Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Nem, de bizonyos teljesítmény fölött ajánlják ez jól müxik
És még 1 kérdésem van lamalas irt valami 100nF kondikrol, azok alapból is rajta vannak a nyákon nem?
Az erősítő panelen igen de én a táphoz is tettem mert sok helyen olvastam, hogy ajánlott mert kiküszöböli a gerjedést meg minden ilyen csúnyaságot...
Üdv!
Pár kép a saját ST151-emről. T.:Márk
Jól néz ki!
Az enyém még várja a végtranyókat ha kész lessz megosztom veletek
Bal sarokban a majkis sztereo védelem jobb oldalon a lágyinditás,,
Jól néz ki a kondisereg és persze a többi is!Gratula
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a ventilátort az erősítőbe hogyan rakjam: Hogy befele fújja a levegőt a hűtőbordára, vagy a dobozból kiszívja? Szellőzés a hűtőborda fölött van megoldva, a csatolt képen ez szemléltetve van.
Ha szellőzik a ház, márpedig itt úgy néz ki igen, akkor minden esetben a bordára fújja a levegőt.
Az a baj, hogy fordítva van a hűtőborda beszerelve.
90fokkal el kellene fordítani. Függőlegesen legyenek a bordák. Ez kb 40-50%-al növelhetné a hőleadó képességét. Lehet, hogy ventilátor sem kellene bele. .... ám, ha mégis, akkor fújja rá a levegőt (lásd. számítógépedben lévő processzor, vagy VGA kártya hűtő.
Én azt tenném hozzá, hogy a paneleket/alkatrészeket lehetőleg ne érje a forró levegő (hosszú távon öregíti őket), és akkor nyugodt szívvel fújhat befele a ventilátor.
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy a fólia kondikat helyetesithetem kerámiával a 100n estében, mert sajnos nem fér el a nyákon és befolyásolná-e ez a müködést?
Helló az lenne a kérdésem hogy ez az erősítő van olyan szép hangzásban mint a vf2?
Szia!
Ha kerámiát használsz csak minőségbeli különbség lehet,müködésében nem befojásolja majd,,később bármikor kicserélheted.. üdv
Szia!
Mindkettő más karaktert képvisel,,és midenkinek más a véleménye,bizonyosan megoszlik,,de a lényeg hogy más lehet mindkettő,, normál és minőségibb alkatrészekkel is és még sorolhatnám,, ez csak szubjektiv vélemény,,de megéri megépiteni és meghalgatni.. üdv
Helló
Szükséges 4 végtranzisztort használni? Mert nekem csak 50-60 Watt kellene belőle, és ha nem muszály a 4 végtranyó akkor az csak teljesítményromlással jár vagy mással is ? Előre is köszi.
HA viszaolvasol a fórumba erről találsz hasznos dolgokat,elinditható 1pár tranzisztorral is de elsősorban a stabilitása lessz kétes nem a teljesitménye..ide szigoruan csak 8ohm ot vagy ettől felfelé tegyél ebben az esetben..
Másik megoldás lehet a feszültség csökkentése,,esetleg kisebb tranzisztorok használata kisebb feszültséggel,,pl bd911-912,(100V 15A 90W)ezek olcsóbbak is..(a két pár tranzisztor stabil müködést tesz lehetővé 4ohmon is) üdv
Köszi szépen hogy válaszoltál.
Igazán nincs mit,,ha tudok segitek
Sajnos itthon csak egy 150VA 2*12 voltos vagy 2 db 63VA (0-6-12-24-36-42 voltos) trafóm van.
Melyiket használjam az erősítőhöz? 150VA -est feszültségkétszerező megoldással vagy 2db 63VA -est 24-24 Voltal ?
Sándor!
6...8Ohm-os hangdoboznál valóban elhagyható egy végtranyópár! A 2db 63VA-es, 24V-osként bekötött trafó tökéletes lesz egy sztereó erősítőhöz. A nyugalmi tápfeszed kb. 35V lesz. A kimenő RMS teljesítmény 40W lesz (8Ohm). Ez egy átlagos hangdobozzal (90dB érz.), 3-4m-es hallgatási távolságot feltételezve igen nagy hangerőre képes. Sok sikert! Merida! 100n esetében nyugodtan mehetnek a kerámiák! A kimenetnél levő 220nF esetében fontos csak hogy fólia legyen.
Köszi a választ.
A 2N3772 megfelelne végfoktranyónak?
És ha igen melyik ennek a típusnak a pnp-s párja?
Sajnos nem felel meg, mert nincs hozzá PNP komplemens (illetve talán van, de akkor viszont lehetetlen beszerezni).
De sztem az eredeti bd249/250 nem túl drága... Ha nem tudod beszerezni, írd meg hogy milyet tudsz és megírjuk jó-e az erősítőbe. Üdv.!
Nálam nincs probéma egyikkel sem.
De egyre azért felhívnám a figyelmet hogy ha az oldal MySQL hibát ír, az nem az oldal hibája. A szolgáltatóé. Ennek nem tudok mit csinálni, de ahogy nézem a naplót idén még nem volt olyan hogy MySQL hiba miatt nem jött be az oldal.
Semmit nem ír ki, mindössze nem tölti be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |