Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RA 6350 S

Témaindító: joo, idő: Ápr 27, 2008
Lapozás: OK   1 / 1
(#) joo hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Sziasztok kérlek segítsetek nekem !Amatőr vagyok,de szeretném saját magam megcsinálni a nemrég beszerzett erősítőmet.Rajzot már találtam nálatok de nem boldogulok egyedül.Az erősítő problémája a végerősítőben található "vr14"-es, és a 'vr19"-es biztosíték kiégésével árulkodik a bajról,de hogyan tovább????
(#) _ampervadasz_ válasza joo hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

A rajzon bejelöltek száltak el?
(#) burgdavid válasza joo hozzászólására (») Ápr 27, 2008 / 4

Hello! Ez az AIDA ha jól sejtem. Legelőször is mérd ki a tápegységet! Nézdmeg hogy megvannak-e a rajzon írt értékek. A vr 14, 19 azok nem biztosítékok, hanem a végtranyók teljesítményellenállásai! Drótszerű ellenálláshuzalból tekert képződmény. A végfokpaneleken lévő összes félvezetőt(értsd tranzisztor, dióda) mérd ki! Különös tekintettel a végfoktranzisztor és környékére (BD243/244, BD139/140, BC182/212 stb). Üdv!
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Mérjél tápeszt, föleg a zárlatos helykörnyékén, aúgy amit írtál ha azok azok akkor az bizony nem bizti hanem eljesítmény ellenállások!
(#) burgdavid hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Bocs tényleg biztosítékok Bár nem egyértelmű. Hirtelen a Cleopátra végfokpanelje van előttem. De ettől függetlenül mérj
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Az véletlenül, nem egy nagyteljesítményű elenállás (-ok) 0,16 Ohm ?
Biztosítéknak elég bizarr, hogy a végfokozatba bele van építve, és akkor már a 0.16 az egy kicsit kevés lenne áramra!
(#) _ampervadasz_ válasza joo hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Dobj fel majd képet!
(#) ferci válasza burgdavid hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Az említett két ellenállás a BD-k áramát figyeli, erről nyit a VT10, 22 tranyó, ha korlátozni kell.
Tömeghalál...
(#) ferci válasza joo hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

A rajzokon a BD139 emittere nincs "bekötve", hibás a rajz - VD41, VR14 közös pontja.
Szerintem a komplett BD-állományt cseréld le, utána ráérsz méricskélni. Az ellenállások leégése arra utal, hogy a BD139,140 biztos meghalt, viszont ezeken ment a 243,244 bázisárama, azok sem élhették túl. Annyira nem drágák...
Párba válogatott tranyókat vegyél... ha nincs, akkor sajnos több kell és válogathatsz bétára.
(#) masi1 válasza ferci hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Hálistennek csak a bázis-áramot kell beállitani ezeknél.
(#) burgdavid válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Először énis arra gondoltam, írtam is Aztán meg arra gondoltam hogy az 160mA-es vagy mégis milyen értékű akar lenni. Aztán még olyan ötletem is volt, hogy a diófával sorba az elbillent tápfesz miatt old ki és megszűnik a végtranyók vezérlése. De akkormeg minek a kimeneten a 2200µF (éjszaka jutott eszembe)
Viszont a rajz valóban hibádzik mert nincs "pötty" a diódánál.
Rég láttam már ilyen erősítőt szétszedve. Mostanába beleástam magam a csöves technikába
(#) joo válasza burgdavid hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Köszi utána járok és majd írok.
(#) joo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Sokat segített a hozzászolásotok.Köszi mindenkinek!!
(#) _ampervadasz_ válasza joo hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Szivesen máskor is!
(#) lazack hozzászólása Feb 13, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Ra 6350-es Videoton rádióm. Sajna leégett a tarfója. Elvittem egy tekercselőshöz de sajnos a meneteket nem tudta leszámolni róla , mert egy kissé beleégett a műanyag csévetestbe.Kérdezte hogy milyen feszültségnek kellene kijönnie ha valaki tudna segíteni megköszönném. Esetleg valamely kapcsolási rajzon ha szerepel és ide feltennétek az is jó lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) szamóca válasza lazack hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

A trafó 230V/36VAC (24V-nál megcsapolva) és 6,3V AC tekercseket tartalmaz.
(#) lazack válasza szamóca hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Köszönöm a gyors pontos segítséget.
Szép napot Neked-!!
(#) mityu81 hozzászólása Júl 17, 2011 /

Sziasztok

Nekem csak annyi volna a kérdésem, hogy hol tudnék beszerezni az aidámhoz hangfal csatlakozót?
(#) mityu81 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Köszönöm király!

üdv.: Mityu
(#) tothgabesz hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok! Végfokszimmetriát hogy állíthatom be?? Hol mit kell mérnem??
(#) Titusz90 hozzászólása Márc 2, 2013 /

sziasztok van egy Videoton RA 6350S típusú rádió erősítőm !
A végfokok összes tranyóját kicseréltem újra ,de a hiba még mindig fennáll ,a jobb oldal susogó hangot ad pause módba felhangosítva !
Ha a végfok panelleket felcserélem akkor is az az oldal ad susogó hangot !
Találkozott már valaki ezzel a problémával ?
Egy kis segítséget kérek tőletek !
válaszokat előre is köszönöm !
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
(#) Jubilate hozzászólása Máj 4, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Videoton RA 6350 S "AIDA" nevű rádióm.
Hibája, hogy CCIR en gyakran elhangolódik. Tudom, ez egy típushiba, de milyen alkatrészt kell kicserélni benne hogy jó legyen ? Előre is köszönöm.
(#) Janó bácsi válasza Jubilate hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Az URH rész paneljét annak idején gyenge minőségű bakelit lemezre építették fel, ami az évek során szétszáradt, elrostosodott, elkoszolódott, megszívta magát nedvességgel, ami állapotától függően átmeneti ellenállást képez, és elhangolja a feszültséggel beállított oszcillátort. Jobb külföldi készülékekben ezen a helyen kerámia lapot, vagy valami komolyabb műanyagot használtak, ezért azoknál nem szokott ilyen hiba lenni. Kár vele vesződni, csak egy új, értsd most gyártott! egység cseréjével lehetne a hibát véglegesen megszüntetni. Vagy az egész oszc. részt át kell építeni másik panelre.
(#) Jubilate hozzászólása Máj 5, 2013 /

És nincs valami lehetőség például arra hogy egyszerűbben meglehessen oldani, pl. valahogy kiszárítani?
(#) djhans válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

A kezdeti szériában még üvegszálas nyák volt az FM modul. Utána jött a bakelit. Egyébként nem a bakelittel van a gond hanem a hangoló feszültséget beállító trimmer potik szoktak kontaktosak lenni +néhány más dolog is szóba jöhet. Bővebben a Clepatra topikban le is van írva.
(#) Jubilate válasza djhans hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat, de most hogy elővettem a rádiót a garázsból, eltűnt a hiba magától.
Érdekes ...
Még azt szeretném kérdezni, hogy nincs véletlenül használati útmutatója valakinek ehhez ? Ha valakinek lenne, az ha lehet scannelje be ha lehet nyomtatható minőségben.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) balgamarci hozzászólása Jan 8, 2015 /

Sziasztok..volna egy kérdésem..mi torténhetett az én Videoton RA6350S AIDA rádiómmal..ugyanis a fm modul, dekóder..az egész jobb fele valamilyen oknál fogva nemkapja meg feszültséget amire szükségük lenne...ugymond..levan bénulva az egész fm-am és még a három dióda ami jelzi a éppen használt üzemmódot..és a signal mutató sem működnek..a biztosítékok cserélve voltak..és semmi jel...ki szereltem a dekódert..és a fm modult..lemértem a csatlakozóknál és végképp nemvolt semmi még legkissebb feszultség sem kimutatva..ezért kérem hogy aki tud..vagy volt már neki hasonló hiba..hogy írjon valami tippet hogy mit mérjek még le..hol keressem a hibát..vagy hogy mi okozhattya a gondot
(#) gyuszo válasza balgamarci hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

A tápegységnél a 7815 IC rendben van, ott van a kimenetén 15V-os egyenfeszültség ?
Ennek a 3 lábú Ic-nek a hibája okozhat ilyet. Valószínűleg cserélni kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem