Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 1180
(#) vpist válasza vizor hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Konthában találtam egy zacskó alkatrészt. Volt benne egy el.cső meg IC-k is, eléggé meglepődtem.(Érdekes lett volna, ha ez egy összekészített áramkör). 120 Ft volt. Van benne szinte minden rengeteg kondi és ellenállás, IC-k, tranyóból-nemsok, ilyesmi. Ha ezeket külön szeretném megvenni - hajaj, úgyhogy inkább megvettem. Ez a pal meg benne volt. De ez a programozható logika ez tetszik. Utána nézek. A rendes áráról nem tudok semmit...
Kössz a linket! Angolul nem t(ud)ok túl jól, de majd silabizálok!
(#) proli007 válasza czerop hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Hello!

Nem jelent különösebbet.

Akár a mérőbemenet, akár a referencia bemenet lehetne differencia jellegű is. Ha erre nincs szükség, akkor az alacsonyabb szintű lábak közösítve vannak a COMM-al.

- A 32-es COMM láb az áramkör analóg szekciójának közös "GND" pontja.
- Ha közösítve van a 35-ös lábbal, akkor belső referenciát használ, aminek a RefLo lába a 35-ös.
- A 31-32-es láb az analóg bemenet. Ennek "negatív" lába InLo is közösítve van a COMM lábbal. (Ha az InLo-ra a negatív és az InHi-re a pozitív feszültség jut, akkor mutat a digit plusz értéket.)
- Ha a kondi a COMM és a 31-es között van és az InLo közös a COMM-al, akkor ugyan ott van, mint ha a 31-32 közé lenne kötve. (Ez a bemeneti jel szűrő kondenzátora.)

üdv! proli007
(#) vizor válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Az igazán jó ár volt a csomagért Kérdés, a PAL üres-e. A programozási nyelvét a PALASM-ot megtaláltam: Bővebben: Link A programozó hardverről még nem találtam kapcsolási rajzot. Pedig jó lenne, mert ezzel ki is lehetne olvasni a már beprogramozott PAL-ok funkcióját. Van egy-két ilyen bontott IC-m, hátha valami értelmeset csinál. Persze olyan nagyon bonyolult dolgokat nem lehet vele csinálni, de arra jó lenne, hogy több cél IC funkcióját összevonni egy tokba. A wikis lapon például egy 4 bites számláló IC-nek megfelelő program van fent. Ennyi pénzért még jó szórakozás is lenne foglalkozni vele

Köszi! Már töltöm!
Mondjuk nem biztos, hogy ezért az egy IC-ért megépítem a programozóját, bár ha egyszerű akkor szinte biztos. Viszont, ha megtetszik akkor fogok én még ilyet venni!
ui.: Bocs, de uebben a zacskóban volt: MC145988
(#) vizor válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

MC145988-ról semmit se találni. Vásárolni lehet, de se adatlap, se funkcióleírás. Csak MC14598B-ről találni anyagot ami egy 8 bites 3-state latch sor, de hát ez mégse az az IC. Ha véletlenül találok PAL programozót, értesítelek

Köszi!
(#) Ninoo hozzászólása Jan 23, 2009 /

Többször is találkoztam már ezzel a diódával.Kb 5mm magas hengeres, 6-7mm átmérőjű.Semmi sincs ráírva.Alul felül fém, palástja talán bakelit(fekete).Akkutöltőkben használatos.Az egyik ilyen tönkrement és nem tudom mit tegyek helyette.Vagy hol kapok.Ez Dinamic 520 töltőbe kellene éppen.A műszer 50 vagy 60A-ig mér, de az adattáblán bikázáshoz 150A-t is ír.Ötletek?
(#) Sir-Nyeteg válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Esetleg egy fényképet feldobhatnál róla
(#) mex válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Próbálkozz bontott autógenerátordiódákkal.
(#) Ninoo válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Holnap lefotózom...autógenerátort nem tudok szerválni, de jó ötletnek tűnik.Ezekből egy graetz-híd 15000ft körül van állítólag.
(#) llaci56 válasza mex hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Az autó generátor diódáinak nem kell tudniuk 150 A-t!
(#) Ninoo válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

De hü..e vagyok. Végig sem gondoltam.Igazad van, a generátor diódái "gyengék".
(#) mex válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Attól függ milyen generátort sikerül szereznie. Mondanám neki a régi KGST piacokat mint biztos diódalelőhelyet,de már nagyon ritkul....
De talán Te is javasolhatnál valamit.
(#) mex válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Hamár fotózol,kapd le a hűtőbordáját is a diódának,hadd lássuk gagyi töltő,vagy tényleg meg van csinálva.
(#) Ninoo válasza mex hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

OK.Csinálok pár képet.Addig is Google: Dinamic 520
(#) llaci56 válasza mex hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

150 A -rel már bőven hegeszteni lehet, ezért hegesztéstechnikai szervizben néznék körül, de láttam már a más elektronikai üzletben is.
(#) Ninoo válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Itt vannak a várt képek.Rakom a többit is az egész gépről.
hegusp

Senkit ne kavarjon meg, a nagy hűtő a nagy diódákkal az én művem.Az előző képeken pedig a gyári hűtő van egy rossz diódával.Vissza szeretném cserélni, de ahhoz a gyári diódát ki kellene cserélnem.

Még néhány kép.Az a tekercs szerű a műszer alja.

A ventilátort is én raktam bele utólag.Az is gond hogy 12V-ot ad ki,nem 14körül.Lehet ez attól, hogy nem gyári diódákat raktam bele?A trafó 3 kivezetéses(középmegcsapolású), és csak egy graetz-híd van.Melyik kivezetésekre kössem a diódákat hogy jó is legyen?Mert szerintem 24V-on a teljes hidat használja a trafó, de 12V-nál csak egyet.
(#) mex válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Látom mégiscsak a régi KGST piacról beszerzett orosz (azoknak van ilyen "hü...e szinük) diódákat használtad.
Ezekkel biztosan nincs baj,de gondolom mégiscsak nyomós okod van az eredeti állapot helyreállitására.

szerk. Most már tudom az okot is. Lehet,hogy schottky diódákat használtak? Jóval kisebb nyitóirányú feszültségesés jellemzően,és igy sokkal kevesebb disszipáció.
(#) norbiv8 hozzászólása Jan 24, 2009 /

Sziasztok! Ma szétszedtem egy elhasználódott kompakt fénycsövet és a csatolt képen látható 2 ic bántja a fantáziám, mert eddig ilyen elektronikával ellátott kompakttal még nem találkoztam. A google nem nagyon akart segíteni, valaki meg tudná mondani, hogy milyen ic-k ezek, esetleg egy adatlap is jó lenne, hátha használhatók valamire. Sajnos az alsó ic felirata nem igazán olvasható, valószínű valami lakk van rajta, az alkohol nem hozta le, hígítóm meg nincs.

ick.JPG

(#) llaci56 válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

És nem tudod, hogy volt eredetileg?
Szerintem a graetz bekötése hagyományos, mert azzal legfeljebb áramot lehetne csökkenteni, feszt nem.
(#) lidi válasza norbiv8 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Kicsit jó lett volna a környezetéről is kép. Lehet hogy nem is "ic"-k ezek, hanem csak fet-ek. Ha több lábuk is össze van kötve, akkor valószínúleg azok. (1-2 fetet szoktak berakni egy so8 tokba)
(#) kocici17 válasza lidi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Biztos fet-ek. A transverterhez.
(#) llaci56 válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Ezt találtam neked!
(#) norbiv8 válasza lidi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Igen az 5-8 lábak mindkét alkatrészen össze vannak kötve. Készítettem egy móricka ábrát, hogy lehessen tudni mi van a másik oldalon. A bemenetre egyenirányítva kerül a 230V, azzal szemben a 4 drót ment a fénycsőhöz.

full.JPG

(#) Ninoo válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Nem lehetne, hogy 2-2 diódát használok 12 és 24V-hoz?Így a fesz esés is kissebb,tehát a kimeneten kicsit nagyobb a fesz?2dióda párhuzamosan 12V-ra, 2dióda párhuzamosan 24V-ra.Így lehetne tölteni?A képen nem látszik, de alulapon van ugye 4 dióda.2-nek az anódja, 2-nek a katódja van rajta.A másik felük páronként összekötve.És két alulap van.Tehát az eredeti egyenirányításban összesen 8 dióda van.De azt sem tudni, hogy a két alulemez fémesen érintkezett-e.Mintha itt is 2dióda párhuzamosan lenne használva egy nagy helyett?
(#) Ninoo válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Valamikor volt egy gyári rajz is hozzá.De nincs sehol.Még a dióda csere idején a forgalmazót felhívtam,és valamit mondott ,hogy ez a csere nem lesz jó.Nem emlékszem hogy miért.Lehet csak alkatrészt akart rám sózni.15-20ezer közt rebegett.
(#) mex válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Az alu lapokon levő katód illetve anódkivezetések egyértelműen a váltóra mentek,és igen 2-2 dióda párhuzamositva volt. Azt viszont nemértem,hogy az eredeti bekötést miért nem rajzoltad le.
Vagy már szétszedett állapotba került hozzád?
Következő: »»   131 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem