Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Problémám van egy pár hónapos asztali géppel. Hátha valaki belefutott már ilyen, vagy hasonló problémába... Az alaplap: MSI B75MA-E33. Oprendszer: Win 8.1 Hiba: időnként (egyre gyakrabban) bekapcsolás után nem látja a rendszer PS/2 porton lévő billentyűzetet. Olyankor eszközkezelőben sem látszik és bármelyik gomb megnyomására lefagy teljesen a gép, csak a bekapcsoló gombbal lehet leállítani. Ha működik a billentyűzet, használat közben nincs ilyen probléma, de lehet, hogy következő indítás után már megint nem látható. Billentyűzetet próbáltam másikat, BIOS -ban nincs letiltva a PS/2 billentyűzet, az alaplapi driverek frissítve lettek az MSI oldaláról. Az egér is PS/2 -es, az minden esetben működik rendesen (kivéve, mikor fennáll a hibajelenség és gombnyomás miatt megfagy a gép). Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy van ötlete valakinek? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Üdv!
Mivel mindent végigpróbáltál már, ezért én elképzelhetőnek tartom az alaplap hibát. Garancián bellül csere, ha lehet akkor másik gyártóra/típusra. Esetleg használj USB-s billentyűzetet.
Hali!
Nálam DC7100 csinálta ugyan ezt. Tettem rá egy másik egeret és működött rendesen.Nem tudom mi lehetett a hiba oka. A PS/2 foglalatod nem laza?(Tudom hogy billentyűzetről van szó de nekem mégis az egér cseréje oldotta meg a gondot.)
Szia!
Hát, tulajdonképpen tényleg megpróbáltam már a lehetséges variációkat... A gép egy barátomé, most telefonon informálódtam, meg mondtam neki pár tippet. Két másik billentyűzettel is ugyanazt produkálja, mikor fennáll a hiba. Viszont előidézni nem tudtam itthon, nálam. Náluk nekem is jelentkezett a probléma, egy ki/be kapcsolás után, de úgy emlékszem, akkor mindig az ő billentyűzetük volt rádugva. Érdekes, hogy nála jelentkezik a hiba, én már csak a hibás állapotban látom a gépet. Lehet, hogy mégis az ő billentyűzete a ludas? A másik gyanúm az, hogy lassan éled fel az alaplap (A Win8 indulásához képest) és nem inicializálja rendesen a PS/2 hardver részét. Azért gyanakszom erre, mert ha stabilan jelentkezik a probléma, akkor úgy is marad, a leállítás/bekapcsolás nem segít a dolgon. Viszont egy újraindítás után megoldódik a probléma egy pár ki/be kapcsolásig. Ha jól tudom, a Win 8/8.1 a gyors bootolás elérése érdekében a kernelt kimenti a RAM -ból leállításkor és indításkor csak ezt a lementett kernelt tölti be, ami jóval gyorsabb, mint a kernel normális indítása a hardverek betöltésével (Fast Boot). Ha újraindítással áll le, akkor viszont a szokásos normál procedúrával újra betölti a kernelt és a drivereket a visszainduláskor. Most úgy néz ki, hogy normál bootolásnál van mindig billentyűzet, Fast Boot esetén időnként eltűnik és nem is látja utána a gép, bármilyet dugok rá a PS/2 aljzatra. Volt egy ilyen hülyesége a Win 8-nak a CD meghajtókkal, bizonyos (régebbi) gépeknél, azt talán már javították a 8.1 -ben. De ez egy új alaplap, Win 8 kompatibilitással... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Szoa!
Köszi a tippet, néztem, stabilan tartja az aljzat a dugót és az aljzat sem lötyög. Nem az aljzattal/dugóval lesz a gond szerintem. Menet közben mozgatva, ráncigálva a billentyűzet zsinórját, nem jelentkezik semmilyen hiba, stabil. 5 hónapos a gép, a billentyűzet még újabb, az kb. 3 hónapos. Egy sima, natúr billentyűzet, semmi extra. Nem húzigálják a billentyűzet csatlakozóját, az úgy van, nyugalomban, ahogy telepítve lett az asztal alá. Szóval, aljzat, dugó kizárva... Köszi a tippet. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Hali!
Tud valaki GF 7300 GT illesztőt WIN 8.1re Neten nem találtam csak 7300 hoz
Üdv! Az nvidia oldalán találsz, de 8.1-re már nincs, csak a sima 8-hoz. Szerintem gond nélkül menni fog vele.
Hali!
Próbáltam , de lehet nem az volt a hiba minden esetre egy bánatos arcot kaptam a telepítés végén
Hali!
Köszi ezek nekem is megvannak de mint írtam kékhalál lett a végén tehát fel sem tudtam rakni.
Más gond lesz akkor, mert a Win 8 -as driverek megfelelnek a 8.1 -nek is. Amiket linkeltem, azok pedig ehhez a VGA -hoz valók.
Hali!
Ebből gondolom!
Látom, nézd meg, hogy a te géped alaplapján lévő chipset támogatott-e 8.1 -en.
Ez a legjobb az egészben: Idézet: Magyarul, elismerten hibásak a driverek, de nem javítják. „...a Windows 7-hez vagy Windows 8-hoz kiadott meghajtók a legtöbb esetben jól működnek Windows 8.1 esetében is. A helyzet sajnos most nem ez, a meghajtó egy rejtett hibája előjön Windows 8.1 alatt, a hibát pedig a támogatás leállására hivatkozva az Intel nem javítja” ![]()
Gyakorlatilag igen!
Viszont úgy fest csak a 7-eshez van meghajtó . Na nem baj,van még idő, de az a fura leállás nagyon bosszant. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Adott egy Asus R510D notebook, a gyári merevlemez helyébe 120 GB-os Kingston SSD van téve, és a DVD-rom helyett egy HDD caddy van, ahova be van rakva a gyári 1TB-os merevlemez. A notebookon windows 8.1 64-bit fut, a hiba az, hogy sleep üzemmódból való visszatérésnél a DVD-ROM helyén lévő merevlemez nem kap áramot, és nem érhető el a D meghajtó, egészen a sz.gép újraindításáig? Hibernáláskor működik minden, az UEFI (APTIO) nem ad lehetőséget semmiféle ilyesmi beállításra.
Sziasztok! Az asztali gépbe van egy 2.8 GHz proci, mellette amit ír hogy 1.8 GHz az mi? Üdv.
Akkora frekvencián ketyeg az órajel.
Én is ezt akartam írni, de megnéztem a sajátom, és közelébe sincs....
Nálam a gyári alapértéket írja ki, mindkét helyen. Viszont nem értem, hogy a kollégánál miért különbözőek az értékek.
Na most ehhez láma vagyok. Nem is fog menni 2.8 ason? (lehet h..e kérdés)
Tegyél fel egy CPU Z progit, és indíts el valamilyen alkalmazást,akkor meg tudod kipörög e a proci!
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Viszont megint úja raktam a gépem (az ismert leállási hiba miatt) csak most trükköztem egy kicsit.A telepítés után leválasztottam az USB sticket, és leállítottam a gépet. Nem újra indítottam, hanem leállítottam. A biosban megnéztem ahogy melyik lemez a "kiválasztott"(mivel csak egy van benne nem volt neki nehéz) ,leOKéztam,és láss csodát a gép nem áll le.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Rendben és hol találok ilyen kvarcot?
![]() Rendben,este megnézem a beállításokat.
Neki ne essél már kvarcot cserélni..
Dehogy esek, viccből írtam vissza.
![]()
Ilyet találtam ha jó helyen járok
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |