Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   223 / 400
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Nem 100%, hogy gerjedni fog, de nagy általánosságban elmondható, hogy nem szerencsés kivezetékelni a tranyókat egyrészt a zavarok miatt, másrészt a szerelés okozta tökéletlenségek, egyéb lehetséges hibaforrások miatt. Persze nem lehetetlen, láttunk már több ilyet a történelemben.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Kifejtenéd?? "másrészt a szerelés okozta tökéletlenségek, egyéb lehetséges hibaforrások miatt" csak hogy tanuljak..

Mérés közbe véletlen összezárod a kábeleket, rossz helyre forrasztod, hozzáér valami, elenged a forrasztás, összeég a kábel, netán hozzáér a bordához és a hő hatására megolvad a szigetelés stb stb.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013

Oké.Bevallom,most néztem meg,hogy nagyon soványan,de belefér a beag dobozba a 2db panel,és a táp,de minden valamirevaló helyen lesz valami.Holnap visszaszerelem.. Viszont ami nem tetszik,hogy a trafótól kb 2cm lesz a távolság az egyik panelig.. toroid trafóm van.. nem tudom mennyire zavarja.. Nagyon szűkös lesz.. de megoldom.. És akkor marad a JHL-re is hűtőborda,és dobozom..

Én a beag dobozba simán betettem a 100-as quadot. Szüken, de elég volt kettö borda is. Adatlapomon van picasa, ott találsz róla képeket. A JLH-hoz szerintem karcsú a két borda.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013

Pont erre a verzióra nem gondoltam,mint ami neked van a beagos Quadban.. Mármint arra a verzióra,hogy függőleges helyzetbe pozicionáljam a panelokat,ha így csinálom,tuti megoldható.. 2 hét és lesz hangfalvédelem is.. addigra készen kell legyen a doboz.. ami probléma,hogy MM xxl kondenzátoraim vannak,ami ugye kb 10x nagyobb mint a normál elko,és normál elkoból is van még 40.000uf.. Szóval van baj Az lenne a kérdésem,hogy a bemenethez mit csináljak?? Számtógépről lesz használva. Gondolok valami illesztésre,vagy nem tudom mi..
(#) Gyula77 válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Végigméregettem egy-két ponton az erősítőt. A gáz ott kezdődik, hogy a T1-T2-T3 bázisán nekem a testhez képest 34-35v van. A rajzot nézve ez igencsak magas a gyári méréshez képest.
A pozitív ágon lévő 242 bázisa 35,2, negatív oldal 242 bázisa 32v (minden érték a testhez képest).
A táp +/- 36,5V

Nem kell oda semmi. Hangeröpotin keresztül jöhet rá a jel. Nem kell semmi illesztés, a gép meg tudja hajtani.

Előerősítő+hangszín?? Bár amit hallottam belőle mikor teszteltem,nem kellene oda semmi.... De majd kiderül.. Potmétert milyet keressek??
(#) reloop válasza Gyula77 hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

A rajzon amelyik érték előtt nincs "E" betű, azt a pozitív táphoz képest kell mérni. A tized Voltok is számítanak. Egy elfogadható munkapontban lévő tranzisztor bázisa és emittere között 0,6 és 0,7V között kell lenni a feszültségnek. Az ettől való eltérésből lehet rájönni mi az erősítő baja.

Rosszul írtam! nem T1-T2-T3 hanem T1-T3-T4!

10-100k sztereó, ha lehet logaritmikus, B jelü.

Oké.Megnézem,van-e.. Másik kérdés.. Quad405 újra.. Az volt a vaterán kb 2 hónapja.. nem?? Vagy nem jól emlékezem..
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

értem.Mármint hihető,hogy haladok végre,és lesz valami ebből..

Oké! holnap megmérem.
Esetleg a másik működő példánynál csináljak-e mérést hogy legyen viszonyítási alap?
Illetve melyek azok a pontok amik fontosak számunkra a hiba helyének felderítéséhez, vagy a feltüntetett pontokon ejtsem meg a méréseket.
(#) reloop válasza Gyula77 hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Jó a párjával való összehasonlítás is.
A mérési pontokat a rajzon a vastag vonallal jelzett számok mutatják. Azok szükségesek és elégségesek.
Az IC 4, 6, 7 lábát se felejtsd ki! A T2 kollektor feszültségnek E28 azaz testhez képest +28v van feltüntetve. Mivel nálad alacsonyabb a táp mint 50V, ezért ott 35-22=13V a reális érték.
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Elég nagy a hasonlóság nem?
(#) djhans válasza Gyula77 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Esetleg tegyél fel képet a panelról,a forrasztási és a beültetési oldalról, hátha észreveszünk valamit.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Tegnap nem mertem feltölteni az én mérési táblámat,mert nem tartozik az aktuális tárgyhoz,de ugyanaz lesz a probléma..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Én arra a kérdésedre írtam, hogy nagy a hasonlóság, amikor azt írtad, hogy az enyémet láttad esetleg 2 hónapja eladó sorban. (quad405 újra)
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Arra is,és erre is.. Nem néztem az előzményt mire válaszoltál.
(#) Bencze.k válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

No akkor ez a hibalehetőség is kizárva,mármint hogy gerjedjünk.
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Jó az elrendezés.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

valahol mintha láttam volna már.. Esetleg tudsz segíteni,hogy hol?? Alkotót is megidéztem..

Nálam láttad. Látod megérte a sok kín szenvedés. Hogy tetszik a hangja?
(#) Alkotó válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Nem tudom mi a pontos kérdés, nem figyeltem.
Ha az elrendezésről van szó, az nekem kimondottan nem tetszik. Csúnya, ésszerűtlen, nem jól használod ki a helyet, és kicsit sem optimálisak a távolságtartások. De ha jó, akkor ne nyúlj hozzá.

Sehogyan nem szól még.. ebben a formációban nem szólalt még meg.. De mikor élesztettem,akkor tetszett nagyon.. Ha lesz hangfalvédelem,akkor fejezem be..

Én egy picit máshogy rendezném, ha ma építeném, Alkotónak ebben igaza van. De ha jó, akkor tényleg ne nyúlj hozzá. A hangfal védelem jó ötlet, néha 1-2 quad hajlamost csak úgy elpukkanni, ritka, de előfordul.
(#) Bencze.k válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

A lehetőségekhez képest cselekedtem.. Jobb mint az előző elrendezés,egy még ésszerűtlenebb elrendezés,a táp sem volt a dobozban.Szóval az első erősítőmnek szerintem nem rossz.. főleg ha működik is,nem kiállításra viszem,és láttam már nagyobb dudvát.. Majd a következő szebb lesz.. De köszönöm az építőjellegű kritikát,és ezt nem negatív értelemben írtam.

Mivel volt 2db beag dobozom,nem fogom kidobni.. Azt használom ami van.. A következő építésénél mint mondtam,jobban fogok figyelni mindenre.. De ez már ilyen marad.. Első és egyben utolsó "készen "vásárolt panelokból épített példány.. Van 2db trafóm még 9-35voltig... meg 2db 800w toroid..
Következő: »»   223 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem