Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   482 / 1155
(#) eSDi válasza pika75 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Üdv!

Ha a memóra kivételével elkezd sípolni, akkor úgy néz ki még nem halott az ügy. Teljesen szét kellene szedned, kitakarítani mindent, a kártyák érintkezőit is meg kellene pucolni. Esetleg másik VGA kártyával és a CMOS elem cseréjével lehet még elsőnek próbálkozni.
(#) belfi2 hozzászólása Aug 24, 2014 /

Hali!

Mostanában a (kis) gépem kiírja hogy "Egy Jack dugót kihúztak". Akkor feljön az ALC888 Realtek vezérlő és mutatja a mikrofont. Az önmagában nem lenne baj , csakhogy nem is volt bedugva!! Gondoltam bedugom megnézem mi van , erre jelezte hogy csatlakoztattak egy Jacket. Kihúztam és úgy maradt. Azóta a mikrofon jel fehéren "világít". Próbáltam többször is a csatlakoztatást , de nem történt semmi, illetve semmi változás.Ötlet?
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 24, 2014 /

Újra én vagyok, valaki közületek kondizott már újra alaplapot? Érdemes megpróbálni?
Ez az alaplap csak úgy egyiknapról a másikra nem bootol, akármit kiszedsz a Speaker nem sipog, a táp az jó, PCI dolgok nem kapnak áramot, csaka a PCIe.
(#) mugab válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Elemcsere?
(#) sardi_hunor válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Szia, en kondiztam mar alaplapot, volt Jetway PT88AS 478-as alaplapom amin puposak voltak a kondik. Vettem a szakuzletben x szamu es y erteku kondit, mar nem emlekszem az ertekekre, es a forrasztopakamnak a hegyet koszoruvel tunyi vekonysagra csiszoltam, es ugy forrasztottam ki es vissza az ujjakat. meg 3 evet ment a lap nalam, majd lecsereltem es eladtam, talan meg ma is megy!!!
(#) belfi2 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Hali!

Azért ne ugorj fejest. Nézd át inkább többször.Miből gondolod hogy kondi hiba?Vannak púpos kondik?Nézd át inkább a tápot, meg van e a készenléti fesz! (5V)
A kondi csere azért nem egy egyszerű dolog , mert a lap több rétegű , és ha még nem csináltad könnyen végleg elronthatod. Van itt olyan topik ami ezzel foglalkozik (Bővebben: Link).
(#) belfi2 válasza mugab hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Szia!

A gépnek elem nélkül is indulni kell , igaz akkor az alapbeállítást fogja használni de vannak kivételek.
(#) Norberto válasza (») Aug 25, 2014 /

Köszönjük, ez így érthető.
(#) Baxi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Hi
Több mint valószínű hogy vírus
(#) Szabi1 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Köszönöm a hozzászólásokat, láttam 1 púpos kondit, ma kivettem az alaplapot, és a hátoldalon elégett, barna vezetősávot találtam.
(#) belfi2 válasza Baxi hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Kösz majd ráeresztek egy NOD onlie-t.
(#) belfi2 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Szia!

Akkor sajnos megvan a megoldás.
(#) janikukac hozzászólása Aug 26, 2014 /

Sziasztok!
Kb. 2 hete installáltam újra a Windows 7-esem, annyi különbséggel hogy eddig Professional most pedig Home Premium van rajta, mind a kettő 64 bites. Korábban is én telepítettem a rendszeremet, tehát tapasztalatom az van. Minden illesztőt feltelepítettem, de már az első 3 napon belül volt egy kékhalálom. Mondom nem gond, ez nagyon ritkán előfordulhat, mondom most véletlen épp (pedig csak zenét hallgattam épp a youtuberól) ma pedig egy 2004-es játékot játszottam (bár igaz a tálcán ott volt még egy film meg a böngésző...) és a játék kilépése közben megint kékhalál. Most valami gondra gyanakszom, csak nem tudom mire kellene, korábban a 1,5 év alatt, amíg az előző op.r. húzta, nem emlékszem hogy lett volna ilyen, vagy ha volt is,olyan ritkán, hogy elfelejtettem. Szerintetek hol lehet a hiba?
Üdv!
(#) Travolta válasza janikukac hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Ha frissitetted a windowst, itt a megoldas.
(#) belfi2 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Hali!

