Fórum témák
» Több friss téma |
A Bios-ban állítsd be, hogy a billentyűzet bármelyik gombját megnyomva kapcsoljon be.
Nekem is így működik. (Nem kell lehajolnom)
Nekem is így van, [space]-t ütök és már indul is... feltéve, ha nem volt leállás alatt áramkimaradás, és szabályosan lett leállítva (nem powergomb hosszan, vagy hasonlók), mert akkor csak az eredeti gombbal indul.
Akkor te altatod a gépet. Én leállítom, és utána még a konnektorból is kihúzom a villásdugót ha már nem kell a gép. Indításkor meg villásdugó bedug, valamelyik gomb megnyom, és már megy is a gép.
Az kéne még...
Nem altatom, sima leállítás. De ez a funkció minden alaplapnál eltérő - ha egyáltalán van ilyen.
Az egyik ügy félnél láttam egy olyan megoldást, hogy az asztallapba alulról be volt süllyesztve egy sima üvegcsöves reed-relé, és egy mágnessel indították a gépet amely szintén az asztal mögé volt rejtve.
Részleteket nem láttam de működött....
Köszi a tippeket...
Használaton kívül áramtalanítva van a gép. Meglesem a BIOSos-billentyűzetes dolgot.
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy céges Dell vostro 1015 laposunk XP vel. Időnként (és egyre gyakrabban ) elkezd veszettül pörögni a winyo, a feladatkezelőben nem látom mi okozhatja, nem fut semmi csak az XP önmagában ücsörög csak úgy lopja a napot.
Sajna bármi okozhatja Első körben megnézném, a hdd állapotát. (smart, hdsentinel). Következő körben takarítanék az ideglenes fájlok között (ccleaner). Aztán megnézném a vírusirtó állapotát, nekem a Microsoft Security Essentials csinált ilyesmit nemrég. Aztán a jó windowsupdate is képes akár több óráig is tekerni a hdd-t. Erre segítség a szolgáltatás kikapcsolása.
Ezeken felül még bekaphattál valami csúfságot is, amit esetleg egy sysrescd+clamscan kombóval is orvosolhatsz. Esetleg javaslom még a pstools csomagból a processexplorert, azzal is kiszúrhatod a nem odaillő processzeket. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Update kikapcsolva, wise disk cleaner használom (HE javallatra, szerintem is jó) a virus irtó nod32 hivatalos naprakész (eddig csendben volt). De a HD sentinel jó ötlet, holnap ki is próbálom, mert ma néztem melegszik is rendesen a gép, ott ahol a vinyó van.... (Ez mikor jó és mikor rossz, ha pici hiba van akkor már kuka?)
Indexelési szolgáltatás akkor megy ha a gépet otthagyod pihenni, nem tudom XP alatt van-e ilyen. Fura volt először, aztán tudtam. Ami időigényes és eltart a karbantartásból akkor csinálja mikor nem használod és téged nem zavar win7.
Csak azért volt furcsa mert eddig ez nem volt jellemző. Tudtommal nem is került rá semmi új..
KTobi, te összekevered az indexelési szolgáltatást az ütemezett rendszerkarbantartással.
Az indexelő szolgáltatás állandóan működik, kivéve, ha azt te kikapcsolod a meghajtó(ko)n. Windows Indexelő szolgáltatás Ami elindul a Win 7 -és újabb rendszereken, ha nem csinálsz semmit a gépen egy jó ideig, az az automatikus rendszerkarbantartás. Leginkább a Win 8...8.1 -es oprendszereken okoz sok fejtörést a felhasználóknak, mert a nem túl izmos hardverű gépeket nagyon megfogja, nem lehet mellette szinte semmi mást csinálni. A felhasználó aktivitását viszont figyeli, ezért -pl. egér mozdítására- leáll. De előtte még befejezi a megkezdett műveleteket, ezért gyakran akár fél percre is szüksége van még. Ha viszont manuálisan indítod a rendszerkarbantartást, az nem áll le addig, amíg le nem állítod, vagy be nem fejezi a dolgát. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Szia!
Nem keveri legalább is nem teljesen. Már csak azért sem mert az XPben alapértelmezésben be sincs kapcsolva az indexelés. A Vista, WIN7 viszont bizony hogy csinálja ha magára hagyják a gépet , de emellett még töredezettségmentesítést is csinál.
Szia!
Nézd meg a már ajánlott processexplorerrel hogy mi fut, mikor üresben megy a gép Aztán a keresésnél az indexelés állapotát, be van e kapcsolva. De az is lehet hogy gép a lapozófáljt teszi rendbe, és még egy jó pár lehetőség de majd a "folyamatfelfedező" megmutatja.
Ok, de azért szerintem olvasd el a linkelt leírást.
- Mert az indexelő szolgáltatásnak nem sok köze van a rendszerkarbantartó szolgáltatáshoz. Az indexelő szolgáltatás az XP -nél is aktív alapértelmezetten. Idézet: „By default Windows XP indexes files on your hard drive and stores them in memory to speed up its' built-in search.”
Van ott némi bibi!
Ugyanis amit Te belinkeltél az a Windows 2000 , és nem XP! Az XP-nek más az indexszelése, És ha megnézel egy frissen telepített XP-t ott bizony nincs bekapcsolva. Bővebben: Link Ha viszont be van kapcsolva nagyjából úgy viselkedik mint azt KTobi leírta. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Az említett oldalt az indexelő szolgáltatás leírása miatt linkeltem be, nem az oprendszer miatt.
Biztosan igazad van, XP -t nem használok már régóta, arra, hogy be van-e kapcsolva, vagy sem, a neten kerestem rá, meg emlékeimben az van, hogy évekkel ezelőtt az XP -m turbózásakor első dolgom volt, hogy kikapcsoljam. Lehet, hogy volt olyan XP verzió, amiben aktív volt alapértelmezetten... Viszont az indexelést nem kellene összekeverni a rendszerkarbantartóval.
Valójában nincs is ! Olyan eszköze egyetlen operációs rendszernek sincs, azt mindig az USER végzi. Ki-ki belátása szerint.Van aki a rendszer eszközöket használja , (töredezettségmentesítés , felesleges fáljok kézi eltávolítása)de van aki erre kihegyezett programokat,(ami a registrybe is belenyúl ,sokszor teljesen feleslegesen)használja, ami nem mindig jó. Lemezkarbantartóról inkább beszélhetünk, mint rendszerkarbantartóról.A rendszerkarbantartó progiknak viszont vannak ütemezései akár üresjárati is, de én személy szerint ezt a lehetőséget kerülöm.
Idézet: „...azt mindig az USER végzi” Mindig? Ki sem lehet lőni. Win 8.1, MSDNAA ( És mégis van...? ) A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Nem keverd össze, ez csak egy diagnosztika:
Idézet: „Az automatikus karbantartás alkalmával biztonsági frissítés és vizsgálat, Windows-szoftverfrissítés, töredezettségmentesítés, lemezkötet hibák felderítése, diagnosztikai ellenőrzés fut le és magában foglalja még a vállalati szintű Network Access Protection biztonsági előírásainak ellenőrzését a vállalati munkaállomásokon. ” Nem fog neked elárvult fájlokat törölni, Hibás bejegyzéseket javítani .
A töredezettségmentesítés és a frissítés egyáltalán nem diagnosztika, de szerintem ez már nem a topicba tartozik, úgyhogy ne offoljuk, mert még valamelyik admin kirúg minket.
Szívesen.
Üdv Emberek! Olyan problémám van, hogy Win7 alatt az Xfire pár perc után kijelentkezik magától.
Ez mitől lehet? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Szia! Elég későn jutott eszembe ebbe is beleolvasni. A kábel volt a gond, azóta nem zajos, tiszta (egér hang a hangszórón) .
Mindenkinek: Alaplap cserét kell végrehajtanom egy asztali PC-n. Az eredeti CPU kijött hűtőbordástól (vagy a borda procistól). Hogyan tudnám leszedni róla, oldani a száradt pasztát? Lehetőleg nem destruktív módon. Késsel nem akartam azonnal neki esni. Köszi! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Kis lapos csavarhúzóval az egyik sarkánál alá szoktam feszíteni, eddig még mindig lejött sérülésmentesen.Socket 478 nál volt gyakori nálam, legutóbb egy athlon x2-nél.Az ezüstpaszta tud jól rászáradni, vissza már mindig fehér hővezető pasztával rakom.
Csavard meg a procit és le fog jönni. Kivéve persze, ha ugyanúgy jártál, mint egyik barátom, aki véletlenül hővezető ragasztóval tette fel a bordát
Szia.
Én úgy szoktam mint az üvegről leszedni a kupakot. megcsavarom óvatosan. Igaz pár percig eltart mire enged. Oldószerrel nem tudom.
Nincs már lesarkazás, mint régen, kibírja.. Fém tokban van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |