Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, régebb én is használtam ezt a Ghost programot, csak gondoltam erre a gépre csak nem csinálok már ilyet (a másik gép nem vált be a kormányos játékhoz) elővettem ezt ez erősebb is procciba is meg memóriában is .(csak nem találom hozzá a drivereket)
Sajnos hasonló esettel én is találkoztam. A Windows Xp támogatás megszűnésével az össze olyan számítógép ami nem alkalmas Windows 7-re kinyomták. Így a kedves felhasználókat rákényszerítetek olyon gép vásárlására ami azt kezeli vagy támogatja. DE win11-esetén is most ez megy.
Ez nekem még hálózatra se kellene, csak a kormányhoz. (csak valahogy találnám meg a drivereket hozzá). Az a baj hogy anno nem mentettem el a drivereket.
Köszönöm, ez megvolt, sajna nem segített.
Teljesen megértelek hogy Retro számítógépet akarsz feltámasztani egy retro eszköz használatához.
Hát igen ,mert az a marha drága(volt drága) kormány sem jó csak XP ig.
Idézet: „A Windows Xp támogatás megszűnésével az össze olyan számítógép ami nem alkalmas Windows 7-re kinyomták.” XP: letölthető, frissíthető (Link), azaz használhatóak azon gépek is, akár reinstall után is.
Colin McRae Rally 2.0 jut az eszembe..
Működött normálisan is, de volt már olyan is (évekkel ezelőtt) amikor hasonlóképpen nem ment - akkor sok mindennel próbálkoztam, és nem tudom mitől javult meg. Ez alatt a Win7 alatt legalább 4...5x cseréltem alaplapot vagy az egész PC-t, és ilyenkor nyilván drájver-készletet is. Viszont a hiba úgy jött elő, hogy hardver csere épp nem volt - viszont drájvereket lehet hogy frissítettem - de a hibát csak később vettem észre, így nem tudom mikor, és mivel ütközhetett össze.
A windowson sok program van telepítve, egyelőre nem fér bele az időmbe egy teljes újra telepítés (talán majd a nyáron), ráadásul az sem biztos, hogy az megoldja a problémát. Valószínűsítem (de lehet, hogy tévedek), hogy az USB drájverrel van valami inkompatibilitása, de csak egyféle USB drájver verziót találok a neten az Intel és a Dell weblapjáról is ugyanaz a verzió tölthető le (Optiplex 9020, intel c220 chipkészlet), sem régebbi, sem újabb verziót nem találtam. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
Az lesz rajta azt raktam a másik gépre is.(egy pár nappal ezelőtt-segítettek találni hozzá drivereket) csak azzal a géppel az volt hogy menet közben leállt ,fel forrósodott. Ez a gép jó lesz ezen anno futott rendesen ,csak driverek lennének már rajta.
És mért jó Xp-gépre rárakni egy Win7-et ?
" Gyári lemez stb"
Ez alapból egy szarvas hiba. Mindig a legújabb lemezképet kell leszedni a hivatalos oldalról. Egy gyengébb gépen, rossz nettel napokon át szenvedni fogsz a soksok verziófrissítéssel, emrt elavult a dvdre írt lemezképed.
Ebből már én régebben tanultam. Semmilyen driver keresőt nem használok, mert a legtöbb ingyenes az megtalál ugyan drivert, de telepíteni már csak a fizetős verzió hajlandó. Vagy, hogy mindenáron rád akar tukmálni különböző teljesen felesleges programokat.
Éppen ezért hardverID alapján kell keresni drivert minden eszközhöz, jómagam is így csinálom. Ha megvan, akkor a megfelelőt eltenni az utókor (vagy reinstall) számára. Maga a telepítő fájlt, vagy *.zip csomagot vagy amiben van. Ráadásul mostanában már a Doubledriver progit is használom, ami a már telepített drivereket backup- olja minden sallang nélkül ingyen. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
Sajna ez így van, megesik az ilyen is. Most jómagam is az USB2.0 -s szkennerrel szívok, mert érdekes módon alaplap csere után nem hajlandó együtt működni ugyan azzal a rendszerrel ugyan azzal a driverrel, amit eddig már évek óta használtam.
És lövésem sincs, most mégis mi a fene történt.
Én meg szeretek normális minőségű zenét hallgatni, beszereztem korábban három , különböző chipkészlettel készült DAC-ot:
1, SA9227 + PCM5102A (max: 32bit / 384kHz) 2, XMOS SK1752SU1 + AK449E0 (max: 32bit / 384kHz) 3, SA9023 + PCM5102A (max: 24bit / 96kHz) De ezek közül gyakorlatilag csak a harmadikat tudom használni probléma nélkül. Az első leszakad az USB-ről, néha pedig elkezd akadozni - pedig amúgy nagyon jól szól (amikor éppen működk). Win10 és Linux alatt működik, de ez utóbbi alatt csak kisebb bitmélységgel. A második szintén nagyon jó hangú, de csak egy darabig működik, aztán nem szól. Ha kikapcsolom a tápját, majd vissza, akkor egy darabig megint jó. Linux alatt is szépen megjelenik, de egyáltalán nem szól, és ott is leszakad egy idő után. Az XMOS-ra épülő hangkártyák állítólag kimondottan jók, de a neten csak korlátozott "demo drájver" tölthető le a gyártó honlapjáról! a DAC gyártóját meg nem tudom, és nem is találom a neten. Régen találtam valahol az internet bugyraiban egy működő drájvert hozzá, de vagy az sem jó teljesen, vagy ez is összeakad az USB chipset drájverrel.
Biztosan megvan a nyomós indokod, hogy a win7-hez ragaszkodsz. De ha win10 alatt jól működik, akkor nem lenne érdemesebb végre váltani?
Nem akarlak győzködni, de gondold meg.
Hát ez az, (most már én is) csak mikor egy egész napot keresed a drivereket hozzá ,majd talán találtam jó eséllyel 2-3-at na mondom megpróbálom a driver keresővel,(a nem ingyenessel ) és mégis megszívtam marad a hardverID alapján csak már tépem a hajam
Siker hardverID alapján Már csak a SM buszvezérlő van hátra, de ezt most feladom, már próbáltam vagy 10-et.
Ha megy a tapi pad, miért erőlködsz az SMBus-szal?
Jut eszembe: SMBus driverhez az Intel Management Engine-t telepítsd, de csak az alaplapnak megfelelővel lesz jó!
Pontosan, az ilyen driver keresős vacakokat próbálom elkerülni, csak olyan forrásból töltök le drivert, amit vagy manuálisan telepíthetek vagy pedig a driver saját telepítőjét futtathatom ‒ egyszerűen nem bízok bennük.
Most már ebből én is tanultam. Ezt még megkeresem "SMBus driverhez az Intel Management Engine-t" aztán páncélban őrzőm a driveres pendrájvot
Az is jó, ha kiírod a drivereket egy CD-re, rendesen megjelölöd, hogy mihez való és olyan helyere teszed, ahol később is megtalálod.
Ok! most képzeld az van, hogy ez az Advent gép amire fel raktam a játékot elindítás után esik szét a kép. Pedig ennek a gépnek jobb a paraméterei mint az előző ami volt. Duplamagos 2GHz,3Gb ram a képernyő 1280x800 at is tudja. Próbáltam már a képernyőt is lejjebb állítani,(kisebb felbontásba) aztán a játékon belül is de a hiba ugyan az. A másik gép ami felmelegedett és ki kapcsolt az jóval gyengébb gép volt ,viszont futott rajta a játék amig fel nem hevült
Jó driver van felt a videokártyához?
Intel 945 Express Chipset. De megnézem Aida-val
A kép szétesése alapján a video driverre gondoltam, hátha az nem megfelelő. Úgy tűnik, hogy akkor zuhan szét a képed, mikor a játék intenzívebb grafikát akar kirajzolni, csak lehet, hogy nem jó a driver.
Csatolok egy egyszerű működésű rendszerinformációs programot: "SIV" ‒ 32 és 64 bites exe is van a csomagban.
Kicsomagolom, elindítom gondolom a 32-est mert az van a gépen. Utána írom mit csinált. Nekem meg ezt mutatja az Aida.
El indítottam ,le fotózom. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |