Fórum témák
» Több friss téma |
Így oké, értem. Nyugalmi áramok állításával lehet tudtommal a karakterisztikát, de azt hol tudom beállítani?
Én a végfokozatot kérdeztem de így megkaptam a válaszomat. Bár azért "belepiszkáltam" volna.
Idézet: „Bár azért "belepiszkáltam" volna.” Nem érdemes. Amit érdemes volt rajta módosítani, már a gyártók megtették.
Nem volt az tévedés, ugyanis a stúdióerősítős témába még ennyire sem illett mint ide, a Quad-osba, ami már A osztályúsítású mod.-on esik át lassan általa, de végül semmi nem lesz belőle. Sok műhó semmiért.
Idézet: „Sok műhó semmiért.” No igen, miért akar mindenki kezdőként erősítőt tervezni, moddolni.. :no:
[OFF]MÁR szól. De bordát kel neki kreálni mivel az ha jól emlékszem 2N2905? van az A-osztályban....
Valahol kering a neten egy olyan rajz ahol az IC-t tranyóra cserélték, talán valami orosz vagy bolgár mod ha jól emlékszem, de nem kell azt bántani, úgy jó ahogy van.
Nem kell ahhoz mod, elég a Quad 520.
Sziasztok, Építeni akarok Quad405-öt, nézegettem itt a rajzokat, elég sok féle van. Tudnátok ajánlani egyet amit érdemes megépíteni?
Ic azért csak ic. Tranyó meg tranyó
Steril alatt én azt értem hogy ugyanazt adja ki a hangszóró-n mint maga a hanghordozó.
Sziasztok. Ha már a QUAD 520-ról esett szó nem tud valaki hozzá nyomtatás-beültetési rajzot?
Köszi, azt hiszem az Urbán félét építem meg. Holnap neki is állok. Üdv,
Ez így teljesen értelmetlen!
Biztosan van profi magyarázat is, de én megpróbálom a saját szavaimmal megindokolni az állításom. A hanghordozón valamilyen formában "kódolt" és rögzített "jelfolyam" van, amit hozzá illő "dekódoló" eszközzel "érthetővé" lehet tenni. Tehát semmilyen hordozón nincs konkrét akusztikai forrás. Talán ez már sejteti, hogy valójában elég sok buktató van a dologban, kezdve a rögzítési lánc elején lévő mikrofontól, magának a rendszernek a tulajdonságain keresztül, egészen a hangszóróig. Ebben a láncban egyértelműen a mikrofon és a hangszóró a két legkritikusabb elem, amiből csak az utóbbit tudjuk befolyásolni. Csak egészen kicsi kis szerep jut itt magának az erősítőnek, de azért szeretjük ezt kicsit felnagyítani, mert nagyon széles határok közt be tudunk avatkozni, szemben a folyamat többi részével, hiszen a CD-n lévő anyag eleve adott. Innen aztán lehet ragozni a témát, lehet bontogatni az erősítőt különböző részekre (bemenetválasztó, előfokozat, szintszabályzó, végfok, tápegységek, stb.), de egyetlen célt kell csak elérni, mégpedig a nekünk tetsző hangot. A kulcs a nekünk tetsző. És innen már nincs okosság csak vélemények, meg statisztikák. Kinek ez, kinek az tetszik, sőt van ami bizonyos környezetben jó, másikban meg nem, és így tovább végtelen a lista.
Szerintem ezt, vagy ennek valamelyik változatát érdemes megépíteni. Tulajdonképpen mindenben jobb mint elődje.
Nem rossz, tudnál linkelni vagy küldeni egy nyáktervet is? Köszi!
Ha én írom a zenét akkor a hanghordozót is én választom elméletileg. Persze ha a hangszóró oké akkor már csak az erősítő a lényeg. Persze fel is lehet nagyítani a témát de én úgy gondolom hogy ki kell iktatni mihamarabb a hibás elemet a stúdióból. Hangfalépités az szokott menni még amin gondolkodtam hogy a 89-es Rádiótechnika évkönyvben volt egy aeg/beag eat 215t erősítő. De őt nem ismerem.
Igen, és hol is van ott a nyákterv? Csak mert kb: fél órán keresztül kerestem a linkelt hozzászólás előtt és után, de nem találtam, azért bátorkodtam megkérdezni.
Sziasztok! meg épeítettem a quadot és nekem a kimeneten -17,5 v van egyen áramban mi lehet a gond?
tranyók, Bd249c Bd 244c ic NE5534AN HELP!
meg mértem 0,66v dcben a 4es és 7es láb között
Ez nem jó. A GND-hez képest kéne +-15V-ot mérned, vagy ha már mindenképpen 4-7 lábon akarsz mérni, akkor meg 30V-ot.
h,- át nézem mégegyszer a panelt meg befutatom cinnel, az egészet
Befuttatod cinnel az egészet? miért tennél ilyet?
hogy vala hol nincs e megszakadva , de nincs :s már át néztem többször is
Tegyed rá a multit a GND-re, azaz a testre, és először a 4-es, majd a 7-es lábra, majd írd le mit mértél. Az a baj, hogy ha a 4-7 re teszed, akkor nem tudjuk, hogy a + vagy a - táppal van a gond.
lemértem GND és 4es láb között. =5v
GND - 7es= 0v DCben |
Bejelentkezés
Hirdetés |