Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   526 / 1158
(#) vladcepes válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Köszönöm!!! most elrohanok, de hazajönnek megcsinalom. Köszi!!!
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Lehet elég lenne az optimális állapot betöltése.
(#) vladcepes válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Ha itt az FSB 800 at választom majd ujraindit a Windows betöltésnél lefagy. Ha a manual-t választom utána egy menüt visszalepve CPU Frequency nél kéne állítani?
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Ezt is próbáltam ugyan az a dolog.
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Hali!
Az alaplap gépkönyve szerint a Front Side Bus max. frekvenciája 533MHz.
A 800mHz -es FSB csak Overclock módban megy és két feltételnek kell teljesülnie hozzá:
- PC3200 -as memória
- Northwood magos P4 -es proci.

Ha neked Prescott magos P4 -es procid van (Aida, vagy Everest megmondja), nem fogod tudni beállítani a 800MHz -es FSB -t.
Ha a fenti feltételek teljesülnek, akkor az Overclock engedélyezése után itt kell 200MHz CPU Frequency -t beállítani a 133MHz helyett.
A szorzó fix (14), az nem állítható. 200MHz*14 = 2800MHz
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Szia!
Köszönöm a leírást! Este meg is nézem az Aida-val.

Szerintem az Everest jobb
(#) BEMcorp válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Az everest már Aida néven fut egy ideje.
Vagy van friss Everested? Mert régebben én is azt használtam, de egy ideje nem találtam frisset, csak Aidát.

Nekem is egy ideje csak Aida 64 van.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 23, 2015 /

Meg van ez az alaplapom is P4P800-X Ha ebbe raknám a procit?

P4P800-X.JPG

A memóriák milyenek? Azt még sehol nem írtad. (vagy csak én nem láttam...)
PC3200 -as memóriák kellenek a 800MHz FSB -hez.
(#) steelbird válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Nincs friss, jól írtad. Én is egy régit használok.
(#) BEMcorp válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Igen, és sajnos így nem is ismeri az új lapokat, sok riportom így lett használhatatlan, ezért kerestem új verziót, és váltottam aidára.
Persze ez a konkrét alaplap régi, ezt még tuti ismeri az utolsó everest is.

Ha jól látom minden megfelel. Van benne egy 1Gb/400 -as meg egy 512Mb/400-as. (PC3200)
A CPU Northwood magos P4 -es proci. Így most átállíthatom a BIOS-ba?

Átállitottam 200 ra mentettem ujrainditottam de még mindig 1.8 MHz
ui: mikor ujraindítom, akkor azt irja Overclocking failed. (menjek visza a menübe és hogy konfiguráljam újból).
(#) kala1982a válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Vedd ki a kisebb memóriát, és próbáld meg úgy.
(#) vladcepes válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Kivettem,most a Biosba latja a 2,8 ghz t majd inditom aztán a win betöltésnél javitani akarja majd mikor indulna kék halál.
(#) vladcepes válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Most beraktam az 512mb osat most minden rendben,a windowsba is 2,81Ghz jelenik meg. Most kipróbálom visszarakom az 1gb osat is. Annak lenne valami baja?
(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Szia

Tedd vissza a memóriákat, biosban minden legyen default, indítsd el az Aida-ban a rendszer stabilitás tesztet (fent eszközök) és akkor nézd meg, hogy mit mutat órajelet. Ott a valósat mutatja, lehet, hogy energia gazdálkodás miatt visszaveszi az órajelet, és nyugalmi állapotban ezt látod. Laptopoknál ez általános...
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

A két memória időzítése egyforma?
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Szia. Rendben! Ez kell?

5.jpg

(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Az egyik 1Gb-os a másik 512mb és mindkettő 400-as. Az 512Mb ossal el is indul a Windowsba ahol eddig 1.8 GHz volt ott 2.81GHz-et mutat. Ha berakom az 1Gb-ost is akkor nem indul a gép és kiírja hogy Overclocking failed.
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 / 1

Nem megy együtt a két memória 400MHz -en.
Ennek számtalan oka lehet, én pl. két vadi új, egyforma, noname -nek nem is nevezhető memóriával jártam így legutóbb. Külön-külön mentek, együtt meg nem.
Két egyforma memóriával kellene először is kipróbálni, mert nálad még az is közrejátszhat, hogy nem egyformák és csak csökkentett órajelen tudnak együtt dolgozni.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Az aidával nézd meg a memória időzítéseket.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 23, 2015 /

Köszönöm a kitartásokat meg a hozzászólásokat. Most feladom. Majd holnap folytatom. Talaltam egy masik 512mb kártyát az is 400 mhz de ahogy azt is berakom ugyan az a szitu. Ha csak egyik van benne akkor megy a proci 2.8 ghz- n.
(#) kala1982a válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 / 1

A linkelt képeken látható hogy a memóriák maximális sebessége 200 Mhz. Azért javasoltam, hogy vegye ki a kisebbet, mert az időzítések nem egyformák.
(#) vladcepes válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 24, 2015 / 1

Abból viszont mit lehet levonni hogy: Kivettem a kisebbiket, tehát maradt az 1Gb os. Nem akarja betölteni a rendszert miután átállítom az overclock-ot. Ha az 512-essel próbálom azzal bejön és még működik is 2.8GHz-en. Ha benne hagyom az 512-est (találtam egy másik 512-est az is PC 3200-es) így megint nem indul hiába állítom át kiírja újraindítás után hogy Overclocking failed.
(#) zoszka válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Overclock-ot nem csak azonos típusú moduloknál lehet alkalmazni? Gondolok itt a gyártóra, ECC-re....stb. Tehát nem csak a méret és az FSB számít.
(#) steelbird válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Az alaplap nem lehet ludas? Ez még csak OC módban tudta a 800MHz FSB -t, akkoriban az még nem volt átlagos órajel. Nem biztos, hogy stabilan, hiba nélkül megy a mehemelt frekin az az alaplap. De ezt már csak találgatásból írom. Lehet, hogy két egyforma, azonos memóriával menne rendesen.
(#) Pacso hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Sziasztok! Össze raktam egy gépet (Fujitsu Siemens) és a hanggal nem boldogulok ! Látszik hogy megyen és lejátszik viszont nem jön ki hang a hangszórókból ! Hangszóró jó, jó helyre csatlakoztatva, driver is jó ,már próbáltam hangkártyával is ,de ugyanaz a jelenség . Gondolom le van tiltva és nem tudom hogy ezt hol tudnám beállítani ! Ebben ha tudnátok segítséget nyújtani egy laikusnak ! Megköszönném !!
Szép napot kívánok !
Következő: »»   526 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem