Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegység Simsonhoz
 
Témaindító: BZoli94, idő: Jan 17, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) watt válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Az a kérdés, hogy amikor alacsony fordulaton terheled majd, akkor a minimum feszültség elég-e a TIP142 kinyitásához. Ez egyébként a másik verziónál is gond lehet, csak ott más miatt(túl sok a soros fszültség veszteség).
Tehát, ha alapjáraton ki tudsz venni 12V 1A-t, akkor bingó. Igaz, hogy ha nem, akkor a másikkal sem biztos, de erről már a motor tehet.
Ha 14V egyenáram minimum megvan fixen, akkor elvileg működnie kell. Meglátjuk...
(#) BZoli94 válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
itt az egészben van egy kis csúsztatás... van helyben 1idősebb szaki, aki tekercseléssel is foglalkozik, és ő tekerne nekem tekercset... havernak nagyon jól megcsinálta... van neki 1táblázat szerűség amiből kinézheti a szükséges infót a kért eredményhez... nem csinálná túl drágán, és nekem nagyon megérné.... jól meg fogja csinálni, és ki fog jönni az a 12V...
(#) watt válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Oké, majd meglátjuk.
(Ne szokj le a jó szokásodról, hogy nagybetűvel kezded a mondatot! )
(#) BZoli94 válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Ne haragudj, régen normálisan írtam, csak a sietség. És a megtévesztő infókért is bocsánatot kérek, most hülyén érzem magam, Te pedig lelkiismeretesen segítesz nekem. Megpróbálom megépíteni a kapcsolást, és be fogok számolni róla. (És az írásra is odafigyelek ezentúl.)
(#) watt válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Semmi gond, tényleg! A feszeket meg majd meglátjuk!
(#) BZoli94 válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Köszönöm, nagyon rendes vagy és okos! Már ,,üzentem" a srácon keresztül a bácsinak, hogy szeretnék tekercseltetni. Szeretném, ha minél hamarabb meglenne.

Mivel a kapcsolásban és a bácsiban is bízok, holnap összeírom a cuccokat és meg is rendelem, de most sajnos mennem kell, mert még tanulni kellene egy keveset, utána meg alszok, mert ,,ma" csak 5órát aludtam, de ez nem is ide tartozik.

Ha írsz még valamit, még 5-10percig leszek... Ha nem, akkor jó éjt!
(#) watt válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Idézet:
„Köszönöm, nagyon rendes vagy és okos!”

A szépet és a szerényt kifelejtetted!

Várom a fejleményeket, sok szerencsét!
(#) BZoli94 válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Helló! Elvileg ma beszélt a srác a tekercselővel. Megrendeltem a cuccokat, azt szeretném kérdezni, hogy honnan fogják tudni, amikor utalom a pénzt, hogy én utaltam, és jöhet a csomagom? (Ebben tudnál segíteni?)

rendeles.JPG
    
(#) watt válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hát bevallom őszintén, hogy nem tudom, mert nem rendeltem még tőlük. Írj privátot valamelyik moderátornak, biztosan segít!
(#) BZoli94 válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Azért kösz, de szerintem megvan hogy kell. Van egy azonosító, és gondolom, hogy amikor anyukám utalni fog, akkor azt kell majd valahol feltüntetni.
(#) BZoli94 hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Helló! Megérkezett a cucc, este szerintem nekilátok a nyák megtervezésének, ha minden jól megy, akkor hétvégén összerakom.
(#) BZoli94 hozzászólása Jan 31, 2010 /
 
Helló! Sajnos nem fogom megépíteni a kapcsolást. Elcseréltem a Simsont. Kipróbálni sem tudnám a kapcsolást, de már szükségem sincs rá.

Az alkatrészeket, talán fel tudom használni a következő kiszemelt cuccon, ami egy akkumulátor töltő. Köszönöm a kapcsolást, és mindenki segítségét!
(#) fater0827 hozzászólása Márc 6, 2010 /
 
Üdv mindenkinek

Olvastam tán az egész témát ,érdekes!

Az észrevételem ha motorkerékpárra lesz a táp márka nélkül ! a lendkerék alatt levő tekercs mind testelve van a hozzáépített tápot csak külön álló eszközökhöz pl navigátor testtől szigetelve szerelendő.!! A táp sem mehet az alvázra sem(+) sem(-)
Pedig ha tovább is kell az alváz (test ) akkor 1 azaz 1db dióda kell és utána kondi stb.
Tudtommal még nem tiltották be az egyutas egyenirányítást !
Üdv
:yes:
(#) BZoli94 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Szia!
Idézet:
„Az észrevételem ha motorkerékpárra lesz a táp márka nélkül !”
Márka nélkül? Mire gondolsz?

Nem tudom mennyire vagy otthon a Simsonban, de úgy lett volna, hogy a töltőtekercs helyet tettem volna be egy simát, mint pl. a világító, csak nem gyárit, hanem, olyat amit már hozzá tekercseltek... Gyárilag pl. a sima tekercs egyik vége van a testen, a másik a +! De nem egy nagy művészet leforrasztani a rézdrótot a vasmagról - ami az alaplapon van=test - és kihúzni a másik AC-nek... Ha tekercseltetek, akkor meg pláne, hogy nem probléma, mivel rá sem forrasztom... Biztos, hogy végig olvastad?

Nem épült meg a kapcsolás, mert sikerült eladnom, vagyis elcserélnem a motort, egy Honda MTX-re, de ez már nem ide tartozik. (A végleges kapcsolás mellékelve, én ezt építettem volna meg)

megoldas.gif
    
(#) fater0827 válasza BZoli94 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Üdv BZoli

Boldog névnapot

Ja értem akkor Jó a greatz energia és jel/brum miatt is .
Motorok nagy része ugye le van testelve a világító/gyújtó tekercs kevesebb vezeték (1 vezeték a test minden kütyüre) Riga,Babetta, Nsu, garelli,honda,Dkv,puk,Suzuki,KTM,Jáva,berva,Pannonia,Danuvia,MZ,(márka nélkül a többi is ) ami kimaradt !!
1 Diódával a motort meg sem kell bontani de a hatásfok kevés (fél periódus ).

Üdv Fater
(#) BZoli94 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Szia!

Idézet:
„Boldog névnapot”

Kösz, kedves vagy!

Hogyhogy olvasgattad ezt a topicot? Te is szeretnél valami hasonlót csinálni? Üdv
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem