroller nélkül) végezd el a Tools / Troubleshoot menüpontjaiban leírt méréseket. Ne csak a program mérései alapján itéld meg, hanem multiméterrel - és oszcilloszkóppal, ha van rá lehetőséged - is mérd meg. Ha ezek a mérések is jók, a programozás is menni fog. - A programozandó kontroller tápját érdemes a Vdd és a Gnd közé kötött 100nF kerámia kondenzátorral szűrni (ahány pár táp - föld lába van, annyi különlálló kondenzátorral). Ha nincs egyéb indok az elhagyására (MCLR letiltva, belső oszcillátor, PGC vagy PGD lábak kimenetek, T1 oszcillátora stb. - ekkor csak a "Use Vpp First Programming Entry" segít), a MCLR/Vpp lábat célszerű a Vdd -re húzni 10k ellenállással. |
Bejelentkezés
Hirdetés |