Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   483 / 1155
(#) gyök2 válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

A Bios-ban állítsd be, hogy a billentyűzet bármelyik gombját megnyomva kapcsoljon be.
Nekem is így működik. (Nem kell lehajolnom)
(#) BEMcorp válasza gyök2 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Nekem is így van, [space]-t ütök és már indul is... feltéve, ha nem volt leállás alatt áramkimaradás, és szabályosan lett leállítva (nem powergomb hosszan, vagy hasonlók), mert akkor csak az eredeti gombbal indul.
(#) gyök2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Akkor te altatod a gépet. Én leállítom, és utána még a konnektorból is kihúzom a villásdugót ha már nem kell a gép. Indításkor meg villásdugó bedug, valamelyik gomb megnyom, és már megy is a gép.
(#) BEMcorp válasza gyök2 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Az kéne még...
Nem altatom, sima leállítás. De ez a funkció minden alaplapnál eltérő - ha egyáltalán van ilyen.
(#) adapter válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Az egyik ügy félnél láttam egy olyan megoldást, hogy az asztallapba alulról be volt süllyesztve egy sima üvegcsöves reed-relé, és egy mágnessel indították a gépet amely szintén az asztal mögé volt rejtve.
Részleteket nem láttam de működött....
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Köszi a tippeket...
Használaton kívül áramtalanítva van a gép. Meglesem a BIOSos-billentyűzetes dolgot.
(#) adapter hozzászólása Szept 5, 2014 /

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy céges Dell vostro 1015 laposunk XP vel.
Időnként (és egyre gyakrabban ) elkezd veszettül pörögni a winyo, a feladatkezelőben nem látom mi okozhatja, nem fut semmi csak az XP önmagában ücsörög csak úgy lopja a napot.
(#) blaci hozzászólása Szept 5, 2014 /

Sajna bármi okozhatja Első körben megnézném, a hdd állapotát. (smart, hdsentinel). Következő körben takarítanék az ideglenes fájlok között (ccleaner). Aztán megnézném a vírusirtó állapotát, nekem a Microsoft Security Essentials csinált ilyesmit nemrég. Aztán a jó windowsupdate is képes akár több óráig is tekerni a hdd-t. Erre segítség a szolgáltatás kikapcsolása.
Ezeken felül még bekaphattál valami csúfságot is, amit esetleg egy sysrescd+clamscan kombóval is orvosolhatsz.
Esetleg javaslom még a pstools csomagból a processexplorert, azzal is kiszúrhatod a nem odaillő processzeket.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
(#) adapter válasza blaci hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Update kikapcsolva, wise disk cleaner használom (HE javallatra, szerintem is jó) a virus irtó nod32 hivatalos naprakész (eddig csendben volt). De a HD sentinel jó ötlet, holnap ki is próbálom, mert ma néztem melegszik is rendesen a gép, ott ahol a vinyó van.... (Ez mikor jó és mikor rossz, ha pici hiba van akkor már kuka?)
(#) KTobi válasza adapter hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Indexelési szolgáltatás akkor megy ha a gépet otthagyod pihenni, nem tudom XP alatt van-e ilyen. Fura volt először, aztán tudtam. Ami időigényes és eltart a karbantartásból akkor csinálja mikor nem használod és téged nem zavar win7.
(#) adapter válasza KTobi hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Csak azért volt furcsa mert eddig ez nem volt jellemző. Tudtommal nem is került rá semmi új..
(#) steelbird válasza KTobi hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

KTobi, te összekevered az indexelési szolgáltatást az ütemezett rendszerkarbantartással.
Az indexelő szolgáltatás állandóan működik, kivéve, ha azt te kikapcsolod a meghajtó(ko)n.
Windows Indexelő szolgáltatás

Ami elindul a Win 7 -és újabb rendszereken, ha nem csinálsz semmit a gépen egy jó ideig, az az automatikus rendszerkarbantartás. Leginkább a Win 8...8.1 -es oprendszereken okoz sok fejtörést a felhasználóknak, mert a nem túl izmos hardverű gépeket nagyon megfogja, nem lehet mellette szinte semmi mást csinálni. A felhasználó aktivitását viszont figyeli, ezért -pl. egér mozdítására- leáll. De előtte még befejezi a megkezdett műveleteket, ezért gyakran akár fél percre is szüksége van még.
Ha viszont manuálisan indítod a rendszerkarbantartást, az nem áll le addig, amíg le nem állítod, vagy be nem fejezi a dolgát.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Szia!

Nem keveri legalább is nem teljesen. Már csak azért sem mert az XPben alapértelmezésben be sincs kapcsolva az indexelés. A Vista, WIN7 viszont bizony hogy csinálja ha magára hagyják a gépet , de emellett még töredezettségmentesítést is csinál.
(#) belfi2 válasza adapter hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Szia!

Nézd meg a már ajánlott processexplorerrel hogy mi fut, mikor üresben megy a gép Aztán a keresésnél az indexelés állapotát, be van e kapcsolva. De az is lehet hogy gép a lapozófáljt teszi rendbe, és még egy jó pár lehetőség de majd a "folyamatfelfedező" megmutatja.
(#) adapter válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Kipróbálom. Meglátjuk mi lesz....
(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Ok, de azért szerintem olvasd el a linkelt leírást.
- Mert az indexelő szolgáltatásnak nem sok köze van a rendszerkarbantartó szolgáltatáshoz.

Az indexelő szolgáltatás az XP -nél is aktív alapértelmezetten.
Idézet:
„By default Windows XP indexes files on your hard drive and stores them in memory to speed up its' built-in search.”

Van ott némi bibi!
Ugyanis amit Te belinkeltél az a Windows 2000 , és nem XP! Az XP-nek más az indexszelése, És ha megnézel egy frissen telepített XP-t ott bizony nincs bekapcsolva.
Bővebben: Link
Ha viszont be van kapcsolva nagyjából úgy viselkedik mint azt KTobi leírta.

ttzz.JPG

Az említett oldalt az indexelő szolgáltatás leírása miatt linkeltem be, nem az oprendszer miatt.
Biztosan igazad van, XP -t nem használok már régóta, arra, hogy be van-e kapcsolva, vagy sem, a neten kerestem rá, meg emlékeimben az van, hogy évekkel ezelőtt az XP -m turbózásakor első dolgom volt, hogy kikapcsoljam. Lehet, hogy volt olyan XP verzió, amiben aktív volt alapértelmezetten...
Viszont az indexelést nem kellene összekeverni a rendszerkarbantartóval.

Valójában nincs is ! Olyan eszköze egyetlen operációs rendszernek sincs, azt mindig az USER végzi. Ki-ki belátása szerint.Van aki a rendszer eszközöket használja , (töredezettségmentesítés , felesleges fáljok kézi eltávolítása)de van aki erre kihegyezett programokat,(ami a registrybe is belenyúl ,sokszor teljesen feleslegesen)használja, ami nem mindig jó. Lemezkarbantartóról inkább beszélhetünk, mint rendszerkarbantartóról.A rendszerkarbantartó progiknak viszont vannak ütemezései akár üresjárati is, de én személy szerint ezt a lehetőséget kerülöm.

Idézet:
„...azt mindig az USER végzi”

Mindig?
Ki sem lehet lőni. Win 8.1, MSDNAA
( És mégis van...? )

karb.jpg

Nem keverd össze, ez csak egy diagnosztika:
Idézet:
„Az automatikus karbantartás alkalmával biztonsági frissítés és vizsgálat, Windows-szoftverfrissítés, töredezettségmentesítés, lemezkötet hibák felderítése, diagnosztikai ellenőrzés fut le és magában foglalja még a vállalati szintű Network Access Protection biztonsági előírásainak ellenőrzését a vállalati munkaállomásokon.

Nem fog neked elárvult fájlokat törölni, Hibás bejegyzéseket javítani .

A töredezettségmentesítés és a frissítés egyáltalán nem diagnosztika, de szerintem ez már nem a topicba tartozik, úgyhogy ne offoljuk, mert még valamelyik admin kirúg minket.

OK
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Szívesen.
(#) .colin hozzászólása Szept 7, 2014 /

Üdv Emberek! Olyan problémám van, hogy Win7 alatt az Xfire pár perc után kijelentkezik magától.
Ez mitől lehet?
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
(#) elektros90 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Szia! Elég későn jutott eszembe ebbe is beleolvasni. A kábel volt a gond, azóta nem zajos, tiszta (egér hang a hangszórón) .

Mindenkinek:
Alaplap cserét kell végrehajtanom egy asztali PC-n. Az eredeti CPU kijött hűtőbordástól (vagy a borda procistól). Hogyan tudnám leszedni róla, oldani a száradt pasztát? Lehetőleg nem destruktív módon. Késsel nem akartam azonnal neki esni.

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
(#) kala1982a válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Kis lapos csavarhúzóval az egyik sarkánál alá szoktam feszíteni, eddig még mindig lejött sérülésmentesen.Socket 478 nál volt gyakori nálam, legutóbb egy athlon x2-nél.Az ezüstpaszta tud jól rászáradni, vissza már mindig fehér hővezető pasztával rakom.
(#) bbb válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Csavard meg a procit és le fog jönni. Kivéve persze, ha ugyanúgy jártál, mint egyik barátom, aki véletlenül hővezető ragasztóval tette fel a bordát
(#) antikzsolt válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Szia.

Én úgy szoktam mint az üvegről leszedni a kupakot. megcsavarom óvatosan. Igaz pár percig eltart mire enged. Oldószerrel nem tudom.
(#) kala1982a válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Nincs már lesarkazás, mint régen, kibírja.. Fém tokban van.
Következő: »»   483 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem