Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pioneer SX-202L rádiós erősítő

Témaindító: Gabor79, idő: Jún 16, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) mindenes válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Igen arra. A müszert tedd dióda mérő funkcióba , s a diódákon 7-800 milivolt feszültséget kell mérj nyitó irányba, a graetzet D9 jelöli a beültetési rajzon.
(#) Zseni válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Szia 516 körüli értéket mértem.
De máshogy meg kiakadt a müszer.
(#) mindenes válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Ha mind a 4 diódán ugyanennyit mértél akkor a graetz jó.

De talán nincs is értelme tovább méricskélni mert lehet hogy a hibás végfok IC miatt nincsenek meg a helyes fesz értékek a tápon. Egy biztos, hogy az STK ic szinte 100% ig rossz s valőszínüleg ő hamisitja meg az értékeket illetve a 2 ellenálás is a az ő hibályából ég el. Ennek kicserélése viszont nem egyszerü feledat, igy azt mondom hogy jobban jársz ha nem egyedül próbálod megjavítani az erősitőt vagy talán megjobb ha elviszed egy szerelőhöz .
(#) Zseni válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hátha sikerül.
Van felszerelésem a cseréhez, és rengeteg alkatrészem is.
Hol van az az STK ic?
Nem találom. Be tudnád jelölni?
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A végfok ic az. Szerintem?
Azt cseréljem ki?
Mi a garancia hogy nem száll el az ujj is?
Ha kiveszem akkor jót fogok mérni?
Mármint ahol most +61-et ott a kiszedés után +34 lessz?
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Ez kellene bele kapcs rajz alapján.
Bővebben: Link

De most ez van benne.Bővebben: Link

Most akkor melyikre cseréljem ki?
(#) mindenes válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Heló.
Elméletileg jó lehet bele mert a kapcsolásuk talán megeggyezik. De hogy ez így is van azt nem tudom, erről kellene még egy kis infót szerezni.
Nézz szét még itt a fórumon van több STK és erősítős topic is, talán irják is ezt valahol.

De még mielőtt meg vennél új ic t, ki kellene zárni a táp hibáját hogy biztosra menjünk. Készitettem egy rajzot, melyen be jelöltem hogy mit is kell csinálj. A lényeg hogy meg kell szakitani a végfok tápelátását, hogy az ic ne terhelje a tápot mert most valőszinüleg ezt teszi. A jelölt pontokon forraszd ki a huzalátkötéseket de csak a nyilaknál felőli végüket, a másig vég maradhat a nyákban (nem fog semmit befolyásolni), ez által az ic nem fog tápot kapni de később majd vissza lehet forrasztani.
Ha ezzel megvagy mérd le a jelölt pontokon a feszültségeket a gnd hez képest. Közben vigyázz hogy a két levegőben álló huzaldarabka ne érjen egy máshoz.Ha ezekkel meg vagy lehet majd tovább lépni.
(#) Zseni válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Szia csak most vettem észre hogy irtál medig leszel most megyek lemérni!

Heló mégegyszer, ma ráérek akár éjfélig is

Szia.
Megvannak a feszültségek!
Csak nem 34V hanem 35V

Ez aztán gyors volt :yes: , mind a két oldalon a 35 az jó.Akkor mégis csak a végfok lessz hibás.

és akkor azért mérek a hangszóró kimeneten is V-ot?
Cseréljem és késsz?
Vagy vegyek még figyelembe valamit?

Kimeneten hány V van? 0 nak kell lenni.

Már a hangszóró kimeneten?
most hogy le van kötve az ic igy nem mértem de ha gondolod lemérem.
amugy már nem tudom pontosan ugy 100 egy nehány volt, volt rajta.

Igen a hangszóró kimeneteken, mérd le mind két csatornát gnd hez képest.

Igenis Indulok
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Sehol (szinte) nem mértem áramot

Na ez jó hír, akkor talán meg is vagyunk. Még a Q13 és 14 tranzisztorokat és a kollektorjukba kötött ellenálásokat kellene le ellenőrizni, ezek azok az ellenálások amiket korábban emlitettél hogy elföstölnek. Ha van még belőlük forraszd be őket, ha Q13 és14 jó akkor most már nem volna szabad melegedniük és elfüstölniük.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 18, 2011 /

Sziasztok! Van egy pioneer SX-102 rádiós erősítő. A hálózati trafója primer szakadt. Típusa: ATS 1402.
A róla lejövő AC feszültségre lenne szükségem. A +- ra és a külön tekercsére is. A rajzokon csak a DC fesz van feltüntetve. Köszönöm!
(#) kovacspista válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

2x45V DC, a másikat nem tudom , de az nem is annyira lényeges mert a világítást táplálja. Ismerem ezt a számítást, de mikor ráraktam 2 x 12 v-ot , a DC-je 21,5 vg lett. Ami a számok alapján 16,8 - nak kellett volna lenni. Bekavar a puffer. Így , hogy számolgatom 2 x 30 v lesz! 50 V - os a puffer kondi, tehát nagyon ki van hegyezve.
(#) CHZ válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szerintem csak a hőbizti ment benne tönkre, kösd át és működni fog. Én csak akkor cserélném ha nem sikerül javítani.
(#) kovacspista válasza CHZ hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Gondolom, hogy igazad van, de nem férek hozzá. Sajnos be van öntve.
(#) geniusmax hozzászólása Márc 6, 2020 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy Pioneer SX-202L készülékhez, már utána olvastam itt ez előzményekben és nálam is elfüstöl a 470 ohm ellenállás ami a kapcsolási rajzon az R163 pozicíóban van és elfüstölt a D15 Triac BCR6AM-4 is.Raktam új 470 ohm-ot, Triac már nem kapható a rajz szerinti, helyette BT137 800E van benne már a második mert az első szintén elfüstölt a végfok miatt ami STK4141 II zárlatos lehetett. Az eddigi amit csináltam hogy kicseréltem a fenti ellenállást, triac-ot és kiforrasztottam az STK-t és így helyeztem áram alá, így nem füstölt el sem az ellenállás sem a triac viszont az előzményekben olvasott +34, -34 V nálam +38 -38 V és megerősítés kellene hogy az új STK4141 II-et merjem-e beforrasztani.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem