Fórum témák
» Több friss téma |
Google is ezt mondja, itt is ezt írják. Nyilván mindig a friss verzióra értem nem a 10 évvel ezelőttire. Link
A hozzászólás módosítva: Szo, 1:48
W10 energiagazdálkodásÜdv !Windows 10 Home (22H2 / asztali PC) rendszernek hogyan lehet elmagyarázni, hogy ne állítsa le a második merevlemezt, vagy ha leállítja ne indítsa újra minden második egérkattintásra ... 1, disk SSD - rendszer + rendszeresen használt dolgaim, 2, disk HDD - zenei albumok, filmek, hetente 1-2* használt adatok ...
Régebben amíg 2HDD-m volt a gépben ugyanezzel küzdöttem. Hogy mit és hogyan állítottam akkor már nem emlékszem, de mintha nekem ez automatikusan megszűnt volna akkor amikor a rendszer HDD-t SSD-re cseréltem. Most megnéztem az adott energiagazdálkodási beállítást és ezt látom, biztos hogy nem én állítottam be, de jól van így mert sosem állítja le.
Minekután a win7 is már régi lemez, nem életszerű elvárni, hogy a legújabb verziók fussanak rajta.
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:14
Ennek a legmegbízhatóbb módja, ha a HDD tápcsatlakozóba kétáramkörös (a +5V és a +12V- ra is) bontó kapcsolót szerelsz, a ház elejére. Nekem tizenvalahány évig így volt, ráadásul két HDD-n is, és sosem volt velük gondom. Itt 3 éve még be is fotóztam. Hátránya ha nem Hot-swap tudó az alaplap, akkor csak újraindulás után látja a gép a HDD-t.
A portable verziót nagy nehezen el tudom engedni, viszont arról így első nekifutásra fogalmam nincs,
melyik lenne a legkevesebb helyet elfoglaló választás. Erről nincs véletlen valami információd? Ui.: Agyhalálom van, mikor egy normálisan működő programnak a "66ezredik" változata jön ki frissítés címén, de igazából az égvilágon semmi újat nem kínál, csak nyilvánvalóan a háttértárat lopja.
Ha az eszközkezelőben frissítést nyomsz, akkor felismeri hot swap nélkül is.
Minekután a virtualizálni kívánt gépek utána gigákat nyomnak, így az a párszáz mega, amit ezek elfoglalnak kb. a nem oszt nem szoroz kategória. Sose foglalkoztatott, hogy melyik mennyi helyet foglal el, a funkciók hiánya/megléte sokkal fontosabb szempont volt mindegyiknél.
Szia! Ezt próbáld ki:
Bővebben: Link
Egy régi Virtualbox-ot használok (5.2.22) win7 alatt. Amikor kijött a Virtualbox 6-os verzió akkor feltettem, de sok probléma volt vele, így visszaraktam a korábbi verziót. A 7-es verzió mennyire stabil / megbízható win7 alatt? Érdemes feltennem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |