Fórum témák
» Több friss téma |
Illetve, ránéztem egy kapcsrajzra... Hát ilyen tranyókat én nem is találok TME-nél meg Farnellnél se: 2sc3589a, 2sa1386a, 2sb647, 2sb667, stb...
A BSS kapcsolásokkal mindig van valami gond, csak rápillantottam, máris találtam kettőt.
Ekkora tápfeszre inkább mást keress. +-60V-ig egyszerű a Quad építése. De ha mindenképp ezt akarsz bele, akkor kezd a "gyári" kapcsolással, vagy az urbános 200W-os verzió. Sok fölös mahina van egy-két verzióba, ami csak bonyolítsa az egészet, de hallani nem fogsz semmit.
Nem néztem mit találtál BSS-en, de ott van hiba bőven. MJ-k elég drága játékok, főleg ha jót akarsz. 2SC/SA azok jó tranyók, inkább ezekre alapozz. ST151 meg egy elég kiforrott téma, és tápfeszre is kedvezőbb.
Egy napja már böngészem ezt a sixtek féle kapcsolást.
A quad módosításról kezdek letenni. Az ST 151 fórumon van egy +/- 80V tálra rajzolt változat, lehet azt megépíteném, még ellenőrzöm hogy mit kell variálni az eredeti nyákrajzon. Hídkapcsolásra milyen megoldást javasoltok? Szimmetrizáló fokozat kimenetéről hajtva a két oldal? Jó lenne ha 4,8 ohmot tudna hajtani, és 8 át hídban.
Az az ST az kb. dettó ugyanaz mint a Jaytec ami most benne van. Ezért írtam hogy lényegesen egyszerűbb lenne azt megjavítani, mérni, azt a néhány rossz tranyót kicserélni mint egy teljesen másik végfokot építeni. De ha neked szimpatikusabb a sokszoros munka ugyanazért a végeredményért akkor nem foglak lebeszélni róla.
Hmm, lehet megpróbálom... A sokszoros munka igaz is lenne, ha tudnám mit kell nézni, mit mit csinál. igazából ezekben az LTP és végtranyó közti részeket nem igazán értem, így kisebb munka beültetni 2 panelt, mint megérteni, megtanulni, és hibát keresni. (megjegyzem, sajnos egy szál jobbféle multiméternél több nem áll a rendelkezésemre jelenleg. Bár lehet előbb utóbb kéne egy szkóp meg egy jelgenerátor. )
A Jaytec esetében tranzisztorcsere esetén fordulhatok hozzátok, ha 1:1 helyettesítőt nem találok valamihez?
Jó döntés az ST151. Hídüzemre annyit, hogy google a barátod. Keress rá gyári végfokok kapcsolására, Pl. Caston, Ágota, (mondjuk ágota hidalás nem egyszerű) de itt is találsz krrekt kapcsolást erre a célra. Ha helyettesítőt keresel a javításhoz, abban is segítünk. De mindenképp javasolnám hogy lépj át az ST-s témába, mert nem ide illő ha nem Quad fog "épülni" moderátor ránk fog pirítani, jogosan.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Üdv!
Néhány jó tanácsra volna szükségem.Van két 405-ös panelom szeretném rendbe rakni ,évek óta álltak holtan. Három tekercses régi magyarosított panel nem én építettem.42v táp fesz,2n3055,709 ic, bd242 vadi újak a vég tranyók és az ic. az 1n 4148-ak cserélve és az egyik 15v zéner is.A nyugalmi árama 60mA kimenet 2.1 mV. A baja hogy csak halkan szól tisztán,ahogy növekszik a hangerő nagyon torzítani kezd. A topikon barangolva a mérési pontok is megfelelnek kb. Tudom hogy valahol már olvastam a hiba mibenlétéről de most nem jön be.Hát eben kérem a segítségeteket. (csak érdeklődő amatőr vagyok) Köszönöm...
Üdv! A kimenő áramot figyelő ellenállások milyen kivitelűek? Az egyszerű ellenálláshuzal forrasztásai szoktak elgyengülni.
500Hz műszer négyszög jelet nagyon torzítva adja vissza 5-6-szor vastagabb mint eredetileg...
Tegyél fel képet a panelekről!
Mindkettő egyformán viselkedik? Szinusz jelre milyen választ ad?
Csak lépésben haladok ha az egyik mükszikműködik jöhet a másik panel._Most nem tudok képet felrakni mivel dolgozom, de a régi letraset panelre van építve...
Szinusz jellel még nem próbáltam, mert a érőműszer közelebb volt. Az oszcilloszkóp is egy régi orosz cucc alap HF mérések saccolásához. A HF jelen ha a poti le van véve kicsire nem hallatszik a torzítás. Ahogy tekerem fel úgy kezd kertyegve szólni. Rendellenes melegedést nem tapasztalok. Az ellenállások drót tekercsek, a szokásos. Volt neki egy lyukas BD-je, a hűtőn fémes érintkezése 150mA fogyasztás. Sípoló gerjedés a hangerő tejes tartományában, de azért haladunk. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
Moderátor által szerkesztve
Ha vágja a szinusz tetejét, akkor majd az áramkorlátot kéne átnézned.
Rendben a hétvégén feldrótozom a jelgenerátort és kipróbálom.
Persze így sokkal egyszerűbb, de nem sportszerű...
Köszi, de ez nem jött be eddig hiába öregszem, pedig régen volt is jelgenyó jelgenerátor a gépemen.. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
..és különben is hogyan magyarázzam el az asszonynak miért fontos ilyen műszereket venni ha lebukok a guglival
iIgen ismerem.
Ez volt meg 6-7 éve, de meg feledkeztem róla. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
Beüzemeltem élesbe a végfokot.
De vannak olyan hátrányok amit nem tudom megfelelő-e? Tisztán szól,de a R30-R31 kis idő elteltével forró. Nem tudom ez természetes-e? A másik meg az hogy, befolyásolja-e az hogy milyen hangfal van rá kötve? Én jelenleg Videoton 50w-ott tudok róla üzemeltetni. De ha kicsutkázom a hangerőt, nem vagyok elájulva a teljesítményétől.Szól!De nem érzem benne a 100w-tott,sőt full hangerőn már inkább csak torzít mint hogy elfüstölne a hangfal. Még annyi hogy számítógépről kapja a jelet,(próbáltam telefonról is ott még gyengébb a jel) és 2db 10K ohm a hangerő szabályzó.
Az R30, R31 melegedése természetes, azért vannak ott nagyobb teljesítményű ellenállások, bírni fogja.
Az R35 és R36 ellenállásaid viszont gyanúsak. Miféle huzalból készítetted?
R35 és R36 hajszárító huzalából tudtam megcsinálni, és van teszterem amivel kimértem a 0R063 ohmot az,az 0.63 ohmot mértem vele ha jól emlékszem,de a digitális műszer az ki se tudta mérni.
Itt lesz a hiba. A 0,63 Ω az tízszer nagyobb az előírt értéknél. A 0R063 jelentése 0,063 Ω, azaz 63 mΩ.
Ellenálláshuzalnál megmérünk egy jókora, minél hosszabb darabot és meghatározzuk a fajlagos ellenállását. Ebből számoljuk a szükséges hosszat, rászámolva a beforrasztást is. Ha jól értettelek, akkor tizedére vissza kell vágnod azokat a drótokat.
Ahan! Azt a mindenit! Hát erre nem is tudom mit mondjak?!
Le döbbentem. Hát akkor nem maradt más mint a kísérletezés. Majd írok a fejleményekről. Reloop köszönöm a segítségesed hogy rá vezettél a hibára, örök hálám.
Lehet még se ez a probléma! Most csináltam egy gyors, és ugyanolyan mérést.
Itt az eredmény.
Ez még mindig majdnem egy nagyságrenddel nagyobb, mint a 63 mΩ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |