Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   579 / 1156
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Nem tudom mi lehet. Próbáld meg másik Cluster méret beállítással a Rufusban. A másik, amit még megpróbálhatsz, hogy másik portba dugod, illetve ne legyen más USB eszköz mellette ugyan azon a porton.
(#) Puklee hozzászólása Nov 29, 2015 /

Üdv! Kaptam ajándékba egy Am2-es alaplapot.. Gigabyte. össze rakás után nem reagál semmire. sem az alaplapon sem a tápban a ventillátor nem pörög fel. ha az Usb-re rádugom a kis usb erősítőt működik. A táp biztos hogy jó, jelenleg is épp az megy. Az alaplap szinte új állapotú, semmilyen külső hiba, púpos kondi nincs, elemkivétellel elemcserével próbálkoztam. Javítható valahogy? esetleg pl kondicsere?
(#) Buvarruha válasza Puklee hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Ellenőrizd, hogy van-e feszültség az elemben, illetve jó helyen van-e a CMOS jumper. Konkrétan a jumperre mérj rá a házhoz képest, 2.8V körül kell lennie a feszültségnek a jumperen.
(#) Puklee válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 29, 2015 1 /

Az elem tuti hogy jó, majdnem új. több elemmel is próbáltam. cmos jumper jó helyen van. Egyeb még ezt a rámérést majd kipróbálom
(#) Puklee válasza Puklee hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Rámértem, a jumpernél 0,14 voltot mértem. Az elemet működő gépből raktam bele.
(#) elektros90 hozzászólása Dec 1, 2015 /

Sziasztok!
Letöltöttem a BIOS-t az Asus oldaláról. A programozót rádrótoztam a chipre. Sikerült feltölteni, ellenőrizni is, de a notebook már be sem kapcsol. Valami ötlet? Esetleg az probléma lehet, hogy a drótokat rajtahagytam?
(#) Buvarruha válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Igen, probléma lehet. eleve az IC-t kellett volna leszedni, majd visszarakni, nem bedraótozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) elektros90 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Már mindegy. Majd még vizsgálom mi kínja lehet.
(#) Szabi1 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Szia! Vannak olyan alaplapok amelyek hiába támogatnak USB2.0-át de nem tudnak bootolni csak 1.1 sebességel. Megpróbálhatod még esetleg a Plop boot mananger-t használni. Bővebben: Link
(#) Szabi1 válasza Puklee hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Szia! A processzort jól csatlakoztattad? Mindent csatlakoztass le az alaplapról, kivéve a procit, bekapcsoló gombot, beepert, ramot, és ha nincs integrált videókártyája akkor hagyd meg a videókártyát is. Továbbá az 4 lábas ATX csatlakozót ellenőrizd, hogy jól van-e csatlakoztatva?
(#) Puklee válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

ÜDv! Természetesen, ezek alapvető dolgok. Processzor amúgy is csak egy féleképp megy bele. Táp rendben volt. Minden alkatrészt, beleértve a tápot is működő gépből raktam rá. Próbáltam teljesen felszerelten is bekapcsolni, meg sem mozdult. Ugyan ez az eredmény teljesen csupaszon, processzor ram és minden más nélkül is. Egyszerűen a tápot nem kapcsolja fel. Melegedést nem tapasztalok, semmilyen külsérelmi hiba nincs az alaplapon
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 2, 2015 /

Üdv!
Egy Asrock AM2NF6G-VSTA alaplapba milyen olcsó 2 magos porcit ajánlotok? (néztem miket támogat, de nem vagyok képben az AMD-nél)
Most egy Sempron 3200+ van benne.
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Esetleg EZ?
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
(#) Szabi1 válasza Puklee hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Akkor csalj egy kicsit, zárd rövidre a zöld és fekete ATX vezetéket, s nézd meg mit reagál Személy szerint ezzel nem sikerült soha megoldani ilyesmit, de egy youtube videón bejött. Ezért vettem egy diagnosztikai ezközt, hogyha az alaplappal van baj akkor kicsit többet megmond róla.
(#) Ge Lee válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Ezek jók voltak akkoriban, nekem 5200+ -os volt belőle.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia! Sziasztok! Visszatértem mert most érkezett meg a wifi kártya. Leírom nagyjából mi történt. Nagybátyám gépén nem ment a wifi(nem fogott be semmi jelt,hálózatot-jobboldalt a tálcán óra mellett piros X a wifi jelen). Ha elvitte máshova a gépet ott meg működött.
Írtátok hogy lehet a 2,4Ghz-s része meghalt. (náluk otthon a router 2,4Ghz-s. Ilyen kártya a van a gépbe. wifi kártya Átraktuk az én gépemből a kártyát feltelepült és egyből ment. Na mondom akkor biztos az ő kártyája halott ,legalábbis a 2,4Ghz-s része,mert máshol miért menne.? Rendeltünk egy ugyan ilyen kártyát vagyis ezt a Intel 4965AGN-t,beraktuk sárga lett a tálcán az ikon(na mondom ez már valami) ,a szomszéd wifi-ét látta is,a miénket nem. Letöröltem a drivert is újraindít,föltelepült de ugyan az a probléma. Újraindítottuk a routert is ,de semmi változás. Most elhoztam a kártyát hogy kipróbáljam az én gépembe,igaz az enyémbe csak két állásos. (talán szürke és fekete.-kérdés hogy itt ebből a három csatlakozóból melyikre megy a szürke és melyikre a fekete).
Na ebből mit lehet kiszűrni? miért nem megy náluk a kártya?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Üdv!

1. Fehér
2. Fekete
3. Szürke

Bővebben: Link

Viszont ez elég érdekes jelenség, nem gondoltam volna, hogy nem a kártya rossz. Én most már elindítanám a gépet USB-ről egy Linux-al, hogy biztosan ki legyen zárva az OS hibája. Ha így sem jó, akkor szét kell szedni a gépet sajnos és ellenőrizni kell a koax kábeleket egészen az antennáig és magát az antennákat is.

Ja, ha csak 2 antennás a tiéd, akkor csak a fehérre és a feketere kösd.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia.
Érdekeseket írsz...
1. Nagybátyád gépén otthon nem ment a wifi, máshol viszont igen Akkor a gép jó, nem?
2. Te gépedből kártya át, azzal megy rendesen otthon nála is
3. Rendelt, új kártyával a szomszédét látja, a saját wifit nem. Itt egy kis ellentmondás van, mert az 1. pontban írtad, hogy az eredeti kártyával máshol jó volt a gép, akkor otthon is kellett volna látnia a szomszéd wifijét.
Nem lett elállítva a nagybátyádnál a wifis router? Lehet, hogy 5GHz -en megy, azt meg nem minden készülék látja.
Androidra ott van pl. a Wifi Analyzer nevű program, az megmutatja neked a közelben fogható állomások információit. azt is meg tudod nézni, hogy a nagybátyád wifije melyik sávon dolgozik.
(#) eSDi válasza steelbird hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Elsiklottál a felett, hogy a kártya a/b/g/n szabványú, tehát látnia kell az 5GHz-es WiFi-t is. Ennek ellenére valami nagyon nem stimmel ott, az biztos.
(#) Buvarruha válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

A notik gyakran összeverekednek a gyárilag beépített wifi kártyától eltérőkkel.
(#) steelbird válasza eSDi hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Jogos.
De még az sem derült ki, mi a hibás, a modem, vagy a gép Wlan kártyája.
@vladcepes: Telefonról rá kellene lépni arra a wifis modemre és megnézni a beállításait.
Ha telefonnal, vagy egyéb eszközzel fel tudsz rá lépni és megy rendesen, akkor a gép a hibás. Ellenkező esetben pedig a router.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Üdv! Köszönöm utána nézek ennek az USB-Linux-nak még sosem csináltam ilyet.

Na meg máris kipróbálom a kártyát az én gépembe.
(#) proba válasza Puklee hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Érdekesség, majdnem kidobtam egy alaplapot, pedig csak a bekapcsoló gomb volt rossz.
(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia!
1.Igen,máshol megy a gép akkor feltételeztem hogy jó,viszont otthon nem ment,egyből a routerre gyanakodtam ,de ugyanakkor ott vagy négy telefonról,meg az én léptopomról is ment a wifi. (ekkor jött az amit "eSDi" is irt hogy lehet hogy a wifi kártya 2,4Ghz-es része halt meg. (a routerjük is 2,4Ghz-es).
2. Igen megy.
3. Erre nem tudok mit írni mert én sem értem. A wifis routerje nem lett elállítva,nem is volt (voltunk benne a menüjébe sem). A routerjük 2,4Ghz es.
Ezt a Wifi Analyzer-t ki fogom próbálni.
(#) vladcepes válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Köszönöm a választ! Az enyémét egyből elfogadta a gépe,és ment is rendesen. Az új kártya ami nem gyárilag beépített de ugyan olyan gyári kártya azzal meg pill. ott tartunk mint amit írtam feljebb.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 3, 2015 /

Kipróbáltam most az új kártyát,az én gépembe itthon és működik. Nálam is 2,4Ghz-es router van.

Tehát: Ha nála berakom a kártyát(új kártya) a szomszéd wifiét látja,a sajátot nem,akkor a routerre gyanakodok. ,de ha az én gépem + teló látja a routerjét és működik akkor a laptopjára gyanakodok.
Viszont akkor a laptopja miért látja a szomszédét?

De most elvileg ha a te kártyád az övében van, az ő új kártyája a tiédben akkor minden oké nem?
Idézet:
„Viszont akkor a laptopja miért látja a szomszédét?”

Tudod, mint a szovjetunió, nem megérteni, hinni kell benne.

A tegnap mikor elhoztam tőle az új kártyát mondván kipróbálom itthon az enyémben,és ha megy akkor cserélünk.,de ettől még nem sikerült ki deríteni hogy mi a túróért nem megy nála.

UI:KB 1 hónapja volt szervizbe a gép,ez a wifi meg stb miatt. Mikor hozta el a szervizből ott működött a wifi.Otthon már nem,visszavitte ott megint ment,na és innen indult ez az egész dolog. Azt mondta a szervizes is ezekre a jelenségekre amiket mind leírtam hogy ő 20 éve dolgozik ilyesmibe de még ilyennel nem találkozott ) Gondoltam itt megkérdem hátha van rá magyarázat. (de marad a csere-bere kártya)

A magyarázat az lehet, hogy a wifi talán visszaverődik valahonnan és a gép antennája is pont olyan, hogy ez az interferencia zavarja, egyszerűen több negatív hatás egyesül, de nem ritka ám az, hogy valami valamivel az istenért sem akar menni...

Értem! Most már akkor nem rakok fel további kérdéseket ,de ez is egyik napról a másikra jelentkezik ez a wifi visszaverődés? ,mert nemrég még minden rendbe volt.
Na jó maradok inkább a "hinni kell benne"-be
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Következő: »»   579 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem