Fórum témák
» Több friss téma |
Tulajdonképpen veszel 2 db 70 w os d audiós modult (vagy készreszereltet) ráerősíted a bordára a gyári teka leszorítókengyellel aztán csókolom
![]()
Nem gondolnám, hogy egy jól megépített Quad 405 egyszerűbb egy TDA 7294-nél...
![]()
Akkor így írom példának okáért a hűtés szempontjából már készletben megveheted cakpakk az l idomot és a bordát is. Nem kell vesződni vele.
Azé kellett bele hangszín, és védelem is
![]()
Há micsináltál a gyári jó kis védelmével?
![]() ![]()
Aki a legjobb egyszerűség minőség arányt keresi LM3875
A gyári erősítő az egy dolog. Amit magunknak építünk, az meg egy másik. Nem ugyan arról szól a kettő...
Azért hogy a pár alkatrészes TDA-nál egyszerűbb a Quad, az nem egészen helytálló.
Az stk halála, annak is betett
![]()
Én most újítottam fel az enyémet szólt szólt de már kezdett mosódni a hangja, kicseréltem az elkókat, és a kis kondikat is láss csodát hihetetlen micsoda szép dinamikája lett ismét 10 éve szolgál már ez az erősítő, nincs az az isten hogy eladjam
![]()
Nem tudom én pedíg nem kímélem, igaz 8 ohm alá nem is megyek vele de úgy meghajtom sokszor mint a huzat. 2db 40 es mélyet (300w) 10 - 10 ohm / oldal, tetején dómokkal kongat rendesen
![]()
Előéletéről nem tudok, így vettem. Igazából doboz árba jutottam hozzá szerencsére, ezért nem is sajnáltam annyira.
Sokan fikázzák egyébként hogy jajj STK-s ...r nem jók azok stb, nekem például soha nem volt vele gondom a panel hűtőcsatlakozóját is pwm esre cseréltem így könyebb szereléskor lehúzni
![]() ![]()
Nem rosszak, igaz SUBnak van használva a 2*400Wos ládához. Meglepően erőteljes mélyre képes, normál hangsugárzókkal nem teszteltem.
A másik erősítőm stkra épül, és szerintem nagyon tuti hangja van. Ennek sajnos sok lett volna a helyreállítási ideje és költsége, ezért is beleztem ki ennyire.
Nekem most van +- 42 voltom amivel "játszhatok" így nem tudom hogy mit vegyek meg TDA7294 építőkészletet, vagy quad 405 ös 200w modult.
pár perce mértem, nálam a TDA 88,4V-ot kap, 8 ohmos hangszóró álláshoz (nálam ez kapcsolható).
Ez +-44,2V-ot jelent a virtuális GND-hez képest. Hibátlanul működik. (Azért jó eséllyel ez terhelve esni fog, és nálam 242V körül van a hálózati feszültség.)
Akkor megnyugodtam, maradok ennél, már csak azt kell eldöntenem hogy a hídkapcsolást, vagy a sztereót építsem meg.Rendes fejhallgató maghajtást is szeretnék azaz egy kis előerősítő áramkört.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Hello. Építettem egy TDA7295-ös erősítő áramkört, a gyári adatlap alapján, semmit sem változtattam. A tápfeszültségem +- 48V (ekkora transzformátorom volt, az új meg drága) . Mikor bekapcsolom az áramkört pattogva szól a zene amit rákötöttem, telefonról, kicsit kivehető a zene de nagyon-nagyon rosszul, próbaképp egy 10W-os, 8-ohmos, hangszórót kötöttem rá. Valaki tudja mi lehet a hiba? Sok neki a tápfesz? Gerjedés lehet? Kell elé előfok? Ha válaszoltok azt előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
+- 50 vdc az abszolút vége ennek az ic nek, 48 volt AC sok neki és gerjed. Tekerj rá pár menet huzalt a trafód szekunderére kb olyan vastagságút amivel tekerve lett és vidd le legalább 40 voltra.
Köszönöm, dc 48 jut rá bocsánat rosszul írtam. Hogyan lehetne csökkenteni a rájutó táp feszültséget, a trafó megtartásával?
Szia! A Standby és a Mute lábakkal (9, 10) mit cselekedtél?
Ja és kösd össze a mute lábakat rövidre üdv.
Ne haragudj nem értem, szekunderre rátekerek pár menetet, de a hova kössem a két végét amit rátekertem?Standby és mute lábakat kihoztam kapcsolóra, ami vagy +tápfeszültséget vagy semmit kapcsol rá a 9,10 es lábra
Egyszerűen összeforrasztod, a + oldalon is és a - oldalon is.
Ugyanannyi menetszámot tekerj mindkét oldalra kb 16-18 menet mehet rá. (Forassz zsinórt a + és - oldalra is és tekerd a trafódra.). A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Ha a pozitív lábra kötötted, akkor az erősítőnek szólni kell feltéve, hogy nincs egyéb építési hiba.
Tégy fel fotót a panel aljáról és alkatrészoldaláról. A trafót pedig itt mutasd be. Még azt sem tudjuk mivel jár a tekercselése.
Valami közelebbi fotót a panel aljáról tegyél fel ide, hogy lássuk a forrasztpontokat esetleg mérd ki mégegyszer nincs e valahol zárlat.
az nem jó ha a primer oldalra tekerek pár menetet? akkor nem lesz akkora az áttétel,szimmetrikus trafóm van, szekundert macerás lenne tekercselni szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |