Fórum témák
» Több friss téma |
Én már több helyen is belefutottam, hogy nem megfelelően árnyékolt (digitális jelet továbbító) kábelt "megszórta" a méterekre levő - amúgy hibátlan - fogyasztó ki/bekapcsolása.
Legutóbb egy hónapja szívtam így Akyga DisplayPort kábellel. Az eszköz a fotó szerint FTP (árnyékolt) RJ45-ös aljzatot tartalmaz így adja magát az FTP kábel kipróbálása. Az UTP kábelben lévő csavart érpár csak akkor "csodaszer" zavar ellen ha szimmetrikusan van meghajtva. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
"If you are using a regular cable (max. length of 5 meters for 2.0 and max length of 3 meters for 3.0/3.1) with an active cable, then the maximum length for USB 2.0 is 25 meters (about 82 feet) and the maximum recommended length for USB 3.0/3.1 is 15 meters (about 49 feet)."
?
Egy Gembird UAE-30M, UTP kábelt használó adapterről van szó.
Kérdés vajon valóban van e benne jelerősítő/formáló, vagy csak egy egyszerű passzív átalakító?
Pattintsd szét és nézd meg, mert ha csak passzív, akkor a hajadra is kenheted. És ahogy xxxyyy is írta, kötelezően FTP kábellel próbáld, az UTP-t 8 méteres hosszban ez esetben felejtsd el.
Májfolt (my fault ): nem néztem meg a linket és azt hittem, hogy egy normális USB-s hosszabbító.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor belenézek majd a készülékbe, mit tartalmaz, de a kérdésem az volna, hogy amennyiben axagon USB hub-ot használok a végén, ebben volna az egér és bill stick-je, és ebbe a hub-ba tudok külső betápot adni, azaz onnantól az 5V valóban 5V lesz a hosszabbító végén, de ez esetben is fenn áll a probléma, akkor az aktív hosszabbító még segíthet? Amennyiben aktív az eszközöm, akkor az ftp cserét megejtem. Kezdetben a géphez közel, 0,5m-re volt csatlakoztatva mindkét stick. De ezzel meg az volt a baj, hogy én pont közte és az egér közt ülök. Úgy kihosszabbítani pedig szerencsétlenül lehetne csak, hogy rálásson. Próbalkoztam ilyesmikkel, de ez sem volt jobb, állandóan abba ütköztem, hogy nem látja a stick-et az egér bill, na meg 8m máe wirelessen is bizonytalan. Utánna olvasva, maga a gyártó javasolja, hogy 1m-en belül legyen a rááthatóság. Egyébként abból az időszakból nem emlékszem ilyen anomáliákra, hogy így megakadt a rendszer, de akkor kipróbálom, hogy kizárjuk, tényleg a gépben van-e hiba, vagy a kábelben/hosszabbításban.
Tehát erre akkor valoszíműleg nem lesz megoldás és fizikai átrendezéssel kellvaltoztatnom az eszközök közelségén?
Az árnyékolását az FTP kábelnek ez esetben hova kellene kötni? Vagy a zavart elfűti mint a ferrit?
Veszel készen egy szerelt 10m-es FTP patch kábelt és bedugod a másik helyére. Mivel az aljzatod az adapteren is FTP a kábel ott megkapja a földet.
5m-es aktív USB hosszabbítót mi is használunk fhd webkamerával és nincs vele gond.
Szétkaptam, ez van benne:
Üdv. Win10 -nél a "Letöltések" mappát ha megnyitom kiírja, hogy "Dolgozunk rajta..." és itt áll pörgő jellel akármeddig. Ki-be kapcsolás nem segít. Valamiért napok múlva jó lesz. Most pdf. fájl -1 oldal- letöltése után csinálta, nem tudom ennek köze van-e ehhez. Többször csinálta, mit tehetek?
Köszönöm.
Nem lehet hogy túl sok fájl van benne? Mire ezeket végignézegeti, indexelget....
Én soha nem használom ezt a mappát, csak káoszt hoz. A böngészőben beállítom hogy kérdezze meg a letöltési helyet, ha letöltök valamit, azt mindjárt a "helyére" a megfelelő katagóriaájú/nevű mappába teszem, így rend és béke van. Ami csak ideiglenes cucc lenne annak meg a főkönyvtárban tartok egy AAA nevű mappát, amit bármikor ész nélkül merek törölni, lényeges dolog soha nincs benne
Üdv! Pontosan (típusszám) milyen meghajtón van a rendszer? Ha így fagyogat az azt jelenti, hogy fizikailag a végét járja: a rajta lévő fontos fájlokról legyen biztonsági mentésed!
Nem sok fálj van benne, onnan szétrakom helyükre, vagy törlöm.
Megpróbálom amit írtál, főkönyvtárban egy külön mappát erre. Köszi.
Meghajtó: Samsung SSD 840 PRO Series, 237GB egy partíció, félig van csak.
Van biztonsági mentés, csinálgatom. Most reggelre megjavult. Köszi.
Akkor már értem: az okozza, hogy 840-es szériának volt egy firmware hibája amitől a régebben (egy hét és annál régebben) felírt adatok visszaolvashatósága durván lelassult. A Samsung adott ki rá több firmware frissítést, de talán a második vagy a harmadik lett csak hatásos. Telepítsd fel a Samsung Magician-t, frissítsd vele az SSD firmware-jét, aztán Revo Uninstallerrel (vagy hasonlóval) szedd le a Magician-t, mert több mindenbe belezavar, ha fent marad.
Sziasztok!
Fel tetem a Windows 10 egy SSD-re ki írta hogy kevés lemez terület ez már frissítés után. Néztem és már le töltötte a Win 11 telepítőjét hol ott a gépem nem alkalmas rá. Meg egy csomó felesleges szemetet fel telepíttet magának. Ennyire el fajult már a Windows. Hogy lehetne ki gyomlálni a sok szemetet mert nem enged semmit törölni.
Tehát feltett egy kérdést amire rutinból nyomtad az OK-t. A kérdés ez volt: akar win11-re frissíteni?
Pedig ott volt mellette a másik választási lehetőség: maradok win10-en.
Egy kérdés. Korábban gyakran kellett használni egy programot, nagyobb fájlok átvitelére egy központi szerverre. Közben megszünt a cég, igy letöröltem a kiszolgálo programot is. Ennek ellenére folyamatosan jön az upgrade, meg a gond, hogy nem tudja az upgradet telepiteni. Már nem tudom hol keressem a maradekot, hogy ne zavarjon ez a marhaság.
Szia, nekem azt írja a Magician, hogy illegal serial number (USB/Sata konverterrel). Lehet, azt nem szereti?
Október körül jött ki egy olyan win11-re frissítő csomag, ami nem kérdez és olyan gépre is megpróbál rákúszni, amire alapból nem menne (TPM, vagy proci miatt). Ez persze WSUS-ba is belement, ezért nem árt figyelni (erre is van teszt csoport kialakítva, szóval nekem nem okozott gondot, csak meglepett).
Kikerülni úgy lehet, ha csoportházirendbe beteszi az ember, hogy milyen célkiadást szeretne használni. Ezt úgy lehet megtenni, ha indítasz egy Microsoft Management Console-t (mmc.exe), majd Bépülő modul hozzáadása (ctrl+M) -> csoportházirend objektumok -> helyi számítógép A betöltött modulban pedig meg kell keresni a Helyi számítógép -> Felügyeleti sablonok -> Windows összetevők -> Windows update -> Vállalati Windows Update alatt az "A funkciófrissítés célverziójának beállítása" házirendet. Ezt engedélyezni kell és beállítani Windows 10, illetve 22H2 szövegeket.
Nem csak lehet hanem biztos, mert az USB nem viszi át az ATA utasításkészlet több elemét.
A SATA kapcsolat a tuti. Adatmentést sem lehet USB-n át csinálni egy SATA meghajtóról. Vagyis lehet, csak limitációkkal.
Köszönöm!!! Akkor csavarhúzó is kell a firmware frissítéshez
Igaz én még a nyáron nyomtam meg a gombot hogy win10 nél szeretnék maradni, és azóta is nyugton van, csak a gépház wu oldalán jelzi hogy win11 kompatibilis vagyok és frissíthetnék ha akarnék. De nem akarok. És még csoportházirendem sincs.
A winem is naprakész.
Nézd a jó oldalát: jobb, mintha véső és kalapács is kellene.
Használj inkább Total Commandert, az mindig minden mappát megnyit, bármennyi cucc is legyen benne.
Mint látod akkor elvileg van benne jelformáló, szóval próbáld az ajánlott kábellel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |