Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Telefunken Palcolor P540 hiba
Sziasztok
Van egy TELEFUNKEN Palcolor P540NV TV-m Ehhez keresek kapcsolásirajzot. Régebben láttam valami videoton vagy orion belsejét egy rokon szerelőnél aki már nem szerel és nála láttam az asztalon egy ugyanijen tv alaplapot ami megegyezett e tipuséval de egy szerelő biztos tudja hogy meik lehet az. Egyébként az a baja hogy amikor a 220 as kapcsival kikapcsoltuk , visszakapcsoláskor soxor csak a stand by led halványan villogott és egy kis idő múlva magához tért. De mostmár nem akar és erre a hibára keresek választ. Vagy kapcsolásirajzot. Ja a lényeg a tápban a Nagy kondit kicseréltem újra de semmi változás.
Sziasztok! Nekem is ugyan ez a telefunken tv-m van, a problémája is megvan, minden szép, és jó is lenne, ha tudnék hozzá szerezni 1 sorkimenőt...
![]() E-mail címem: Mlaci4@gmail.com Köszi előre is mindenkinek!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Úgy néz ki, más baja is van, készenléti állapot van, mikor be akarom kapcsolni, lemágnesezi a képernyőt, és az erősítője is bekapcsol, így nagyon halkan zúg a hangszóró, de semmi más... ![]() ![]() Méregettem a diódákat, de nem szakadt/zárlatos egyik sem. ![]()
Üdv!
A procija be van forrasztva vagy foglalatban van ? Ha foglalatban van vedd ki és forraszd át a foglalat lábait. Nekem jórészt csak ez volt a bajom vele . Más kontakthibák után is nézelődjél.
noh most vettem elő a tv-t, a procit kivettem megtakarítottqam a lábait a tokot átforrasztottam, kicserélrtem a sorkimenőt, a végtranyót, de készenlát van, és semmi más. Azt tudni kell hogy először mikor még a régi sorkimenő volt benne, tranyócsere volt, és átívelt a nagyfesz, na azóta csak készenlét van
![]()
Szia!
Ha Távirányítóval indítod, mit csinál?
akkor sem csinál semmit, noh találtam 1 érdekes ellenállást benne, ami szakadt...
de nincs olyan szinkalkulátor a világon se ami ezt értelmezné..... ugyanis : Barna, fekete, arany, arany, sárga. egyik calkulátor sem engedi a 3.színt aranynak, ill utolsót sárgának... nincs 1 kapcsolási rajza vagy ötlete valakinek? ![]() ![]()
Nekem van kapcsolásirajzom elküldöm ímélben neked
Ha felületszerelt ez az alkatrész lehet kondi is!
Próbáld a tv elején lévő gombokkal elindítani! Ilyenkor a lednek el kell aludnia! A feszültségeket megmérted a TV-ben?
köszönöm mégegyszer a rajzot
![]() műxik a tv ![]() ![]()
Hell ismét. Noh mint irtam is, működik, csak alul és felül van benne ívesen összehúzódá. 1 trimmert találtam amivel tudom vissza állítani, de már agyig feltekertem, mellette volt 1 elko, 100mikro/25v kicseréltem. de semmi változás.
Van tippetek hol keressem a hibát? gondolom ellenállás megynyúlt, vagy kondi, csak azért nem akarom az összes létező ellenállatot kicserélni meg kondit. Elöre is köszi.
a sötétség kérdés megoldódott. csak a képtorzulás nem :S
Szia!
Van a képeltérítő csatlakozója környékén egy 1000µF 40V-os kondi. Próbára forrsz mellé egy másikat.
sajnos úgy is ugyanaz a helyzet. semmi nem változott.
![]()
Feszültségeket mértél?
A sorvégfok tápfesze kb. 145V kell legyen, Ezen a kondin(CL52) pedig 22V. Ellenőrizd az RF17(3.3ohm) és az RL50(1ohm) ellenállásokat!
Hol tudom mérni a sorvég tápját? és az a cl 52 merre található? mert a rajzon csak cp- jelű kondik vannak.
A sorvég tápját egy 100µF 200-250V-os kondin tudod mérni!
Az én rajzomon a CL52 az a kondi, ami mellé mondtam, hogy forrasz egy másikat! Arról működik a képeltérítés. A két ellenállás sorba van kötve az eltérítővel.
hm látszólag minden értrék rendben.
kaphatnék esetleg 1 rajzot?
most megfigyelgettem a képet, és felőlről olyan mintha ritkább lenne a kép lefelé sűrűsödik. és persze a felső/alsó ív. a ferrit magon próbáltam állítani de semmi.
Kicsit később küldök rajzot!
Előfordulhat linealitáshiba! Beállítani úgy tudod, hogy pl.képújságot nézel vele, kicsit összehúzod a képet, beállítod a linealitást úgy, hogy a betűk egyformák legyenek. Ezután a helyzetbeállító potival középre állítod a képet, majd széthúzod eredeti méretre. Ezek a beállítoszervek, hátul a panel szélén egyvonalba, egymás mellet vannak!
sajnos nem pontosan az a típus
![]() noh de jött egy ehez jobbanértő barátom, és nekiültünk az eltérítő boncolgatásához. Kicseréltünk jópár kondit, tranyót, de fikarcnyit sem változott ![]() Lehet sorkimenő részleges hibálya miatt? vagy z-dióda gond? Kezd elegem lenni ebből a tv-ből, de minden áron szeretném megcsinálni, mert azért annál többet ér, mintsem alkatrésznek szétbontsam. ![]()
Sziasztok! Nekem egy A540 SV tipus van és sorvisszafutási csikok tarkitják a tetejét. A gondom. hogy tűvé tettem a házat a rajza után de nem találom. Ha valakinek volna megköszönném, persze a tippeket is szívesen fogadom. A képeltérítő végfoka tirisztoros. TEA2029C a szinkron ic. AT 110/27/17 sorkimenőtrafóval szerelt készülék Előre is köszönöm: Pista
Szia!
E-mail ment!
Nagyon röstellem de ezt a fomátumot nem tudom megnyitni! Azért köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |