Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   29 / 211
(#) orizon válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Teljesen felesleges elmentened JPG ,vagy akármilyen más képi formátumban.Mentsd el a LAY fájlt.Ha nincs nyomtatód úgysem tudsz nyomtani, hameg majd veszel nyomtatót ,akkor meg úgyis a Lay fájból fogsz nyomtani.Úgy az egyszerűbb. De ha szereted a kihívásokat, akkor nyugodtan elbíbelődhetsz a képi formátumokkal is. Csak akkor keress egy olyan programot amivel tudod kezelni a nyomtatást.Ajánlom az ACDSEE változatait/vagy másokat/. Ezzel tudod variálni a nyomtatásod méretét.De ha másnak van más és jobb ötlete akkor nyugodtan halgass rájuk.
(#) kocsgab002 válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Ha nincs nyomtatód akkor húzz fel a gépedre egy PDF Creator-t az egy virtuális nyomtatóként fog megjelenni neked és mérethelyesen tudod majd nyomtatni pdfből.
üdv
(#) Chokapick válasza orizon hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Sajnos a nyomtatasrol nemtudok semmit,mert meg sosem hasznaltam.Ezert en ugy gondoltam,hogy miutan keszitek egy nyaktervet,elmentem azt kepi formatumban,radobom egy pendrive-ra es egy ismerosnel aki rendelkezik nyomtatoval kinyomtatjuk.A lenyeg,hogy pendriven szeretnem tarolni a terveket. De ha a lay formatumban egyszerubb a nyomtatasi parameterek beallitasa akkor azt fogom hasznalni.Kivancsi lennek,hogy mas akinek nincs nyomtatoja hogyan oldja meg ezt?
(#) orizon válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Akkor azt próbáld meg, hogy amit készítettél nyáktervet azt elmented, biztos ami biztos Lay formátumba /ez a sprint munkafájlja/-hagyd a fenébe a képfájlokat-.Megnyitod a művedet , majd rákattintasz a nyomtató ikonjára-ott van a mentés gomb mellett-. Nem tudom hogy bejön e a nyomtatási kép nyomtató nélkül..passz.. Erre nem tudok választ adni. Na mindegy, ha nyomtatni akarsz úgy is kell a nyomtató. És ennek tudatában fölösleges konvertálgatni a fájlokat.Egy az, hogy a minősége is rosszabb lesz, a másik pedig teljesen felesleges..
(#) orizon válasza orizon hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Még annyit ..kicsit off. De! Ha nyomtatót veszel ,akkor óvakodj a CANON Pixmániákusoktól! Kész Átverés!!...Három oldalt/fotót/ tudtam nyomtatni egy zsír új nyomtatóval és kifogyott a patron belöle..Amit ajánlok, ha tudsz I350 ugyan csak Canont venni, azzal viszont jól jársz. Ez az egyik leggazdaságosabb kis szerkentyű amivel valaha találkoztam. Olcsó a patron hozzá, és aránylag jól nyomtat....Viszont egy bizonyos idő után resetelni kell, mert gyárilag beépítettek egy szerkezetet ami figyeli, hogy mennyit nyomtattak a nyomtatóval ,és ha a nyomtatónak az égvilágon semmi baja akkor is figyelmeztet, hogy ideje kidobni a szerkezetet.. Ki van ez találva..Elnézést az Offért.
(#) orizon válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
És ha a a haverod gépére feltelepíted a SprintLayoutot? Még azzal is jobban jársz mint a képformátumok méretarányainak bibelődésével és eltalálásaval.Nem éri meg a fáradtságot az a hercehurca.
(#) KTobi válasza orizon hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
[OFF]Ez csak egyetlen vélemény. Ha alá tudod támasztani, hogy a patronok hozzá csak ennyire elegendő festék tárolására tervezettek, akkor nem szóltam semmit. Nekem jó tapasztalatom van az IP3000el, igaz nem mai darab. A vele járó patron is jól bírta.
Tisztelem a véleményed, de kétlem, hogy ez általános lenne, hogy csak három oldalra való festéket adnak hozzá.
(#) DJ Szabcsa válasza orizon hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Ha feltesz a Sprint Layout mellé egy tinyPDF nevű programot akkor tud úgymond PDF fájlba nyomtatni, ami mérethelyes marad és egy mezei Acrobat Reader megnyitja.
(#) orizon válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
De minek? Csak bonyolítani...?A sprintnek a nyomtatási funkciójával nem vetekedhet egy program sem.Talán a Diptrace,de még az sem.... Ennél egyszerűbb felhasználóbarát és áttekinthetőbb nyomtatási lehetőséget keresve se találni.

1111111.jpg
    
(#) orizon válasza KTobi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Lehet hogy nem átlagos, de nálam ez van. Meg is lepődtem miatta.Azért vettem ezt a nyomtatót mert az egyik legolcsóbb nyomtató volt a piacon, és csak addig kellett míg a 350 est helyrepofozzák. Csak a lustaságom miatt nem cseréltem még vissza az I350-t.Mondom három oldalt nyomtattam ,és úgy ,hogy nyüszített a harmadik nyomtatásnál, hogy a színes festék kifogyóban van.Ez van...
(#) Chokapick válasza orizon hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Mindenkinek koszonom a segito tanacsokat Egyenlore nem tervezek nyomtato vasarlast mivel csak nehany aprobb nyaktervrol lenne szo.Azt fogom tenni,hogy a haveromnal is telepitem a sprintet hiszen csak egy kicsomagolas az egesz es mar kezdodhet is nyomtatas.
Ugy terveztem,hogy kinyomjuk sima papirra(mivel munyomo nincs ) amit elviszek fenymasolohoz es atmasoltatom valami fenyes matrica lapra.
(#) gulyi88 válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Még fel sem muszáj másolni a haverodnál,
Én suliban gyakorlaton mindig PD ről nyomattam. (onnan indítottam, oda mentettem).
aztán megmutattam tanáromnak is hogy miez,meg hogy kell vasalni, sokáig kételkedett, de csak sikerült meggyőzni, azóta megvették a programot és vasalják a nyákot, elötte eagles szenvedés volt (ahhoz érteni is kell), meg filcezés, szóval az új nemzedék már SPL-en meg vasaláson nevelkedik
(#) tallerbator válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Szerintem használd a Sprint Layout Viewert, ezzel meglehet nyitni a .lay fájlokat és kilehet vele nyomtatni, mindössze 2 megás a fájl és nem kell telepíteni. Innen letudod tölteni.
(#) Alkotó válasza gulyi88 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Az említett suliban miből tanulják a SprintLayout kezelését? Ha nem titkos a jegyzet, én is szívesen belenéznék. (mikor én kerestem korábban, semmit nem találtam, ami számomra használható lett volna, ezért írtam meg a saját változatomat - sokan ma is abból merítik az alapismereteket)
(#) gulyi88 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Azt nemtudom hogy most tanítják-e valamiből,
Tanárom is gyorsan belejött, megmutattam mit hogyan(persze először kételkedett, de mikor látta, hogy milyen gyorsan, egyszerűen tervezem meg a nyákokat és milyen minőségűt maratok otthon...),
Azthiszem szereztek valami leírást a netről, de órán úgyis a tanár magyarázza, hogy kell használni, szóval neki kell tudnia.
De hát annyira egyszerű ez a program, az új nemzedék meg számítógép mellett nőtt fel, szóval nemhiszem, hogy olyan sokat kell magyarázni.
A trükközéseket (program korlátait és ezek kihasználását) meg majd felfedezik akik komolyan elektronikáznak (használni kell, ennyi).
azóta lehet, hogy a te leírásodat is megtalálták
(#) Doncso válasza KTobi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Egy új nyomtatóhoz többnyire csak "bemutató" patronokat adnak, ezért van az hogy sokszor például egy lexmark nyomtató patronnal annyiba kerül mint az új patron, heh, csak azt sokan nem tudják, hogy egy új patronnal azért lényegesen többet lehet kinyomtatni.
(#) Doncso válasza orizon hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Én ugyanezt tudom elmondani a HP-ról , ahhoz annyira olcsó a patron ha ügyes vagy hogy hajajj, 300 és 400Ft-os auchan utántöltő és már a negyedik feltöltésen vagyok túl és a patron még bírja. A canon ról nekem rossz tapasztalatom van, igaz én az olcsó kategóriát próbáltam, nekem nem jött be.
(#) frissadam hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
Hi!

Valaki meg tudja mondani? Hogy kell sprintben számozni és értéket adni nyomtatáshoz az alkatrészeknek?
(#) orizon válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Azért ne ez legyen már a módi... Már elnézést az észrevételemért...Pofátlanságnak tartom azt, hogy egy majd nem üres partont raknak a zsír új nyomtatóba MÉDIA MARKT!!!.Azért legyen már észnél a Canon és figyeljen oda a portékájára! Meg a többi hasonlóan gondolkodó multi is! Most vegyek egy új nyomtatót mert a parton annyiba kerül mint egy vadi új nyomtató. Még jó hogy van az I350. Ahhoz 600 forintból megúszom a szines meg a fekete patront/utántöltve/. Bocs az offért..
(#) Doncso válasza orizon hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Ez nem pofátlanság, ez üzleti fogás. És nem a MM teszi bele a patront, hanem a gyártó.
(#) orizon válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Tudom de ott vettem.. Na mindegy ..Frissdam! Az alkatrészt amit felíratozni akarsz.Asztalra teszedd az alkatrészt.Megynyitod a TEX opciót, beírod azt amit akarsz a text ablakba ..majd ok..Ekkor a szöveg -text- megjelenik az asztalon.Ezt ráhúzod az alkatrészedre egér bal gombot folyamatosan nyomvatartva úgy mozgatva.Ha ezzel meg vagy akkor az egér bal gombjának folyamatos lenyomásával kijelölöd az egész alkatrészt -körbekeríted-/lehet máshogy is/ekkor az egész objektum átvált lila színbe..majd az egér jobb egérgomjával ráklikkelsz a kijelölt objektumra..itt megjelenik egy lehulló memü és kiválasztosd belöle a Build Group opciót. Ha ezzel megvagy akkor kész a műved. Ha ezekután arra a textre kattintasz egér balgombjával kétszer amit az alkatrészedre vittél az előbbiek útmutatása alapján akkor megyílik a text menü és bármire átírhatod ezután a szöveget vagy az értéket.
(#) orizon válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Attól függetlenül az alkalmazottak nyugodtan kicserélhetik a patront...Három oldalt nyomtattam Itt valami nagyon nem stimmel.. Volt már egy pár nyomtatóm,de három oldalnál mindel többet nyomtattam...
(#) Alkotó válasza frissadam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Ha előkeresed a leírásomat, akkor annak 5.9 pontja, éppen erről szól.
(#) frissadam válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Megmondanád honnan lehet ezt leszedni?
(#) mate_x válasza frissadam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Szia!
Text/automatikus számozás.
Így pl.: ha az ellenállásokat be akarod számozni akkor beírod, hogy R és automatikus számozást bepipálod és oda teszed a betűket ahová akarod.
(#) Doncso válasza frissadam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Ha jól tudom, ebbe a topicba találod, egy PDF file-t keress, valóban jó anyag.
(#) mpisti válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Szervusztok!
Valaki elárulná,hogy ezt a szoftvert hol és mennyiért lehet beszerezni?
Minden megoldás érdekel.
(#) Doncso válasza mpisti hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Akad megoldás...
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Nem hinném, hogy ilyen "csak nézőke" lenne.
(#) mpisti válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Következő: »»   29 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem