Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   525 / 1158
(#) belfi2 válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Köszi megnézem!
(#) steelbird hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Sziasztok!
Problémám van egy pár hónapos asztali géppel. Hátha valaki belefutott már ilyen, vagy hasonló problémába...

Az alaplap: MSI B75MA-E33. Oprendszer: Win 8.1
Hiba: időnként (egyre gyakrabban) bekapcsolás után nem látja a rendszer PS/2 porton lévő billentyűzetet. Olyankor eszközkezelőben sem látszik és bármelyik gomb megnyomására lefagy teljesen a gép, csak a bekapcsoló gombbal lehet leállítani. Ha működik a billentyűzet, használat közben nincs ilyen probléma, de lehet, hogy következő indítás után már megint nem látható.
Billentyűzetet próbáltam másikat, BIOS -ban nincs letiltva a PS/2 billentyűzet, az alaplapi driverek frissítve lettek az MSI oldaláról. Az egér is PS/2 -es, az minden esetben működik rendesen (kivéve, mikor fennáll a hibajelenség és gombnyomás miatt megfagy a gép).
Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy van ötlete valakinek?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
(#) eSDi válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Üdv!

Mivel mindent végigpróbáltál már, ezért én elképzelhetőnek tartom az alaplap hibát. Garancián bellül csere, ha lehet akkor másik gyártóra/típusra. Esetleg használj USB-s billentyűzetet.
(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Hali!
Nálam DC7100 csinálta ugyan ezt. Tettem rá egy másik egeret és működött rendesen.Nem tudom mi lehetett a hiba oka. A PS/2 foglalatod nem laza?(Tudom hogy billentyűzetről van szó de nekem mégis az egér cseréje oldotta meg a gondot.)
(#) steelbird válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Szia!

Hát, tulajdonképpen tényleg megpróbáltam már a lehetséges variációkat...
A gép egy barátomé, most telefonon informálódtam, meg mondtam neki pár tippet.
Két másik billentyűzettel is ugyanazt produkálja, mikor fennáll a hiba.
Viszont előidézni nem tudtam itthon, nálam. Náluk nekem is jelentkezett a probléma, egy ki/be kapcsolás után, de úgy emlékszem, akkor mindig az ő billentyűzetük volt rádugva.
Érdekes, hogy nála jelentkezik a hiba, én már csak a hibás állapotban látom a gépet. Lehet, hogy mégis az ő billentyűzete a ludas?

A másik gyanúm az, hogy lassan éled fel az alaplap (A Win8 indulásához képest) és nem inicializálja rendesen a PS/2 hardver részét.
Azért gyanakszom erre, mert ha stabilan jelentkezik a probléma, akkor úgy is marad, a leállítás/bekapcsolás nem segít a dolgon. Viszont egy újraindítás után megoldódik a probléma egy pár ki/be kapcsolásig.

Ha jól tudom, a Win 8/8.1 a gyors bootolás elérése érdekében a kernelt kimenti a RAM -ból leállításkor és indításkor csak ezt a lementett kernelt tölti be, ami jóval gyorsabb, mint a kernel normális indítása a hardverek betöltésével (Fast Boot).
Ha újraindítással áll le, akkor viszont a szokásos normál procedúrával újra betölti a kernelt és a drivereket a visszainduláskor.

Most úgy néz ki, hogy normál bootolásnál van mindig billentyűzet, Fast Boot esetén időnként eltűnik és nem is látja utána a gép, bármilyet dugok rá a PS/2 aljzatra.

Volt egy ilyen hülyesége a Win 8-nak a CD meghajtókkal, bizonyos (régebbi) gépeknél, azt talán már javították a 8.1 -ben. De ez egy új alaplap, Win 8 kompatibilitással...
(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Szoa!
Köszi a tippet, néztem, stabilan tartja az aljzat a dugót és az aljzat sem lötyög. Nem az aljzattal/dugóval lesz a gond szerintem.
Menet közben mozgatva, ráncigálva a billentyűzet zsinórját, nem jelentkezik semmilyen hiba, stabil. 5 hónapos a gép, a billentyűzet még újabb, az kb. 3 hónapos. Egy sima, natúr billentyűzet, semmi extra. Nem húzigálják a billentyűzet csatlakozóját, az úgy van, nyugalomban, ahogy telepítve lett az asztal alá. Szóval, aljzat, dugó kizárva... Köszi a tippet.
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Hali!
Tud valaki GF 7300 GT illesztőt WIN 8.1re Neten nem találtam csak 7300 hoz
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Üdv! Az nvidia oldalán találsz, de 8.1-re már nincs, csak a sima 8-hoz. Szerintem gond nélkül menni fog vele.
(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Hali!

Próbáltam , de lehet nem az volt a hiba minden esetre egy bánatos arcot kaptam a telepítés végén

images1.jpg

(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Hali!
Köszi ezek nekem is megvannak de mint írtam kékhalál lett a végén tehát fel sem tudtam rakni.
(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Más gond lesz akkor, mert a Win 8 -as driverek megfelelnek a 8.1 -nek is. Amiket linkeltem, azok pedig ehhez a VGA -hoz valók.
(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Látom, nézd meg, hogy a te géped alaplapján lévő chipset támogatott-e 8.1 -en.
Ez a legjobb az egészben:
Idézet:
„...a Windows 7-hez vagy Windows 8-hoz kiadott meghajtók a legtöbb esetben jól működnek Windows 8.1 esetében is. A helyzet sajnos most nem ez, a meghajtó egy rejtett hibája előjön Windows 8.1 alatt, a hibát pedig a támogatás leállására hivatkozva az Intel nem javítja
Magyarul, elismerten hibásak a driverek, de nem javítják.
(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Gyakorlatilag igen!
Viszont úgy fest csak a 7-eshez van meghajtó . Na nem baj,van még idő, de az a fura leállás nagyon bosszant.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Sziasztok! Volna egy kérdésem. Adott egy Asus R510D notebook, a gyári merevlemez helyébe 120 GB-os Kingston SSD van téve, és a DVD-rom helyett egy HDD caddy van, ahova be van rakva a gyári 1TB-os merevlemez. A notebookon windows 8.1 64-bit fut, a hiba az, hogy sleep üzemmódból való visszatérésnél a DVD-ROM helyén lévő merevlemez nem kap áramot, és nem érhető el a D meghajtó, egészen a sz.gép újraindításáig? Hibernáláskor működik minden, az UEFI (APTIO) nem ad lehetőséget semmiféle ilyesmi beállításra.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Sziasztok! Az asztali gépbe van egy 2.8 GHz proci, mellette amit ír hogy 1.8 GHz az mi? Üdv.
(#) kadarist válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Akkora frekvencián ketyeg az órajel.
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Én is ezt akartam írni, de megnéztem a sajátom, és közelébe sincs....
Nálam a gyári alapértéket írja ki, mindkét helyen.
Viszont nem értem, hogy a kollégánál miért különbözőek az értékek.
(#) vladcepes válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Na most ehhez láma vagyok. Nem is fog menni 2.8 ason? (lehet h..e kérdés)
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Tegyél fel egy CPU Z progit, és indíts el valamilyen alkalmazást,akkor meg tudod kipörög e a proci!
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Viszont megint úja raktam a gépem (az ismert leállási hiba miatt) csak most trükköztem egy kicsit.A telepítés után leválasztottam az USB sticket, és leállítottam a gépet. Nem újra indítottam, hanem leállítottam. A biosban megnéztem ahogy melyik lemez a "kiválasztott"(mivel csak egy van benne nem volt neki nehéz) ,leOKéztam,és láss csodát a gép nem áll le.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) vladcepes válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Rendben és hol találok ilyen kvarcot?

Rendben,este megnézem a beállításokat.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Köszönöm! Ezt is kipróbálom este!
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Neki ne essél már kvarcot cserélni..
(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Dehogy esek, viccből írtam vissza.

Ilyet találtam ha jó helyen járok . A Max CPU limit et allitsam át enable re?

Tudok valamit csinálni?

Asus P4PE2 -X

Még nem találom.
Következő: »»   525 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem