Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! NYÁK rajzot, vagy fotót légy kedves megosztani velünk!
feltettem. remélem megfelelő minőségűek a képek. (A GND-t lehúztam a panelról, azért nincs rajta.)
Szia!
Szerintem nem jól vasaltad föl .Emlékeim szerint,az első kép a beültetési oldal. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Igen nekem is furcsa volt,de azért világtalan módjára végigcsináltam. Akkor ezek szerint tükrözni kellett volna függőlegesen a képet? Mennyi esély van igy rá, hogy még épek az ic-k? :S
Sziasztok...
Mostmar harom ilyet csinaltam, kittbol is, meg siman rajz alapjan, es mindegyikkel az a problema, hogy a pozitiv tapfesz megjelenik a kimeneten ![]() Ugan ez a helyzet a Quad 405- oseimmel is ![]()
Hát azt csak úgy lehet kideríteni,hogy készítesz egy jó nyákot,és beleteszed az ic-ket.
Akkor valamit te rontasz el!
A kollégák diagnózisa helyes, csak be kell pillantani a téma képei közé.
Szia! A TDA7294-nél az örökös téma, a panelt csak (!) kisütött puffer kondenzátorokkal szabad összekötni.
A Quad405 más téma, az bizonyára könnyűszerrel ki lehet javítani.
A trafók közül a nagyobbikat (250VA) ajánlom.
Köszönöm a válaszokat. Remélem a következő építés sikeresebb lesz. Még annyi hogy egy 160x40x40es alu hűtőborda elég neki? 3,5K/w-s. Vagy adjak neki plusz egy ventit? Ráadásul 4ohmot hajtanék vele.
Ne köss 4 ohm-ot a hídra, arra 8-16 ohm való! Óriási lesz a veszteséged és az IC áramhatárolója miatt a teljesítmény sem kiemelkedő.
A borda elég karcsú, az aktív hűtés nélkülözhetetlen.
reloop: Tegnap írtad a hangszínszabályzást az LM1036-os ic-vel. Ez a KIT véleményed szerint jó?
Szia! A STBY/Mute lábat zárd össze! Ellenkezőleg ne is várd hogy megmukkanik,A Puffert süsd ki mielőtt tesztelsz és a primer ágba tegyél egy 40-60 wattos hagyományos soros izzót ha gond van ott folyik el az áram és az izzó kigyullad, nem a paneled ég szénné.
A tápra nagyon Allergiás ez az ic ha elmegy a fél táp, akkor kifolyik vagy nem is fog szólni többé.Reloop megcsiniztem amit beszéltünk tegnap 2 kis piros led.. Kukk meg a képet, 470 ohm r tagokat kapott mindkét oldalt kiüríti szépen kikapcsolás után,bár csak negyed wattos ellenállásokat találtam így kicsit tovább tart mire kialszanak a ledek, de ekkor már mindkét oldal jóval 5v alatt van ![]() Idézet: „a elmegy a fél táp, akkor kifolyik” ![]() De teljesen igaz, hogy tönkremegy tőle, de így megfogalmazva még nem hallottam! ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Amikor velem történt, nem röhögtem ennyire
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
A hangszínszabályzó KIT jó. Ajánlom stabilizált 12V-ról tápláld. A részletekkel itt ismerkedhetsz meg.
Hát ennek konkrétan tényleg kifolyt a bele.
![]()
Ügyes vagy! A kondenzátor kisütés az építés során fontos igazán, összeszerelt erősítőnél az IC nyugalmi árama is ellátja ezt a feladatot, ha nincs éppen standby állapotban.
Informatívabb lenne eltérő színű LED-ekkel, jobban feltűnik az egyik táp hiánya. No, ekkor kell gyorsan kikapcsolni ![]()
Ezek a kezdeti "döccenők" voltak,egy olyan történet is volt amelyik kifújt a szélén kb 20 cm es lángcsóvával, annak a bootstrap kondijához véletlen hozzáértem fázisceruzával ami persze hozzáért a még elszigeteletlen bordához, testrehúzta nyílván valamelyik tápfeszt és csett..Szép sárgásvöröses lángja volt
Gondolkoztam a kék leden az is van itthon, de elég nagy fényerejük van hogy ha elszáll az egyik tápfesz azt egy pillanat alatt észrevegyem. Bár ekkor már olyan mindegy,mert mire kikapcsolná az ember az ic eltávozik a holtak mezejére
Ez jó lesz a 12V- nak? Meg még rákötném a ventit meg a kivezérlés jelzőket is, bír 1,5 Ampert.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Az LM1036-nak sajnos elég rossz a tápelnyomása. Félő, hogy behallatszik a műsorba a ventilátor és a kivezérlésjelző terhelésingadozás. Használj a hangszínhez külön feszültségszabályzót, a másik kettő mehet közösről.
Javítottam! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Esetleg valami kompromisszumos megoldást nem lehetne beiktatni? Gondolván itt pl. Az 50k-s hangerőpotival sorbakötni egy 10k-s ellenállást, hogy még véletlen se lehessen "csutkára kihajtani" illetve nagyobb hűtéssel? Nem vagyok 4ohm megszállott, szimplán egy 4 ohmos sub áll rendelkezésemre, venni nem szeretnék másikat ez már egy ideje a szívemhez nőtt. Későbbi bővítés során ha sikerül megépíteni a 2. hídvégfokot akkor viszont már egy 8ohmos front párt hajtanának. Addig "mindenképpen" szeretném az 1 végfokot a sub-omhoz kihasználni tisztességes váltóval. 30hz-től-100hz-ig börrögtetném. Ebben a tartományban az imepdancia alsó pontja 5,8ohm-5ohm, közötte exponenciálisan nő 33ohm ig aztán csökken WinISD szerint. Így is betenne az IC-knek, gondolkozzak más konstrukcióban? Az a baj, hogy sokmindent olvastam sok netes fórumon és eléggé megoszlóak a vélemények.
Az a baj hogy hamar belép az ic hővédelme, és áramhatárolója 4ohm on.Nem szereti.
Pláne nem a hídkapcsolás, a szimpla például EZ kibírja a 4 ohmot.De akkor a tápot +- 29 voltra kell tervezned. Ha feljebb mész a feszültséggel ez is hamar tíltani fog 4 ohmon. Az 50 k-s poti nekem is olyan van benne lineáris simán átengedi a teljes jelet. Egyszerű a képlet, nem kell ide ellenállás se semmi,egyszerűen finoman bánsz a hangerővel, ez a legjobb kompromisszum.Ha nagyobb bordát teszel rá, bár nem tudom most mekkora van rajta ez némileg segíthet, de a hőmegfutásra itt is figyelni kell és akkor 2 ventit beépíteni szívó üzemmódba a borda tetejére Például így ahogy a képen van. De ajánlatos a hűtőtönkös megoldás amit Akotó terveztett. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Ilyen hűtőbordám van: http://www.hestore.hu/prod_10033023.html. És 30V. A hűtőtönkös megoldást hol találom?
A kompromisszumos megoldás a tápfeszültség csökkentés. Milyen transzformátorral rendelkezel?
A 30 v az AC feszültséged vagy már az egyenirányított pufferelt?A borda jó lesz.
Bővebben: 4-8 ohmos disszipáció.Bővebben: Hűtőkengyel.Bővebben: Szorítókengyel
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |