Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Porszívó lecsapja a biztosítékot
 
Témaindító: bbalazs_, idő: Márc 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) bbalazs_ hozzászólása Márc 11, 2008 /
 
Sziasztok!

Az a gondom, hogy kaptunk egy 1000W-os porszívót, amin semmiféle szabályzás nincs, de a 16A-s kismegszakítót simán lecsapja minden alkalommal, bar hallani, ahogy picit felhordul a motor. Másik 16A-set is lecsapja, sőt, másik lakásban is.
Lehet-e ezzel kezdeni valamit (kondit betenni/kivenni, sorbakotni vele valamit) vagy ez így marad? Mire utalhat ez a hiba? - (ha egyáltalán az) jelenség?

Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) lgyk válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Hi!

Zárlatos lehet a motor...
(#) proli007 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Hello!

Egy ilyen motornak már szép indítóárama van, de azért a 16-os megszakítónak el kell viselnie. Értelmesebb készülékben fordulatszabályzót ill.lágyindítót használnak már.

De szerintem ez a motor hibás. Viszont, ha van tápod, 24V-ról is kipróbálhatod, mennyit eszik, és forog-e. Esetleg körülnézni, hogy a kapcsolónál, vezetékeknél, szűrőkondiknál nincs-e zárlat, vagy füstnyom.

üdv! proli007
(#) _ampervadasz_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 / 4
 
Üdv. Szénkefét ki kell cserélni, (nem biztos de a felhördülés erre következtet) illetve a forgórészen a kommutátor szelvényei közti részt, illetve magát az egész kommutátort meg kell tisztítani mert körül ér a szikra a kommutátoron és ekkor jön a rövidzárlat!!!
Ja ilyenkor a 65 amperes DIL00 -ás NKI biztosítót is kiolvasztaná!!!
(#) szidom válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Szeva!

Nézd meg nem szorul-e a motor, nem-e zárlatos a kondi, ha nem ezek akkor lehet menetzárlatos is(kuka)
Üdv
(#) potyo válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Köss vele sorba egy vasalót. Ha rendesen felpörög, akkor az indítási áram veri le a biztosítékot. Ha nem pörög fel, akkor meg hibás a porszívó.

Használt vagy új?
(#) sándor válasza potyo hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
nekem is hasonló gondom van de a mi porszívónk új 1600w-os "...gazdaságos márkájú"már megbántam hogy megvettem indítani csak az automatánál tudom...ha jól számolom 1600w=7A -t vesz fel müködés közben indításkor mennyit vesz fel...?nincs benne semmi "elektronika"csak 1db kondi.mi lenne ha bekötném a régi gép elektronikáját ebben van egy BTB12 600BW tip. optocsatoló ...?
(#) potyo válasza sándor hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Az 1600W az szerintem eleve nem igaz, nekem nagyon marketingszagú, de most ez nemis lényeges. Létezik lomha automatabiztosíték, szerintem érdemes lenne kicseréltetni.

Elektronika átrakás helyett inkább egy lágyindítót raknék bele. Valami combosabb, 50ohm körüli ellenállást, meg egy időrelét, ami rövidrezárja az ellenállást. Csak nemtudom, milyen ellenállás birná az 1kW teljesítmény 1-2 másodpercig. A túláramtól az elektronika is megdöglene szerintem...
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Itt van a problémára a gyógyir! Amúgy üdv. mindenkinek! A C3 nagysága szabályozza a kapsolási időt! (Minél nagyobb annál később kapcsol át a relé!)
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
köszönöm az ötletet ezen egyébként már én is gondolkoztam,de előbb megpróbálom kicseréltetni az automatát (úgy is idegesítően zúg már egy ideje).
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Márc 11, 2008 /
 
Szivesen máskor is! A zugás arra utal, hogy a kismegszakító érintkezői megfröccsentek (nagy zárlatiáram/tartós tulterhelés) De amugy nézd meg a kommutátort, illetve a szénkeféket mielőtt beszereznéd a lágyindításhoz szükséges cucokat!
(#) bbalazs_ hozzászólása Márc 12, 2008 /
 
Köszönöm a válaszokat, elindulok rajtuk sorban, az egyszerűbbtől kezdve a bonyolultig.
(#) villkisz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 15, 2008 /
 
Helló!
cseréld ki 20 ra !
(#) scooby_ hozzászólása Márc 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Nekem egy LAVA soteco szőnyegmosó gépem van,az a baja hogy vizet rakok bele,elkeztem vele a szőnyeget mosni,egy 2 perc múlva folyik a motoron keresztül a viz.

Mi lehet a hiba,túl sok vizet teszek bele?

Amúgy nekem is volt Cepter 1000 W-os pórszívóm,ha másik konektorba dugtam lecsapta az autómatát,elmondom hogy a biztosíték túl kicsi neki,próbáld másik konektorból vagy húzz ki mindent a konektorból,mert lehet hogy a biztosíték nem bír akkora terhet egyszerre.
(#) gy.jozsy hozzászólása Márc 7, 2009 /
 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogyan lehet házilag a kommutátort felszabályozni?(porszívó motor)

előre is köszi!
(#) deguss válasza gy.jozsy hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Felszabályzozni?! Nem vagyok tisztában a fogalommal, de tudomásom szerint a következőket lehet velle tenni, és illik is időközönként.
- megtisztítani, a résekből a reszeléket, port kihúzni egy késsel
- ha elkoptak, esetleg eltörtek kicserélni.
(#) calibra válasza gy.jozsy hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Szia!

Esztergával De komolyan,házilag tökéletesen nem lehet felszabályozni.Ha mindenképp otthon akarod megcsinálni,akkor fogd be a forgórészt egy fúrógép tokmányába,és magas fordulaton forgatva egy nem túl durva reszelővel /nagyjából/meg lehet oldani a dolgot.Persze a fúrógépet fogd be egy satuba,és ha végeztél a reszelővel,utána finom vízcsiszoló papírral is csiszold fel!
Utána a szeletek közeit pucold ki!

Üdv!
(#) gy.jozsy válasza calibra hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
és ilyenkor mennyire kell "megreszelni" a kommutátort??
0,5 mm? 1,0 mm stb...???

köszönöm a válaszokat!!!
(#) calibra válasza gy.jozsy hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Szemre megfelelő legyen,ne üssön,stb.
Jobban jársz ha keresel egy esztergályost,öt perc alatt megvan!
(#) potyo válasza gy.jozsy hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Épp amennyire muszáj, hogy kerek legyen, ez inkább olyan 0,1mm alatti. Ha lekapnál 0,5mm-t, akkor már szerintem nem marad kommutátor.
(#) gy.jozsy hozzászólása Márc 7, 2009 /
 
Köszönöm a segítségeket!!!
(#) szakiP10 hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Sziasztok !

Nekem van egy Mondo 1700 W tipusú porszívóm, és mikor bekapcsolom szív kb 6 másodpercig, s utánna leáll, majd várok 15 másodpercet, s utánna újból elindul 6 másodpercig s megint leáll, ez így mely folyton tovább.
Mi lehet a gond?

Előre is köszönnöm a segítségeteket.

Üdv: mindenkinek .

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !
(#) válasza szakiP10 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Szia!

Az egyetlen dolog, amire tippelni tudok, az a fordulatszám-szabályozó triakja lehet. Túlmelegszik -> lekapcsol ->visszahűl ->működik -> túlmelegszik stb..
Ez nagy valószínűséggel attól van, hogy túl nagy (nem hozzá való) porzsák van a porszívóban, és így elfedi az elektronikához vezető szellőzőcső nyílását; másik lehetőség, hogy a fent említett csövecske leugrott a helyéről, és valahol a gép belsejében kallódik.

Egy szétszedés nem árt neki egyébként sem, mivel az Electrolux gyárban hihetetlenül retek munkát végeztek: például a tömítések össze-vissza vannak gyűrve, félig kicsúszva a helyükről, satöbbi. Mikor először (és szerencsére eddig utoljára is) kellett szétszednem, majdnem rosszul lettem a látványtól..
(#) terek gabor hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Kéne egy kis segítség van itt egy 1600w motor amin van valami kondi vagy mi de nem tudom milyen értéket kellene itt mérnem most zárlatot mérek rajta a motor a kommutátor részen elég nagy ívet húz.
(#) terek gabor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Köszi a választ nem voltam benne biztos hogy hőbizti!
(#) PICer hozzászólása Feb 13, 2011 /
 
Hello, van egy Jazz extra nevezetű takarítógépünk, melynek a szivattyús üzemmódja nem működik, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a gép kb. 10 éves és rendesen használatban van a porszívó funkciója (heti 2-3 alkalom). A minap bekapcsoltam egy pillanatra beindult, aztán azóta semmit nem csinál. Mi lehet a gond?
A kábele nincs megtörve.
(#) gerenk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Biztos hogy szorul a motor forgórésze, csapágyprobléma lehet, 16A kismegszakítónak el kell viselnie egy normálisan működő háztartási porszívót.
(#) zoli200 hozzászólása Jún 6, 2019 /
 
Sziasztok van egy fűnyíró motorom, ősszel eltettem üzemelt, most csak kattan és leveri az automatát. Se csattanás se füst lehet kondi hiba ?
(#) lóri válasza zoli200 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /
 
Szia!
Lehet. Megnézném multival, szakadásméréssel, hogy rövidzár-e vagy csak kis idő után rövidzár, míg feltöltődik a kondi. Az utóbbi a jobb. De, ha kattan, nézd meg, hogy könnyen tudod-e forgatni kézzel. Akár a csapágy is lehet szorulós.
(#) Joe_001 válasza PICer hozzászólására (») Jún 9, 2019 /
 
Szia!
A szivattyúja ha búg akkor szedd szét takarítsd meg, működni fog. A takarítószer beragasztja a belét a szivattyúnak, ha nem öblíted át a takarítás után. a vizet is nyomasd ki a rendszerből.
Kefék elég hosszúak? (Tipp)
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2019
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem