Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   995 / 1154
(#) Gombszem válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Felejtsd el ezt a programot. Semmit sem ér. Mellesleg az IP címed nyilvános, és így a tartózkodási helyed (nagyjából) is.
Még egyszer: az Advanced... és az Ashaampo... kezdetű programok csak bajt csinálnak. Ne használd.
(#) pittti válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

„...nyilvánosságra került a tartózkodási helyem és az ip címem”

Kacsa. Az IP címed minden oldalon látható, amit meglátogatsz.
A tatózkodási helyedet pedig pl. a Google is tudja ez alapján.

Milyen hátrány érhetne ettől?
(#) antikzsolt válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Több éve használom (8+) az advance programot és eddig nem igazán okozott problémát. Volt olyan időszak is amikor a fizetőset vettem meg de az annyi + nekem nem hozott mint vártam így hanyagolom jó ideje. Gondolom ennyi idő alatt már csinált volna galibát a gépeimen. Induláskor kicsit zavaró de egyszer bezárom hogy frissítsem meg vegyem meg a fizetős részét azután már nem zaklat.
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

" Induláskor kicsit zavaró de egyszer bezárom hogy frissítsem meg vegyem meg a fizetős részét azután már nem zaklat"
Pontosan ezért ne használd, nem segít semmit sem, csak nyaggat. Ha win10-et használsz, akkor abban már elég jó a beépített védelem, illetve a legtöbb böngésző nem enged hülyeséget csinálni.
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Na pont a win10 amit utálatból töröltem még az emlékeimből is. A nyamvadt kémkedése miatt a havi 100Gb nappali és 100gb éjszakai netemből 3 hét alatt 0 és 8gb maradt meg. win7 mellett et az érték 30 és 60gb a fordulónapon 4 hét alatt. Kérdem én. Miért ekkora a megugró internet fogyasztás ha nem küld el semmit. 2 hónap után rájöttem a win 10 az maga a kémszoftver.

Emlékeim szerint ez egyszer már indokolatlanul hosszan ki lett tárgyalva. De a haszontalan programok helyett egy wireshark vagy felhasználóbarátabb glasswire programmal megnézheted az adatforgalmat, de valahogy csak neked van ilyen bajod vele. Mellesleg be lehet állítani, hogy fizetős a kapcsolat és akkor kb semmit sem szed le. De elárulom pár megában lenyúlják az összes adatod, nem kell 100GB. Meg ha feltűnne, az USAban elég sok helyen még megabites ADSL vagy VDSL net van és ott ez picit feltűnő lenne meg nem működne...
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Igen be volt állítva hogy fizetős adatforgalom, mégis elfogyott. Torrent stb nincs. Igen mert azok a kevesek közé tartozok hogy olyan helyre sikerült költöznöm ahol nincs vezetékes net még. Ezért kénytelen voltam nem korlátlan adatcsomagos szolgáltatóhoz menni. Ezért is volt feltűnő hogy a w10 mellett 3 hét alatt lepucolta a netemet teljesen(200gb/hó). Az hogy mit csinál mit vizsgálódik én nem vagyok rá kíváncsi mert inkább a linux vagy win7 párti vagyok. Sajnos a win7 nem tudom elhagyni mert olyan programokat kell futtatnom ami a liuxon nem vagy hibásan működnek és kárt okozhat egy rosszul kiadott parancs. A kár 2000ft tól egészen 100.000ft tétel+ a kiesett munkaórák száma.
Az a pár mega? Megnézném. 1 terra feletti rajz mennyiség van a gépemen. Vagyis lenne de max 3 adat lemez fér bele de az is 400-500 giga adat.
Csak egy kis érdekesség: A Wireshark egy ingyenes és nyílt forráskódú csomagelemző...
Azaz bárki belenyúlhat ha ért hozzá és máris ott a kémprogram. Gratula hogy egy olyan dolgot akarsz az emberekre rásózni ami az emberek jóindulatából működik. Tudom ilyen a Linux is, pont ezért nem igazán használom csak filmezésre és szórakoztatásomra.

Nem igazán ment át amit írtam, a win10 nem fogja a filejaidat meg mit amit képzelsz lelopkodni, a "diagnosztikai" adatok pár megába elférnek. Ha GB-os nagyságrendű a forgalom, akkor bele kell nézni. A Wireshark meg nyilván az ami, nem is értem mi a kérdés, tökélete seszköz azt kideríteni, hogy mi fogyasztja a neted.
"Azaz bárki belenyúlhat ha ért hozzá és máris ott a kémprogram. Gratula hogy egy olyan dolgot akarsz az emberekre rásózni ami az emberek jóindulatából működik."
Ennek meg abszolút semmi értelme nincsen. Ahonnan leszeded az biztonságos, az meg hogy a kód alapján ki mit csinál, mi köze van ahhoz, hogy te az eredetit használd? Sószórót sem veszel, mert ha valakire rádobod a tizedikről, akkor súlyos sérülést okozhat?
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Milyen neted van? Mekkora egységekben mérnek? Nézd meg a szerződésedben, oda bele van írva ez utóbbi adat!

Csak azért nem mindegy mekkora egységben mérnek, mert ha mondjuk 10k és te csak 80bájtot forgalmazol, akkor is 10k-t számolnak. Én beleszaladtam ebbe, GPS adatrögzítőnél, hogy 10k volt az egység, én meg fél percenként küldtem valami párszáz bájtot. Kiszámolhatod mennyi idő volt, míg elfogyott a keret - elárulom, nagyon gyorsan ment. Szerencsére akkor az volt a bünti, hogy lekorlátozták a sebességet 1k-ra, ami meg nem volt gond ebben az esetben, mert az adatot így is átküldte

Node, ha érdekel mi minden töltöget win10 esetében, akkor a wireshark tökéletes program (persze, ha értesz hozzá). A nyílt forráskód elleni félelmed alaptalan, ha a hivatalos helyről szeded le, pláne, ha nem a nigthly buld változatot.

Win10 esetében példákat lehet sorolni mi mindent érdemes letiltani, amit fogadni merek, hogy nem tettél meg, aztán csodálkozol. Elsőként ott van a onedrive - nagyon gyorsan tudja megenni a netet. De a bejelentkező képernyő "tetszik ez a látvány" cucca is a windowsupdate webhelyét túrja ám képek után, s az is kikapcsolható. A diagnosztikai adatok küldése szintén minimalizálható, csak ugye ezeket a finomhangolásokat el kellene végezni. Hidd el, jópár ilyen dolgot csoportházirendből tiltok a hivatalnál, s bizony emiatt sok bosszúságtól kímélem meg magam.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /

Idézet:
„200gb/hó”

Az inkább 200MB/hó volt.
De lehet hogy nem jelszavaztad le és a szomszéd torrentezett rajta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2022
(#) Skori hozzászólása Ápr 23, 2022 /

Akadt némi USB problémám, szeretnék tippeket kérni, hogy mit tegyek. Oprendszer: Win7 x64. Adott egy USB DAC, amit néha "elhagy a rendszer" azaz abbahagyja a működést. Ha kihúzom majd visszadugom az USB-ből utána ismeretlen usb eszközként jelenik meg, (kivéve ha adok neki külön tápot mielőtt bedugnám, akkor ételre tud kelni -azaz ha előbb kap tápot mint ahogy az usb adatvonalai csatlakoznak akkor el tud indulni). Viszont ha újra telepítem az Intel USB drájverét, akkor jól működik, akárhányszor csatlakoztatom mindig felismeri a rendszer, és működik is az eszköz, de ez csak az első újraindításig tart utána újra ugyanaz a hibajelenség mint előtte volt.
Mit lehetne tenni, hogy nem csak az újraindításig működjön jól?

Próbáltam egy régebbi linux-al, és egy live win10-el is, ugyanezen a PC-n: mindkét rendszerrel jól működik az eszköz. Tehát valami szoftver hiba, valamilyen timeout beállítás, esetleg rossz registry bejegyzés lehet a win7-ben, és nagyon jó lenne megoldást találni rá.
(#) (Felhasználó 4994) válasza Skori hozzászólására (») Ápr 23, 2022 / 1

Az eszközkezelőben kapcsold ki hogy energia megtakarítás céljából a rendszer lekapcsolja.
Vagy a vezérlőpultban, az energiagazdálkodási lehetőség? -ben módosítsd a jelenlegi beállítást, hogy soha ne kapcsolja le az usb -re dugott eszközöket.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 23, 2022 / 1

Néha az ingyenes Avast antivírus is bepróbálkozik valamivel, de sose nyelem be, szerintem te is nyugodtan mellőzd, amit pofázik a programod, úgyis csak további vacakokat akar rád sózni, mivel ingyenes (bújtatott reklám).
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Ez most egy új hardverként telepítés után jött elő, vagy működött már normálisan is?
Előbbi esetben elképzelhető, hogy nem megfelelő a telepített driver, nekem egy USB -s BT modullal gyűlt meg így a bajom. Minden újraindítás után ismeretlen eszköz volt, újratelepítés után ismét működött, igaz a portszám mindig új volt. Driver csere lett a megoldás.

A második eset kacifántosabb, ott lehet a win reinstall lesz csak megoldás...
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 23, 2022 /

antiktelefon sajnos gb mennyiségű adatforgalmakat generált ami hamar megette a havi adatmennyiséget. Ezt sokszor láttam is hogy a feladatkezelőben is hogy mutatta mennyire terheli a netet. Win7 ről tértem át méghozzá úgy hogy friss telepítéssel. Gyári lemez stb. A legszükségesebb drivereket dobáltam fel rá majd következett a win10 re frissítés. A fordulónap előtt 2 nappal hogy a meglévő maradék netet fogyassza a letöltés és a frissítések. Nem kevés számomra felesleges cicoma letiltás után még mindig zabálta a netet 2 hónapon keresztül.

bbb:Az adatcsomagot megnézem mindjárt. Mert azt nem tudom.
Mindent le lett tiltva már majdnem úgy nézett ki mint a win xp
Doky586 alapból a készülék első rácsatlakozásakor jelszót kér. A jelszó meg rejtve van nem látható a készülék kijelzőjén, és csak én tudom. 8 karakter kis és nagybetű szám és speciális karakter is van benne.

Udvari Zsombor Ez a program bár jelenleg ingyenes verziója de lehet bővíteni mert van fizetős része is. Bár 4 év után döntöttem úgy hogy nem igazán éri meg kifizetni azt a 17 dollárt mert számomra többnyire nem értelmes dolgokat tartogat
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Csak ezt kell belőni és elvileg rendben lesz. Bármilyen USB eszköz képes lehet meghűlyülni ettől, nem értem miért találták ezt ki, az USB busz nem valami energiaigényes dolog...

USB.jpg

(#) vladcepes hozzászólása Ápr 23, 2022 /

Sziasztok! Elkövettem azt a hibát hogy a Driverkeresővel lefrissítettem a hiányzó drivereket, eddig ok, csak a videókari drivert is ,amit nem kellett volna. Újra indítás után az XP ahogy tölti be a csikókat ott kifagy. Csökkentett módba be tudok menni. Mit lehet ilyenkor tenni? Töröljem ott a videókártya driverét? Próbálok CD-ről egy Javítást kérni.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Nem segít rajta CD-ről való javítás.
(#) Monster02 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Rendszer visszaállítás egy működő időpontra ?
(#) vladcepes válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Nincsenek használható visszaállítási pontok
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 / 1

Csökkentett módban driver letöröl, majd normál módban újratelepít és örül.
(#) mikrodigit válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Eszközkezelőben: illesztőprogram: visszaállítás (előző működőre) - ha van ilyen.
(#) vladcepes válasza bbb hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Csökkentett módban letöröltem, majd normál módba nem hajlandó betölteni, ugyan úgy ki fagy

Ha nagyon össze túrja a rendszerleíró adatbázist, akkor csak az újra telepítés marad.
A jobb driver keresők és frissítők rendelkeznek rendszervisszaállítás lehetőséggel ha valami nagyon balul sülne el.

Most már az újra telepítésnél tartok. Majd vigyázok hogy a VGA-t ne frissítsem le ezzel. Te melyik driver keresőt ajánlod? A driver Booster-rel csináltam.

Bármelyik jó, csak legyen benne visszaállítási élhetőség és az Xp támogassa ezt a funkciót.
(#) Doky586 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Erre jók a driverkeresők..
Ha többé nem használsz ilyet, nem kell újratelepítened a wint..
(#) Monster02 válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Driver keresőnek is meg van az előnye és hátránya. Ha nincs biztonságos beállítás akkor, le szoktam Ghost-olni a meghajtót mindenestül. Így a visszamásolással sokkal több idő megspórolok mint az újra telepítéssel.

Ebbe is van(volt),csak csökkentett módban kértem a visszaállítást valamiért ki akart menni a hálózatra, de nem sikerült. (vagy én bénáztam)
(#) vladcepes válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Igen csak ez olyan ritka ez a gép hogy alig találni drivert hozzá főleg XP hez. Advent 7209
Következő: »»   995 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem