Fórum témák
» Több friss téma |
Az új Gigabyte tápok hulladékok, irodai gépbe jó, de kb annyi.
Nem veszélyesek (kivéve egy széria, ami szabályosan felrobban nagyon gyakran Bővebben: Link) De új árát biztos nem adnám érte. Ha jó táp kell olcsón, akkor használ EVGA bármi ami max 4 éves, vagy új beQuiet system power 8-9, pure power 11 szériák, akármi használt Seasonic/ Seasonic belsős táp. Aztán más gyártóktól is ki lehet fogni jót, de ezek a biztosak. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2021
Újat nézve, I5 9600k 66 ezer, a 3700X 119 ezer. Oké, hogy előbbi csak 6 mag 6 szál, utóbbi meg 8 mag 16 szál, na de átlagos teljesítményben közel sem a duplája, sőt alig több, kizárólag olyan alkalmazás esetén ami ki is használja azt a 8 mag 16 szálat. Szóval nem tudom.
Használtan közel nincs ekkora különbség köztük, 80 körül kapsz 3700X-et gyári hűtővel.
Teljesen felhasználás függő, de az AMD lényegesen erősebb a magokat kihasználó terheléseknél. Ha már Intel, akkor 9700 használtan. A k-nak nincs értelme, úgysem lehet húzni, amit lehetne, azt más felirattal jobbként eladtak.
Sziasztok!
Van egy navon slimbook laptopom törött kilyelzővel. Hdmi kábellel ösze kötötem egy monitoral de nem hajlandó külső monitora képet adni. Mit lehet ilyenkor tenni van rajta egy win10 rendszer.
win+p gombok és utána lefelenyíl párszor majd enter.
De ez a kilyelző nagyon fájdalmas .. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2021
Idézet: Kukázod.. „Mit lehet ilyenkor tenni”
Most kaptam hátha tudnék vele kezdeni valamit mühely pc nek gondoltam volna PDF et olvasni
Az F12-es billentyűdet nyomkodd bőszen, egyszer át kellene váltania HDMI-re.
Most anyit csinál mikor bekapcsolom monitort is éleszti de no signal felirattal ki is kapcsol. Az a baj hogy van egy bejelentkezési ablak betöltés előtt. Tenék rá másik rendszert hogy használni tudjam.
Még azt próbáld ki, hogy egy TV-re kötöd ki monitor helyett. Vannak eszközök amik nem adnak képet monitorra csak TV-re, fôleg ha mindenféle átalakítókon keresztül (mondjuk HDMI->DVI) próbáljuk. (Én pl. félig-márkás sportkamerákkal jártam már így).
Az előző tulajt megkörnyékezném: mi a jelszó?
Elolvasnám a kézikönyvet, hogy lehet a kijelzőt váltani? Mindezt úgy, hogy nem ismerem a Navon termékeket.
Talán ha a biosba kíván belépni az első lehetséges megjelenítőt kapcsolja be, ez esetben ez a külső kijelző kellene legyen, úgy viszont akkor talán be is lehet állítani fixen, bár tény hogy nem ismerem én sem a márka sajátosságát.
Ez azért van, mert olyan felbontást próbál adni a monitorra, amit az nem támogat. A bejelentkezési ablak nem tudom miért számít, az F12 (képeden a billentyűzeten le lehet lesni) gombod kezeli a váltást, s ez akkor is megy, mikor nem léptél még be. Lehet, hogy az Fn gombot is nyomkodnod kell közben, de merthogy az F1-12 van kékkel rányomva, ezért nem hiszem.
Ha szerencséd van, akkor be van kapcsolva a távoli asztal rajta. Nézd meg a routerben, hogy milyen IP címet kapott és jelentkezz rá egy másik gépről, aztán tudod állítgatni, rárakni egy VNC szolgáltatást és azzal átvenni (ez azért kell, mert akkor azt a munkafolyamatot tudod átvenni, amelyiket a képernyőn is látnál).
Tutira kell az Fn, az én Lenovomon is kell nyomni mindenhez ami kékkel van.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2021
Most már jó lett kontakt hibás a hdmi ajzat a laptopon. Mostmár csak ujra kéne raknom
Törött kijelzőt szerinte nyugodt lélekkel minősít használhatónak a legtöbb gép. Ha az alaplapról lehúzná csatlakozót, esetleg kihagyná.
Igaz csak frissen felébredve rápillantva a képre nem láttam kijelzőt, de jobban megnézve lógnak a "belei is"
Helóka! Szokott valaki használni PoEdit fordító programot?
Nem tudja valaki a forrásszövegek sorait lehet valahogy sorszámozni? Mondjuk azért, hogyha több nyelvi fájlból dolgozok, elég legyen csak az adott szöveglánc sorszámát kikeresni, hogy más nyelven is el tudjam olvasni a szöveget, segítve ezzel a pontosabb megértést. Azért kérdem, mert egy program eredeti nyelve német, amit magyarra akarok fordítani, viszont néha belefutok olyan szövegekbe, ami elég furcsa, helyenként teljesen értelmezhetetlen számomra. De mivel van angol nyelv is hozzá, azt elolvasva talán jobban kibogozhatnám mi is akar lenni a konkrét mondanivaló. Nem a pár szavas szövegekkel van a bajom, hanem a gyakran több, akár négy öt mondatos "regényekkel". És azért a német nyelvből dolgozok, mert ez a program eredeti nyelvi környezete, tehát nem mindenhol érhető el angol fordítás, csak többnyire ott, ahol azt már valaki németről angolra fordította... A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
Kedves társak a WD 500 Gb wincsim panelját egy árnyékoló lemezzel tönkretettem ami a wincsin van. Kérdezni és kérni szeretném , hogy valaki tudna-e egy ilyen panellal segíteni , hogy a tartalmát le tudnám szedni , vagy siker esetén tovább használni , Pl egy sérült wincsire gondoltam , vagy egyéb megoldás is érdekelne, Köszönettel
Jól van, megoldva! Kicsit elpancserkodtam, ott van a [Nézet] menüben,
az [Bejegyzés azonosítók megjelenítése] opciót kell bekapcsolni...
Vidd el igazi adatmentő céghez..
Szervusz!
Eredeti panelt ehhez már nemigen találni, még aukciós oldalakon sem. Arról nem is beszélve, hogy egy másik, még ugyanolyan modellszámú panel esetén sem fog vele megfelelően működni. Az eredeti panel száma (2060-701596-001) alapján kell keresni egy ugyanolyan donort, majd a hibás panelen lévő eeprom tartalmát megfelelő olvasóval kiolvasva (hacsak az is nem sérült), fel kell vele programozni az új elektronikát. Egy EZP2019 megfelel erre a célra. Tudom, hogy vannak sarlatánok, akik kézrátétellel is megoldják az ilyen eseteket, de hidd el - csak a fenti módszer fog működni. Ha jól eltalálod, és a csillagok állása is olyan, akkor a winyó még hosszú ideig szolgálhat (persze ha más hibája nem lett a „balesettől”).
→ vidd profi adatmentő céghez → jó eséllyel sokba fájhat → házilag nem tudsz mit tenni ← minden panel csak azon a merevlemezen működik, amivel gyárilag összeszerelték
Adatmentő cégnél az ilyen mentés 100.000 Ft körül fájhat...
Amíg van rá „okosabb” megoldás addig minek???
Sikertelen otthoni kísérletezgetés után még 100.000 Ft ért sem fogják elvállalni.
Köszönöm a felvilágosítást , értek mindent , jó hogy elmagyaráztad a menüt ,tényleg nem egyszerű , nem is erölködök vele egyedűl, Köszönöm
Már attól függ, hogy ki kísérletezik vele.
Amit leírtam, az nem kísérletezés hanem 100%-ban bevált módszer, ennek sokszáz sikeresen mentett-javított merevlemez a tanúja. Mit goldolsz, a „nagy adatmentő cégek” hogyan csinálják?
Biztos lehetsz benne hogy ha odamegy leszedett össze vissza forrasztgatott panellel, kiforrasztott ic-vel egy igazi adatmentő céghez akkor vagy elhajtják vagy nem ígérnek semmi biztatót..
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
Nem írt semmit sem ic kiforrasztásról, eeprom adat átírást mondott. Amíg mindkét eeprom tartalmát backupolod addig bármit csinálhatsz vele. De semmi fizikai javításról nem volt szó.
Amúgy meg nem írta, mér-e valamelyik tápon zárlatot, ha 12 és 5V lett összezárva, lehet meg is úszta a dolgot. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
Nem vagyunk egy hullámhosszon... Tudnék mutatni nem egy, nem tíz, hanem sokkal sokkal több olyan elektronikát amit javítottam - de nem biztos hogy nagyítóval is látnád a nyomát.
Azonkívül mielőtt minősítesz - nézzél már rá az adatlapomra. 2., - nálam a javítás egy alapos műszeres vizsgálattal kezdődik, és ha csak a gyanúja felmerül annak hogy nem fogok vele boldogulni (igen, van néha ilyen is), akkor anélkül, hogy bármit is elbarmolnék visszaadom, és a megfelelő helyre küldöm... |
Bejelentkezés
Hirdetés |