Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy Immergas Victrix Omnia gázkazán.A kérdésem az lenne,hogy hol lehet a termosztát csatlakozási pontja?Nem tudom biztosra hova kössem be. Pontos rajz még nem került a kezem elé. Lehet ez a kilógó fekete vezeték lenne ami rövidre van zárva?Még a vezérlő panelt nem tekintettem meg,de az lesz a következő.
Szia !
Itt a bekötési rajza ez szerint kell bekötni.
Üdv Urak,
Segítséget szeretnék kérni, Hogyan kell bekötni egy Tado termosztátot? Adott egy Bosch Condense 2300w kazán, jelenleg egy heti programozású Computerm termosztáttal működik. Köszönöm.
Computherm --- Tado
1 --- NO 2 --- COM 3 --- NC
Üdv !
Itt a bekötése a képen.
Teaway, mole, köszönöm a válaszokat., remélem sikerül.
Esetleg azt tudja valaki egy okostermosztáthoz való radiátorszelepben meddig működőképes a tápellátás? Gondolom valami elem vagy akku van benne. Ill. melyik lehet az a márka amely a legtovább bírja? Köszönöm.
Üdv !
For VA01 Smart Radiator Thermostats: two AA alkaline batteries (LR6). For VA02 Smart Radiator Thermostats (available since 2019): two AA alkaline batteries (LR6) or two Panasonic Eneloop AA 1900 mAh NiMH rechargeable batteries Üzemidő kb.: 1-év. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2021
Sziasztok!
Csatlakoznék a termosztátot egyénileg bekötni vágyók, ámde csekély villanyszerelési ismerettel rendelkező lelkes csoportjához (mivel kazánosom nem ér rá, de azt mondta, hogy megoldható, amit alább részletezek). Jelenlegi felállás: két darab Computherm Q7 szobatermosztát Computherm Q4Z zónavezérőbe kötve. Q4Z zónavezérlőbe pedig két szivattyú (radiátor és padlófűtés kör) és a kazán. Tervezett módosítás: jelenlegi rendszer Honeywell Evohome-mal upgradelve, Q7-ek helyett egy-egy BDR91 relémodul. Tehát a BDR91-ek kapcsolgatnák a Q4Z zónavezérlőt. Kérdésem az lenne, hogy hogyan kell bekötnöm a BDR91-et a Q7-esek helyére? A használati/telepítő doksikból nem tudom kihámozni. Nálam )mellékelt Q7 ábra) az 1-esre (NO) és 2-esre (COM) van egy-egy vezeték kötve, 3-asra (NC) semmi. A BDR91-en gondolom (ábra alapján) csak a B-re kell kötnöm. De vajon a jelenleg a Q7-esbe kötött NO-ra vagy a COM-ra kötött vezetéket? De akkor mi lesz a másik vezetékkel..? Bármilyen segítség jól jön és köszönöm szépen előre is!
Hello!
- A Q7 elemről működik, a BRD91 hálózatról. Tehát a BRD-nek az "N" és "L" pontjára 230V-ot kell adni. - A Q7 2-es (COM) pontjára menővezetéket kell a BRD "A" pontjára kötni. - A Q7 1-es (NO) pontjára menő vezetéket a BRD "B" pontjára kötni. (Igazából az S és B pontok felcserélhetők, de így lesz autentikus.)
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni a következőkben. Gázszerelő voltam, de a saját szobatermosztátommal padlóra kerültem. a jelenlegi termosztátot elemcsere után nem tudom újraindítani, gondolom cserére szorul. A Buderus kazántól 4 vezeték megy a termosztáthoz Fekete, Sárga, Piros, Szürke ) Bár a fényképen látható kötés két vezetéket rajzol, nem tudom miért. Milyen termosztátot vegyek amibe ezekkel a színű vezetékeket be tudom kötni. A lehető legegyszerűbb termosztát is megfelelne. A segítséget előre is köszönöm. Üdvözlettel: István
Ez a termosztát azonos a Honeywell CM27 típussal (neten elérhető a használatija).
A kazán pontos típusát is meg kéne adnod...
Mit csinál a termosztátod? Lehet csak az elem érintkezők egyikét görbítetted el. Azért kár új termosztátot venni.
Sziasztok!
Kedves Proba! Lemerülhetett az elem, ( amiket kivétel után lepróbáltam ), majd újat tettem be, de ezután sem adott ki jelzést. Igen, holnap megnézem az érzékelőket, meg vettem vadi új elemeket, és megpróbálom. Gondolom a kijelzőn azonnal meg kell jelennie a hőfoknak. Kedves Uniman! Neked is köszönöm, a gyors választ és az infót, mert tekintettel, hogy sehol nem találtam rajta típust és gyári számot, így ha nem akar majd magához térni, megveszem a Honeywell CM27-st. Természetesen referálok majd az eredményről. Köszönöm, a tanácsokat, szép hétvégét mindenkinek! Üdvözlettel
Kedves Uniman!
Nem találok ilyen típusú termosztátot az interneten. A kazán típusa:BUDERUS Logemax MODEL U 102-24k 0063 - 02 Üdv.: István
Ahogy nézem, ez összecsúsztatós módon adja át az áramot az előlapnak, azok a tüskék szeretnek félre menni.
Köszi a tanácsot utánanézek ennek is!!!
Kedves Uniman!
Nem találok ilyen típusú termosztátot az interneten. A kazán típusa:BUDERUS Logemax MODEL U 102-24k 0063 - 02 Üdv.: István
Köszi... Hirtelenjén csatolom a CM27 leírását...igaz ez angol nyelvű.
Köszönöm!!
Itt pedig a kazánod leirása.
Két dolgot ellenőriznék első körben: - Maga a termosztát működik-e? Ha beleteszed az elemet a kijelzőnek mutatnia kell valamit. Egyébként nagyon jó termosztát, nekem is ilyen van, le nem cserélném másra. - Ugyanaz a két szál drót van-e bekötve a kazánnál és a termosztátnál? Szerintem nagyon mást nem lehet elcseszni.
Kedves Gafli! Köszönöm, a tanácsot. A mai nap tüzetesebben megnézem és az eredményről beszámolok.
Köszönöm, a segítségedet, szerencsémre, csak a sarulemez ment ki a helyéről, de így legalább tudom, hogy milyen típusú szabályzom van.
Üdvözlettel: István
Kedves Gafly!
Köszönöm, a segítségedet, szerencsémre, csak a sarulemez ment ki a helyéről, a kazánról a leírást pedig nagyon köszönöm!!! Üdvözlettel: István
Örülés.
Kedves Proba!
Köszönöm, a segítségedet, szerencsémre, csak a sarulemez ment ki a helyéről. Ráéreztél, telitalálat!!!!! Üdvözlettel: István |
Bejelentkezés
Hirdetés |