Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   106 / 1144
(#) rolandosss21 hozzászólása Szept 28, 2010 /

Sikerült megcsinálni a kijelzőt, egy drivert találtam hozzá és most a windows media centerrel kiírja a dolgokat. Köszi mindenkinek aki segített
(#) Norbacsi hozzászólása Szept 28, 2010 /

Sziasztok!
Nekem olyan problémám van a géppel, hogy egyszer csak kattan egyet, ezután lefagy és semmit nem tudok vele csinálni. Újraindítás után elmúlik de megint előjön.
Légyi írjatok ha tudtok valamit.
Előre is köszönöm.
(#) didyman válasza Norbacsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Megint az autót fogom emlegetni. Ha lerobbansz és szerelőt hívsz, neki sem mondod el, milyen autóról van szó?
Kattanás az a lemez leparkolása lesz, kék halál van? Abból kéne a hibaüzenet (STOP *****...)
(#) Norbacsi válasza didyman hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

nincs kékhalál és az az igazság, hogy fogalmam sincs hogy mi kattan, de miután kattan az aktuális kép ott marad, és az egér sem mozdul.
(#) kadarist válasza Norbacsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Szia!
A videokártya hűtése jó? A ventilátora forog?
(#) Norbacsi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Igen, a ventilátor forog.
(#) marcall válasza Norbacsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Szerintem HDD lesz az és a tányér kattanását hallod amikor megáll(nem kap rendesen feszt)!
Cseréld át rajta a tápkábelt ha úgy is akkor táp hiba vagy talán HDD de inkább táp!
üdv
(#) Norbacsi válasza marcall hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

köszönöm a javaslatatot.
(#) didyman válasza marcall hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Abba belegondoltál, hogy a csapágyon forgó tányéron mégis mi a franc tud kattogni? A kattanás, mint írtam, a fej parkolópályára állítása szokott lenni, és ennek oka újrainduláskor szoftveres, nem hardveres-nem hiba, hanem kísérőtünet.
(#) didyman válasza Norbacsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Tehát a géped alkatrészeiről továbbra sem kapunk semmi adatot?
(#) marcall válasza didyman hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Akkor a "kattanást" képletesen mondtam ha úgy neked megfelel!
De aki nem nagyon ért a PC-khez annak hiába mondod az én ismerősi körömben aki nem nagyon vágja és azt mondja "kattant valami" akkor az mindig HDD vagy táp csati ezért írtam ezt!

Hidd el lehet hardveres hiba!
Megtört tép kábel csinálhat ilyet vagy nem érintkező táp csati!
Aztán akkor hol felpörög a vinyó hol leál(itt áll vissza a fek ahogy TE is írtad)
(#) didyman válasza marcall hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Ne menjünk bele. Azt írtad, hogy a tányér kattanását hallja. Nem kell túlmagyarázni, ki lettél javítva, velem is előfordul.
(#) hege88 válasza Norbacsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Amennyiben abnormálisan nagyot kattan, akkar én is a vinyóra szavazok.
Azt feltételezem el tudod dönteni, hogy milyen hangot kiadva kattan a vinyó, ha szépen kikapcsoláskor leparkol, az sokkal "szelidebb", ha betegeskedik, akkor
előfordul, hogy kicsit "kerrrr" -szerű hangot ad, vagy
ha "csattog", akkor az olvasófej csapkodik.
Egyik sem jó jel. Nekem a 40es és a 120 Gigás Maxtoraim így mentek el. A 120asnél azért még időben kapcsoltam.

Én a következőt tenném:
Ha a vinyó már van olyan 4-6 éves, akkor sürgősen letesztelném HD Sentinellel, vagy Crystal Diskinfoval, hogy nehogy úgy haljon meg rendszer, hogy az adatvesztéssel jár.
Ha jó a vinyó állapota, akkor még tippelnék a vinyóba érkező tápcsatlakozóban a kábelek kilazulására. Ha sokat volt ki-be húzkodva, valami érintkezés megtörhetett.
Újra kell forrasztani őket, akkor örökélet.
Vagy egyszerűen próbálj másik csatiról áramot adni a vinyónak.
De ezek inkább az IDE-s csatlakozású vinyókra érvényesek. SATAsom még nem halt meg...
Ha ez sem, akkor tápegység. Ha tudsz másik tápot keríteni, akkor ki kéne próbálni, hogy azzal is produkálja-e a hibát a géped.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 29, 2010 /

Sziasztok.

Egy olyan "Power On Self Test" kártyát szeretnék összevarázsolni ami kiírja az aktuális diagnosztikai folyamat hexadecimális kódját egy kétdigites ledkijelzőre.

Az interneten már találtam ISA sínre illeszthető verziót, viszont egy olyanra lenne szükségem amit 32 bites PCI sínre lehet illeszteni.
(#) szilva válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ilyesmire gondolsz: Bővebben: Link? Szerintem a PCI oldali illesztés túl bonyolult ahhoz, hogy nekiálljon az ember otthon megfaragni. Ennyiből meg szerintem pláne nem lesz meg.

Szerk.: van ott még ennél is olcsóbb, nézd meg a találatokat: Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza szilva hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Szia. Igen erre gondolok, de nem az USB -s és nem az LPT portos verzióra.

Kifejezetten csak PCI -os verzió érdekel, egyébként nem olyan vészes megépíteni, mert sok alkatrészt nem tartalmaz.

Az LPT portos verzió tökéletes kenne, és voltaképp a legolcsóbb megoldás lenne, csak az a baj hogy újabb alaplapoknál vagy minden bit logikai "1" re billen, vagy "0" -ra a POST és a boot során, vagy nincsen LPT, viszont régi deszkáknál tökéletesen működik és tényleg csak kettő három mezei TTL IC szükséges és már köpi ki az adatot egy kétdigites kijelzőre.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Akkor most melyik kell, PCI, vagy LPT? Az USB aljzt rajtuk gyébként tápellátás céljából van jelen, tehát még ennyivel is bonyolódik. Sima PCI verziót is fel lehet lelni, íme: Bővebben: Link Ha kell, akkor szólj, én is fogok éppen rendelni, mert azt hiszem, szokás szerint bennehagytam egy gépben a kártyámat, így most valamelyik ügyfelemnél díszíti a gép belsejét . Egyébként 3 GAL van rajta, slussz. Mondjuk ez a DX-es nem ugyanaz, ami nekem volt, azon volt reset, frame clk LED is. Hasznos azért. De nem nagy kín kivezetni erre a verzióra.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

PCI -os kell, soroltam is, hogy miért nem tudok kiegyezni az LPT -vel (illetve az már van).

Ez a kártya valamennyi BIOS -ra kompatibilis? ( AMI, AWARD, PHOENIX )

Rendeljem?
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nyilván nem lehetetlen megoldani a buszra illesztést, ISA-hoz én is farigcsáltam anno mindenfélét. Csak arra próbáltam utalni, hogy kis túlzással ennyi pénzekért még tán a kártyához való nyers panelt sem lehet megszerezni itthon, mint amennyiért azon az oldalon a komplett cuccot árulják. PCI csatlakozót meg én nem biztos, hogy kézzel rajzolgatnék otthon, a lézernyomtatós-vasalós megoldás is nagyon precíz kivitelezést kíván, hogy minden érintkező a helyén legyen és megfelelően érintkezzen. Ha meg valahol gyártatja az ember, akkor a linkelt kártyák árának sokszorosát kifizeti csak a panelgyártásra...

Ne még ne, mert nem tudnám még megfizetni, fizetésig mindenképpen várni kellene vele.

Viszont a saját kezűleg megépítettben valahogy jobban bízok.

A kugli eddig ebben nemigen akart barátkozni, mert rengeteg afröccsentett kínai cucc.

6-700Ft között alakul, annyiért szerintem nem érdemes magadnak megcsinálni, egy héten belül van itt. Megrendelem, mert nekem kéne nap mint nap, aztán legfeljebb eladom másnak, vagy megmarad, ha bennehagyom a másikat egy gépben , ha meg kell, akkor szólsz rám és a tiéd.
Kompatibilitás: Persze, de a POST kódok értelemszerűen el fognak térni. Ezek a kártyák semmi mást nem csinálnak, csak a 80h/84h címről adatot jeleznek ki. Amúgy röhej, hogy dettó ilyen tudású verziókat lehet kapni 112 dodóért is, "nagynevű" PC-szakis oldalakon, aztán a legtöbben hasonló árfolyamon veszik meg Kínából..

Megbeszéltük, de azért...

Persze a kötözködés kedvéért ( ), tudsz egy esetlegesen fellelhető, megépíthető verziót linkelni?

Most vettem be egy HOBBYtuszint, és megjött az építhetnékem, azért nem akarok készre szereltet megvenni, még ha kétszer annyiba is kerülne, ami persze nem gond mert minden van ( kivéve kontrollert, mert az biztos nem lenne hozzá megfelelő ).

PCI-t nem, ISA-hoz van nekem is egy félkész . Mire elkészült volna, már alig voltak ISA-s lapok a javítandókban. A hobbytuszint ismerem, nekem is sokszor sikerül a reggelivel véletlenül beszedni )

Az ISA -val még elfogok boldogulni, mert egy rakat alaplapom van, köztük PI, PII, PIII, és ezek mindegyike tartalmaz ISA -t, így nem volt/lesz nehéz dolgom diagnosztizálni a kódokat.

Egy ACER M1531 deszkát éppen napokban élesztettem ujjá, és cseréltem az AT bill. csatiját PS2 -re ha már egyszer sikerült berottyantani.

Viszont van jó pár ABIT -es deszkám, sőt még külön integrált RAID vezérlő is került bele egy két példányba, de azok már csak PCI -osak, és ezekhez kéne valamit összekorbácsolni pákával, aztán ami rossz megy a bontóba, és megy szelektálódni.
(#) hinar83 hozzászólása Szept 30, 2010 /

A gondom megoldódott.
Ma elvittem a gépet a számtekboltba.
Gond nélkül becserélte a sdramot 2db ddr-re, igaz jópár darabot végigkellett próbálgatnia mire elindult valamelyikkel, nagyon válogatós ez az alaplap.
Azóta ugy bootol mint a villám.
Üdv nektek.
Hinar83
(#) mizsei.robi hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok!
Szereztem egy HP Scanjet 3200c szkennert.A drivert felraktam, de a win azt irja hogy nem látja az eszközt.A HP oldalon olvastam egy erre utaló szöveget és meg is csináltam 3-4x amit le ír de semmi változás.A kábeleket átnéztem és a drivert is ujraraktam párszor és BIOSban is végigálligattam az LTP Port beállításait.Mit kellene még csinálnom, hogy menjen a szkenner?
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Milyen operációs rendszer alatt próbálkoztál? Mert pl a win7 alatt lehet gond...
(#) mizsei.robi válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Windows XP SP3 alatt próbáltam.
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Akkor így közvetelen ötletem nincs, win7 alatt lett gond sokféle márkájú tipusú scannerrel, és erre találtam is egyfajta megoldást, amit bár még nem próbáltam ki de állítólag működik, de xp-re így nem tudok most...

TWAIN driver van hozzá vagy WIA?

Viszont még annyit, hogy az én multifunkciós hálózati nyomtatóm scanner része hülyült meg xp sp2-n de csak az egyik számítógépről a másikról lehetett használni, és teljesen letöröltem a drivert meg a nyomtató részt is meg nemtudom még mit csináltam és aztán újra fel és jó lett... a szervízt felhívtam nem tudtak rá mit mondani hogy hol keressem a hibát... bár ez nem is HP hanem Brother volt, csak érdekességképpen írtam le hátha tudod hasznosítani...
Következő: »»   106 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem