Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   117 / 400
(#) CsizmaKo válasza djgombi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Annyit kap most is mint a másik táppal: a gnd 4 es láb 13v ,gnd 7es láb 13v .
(#) Pioneer válasza CsizmaKo hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Nem csodálkozom, hogy a 2N2218 melegszik, hiszen az a tranzisztor csak 30V-os. Valami olyan tranzisztort kellene oda tenni ami tud legalább 60V-ot.
(#) hangszoros válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 19, 2011 1 /

Active Region DC Safe Operating Area
Nézd meg az adatlapon, hogy a gyártó 0.2A-t garantál a gyártó 100V-on ! ( 200mA-t )
Bemásolnám ha tudnám hogy kell. De miért is birkózak ? Azért, hogy a lomtárba kerüljön a levelem, vagy ezt azt kihúzanak belöle ?
A darlinton se igazán audiora való, nézd meg a linearitását ! Csodálkoznak miért szól herélten kis hangerőnél. Másszóval soványan.
A végtranyók milyenségét illetően tök homály van a Quadnál. Ez a gyártónak is gondot okozott az évek során. Ha rám keressel valahol irtam, szerintem itt a HE-en.
Be kellenne tartani néhány játékszabályt a kővér hang és megbizhatóság érdekébe
Piszokul nem hsz-ezek csak azért irtam, hogy ne bukjanak be a lelkesek
(#) Zosi hozzászólása Jan 25, 2011 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van valakinek urbán féle 100w-os quad405 nyák rajza .lay formátumban?
(#) Zosi hozzászólása Jan 25, 2011 /

Valamint tudna valaki írni egy részletes élesztésről? Félfüllel hallottam hogy a trafó után valami izzót kell kötni vagy valami ilyesmi bocsánat ha hülyeséget írtam!
(#) Zosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Értem és ezt először kell így csinálni aztán már mehet izzók nélkül egyből a tápfesz a panelre?

Értem és csak 10w 24v izzó jó? vagy bármilyen? Az urbános korszerűsített példányt szeretném megcsinálni.

230v 60w?
(#) Zosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Akkor jó köszönöm szépen a válaszokat!
(#) djgombi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Én még nem kapcsoltam ki sose ha javítottam mert elvileg az izzó mivel felizzik így áramkorlátként működik. Nem lehet baj belőle. Persze lehet ez még csak nálam volt így Én ki szoktam próbálni is a végfokot izzón keresztül. Torzítás ott is jelentkezik.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Tényleg torzít ahogy csak bír, de remek fényorgona.

Mondjuk én primer körben szoktam izzót használni és ott nincs akkora feszültség esés.

Igen ezt már beszéltük
(#) Zosi hozzászólása Jan 26, 2011 /

Urbános nyák .lay-os formátumban nincs senkinek?
(#) Alkotó válasza Zosi hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

A *.LAY egyfajta "munkafájl". Ilyet nem szokás sem kiadni, sem elkérni.
(#) Zosi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Pedig sok ilyen van.
(#) Alkotó válasza Zosi hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Igen, van erre is példa, de azért általában ezek elég "felületes" munkák. A valóban "értékes" tervekre nem jellemző, hogy szerkeszthető formában keringenek.
(#) Zosi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Sajnos.
(#) Zosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Csak ez nem az urbános én meg azt szeretném ahoz vannak alkatrészeim. Urbános fajta meg csak pdfben van azt meg tükrözni kell pdf-et meg nem lehet . Ha bemásolom paint-ba ott meg a méret is megváltoik és tiszta pixeles lesz:S
(#) Pioneer válasza Zosi hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Szia!
A pdf-ből csinálsz bmp-t, eztután a sprint layout scanned copy részében betöltöd háttérnek és megrajzolod a nyákot.
Ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Üdv: Pioneer
(#) Zosi válasza Pioneer hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Köszi a tippet megpróbálom!
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Ugyanmár, 5 perces munkával bárki terve megcsinálható szerkeszthetőre , te is tudod.
(#) zolika60 válasza (») Jan 27, 2011 /

Szerintem egy nyák másolása nem lopás. Hacsak nem sorozatgyártásra teszi valaki. [OFF]Ha pedig a modiknak szeretnél üzenni, ott a kis ? ikon.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Szokatlanul értelmezed a lopást. Akkor vélhetően tisztábban látnád a lényeget, ha a saját munkád köszönne vissza egy idegen név alatt, valamelyik ujságban, vagy más fórumon.
Éltem a "?" lehetőséggel, remélem beválik.
(#) Alkotó válasza (») Jan 27, 2011 /

Teljesen biztos voltam abban, hogy én leszek a hibás. Illetve azt is sejtettem, hogy csak az én hozzászólásom fog törlésre kerülni.
De mi marad így a szakmai fórumból?
(Azért én lementettem magamnak a teljes állapotot, próbálok vele érvényt szerezni az igazamnak.)
(#) Zosi hozzászólása Jan 28, 2011 /

Sziasztok! Összeraktam az urbán féle quadot és olyan problémám van hogy kb a fele teljesítményt adja le! Találkozott már valaki ilyennel vagy mi lehet a gond szerintetek? A táp egyenirányítás után 44V. Szűrésnek 2x4700uf van oldalanként de elég mert semmi brumm nincs! Próbáltam ne5534es icvel is meg tl081el is és ugyanaz a probléma. Tud valaki segíteni?
(#) Zosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Nin oszcilloszkópom szóval nem műszerrel mértem csak hallásra kb 50w 4ohmon is meg 8ohmon is tudom hogy 4ohmon hangosabbnak kéne lenni de egy kicsit se hangosabb. Hallottam már quadot ezt az urbános félét és több teljesítménye volt.
(#) potenciameter válasza Zosi hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia. Az én Quadomban oldalonként 2x 10000uf van, szerintem ha szép mélyeket akarsz legalább ennyi kell bele.
De biztos hogy nem a szűrés miatt ad le fél teljesitményt a tied.
(#) djgombi válasza Zosi hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia! Miről kap jelet? Nem lehet hogy gyenge a jeled?
(#) Zosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Tehát 1Khz jelet adok a bemenetre feltekerem addig a hangot még nem torzít és multiméterrel a kimeneten egyenfeszültséget mérek azt négyzetre emelem és elosztom pl 4 ohmmal?
Következő: »»   117 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem