Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   108 / 211
(#) Hp41C válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia!

Két ";"-vel kezdődő sor van a hex végén (a C fordító teszi oda...): az egyik a tipust írja le, a másikban a fordítás dátuma található. Mind a két sort törölni kell egy szövegszerkesztővel. Ne maradjon üres sor sem.
(#) Hp41C válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia!

Bekavarhat még a Linux / Unix és a Windows közötti sorvég jelzés különbsége is (Lf vagy Cr + Lf).
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Igen, legutóbb pont egy ilyen állományt szenvedtem meg... Jó ez a linux!
(#) mutyur válasza watt hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Tulajdonképp minek a megjegyzések, és ki lehet azt szedni belőlle? Nekem tökéletes a programod, és rendkivül sokoldalú. A honlapodon található leírásod alapján sikerült belebarmolni a 18f2550-be a progit egy tait féle paralell cuccal, miután elolvastam figyelmesen a dolgokat a konfigurálást illetően kezdőként. Tehát minden elismerésem a Tiéd, hogy ennyi energiát és szaktudást áldozol erre. Gondolom ezek a "nem intel" hexek afféle,
számitástechnikából már ismert fogások(vegyél pickitet, vagy icd2-őt) mint a nídforszpíd 85. részéhez már 85 magos processzor kell meg 6 gigás videokártya és 100 giga ram, miközben a sony ps 3-om ugyanazt a grafikát produkálja pár mega rammal meg pár megás processzorral... Tehát sok sikert és minden elismerésem a tiéd! Köszönöm a sikerélményt amit a progid nyujtott egy régi sz@r égetőharverrel! Üdv
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Örülök, hogy hasznodra válik! Végül sikerült kiszedni a megjegyzés sorokat és sikerült programozni a PIC-et? Ha nem, akkor tedd fel a hex-et, megpróbálom kiírtani ami nem kell bele!

A programozás sikerült így "nem intelhex" formátummal is mert megírja, de feltehetőleg nem működne. A program, programozó rendben üzemel, csupán a tartalommal vannak gondok. Nagyon köszönöm, ha vetsz rá egy pillantást Bővebben: Link
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Csatoltam a módosított hex-e. Nekem megnyitja hiba nélkül, neked is jó kell legyen!

mutyur.zip

Mostmár nekem is szuper! Köszönöm a segítséget mindenkinek! Üdv
(#) viktorka0011 hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok
Egy apró észrevételem van szilva klónjával kapcsolatban,Troublesshooting menüben rá lehet mérni a PGD és PGC vonalra és 30Khz-nek kellene lennie nálam 25Khz kőrül van.Ez a működését abszolút nem befolyásolja tökéletesen és megbízhatóan működik csak kíváncsi lennék hogy ez mindenkinél így van vagy csak nálam valami miatt??
(#) Mezoas hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Az volna a problémám, hogy...
Nekem új kora óta erősen tüzel a watt-féle PK2-ben a PIC (50-60°C-ra tippelem, ez már éget pár pillanatig, aztán persze a kis hőkapacitás és a hozzászokás miatt már tűrhető).
Megnézegettem, nem a kvarc, nem ellenállás, nem a tekercs, a PIC. Használat nélkül az USB-re kötve ugyanúgy, mint intenzív használatnál. Mivel eléggé megmagyarázhatatlan, ezért arra vártam, hogy majd jól megnyekken, és akkor fény derül a hibára. Mérni kellett volna áramot, csak ugye itt már nem úgy megy, hogy sorba kötöm a műszert, és csókolom.
Már azt tervezem, hogy hajlítok a PIC tetejére egy alumínium lemezt és a nyák szélén rögzítem, de ez mégsem a legelegánsabb megoldás.
Olvastam a neten hasonló esetekről, de nem derült ki a probléma oka.
Valami javaslat?
(#) Hp41C válasza Mezoas hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!

A klónban egyáltalán nem melegszik a pic. A melegedés oka az lehet, hogy valamelyik lábán nagy áram folyik. Feltételezem, hogy működik a klón.
Tippjeim: Vusb, LED -eknél kicsi áramkorlátozó ellenállás, az EEPromok -hoz menő WP lábon nagy terhelés (zárlat a föld felé), az SCL és/vagy SDA kivezetéseken kicsi a felhúzó ellenállás (esetleg zárlat a táphoz), CCP1 kimenet terhelése nagy (pl. Szilva féle klónban nem befolyásolja a működést), RC7 láb zárlatos valamihez - az eredeti terven nincs bekötve.

A legutóbbi melegedős esetben a hiba az volt, hogy a 100nF -os kondenzátorok helyett 100 ohm -os ellenállások voltak beültetve...
(#) Mezoas válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Köszönöm!
Ki fogom mérni valahogyan, mert igen nyugtalanító a dolog.
(#) pipi válasza Mezoas hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Hali!
vedd ki a picet, és a foglalatban próbáld a kimeneti lábait ellenállással földre/tápra húzni...
(#) watt válasza pipi hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

SMD...
(#) Hp41C válasza pipi hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Szia!

Sajnos a programban a MCLR funkció le van tiltva, egyébként megoldás lenne a MCLR lehúzása a földre...
Ha van mivel programozni, akkor a konfigurációs szó átírása után lehetne mérni. Ekkor is meg kell győződni, hogy a Vpp pumpa FET -jének lezáró ellenállása be van-e építve.
(#) jvnd hozzászólása Ápr 13, 2011 /

Elkészítettem én is a Pickit2 klónt. Köszönöm a jó ötleteket és cikkeket a témával kapcsolatban. Így a már meglévő alkatrészeimet is fel tudtam használni. A beméréssel nem volt probléma, minden jól ment. Eddig semmi hibát nem észleletem, bár csak pár típussal próbáltam ki a programozást. A doboz a kapható 76x40-es műanyag doboz.
(#) mutyur hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Akinek esetleg meg van megépítve a Juhász féle égető Az alábbi beállításokkal alkalmazható a Watt féle zseniális égetőszoftverhez.
Itt
Üdv mindenkinek!
(#) mutyur hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Én 16f690-en és 18f2550-en teszteltem amin tökéletes volt. 10k-t az ic foglalatra be kell forrasztani, bár nekem a 690-et megírta tönkremenetel nélkül anélkül is...
(#) szilva válasza viktorka0011 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Én is olyan 26kHz környékére emlékszem, hogy annyit mond a DVM frekimérője, ha rámérek. Ennek nincs igazán jelentősége, lehet, hogy korábbi firmware-ekben közelebb volt a 30kHz-hez, ezért írták oda ezt a frekit. A kimeneteket a firmware billegteti, és a háttérben még az USB kommunikációval is kell törődnie, szóval nem csoda, hogy nem teljesen pontos. A lényeg, hogy ne legyen a teszkor se GND-re, se Vdd-re kiülve a tesztelt kimenet.
(#) szilva válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Nekem egy 4550-et sikerült úgy hazavágnom egyszer, hogy valamelyik I/O lábához hozzáért egy pillanatra a stabilizátor előtti tápfesz (10-12V). A furcsa az volt az egészben, hogy a PIC továbbra is működött, tudtam írni-olvasni, a beleírt program látszólag futott rendesen, csak a nyugalmi áramfelvétele nőtt meg 35mA környékéről 300mA-re. Feltételezem, hogy a sérült I/O lábat nem tudtam volna használni, de az áramkörömben éppen nem volt használatban. Ha jól emlékszem, a teljes értékű PICkit2-ben is vannak olyan a 2550-nek olyan lábai, amik nincsenek semmire felhasználva, és esetleg járhatnak ugyanúgy, ahogy nálam a 4550 járt.
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

A foglalatos(és adapteres) égetőknél javasolt a 10k test felé történő beforrasztása, miután nem szükséges a program futtatása, valamint nem biztosított az áram elnyeletése akkor, ha csak Vpp van bekapcsolva, még ha ez nem is üzemi állapot!
(#) shield válasza watt hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Az is jó megoldás lehet ha 10k helyett 680R+LED testre?
Kb 15mA fogyasztása lenne, jelzőnek is jó volna.
Másik kérdésem, melyik kondi jobb?
Kerámia kondenzátor RM2,5
Multilayer kondenzátor RM2,5
Válaszokat előre is köszönöm.

Kellemes és "eredményes" locsolkodást!
(#) Hp41C válasza shield hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia!

Az Oshonsoft programozóban led van. A led azonban csak a nyitófeszültségéig biztosítja a töltés elvezetését, az alatt már nem.

Egyrétegű kerámia kondenzátor csak nagyon kicsi kapacitás értékkel készülnek (.1 .. 10 pF), a többi többrétegű (multilayer). Az RM a kivezetések közötti távolság mm -ben.
(#) shield válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A furat szerelt klónodat rakom össze, kerámia vagy tantál kondikat javasolsz? Mindkét típussal láttam már elkészítve.
(#) Hp41C válasza shield hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szia!

A 100nF/50V kondenzátorok multilayer kerámia, a 10µF/10V és a 47µF/25V elektrolit kondenzátorok legyenek.
(#) shield válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Köszönöm.
(#) HDD hozzászólása Máj 13, 2011 /

Sziasztok
Szerintetek a BAT85 helyet lehet használni BAS85 Schottky diódát
(#) watt válasza HDD hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Én úgy látom igen.
(#) HDD válasza watt hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Szia Watt
Köszönöm a pontosítást
(#) Mezoas válasza Mezoas hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Végre tudtam szánni időt a PK2-m (watt) rejtélyes melegedésére. A hibakeresési algoritmust nem írom le, mert az egy komédia volna, de a hibát, és pár tapasztalatot igen.
A nagy kutatás eredménye egy rövidzár fellelése és megszüntetése lett: a sárga busy led előtétellenállása és az alatta futó vezetősáv (ICSP port Vdd-je) kontaktolt. Ezért is volt, hogy ha a PK2 táplálta az áramkört, akkor a sárga led is világított, amit én már korábban sem tudtam hová tenni, de ugye működött.
Most olyan 33°C (+-2) a PIC hőmérséklete, ami egy kellemes melegedés, de nem az "éget" kategória.
Mivel volt forrasztgatás is, a PIC cseréjét is végrehajtottam, szomorúan tapasztaltam, hogy az USB kapcsolat labilis: vagy felismeri és OK, vagy hibát észlel a widows7. Mivel az USB-vel nem sok kezdeni való van, a szokásos nyáktakarítási köröket lefutottam, visszaforrasztottam az előző PIC-et (először csak 7 lábát: Vdd, Vss, D+, D-, Vusb, OSC1, OSC2). Így az USB portok és kábelek tetszőleges kombinációjával hiba nélkül kommunikál a kütyü a szgéppel (sic). Ez utóbbit azért írtam le, hogy az ide tévedő hibakereső lássa, az USB kapcsolat hibáját akár a levegőben összelógatva is ki lehet szűrni (elvetemültebbeknek).
Következő: »»   108 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem