Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   340 / 1152
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Szia!

Sikerült megragasztanom (UVERAPID) és jól is tart.
Lehetne csinálni, csak a csavarok és a rugóerő beállításával lenne némi gond. de ha jól emlékszem lehet univerzális hűtőkeretet kapni,csak hogy én vidéki vagyok.Oda vissza az út ~7000 huf ba kerülne.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 13, 2012 /

Sziasztok
Az mitől van, hogy mozillába megnyitnék egy pdf dokumentumot és csak egy fekete ablak jelenik meg?
Gondolom valami beállítás, de inkább megkérdezem, mielőtt el*szok vele egy napot mire rájövök, hogy mit állítsak be.
Amúgy 7.0-ás acrobat van a gépen és ha lehet nem is frissítenék, mert nekem ez tökéletes.
Ha valakinek van ötlete annak örülnék.
Üdv
(#) neptunes4you válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Pedig nem ártana frissíteni...
(#) zsoltee0001 válasza neptunes4you hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Megoldódott, érdekes bővítményekbe letiltottam acrobat readert és megjavult, ...ki érti ezt?
(#) golem hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok!

Tegnap újra telepi tetem a Windowst frissíteni szeretném a gépet a Windows update val
ezt irja ki a gép: A webhely problémába ütközött, ezért nem tudja megjeleníteni a kért oldalt. Az alábbi lehetőségek segítséget nyújthatnak a probléma megoldásához.
Önsegítő lehetőségek:

Gyakran ismétlődő kérdések

Megoldáskeresés

Windows Update hírcsoport
Személyes tanácsadási lehetőségek:

Microsoft online személyes tanácsadás (Windows Update-problémák esetében díjmentes)

(#) mate_x válasza golem hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia!
Melyik windows-ról van szó? Néhány napja én is újra raktam egy régebbi gépen az xp-t és az sem akart frissíteni. Előtte fel kellett rakni rá a service pack 3-at és utána már engedi.
Üdv, mate_x
(#) golem válasza mate_x hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Windows Xp Nem enged semmit még a Microsoft oldalt is le tiltja
(#) velegiistvan hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Leadtek usb dtv dongle h plus nevű hibrid tuner kártyát. Tv nézéshez, ill. rádióhallgatáshoz a hozzá kapott Winfast progit használom.

Tökéletesen működik, leszámítva két dolgot.
1. Amikor tv módban indítom winfastot, valamiért felmegy maxra a hangszóróm hangereje, és adig nem is lehet lejjebb állítani, még el nem lépek valahogyan a winfast ablakából. Átnéztem a beállításokat, de semmilyen opciót nem találtam erre vonatkozóan. Google-ben sem leltem sajnos megoldásra. Érdekes, fm módban nincs ilyen probléma.

2. Miért van az, hogy bár a kártya tud 768x576-os felbontást, nem enged a gép csak 720x576-os felbontásban felvenni, semmilyen codeccel? Próbálkoztam xvid-del, divX8 pro-val, is, de sajnos sikertelenül. Természetesen a codecek beállításait átnéztem.

win7 ultimate x64-et használok, a legfrissebb tuner driverekkel és winfast-tal. A hangkártyám egy Creative Audigy2Zs notebook, szintén a legfrissebb driverekkel.

Találkoztatok már ilyennel?

István
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia!

Kapcsold be az automatikus frissítést,és próbáld úgy!
(#) golem válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

be van kapcsolva
(#) mizsei.robi hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok!
Az elmúlt időben elkezdett érdekes dolgokat csinálni a gép. Kezdésként egyik napról a másikra nem működött a mobilnet. Próbáltam a kapcsolatot törölni, módosítani, de ismeretlen hibára vonatkozva nem engedte. Aztán lassabb is lett. Tegnap internet nélkül akartam használni és több program nem indult el. A program a háttérben elindul, mellette 3 rundll32.exe is, az egér mellett villog a homokóra és itt megáll a tudomány. Nod32, malvarebytes, ad-avare volt futtatva, semmit sem talált.
A konfig:
GA-P35-DS3 rev2.1
3x1GB DDR2 800
8800GT
FSP Hexa 500
Mit tudnék csinálni, hogy legalább a mobilnet működjön?
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia!

Egyre több fórumon olvasok a NOD 32 hibáiról.Sok esetben pont ő volt a hiba oka.Ilyenkor már nagyon nehéz kitalálni hogy mi történt. Lehet egy csinálni,rendszer-visszaállítást vagy javító telepítést,de csak az idődet pazarolnád.Mindenesetre csináld meg őket .Ha a hiba elhárul akkor tudni fogod mi okozta.Tehát én az újratelepítést javaslom.
(#) mate_x válasza golem hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Ezt: Bővebben: Link töltsd le, és rakd fel rá. Akkor szerintem jó lesz. Nekem legalábbis jó lett.
(#) Dióda hozzászólása Okt 15, 2012 /

Skacok most botlottam bele ebbe a fogalomba egy program kapcsán és nemtudom jól értelmezni mit akarhat. "Enable Self-adaptive PCI Bandwidth Arbitrator(SABA)"

Valaki profi felhomályosíthatna róla mit takar eme fogalom.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Újratelepítés lesz hamarosan... Ma már csak hatodjára töltött be, az is 5 percig tartott... Bejött a háttér meg 1-2 program és itt megállt az egész. Aztán 3 perc múlva az ikonok képét egyesével elkezdte betöltögetni és magához tért, vagyis nem értem mi lehet ez...
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szia!

Sokan panaszkodnak a NOD-ra.Az 5.0.95-ös verzió óta nagyon fogja a gépet,és hasonló tüneteket produkálnak.Nehezen töltődik be az asztal,lassú stb.Én nem várnék sokáig.
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Én több gépen is nod 5,0,95öt használok, de ilyen gép megfogása, vagy lassú betöltésre nem volt példa. Az AVAST az pl úgy megfogta a gépet, hogy többször hittem hogy lefagyott az asztal betöltésénél, a végén meg le is fagyasztotta.
(#) belfi2 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Nem fogok vitatkozni mert én soha nem használtam NOD-ot.Mint írtam több oldalon olvastam hogy baj van vele.Viszont arról én nem hallottam hogy az AVAST lefagyasztott gépet igaz, nem is jó gyengébb gépekre.(Nekem sem erős a gépem de még nem volt panasz sem nálam, sem másoknál a környezetemben.)Az hogy bekapcsoláskor befékez az viszont jogos AZ a dolga.Minden valamire való vírusirtó fogja a gépet
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Hát a befékezés nem tudom menyire irreális egy e7500as procival 4g rammal de szerintem a kb 5perces befékezés túlzás.
Amint leszedtem és nodot rektam fel megszűnt a hiba. Előtte Agntium Outpost Security Suite volt fent és az se csinálta ezt az 5perces dolgot. Anyum gépén is az avast volt fent (így kapta) és ugyan ezt az 5perces töltést csinálta
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Ha sikerült, sikerült. Ügyes vagy.
Bár itt - ahogy én a képen nézegettem - a procira szorításhoz kell a rugóerő.
Ne mondd, hogy nem volt egy rossz golyóstollad, abban ugyanis többnyire vannak rugók. Így egy hosszúból, azt kettévágva kettő is lehet csinálni.
Nekem van egy 775-ös procihoz való leszorítóm, illetve egy PCI-E NVidia videókártya hűtőborda leszorítóm, amiben a golyóstollénál jóval erősebb és keményebb rugók "dolgoznak". A procinak pedig semmi baja tőle ... legfeljebb jobb a kontakt, tehát még jobban hül.
(#) lac08 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Legalább a 9-esre illenék frissíteni. Vagy a magyarul is tudó 10-esre. Semmi bajod sem lesz tőle.

Jó, jó, jöhet reá a szöveg, hogy "mert ezt már megszoktam" ....
háát majd megszokod azt is!
(#) lac08 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Biztosan elfogyott a kártyád mögül a pénz. (ha nem havidíjas)
Általában akkor csinál ilyet, ha az ember "lebeszéli" róla a zsét.
Próbálj rátölteni valamennyit, azt hiszem a legkisebb címlet 1500 pénz.
(#) mizsei.robi válasza lac08 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Meg sem próbál fellépni, másik géppel működik. A hiba ideiglenesen megoldódott, de újra fogom nemsokára telepíteni. Acronis True Image induláskor kiakasztotta a gépet, a jobb alsó eszköztárban ezt írta: "301% Done" .
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Hali!
Idézet:
„Ne mondd, hogy nem volt egy rossz golyóstollad, abban ugyanis többnyire vannak rugók. Így egy hosszúból, azt kettévágva kettő is lehet csinálni.
Nekem van egy 775-ös procihoz való leszorítóm, illetve egy PCI-E NVidia videókártya hűtőborda leszorítóm, amiben a golyóstollénál jóval erősebb és keményebb rugók "dolgoznak". A procinak pedig semmi baja tőle”

Ezeken a hűtőkereteken nem a rugó végzi a feszítést hanem maga az acél keret. Minek nekem golyóst toll rugó?
Van olyan leszorítóm is ami nem az alaplapba "akad" hanem a ház lemezébe sajtolt menetes hengerbe kell csavarozni egy rugóval ellátott csavart , oda jóval nagyobb rugó erő kell mint egy golyóstollé.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Foxconn.

hűtő.jpg

(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Én csavart+anyát használtam, amikor a 775 hűtő leszorító pöckei letörtek. Az alaplap felőli oldalra kell a csavart tenni , a csavar alá egy nem fém alátétet, és nem kavar be semminek. Nagyjából meg kell húzni, hogy stabilan tartson és jobban fog tartani és hűteni is mint a gyári lefogatókkal.
Az előző hozzászólásból lemaradt:
Köszönöm a segítséget!
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Hali!
Ha a sajátomról lett volna szó én sem tököltem volna a ragasztással.Végül is az általad javasolt megoldás sem rossz, kiegészítve talán annyival hogy az alaplap felőli oldalon a csavart ragasztópisztollyal rögzíteni.
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Szia!

Jó régi volt ez a probléma, most sikerült vele végre foglalkozni. Annyira nem zavart még a nyár elején, mert én használtam a gépet, és tudtam a bajáról, aztán meg vagy 3 hónapja egyszercsak megjelentek szektor relokációk a vinyón, úgyhogy gyorsan feltoltam egy szerverre a cuccot a laposról és azóta ki volt kapcsolva a gép. Sajnos a "gazdasági helyzet" miatt csak a múlt héten jutottam oda, hogy vegyek egy vinyót, így most ezt a két dolgot összekötöttem és kicsavartam azt a nagyjából 88 csavart a kasztniból, hogy az elemhez hozzáférjek. A megoldás kicsit gány lett: egy CR2032-es elemre forrasztottam vezetéket, az lett az eredeti elem helyére beforrasztva, a CR2032 meg szigszalaggal körbetekerve és kétoldalas ragasztóval rögzítve a CD előtti kis üregbe került. Hát nem túl szép megoldás, de működik! Rendesen ki lehet kapcsolni a gépet, tud aludni is, úgyhogy azt hiszem, tényleg nincs baja, csak ez hiányzott neki.

Köszönöm az iránymutatást, a segítséget!
(#) lac08 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szerintem beszívtál valamit. Lhet hogy vírus, lehet hogy csak valami féreg. Hajts meg a gépeden valamelyik víruskergetőt és a spyware terminator-t. Ha találnak valamit, akkor győztél.

Én azóta használok NOD32-t, amióta az akkor legfrissebb Norton Antivírus (2002) program a szemem láttára omlott be egy internetes vírustól.
Először csak elkezdett lassulni a gépem, aztán meg már bizonyos napi használt programjaim se akartak elindulni. Nem indult a víruskergető se, hiába noszogattam bármivel.
Aztán egyszer csak - már a frissítéséért sem akart felmenni a netre,
és a végére meg már egyáltalán nem akart a netre menni. Különösen nem valami "orvosolós" oldalra.
Hát akkor én úgy voltam vele és azt gondoltam - mintha ezek a virusirtó műsorokat gyártó cégek direkt csinálnának jó kis vírusokat, hogy velük rábeszéljenek és meggyőzzenek arról, hogy vedd csak meg bátran az ő jó drágán ajánlott terméküket. Olyan ez, mint a 30-as évek Amerikája, amikor a bűnöző-zsaroló maffiózó-bandák védelmi pénzért nem verik szét a kocsmádat. Ám ha nem fizetsz - annyi neked, legalábbis a javaidnak.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

... és mit látok a képen? Apám, ott vannak a rugók!

A régi fapados P1, P2 gépeken még valóban csak maga az anyag volt a leszorító rugó, az a hűtőbordán átvezetett keskeny acélszalagból kialakított valami,
de az egyre nagyobb teljesítmények az egyre növekvő hőjükkel már egyre nagyobb hűtőbordákat igényeltek. És a felfogatás is egyre stabilabb kellett legyen, már csak az önsúly miatt is.
Azért van például az, hogy a P4-es prociknál már vagy egy négy ponton az alaplaphoz rögzített rögzítőkeretbe pattintják be rugókkal a bordát ventilátorostul (478),
vagy van az a fém-szerelőkeret a bordával és rugós csavarokkal, mint a 775-ösöknél.

A képen - én azt gondolom - egy PIP-csöves procihűtő van ventivel, ám a szorítórugók elég jól és kivehetően látszódnak ....
Következő: »»   340 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem