Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   996 / 1154
(#) vladcepes válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Igen, régebb én is használtam ezt a Ghost programot, csak gondoltam erre a gépre csak nem csinálok már ilyet (a másik gép nem vált be a kormányos játékhoz) elővettem ezt ez erősebb is procciba is meg memóriában is .(csak nem találom hozzá a drivereket)
(#) Monster02 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Sajnos hasonló esettel én is találkoztam. A Windows Xp támogatás megszűnésével az össze olyan számítógép ami nem alkalmas Windows 7-re kinyomták. Így a kedves felhasználókat rákényszerítetek olyon gép vásárlására ami azt kezeli vagy támogatja. DE win11-esetén is most ez megy.

Ez nekem még hálózatra se kellene, csak a kormányhoz. (csak valahogy találnám meg a drivereket hozzá). Az a baj hogy anno nem mentettem el a drivereket.
(#) Skori válasza (Felhasználó 4994) hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Köszönöm, ez megvolt, sajna nem segített.

Teljesen megértelek hogy Retro számítógépet akarsz feltámasztani egy retro eszköz használatához.

Hát igen ,mert az a marha drága(volt drága) kormány sem jó csak XP ig.
(#) Doky586 válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Idézet:
„A Windows Xp támogatás megszűnésével az össze olyan számítógép ami nem alkalmas Windows 7-re kinyomták.”

XP: letölthető, frissíthető (Link), azaz használhatóak azon gépek is, akár reinstall után is.

Colin McRae Rally 2.0 jut az eszembe..
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Működött normálisan is, de volt már olyan is (évekkel ezelőtt) amikor hasonlóképpen nem ment - akkor sok mindennel próbálkoztam, és nem tudom mitől javult meg. Ez alatt a Win7 alatt legalább 4...5x cseréltem alaplapot vagy az egész PC-t, és ilyenkor nyilván drájver-készletet is. Viszont a hiba úgy jött elő, hogy hardver csere épp nem volt - viszont drájvereket lehet hogy frissítettem - de a hibát csak később vettem észre, így nem tudom mikor, és mivel ütközhetett össze.
A windowson sok program van telepítve, egyelőre nem fér bele az időmbe egy teljes újra telepítés (talán majd a nyáron), ráadásul az sem biztos, hogy az megoldja a problémát. Valószínűsítem (de lehet, hogy tévedek), hogy az USB drájverrel van valami inkompatibilitása, de csak egyféle USB drájver verziót találok a neten az Intel és a Dell weblapjáról is ugyanaz a verzió tölthető le (Optiplex 9020, intel c220 chipkészlet), sem régebbi, sem újabb verziót nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
(#) vladcepes válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 / 1

Az lesz rajta azt raktam a másik gépre is.(egy pár nappal ezelőtt-segítettek találni hozzá drivereket) csak azzal a géppel az volt hogy menet közben leállt ,fel forrósodott. Ez a gép jó lesz ezen anno futott rendesen ,csak driverek lennének már rajta.
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Sajna ez nem oldotta meg a dolgot.
(#) Monster02 válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

És mért jó Xp-gépre rárakni egy Win7-et ?
(#) Doky586 válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Ki beszél itt win7-ről..?
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

" Gyári lemez stb"
Ez alapból egy szarvas hiba. Mindig a legújabb lemezképet kell leszedni a hivatalos oldalról. Egy gyengébb gépen, rossz nettel napokon át szenvedni fogsz a soksok verziófrissítéssel, emrt elavult a dvdre írt lemezképed.
(#) Régi motoros válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Ebből már én régebben tanultam. Semmilyen driver keresőt nem használok, mert a legtöbb ingyenes az megtalál ugyan drivert, de telepíteni már csak a fizetős verzió hajlandó. Vagy, hogy mindenáron rád akar tukmálni különböző teljesen felesleges programokat.

Éppen ezért hardverID alapján kell keresni drivert minden eszközhöz, jómagam is így csinálom.
Ha megvan, akkor a megfelelőt eltenni az utókor (vagy reinstall) számára. Maga a telepítő fájlt,
vagy *.zip csomagot vagy amiben van. Ráadásul mostanában már a Doubledriver progit is használom,
ami a már telepített drivereket backup- olja minden sallang nélkül ingyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Sajna ez így van, megesik az ilyen is. Most jómagam is az USB2.0 -s szkennerrel szívok, mert érdekes módon alaplap csere után nem hajlandó együtt működni ugyan azzal a rendszerrel ugyan azzal a driverrel, amit eddig már évek óta használtam.
És lövésem sincs, most mégis mi a fene történt.
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Én meg szeretek normális minőségű zenét hallgatni, beszereztem korábban három , különböző chipkészlettel készült DAC-ot:
1, SA9227 + PCM5102A (max: 32bit / 384kHz)
2, XMOS SK1752SU1 + AK449E0 (max: 32bit / 384kHz)
3, SA9023 + PCM5102A (max: 24bit / 96kHz)
De ezek közül gyakorlatilag csak a harmadikat tudom használni probléma nélkül. Az első leszakad az USB-ről, néha pedig elkezd akadozni - pedig amúgy nagyon jól szól (amikor éppen működk). Win10 és Linux alatt működik, de ez utóbbi alatt csak kisebb bitmélységgel. A második szintén nagyon jó hangú, de csak egy darabig működik, aztán nem szól. Ha kikapcsolom a tápját, majd vissza, akkor egy darabig megint jó. Linux alatt is szépen megjelenik, de egyáltalán nem szól, és ott is leszakad egy idő után. Az XMOS-ra épülő hangkártyák állítólag kimondottan jók, de a neten csak korlátozott "demo drájver" tölthető le a gyártó honlapjáról! a DAC gyártóját meg nem tudom, és nem is találom a neten. Régen találtam valahol az internet bugyraiban egy működő drájvert hozzá, de vagy az sem jó teljesen, vagy ez is összeakad az USB chipset drájverrel.
(#) Suba53 válasza Skori hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Biztosan megvan a nyomós indokod, hogy a win7-hez ragaszkodsz. De ha win10 alatt jól működik, akkor nem lenne érdemesebb végre váltani?

Nem akarlak győzködni, de gondold meg.
(#) vladcepes válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /

Hát ez az, (most már én is) csak mikor egy egész napot keresed a drivereket hozzá ,majd talán találtam jó eséllyel 2-3-at na mondom megpróbálom a driver keresővel,(a nem ingyenessel ) és mégis megszívtam marad a hardverID alapján csak már tépem a hajam
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Siker hardverID alapján Már csak a SM buszvezérlő van hátra, de ezt most feladom, már próbáltam vagy 10-et.
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Ha megy a tapi pad, miért erőlködsz az SMBus-szal?
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Jut eszembe: SMBus driverhez az Intel Management Engine-t telepítsd, de csak az alaplapnak megfelelővel lesz jó!
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Pontosan, az ilyen driver keresős vacakokat próbálom elkerülni, csak olyan forrásból töltök le drivert, amit vagy manuálisan telepíthetek vagy pedig a driver saját telepítőjét futtathatom ‒ egyszerűen nem bízok bennük.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 24, 2022 /

Most már ebből én is tanultam. Ezt még megkeresem "SMBus driverhez az Intel Management Engine-t" aztán páncélban őrzőm a driveres pendrájvot
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Az is jó, ha kiírod a drivereket egy CD-re, rendesen megjelölöd, hogy mihez való és olyan helyere teszed, ahol később is megtalálod.
(#) vladcepes válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Ok! most képzeld az van, hogy ez az Advent gép amire fel raktam a játékot elindítás után esik szét a kép. Pedig ennek a gépnek jobb a paraméterei mint az előző ami volt. Duplamagos 2GHz,3Gb ram a képernyő 1280x800 at is tudja. Próbáltam már a képernyőt is lejjebb állítani,(kisebb felbontásba) aztán a játékon belül is de a hiba ugyan az. A másik gép ami felmelegedett és ki kapcsolt az jóval gyengébb gép volt ,viszont futott rajta a játék amig fel nem hevült

Jó driver van felt a videokártyához?

Intel 945 Express Chipset. De megnézem Aida-val

A kép szétesése alapján a video driverre gondoltam, hátha az nem megfelelő. Úgy tűnik, hogy akkor zuhan szét a képed, mikor a játék intenzívebb grafikát akar kirajzolni, csak lehet, hogy nem jó a driver.
Csatolok egy egyszerű működésű rendszerinformációs programot: "SIV" ‒ 32 és 64 bites exe is van a csomagban.

siv.zip

Kicsomagolom, elindítom gondolom a 32-est mert az van a gépen. Utána írom mit csinált. Nekem meg ezt mutatja az Aida.
El indítottam ,le fotózom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022

gép.jpg

Következő: »»   996 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem