Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Technics RS-BX404-es magnókazetta probléma
Témaindító: csukadani, idő: Jan 20, 2009
Témakörök:
azért a szalag elejét gyűri, mivel nem tapad a nyomógörgő, mert már kopott és kemény.ilyenkor tudja kihúzni a kuplung a szalagot alóla, de csak részben ezért a széle gyűrődik csak.később mikor már van szalag az orsón, már kisebb a nyomaték, és ezért nem gyűr. ilyen egyszerű. ezek a gépek Soha nem csapágyasak, ne ajánjatok már hülyeségeket.
ha a szalag elejét gyűri, akkor nyomógörgő (vagy kuplung szorulás, de ez itt kizárt)
leírtam tudományosan, de a probléma addig nem lessz megoldva, amíg nem vesz a siniben 500-ért másikat . ha a capstan perselyét elK_ja akkor viszont kuka lessz, mert a pana már nem szállít hozzá alkatrészt. te melyikhez nyúlnál előszőr?
Én már rengeteg ilyet javítottam még nagyonrégen.
Én megnézném, hogy mit csinál a szalag menet közben és akkor eldönteném, hogy mihez nyúljak. De annakidelyén nem okozott nekem problémát még a műanyag dolgok ovasztgatása sem tehát bármilyen csapágyat beraktam bárhova. Még egy 120 éves unitra dörzshajtásos mechanikát és életre keltettem és használtam is vagy 1 évig Szerintem ha megnézi az ember menet közben, hogy gyilkolja a szalagot akkor nem okoz különösebb problémát a hiba felderítése és akkor már lehet tudni, hogy mihez kell nyúlni! ennyi. Nem olyan bonyolult dolog egy magnódeck.
Holnap esetleg felveszem kamerával, hogy mit csinál a magnó a kazettával.
nem aTe hozzáértésed van kérdőre vonva, hanem a tulajé.szerintem egy ilyen korú decket ne farigcsáljon senki amíg az alapvető dolgok cseréjén nincs túl.ha a szervízbe mondjuk 8 -10 éve behoztak egy decket, és az elmúlt 5-6 éves és arra panaszkodott a gazdi , hogy imígyen gyűr, a nyomógörgőcsere a kezdés, után lehet gondolkodni.
Én azt olvastam ,hogy gyűri a a szalagot , nem begyűri . Mint látod be is igazolódott , hogy a szélét roncsolja és főleg az elején .
Ami nyomógörgő hibája , estetleg erős kuplung okozhat .
Inkább vegyél görgőt , PINCH ROLLER néven kereshetsz hozzá .
Itt pl.: Bővebben: Link Cseréld ki és jó lesz ...
Ha megfogod a főtengelyt, és megmozgatod föl-le, jobbra-balra, akkor érzel kottyanást?
Nézted a gumigörgőt? Nem "hordós"?
Éppen halgatom a zenét, és nem gyűri a szalagokat. Nem tudom, mit csináltam vele, de működik. a Régebbi kazettákat gyűri, az újjakat nem.
A régi kazetta pontosan mit takar?
Én régi (több éves) videókazettákkal jártam úgy, hogy lehetett rajta látni némi penész-kezdeményt. Nem is tudtam használni őket. Kipróbáltam egy kevésbé rossznak látszóval, az eredmény az lett, hogy rátapadt a fejre. Lehet, hogy nálad is valami ilyesmi eset áll fenn?
Csatlakozom az előttem szólókhoz, akik a nyomógörgő nagymértékű kopására szavaznak. Ennyi év után magától értetődik! Főleg 60perces kazettákkal használva a gépet. Azok ugyan is vastagabbak mint a 90percesek a hangtengelynek nagyobb erőt kell kifejtenie a görgőre. Üdv.: VIM
A felrakódott koszt lesikáltad a görgőről, így javult a szalag tapadása a két felület között. A kuplungja biztosan jó, mert akkor már ez sem segítene.
Sikerült megcsinálnom a magnót! A rossz magnóból kivettem a gumit, és át tettem a Technics-be. Köszönöm a válaszokat. Ha nem segítettetek volna, dobtam volna ki a szemétbe.
Idézet: „Ha nem segítettetek volna, dobtam volna ki a szemétbe.” Ezt ugye csak viccnek szántad? Mert ha nem, ezentúl gyakran meglátogatom majd a kukádat! Ja, és használd sokáig!
Kedves sagítőkészek !
Én úgy hallottam, hogy a gumialkatrészek inkább a pentil-alkoholt bírják.(?)
Van egy Marantz SD-40 magnó nálam, aminek teljesen ugyanez a baja (gyűri a régebbi, kopottabb kazettákat az oldal elején, főleg a 90-eseket). A görgő eleinte egyenletesen koszos volt, alkoholos tisztítás után négy-öt hosszanti megkeményedett barázda van a felületén (a szélei még nem kemények). Hol tudok ebbe a magnóba új görgőt venni? Jó lenne szereznem egyet hozzá, mert amúgy semmi baja nincs, és ha a kazetta közepén kezdek felvenni vele, akkor teljesen jól működik.
Leméred és itt keresgélsz
Biztosan ez a típusa (előlapra és hátlapra is ez van ráírva). Ilyen:
Ezen az oldalon regisztrálva vagyok, már megnéztem, de sajnos nincs megfelelő méretű... ill. van néhány darab, aminél semmilyen méret adat nincs. Helyi (bajai) szervizben sem tudtak adni, ott a Lomexet ajánlották, de sajnos ott sem volt semmilyen nyomógörgő.
Elég ha az átmérő és a furata stimmel , a magassága nem lényeges . Az átmérő kis mértékben eltérhet .. Biztos van közöttük ami megfelelne .
Sajnos nincs. Olyan van, aminek jó lenne a furata, csak az meg annyira vékony, hogy lötyögne a régi helyén, és az átmérője is nagyobb. Az enyém ilyen: d=12 mm, m=8 mm, d(furat)=2 mm. Ez állt a legközelebb hozzá: MPCR TP-53: 13x6.5x2mm, de ez már csak azért sem jó, mert csapos, nem furatos
|
Bejelentkezés
Hirdetés |