Csatlakozom az előttem szólóhoz , bár nekem a Microsoft automatikusan törölte a frissítéseket.
(#) janikukac válasza Travolta hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm, megpróbálom eltávolítani!
(#) Szabi1 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Én az AutoUpdate-et minden gépen kikapcsolom, amelyiket telepítem. Ha nem oldódott meg a problémád, akkor kapcsold ki az autorestartot: Bővebben: Link És a következő kékhalálnál fotózd le, és rakd fel ide.
(#) janikukac válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Köszi, megcsináltam!
Közben megkerestem az updatet, de nekem az (már) nincs fenn. Tegnap este is kaptam updatet, lehet hogy akkor törölték a hibását egyúttal ők.
(#) sardi_hunor hozzászólása Szept 3, 2014 /

Sziasztok

Vazolom a problemamat! Vettem egy Athlon ii x2 260 Regor magos procit es a cpu-z illetve a feladatkezelo csak egy magot lat, viszont az aida64 es az eszkozkezelo 2 darab magot lat. Akkor hogy is van ez, ket magos a proci vagy nem? Ezt nem ertem! Valkinek valami otlete? Csatoltam kepet is!
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Helo. Kettő magos natívan.
(#) sardi_hunor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Hello

Az mit jelent, nem ertem?

Ja es neztem cpu-z kepeket errol a processzorrol es a cpu-z mindenutt latja a 2 magot es a 2x 1 mb cachet.

Na mar mindegy, mert bios reset utan latja a ket magot!!! Hurrrraaaaaaaaaaaa!

A processzorokat kettő csoportba csoportosíthatjuk.

Vannak a Valódi és nem valódi kettő magos processzorok.

Valódi kettő magos processzorban kettő futószalagon megy az adatvégrehajtás, továbbá, minden másból kettő van.

Nem valódi kettő magos processzor valójában egymagos az az egy futószalag van mindenre kivéve a végrehajtást. Tehát a végrehajtó egységből van kettő darab, úgy mint az első,- másodlagos,- esetleg harmadlagos gyorsító tárból már csak egy darab és így tovább. Gyakorlati jelentősége annyi, hogy egyszerre kettő utasítással dolgozhat a processzor, de az adatok "mozgatása" "átmeneti tárolása" mind mind közös éterben történnek. Jellemző, hogy ehhez a programnak is kell ismernie az eljárást, máskülönben csak egy "magon" ( végrahajtási szálon) tud dolgozni.

A te esetedben az a keveredés, hogy a rendszer egy magot lát itt, máshol meg kettőt.

Magyarázat: Feladatkezelőben a nézetet állítsad be a teljesítmény fülön a "külön grafikon minden cpu -hoz" -ra.
Ekkor fogod látni a több magot is.

Mégvalami: A fejtett energiatakarékosság miatt a processzor állandóan szabályozza magát, így, ha nem terheled, akkor az egyik fizikai mag mindig kikapcsol, mikor több számítási teljesítményre van szükséged akkor ő magának ezt is elintézi, ezen felül több lépésben tudja a működési frekvenciát is szabályozni ezzel is energiát takarítva meg.

Remélem tudtam segíteni.

Nos akkor úgy néz ki, hogy a BIOS -ban kikapcsoltad az egyik magot. Nem kellett volna resetleni.
(#) sardi_hunor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Koszonom szepen a leirasodat, nagyon ertheto es tiszta, mar ertem ezt a futoszalagos es vegrehajtasos dolgot, hallottam ezekrol de valahogy soha nem volt turelmem atbongeszni oldalnyi leirast ezekrol, foleg, hogy nagyreszet meg sem ertettem volna. De igy mar erthetobb. Es nem tudom, hogy kikapcsoltam-e vagy nem, az elott egy Sempron 140 volt benne, amit probaltam feloldani, de hibas volt a masodik mag, gondolom akkor nyomogathattam el a dolgot. A BIOS reset szerencsere megoldotta. Koszonom a segitsegeteket!!!
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 4, 2014 /

Szakik !

Bútorcsere miatt el kellene "tüntetnem" egy Pc*-t. Felmerült lehetőségként az íróasztal belső-alsó részére eldugni a ládát ... A perifériák ( bill, egér, monitor) működnek hosszabbító-toldó kábellel ( illetve elég a saját farkuk). Kérdésem lenne : a bekapcsolást hogyan lehetne megoldani asztal alá mászás nélkül ? Megtoldhatom a bekapcsoló gomb vezetékét ( készíthetek-e másikat) ?

* sajna a költségvetés nem engedi másik ( laptop) gép beszerzését
(#) KTobi válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Toldható, párhuzamosan köthető másik. Az egérrel nem lehet kapcsolni? (BIOS opció)
Hűtése legyen megoldva.
(#) bbarna válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Nyugodtan meghosszabbíthatod a kapcsoló gomb vezetékét, mert egy sima nyomógomb.
(#) david10 válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Szerintem nyugodtan meghosszabithatod.
Következő: »»   482 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem