Fórum témák
» Több friss téma |
Valószínű gáz hiány, de lehet dugulás is vagy a kompresszor gyengesége.
Hívj szerelőt hozzá. Imi
Oké.Már igy működik több mint 1 éve.Mindig van egy törlő,hogy ne csepegjen ki az ajtónál a viz.
Nem ismerem ezt a típust, de az olvadékvíz nem tud akadálytalanul kijutni a párologtató tálcára. Nézd meg mi dugította el a járatot. A "porcica" és víz keveréke idővel lerakodva eltudja zárni az utat a kifolyónál. Gondolom a Te típusodnál is hátul van az olvadék kivezetése. Óvatosan pattintsd le majd az elvezető csatornát a kivezető csonkról.
Igen,hátul van egy műanyag "csatorna".Az teljesen száraz mindig.Épp most néztem,hogy az miért van ott.Megnézem akkor.
Szuper,ez megoldva már,eldugult.Már csak a rendes hűtéssel van gond,7-en van és nincs lefagyva a hűtő lap benne.Deresedve sincs.
Na ugye most kicseréltem a relét egy másikra. És most olyat produkál a hűtő, hogy ha a termosztátot lejjebb akarom állítani, akkor kikapcsol a hűtő de úgy, hogy néha a világítás is elmegy, (hallani, hogy alul kattan a relé), és pár percig nem lehet visszakapcsolni. Majd egy kis idő után hallani megint a relé kattanását, na akkor indul csak el, és a világítás is vissza jön. Ugyan ez van, ha magától áll le, a világítás is kikapcsol. Mi lehet ez? A termosztát rossz, amit vettem bele (detto ugyan olyan mint a régi), vagy a relé szarakszik esetleg? Valami ötlet?
Más a kiosztása a termosztátnak.
A világítás most a motorral egy körbe van kötve. Ahol bejön direktbe a 220 ott add meg a villanynak ne a termosz után. Az újabb zanussiknál foglalatba van és ha ki kell cserélni akkor a csatiban 2 vezetéket fel kell cserélni mert különben ugyan úgy mint Nálad csak akkor van világítás amikor megy a motor. (A világításnak csak az ajtónál van egy nyitó záró érintkező) Imi
Amit hallasz az a motoron valószínűleg a klikszon.
Vagy szorul és ezért melegszik és nyit, vagy megöregedett és rossz a hőértéke már... Imi
De nem értem, mert ugyan úgy kötöttem vissza, ahogy volt. Ami bejön kábel, megy egy kék a világítás egyik pólusára, a barna meg a fekete közvetlen a termosztátba. A termosztátból jön ki még egy barna a kapcsolóhoz, ami a kapcsoló után megy tovább a lámpához, így teljes a kör. Akkor hol rontottam el?
Update: Mikszon? Az micsoda? A kompótnak tuti nincs semmi baja, szép halkan duruzsol ha megy, a hűtés tökéletes. Csak a be-ki kapcsolás, világítás van meghülyülve.
Csináltam egy béna rajzot, hogy van bekötve. Így volt gyárilag is, és rendesen működött. Most meg, ha kikapcsol a termosztát, nem ég a világítás sem.
A barnát-és a feketét cseréld meg !
.A 4 -es a kompresszor a 6 os a bejövő fázis a 3 a lámpa .
Ehhhh... köszi szépen, most már mindig ég a lámpa, frankó.
Csak azt nem értem, a régi termosztát hogy működött azzal a bekötéssel rendesen.
Ja és most megfigyeltem, hogy a ki- illetve bekapcsolás utáni relé felől jövő kattanások is megszűntek. Még egyszer köszi.
Kicsit off, de nem tudja valaki, hogy az expanziós szelephez tartozó kapilláris az rozsdamentes acélból van? Vagy a termosztatikus adagolóhoz tartozó kapilláris.
Szerintem ha nem abból lenne, elég hamar elporladna.
Szevasz!
Az utóbbi években a Danfoss kis teljesítményű adagolóké igen. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Örülök, hogy aktív fórumot találtam itt Segítségetek szeretném kérni. Olvastam a fórumot, hátha találok hasonló problémát, hasonlókkal találkoztam. Az én problémám az, hogy hülye fejemmel késsel kiszúrtam a fagyasztó falát és azon szivárogni kezdett a gáz. amíg be volt kapcsolva a hűtő folyamatosan hangosan távozott a gáz. Gondoltam, kihúzom, nehogy kigyulladjon. A kérdés, hogy szerelő tud-e segíteni, illetve, hogy ha külön nyílik a fagyasztó és a hűtő rész,akkor az lehet hogy a lenti rész még működik? Köszönöm szépen a segítségetek! Sürgős lenne, mert vennem kell újat ha menthetetlen a helyzet! Köszönöm szépen!
Röviden:
Nem éghető gázzal van töltve a hűtő. Az alsó rész csak akkor működhet, ha külön rendszere van , tehát a hűtőd két kompresszoros. Egy szerelő csak akkor tud rajta segíteni, ha a lyuk amit okoztál javítható. Ezt innen nem látom.
Szia!
Az a baj, hogy van éghető gázzal ellátott hűtő is.
Ezt nem tudtam. Melyik fajta hűtőkben használt gáz ég?
köszönöm szépen a választ!
Tehát akkor van javítható lyuk és nem javítható. Ha elment a gáz belőle, akkor és a lyuk javítható, újra is tölthető a gáz? A javítás mennyire megbízható? tehát ha egy ilyet javítanak, akkor nem szeretném, hogy utána szivárogjon és olyan kaját egyek!
Szia!
Többek között a FAGOR háztartási hűtői R600a (ISO Butan) gázzal vannak töltve! (A palapkos PB gáz egyik komponense) De van ZANUSSI-is azzal töltve.
Igen ez így van. Ha a lyukat be lehet javítani, akkor gázzal is újra tölthető. A javítás jó szerelő esetén 100%-os biztonságú.
Kösz az infót. Ilyen bombát én nem szeretnék a konyhámba.
Esetleg valami ötletetek van, hogy mennyi kerülhet egy ilyen művelet? Nagyságrendileg?
Illetve van Budapesten olyan ismerősötök, vagy olyan szerelő, akivel kapcsolatban pozitív a tapasztalatotok és fel lehetne hívni? Nagyon szépen köszönöm!
Csak egy szerelőt ismerek Bp.-n és a számát sajnos nem találom. Ő megbízható. Hétfőn a munkahelyemen utána kérdezek,ha még aktuális lesz. Hátha addig valaki segít neked.
Olyan 15 körül gondolkozz vagy a felett!
Ha jól sejtem akkor rejtett elpárologtatós amit nem hiszem hogy bármelyik szerelő is neki állna megcsinálni. Esetleg tesz bele egy másik elpárologtatót de csak akkor tud ha mágnesszelepes... Imi
Nem csak ez a fajta R600-as vagyis izobutános. Az új gépek 80%-a ezzel a gázzal van töltve. Sokkal kevesebb kell belőle, nagyobb a lökettérfogata a kompresszornak... Annyi baj van velük hogy gyúlékony és a kompresszorokat még nem sikerült eltalálniuk a gyártóknak. Még a DANFOSS-nak sem!
A 134-est ki akarják szorítani vele pedig kár lenne. Imi
Köszönöm, szépen, sajnos annál kicsit előbb kellene valami jóféle szerelőt találni, aki mondjuk 20-25-ből megoldja, helyszínen!
Ha nem lehet annyiból kihozni, akkor viszont venni kellene egy új hűtőt. Esetleg ha van valami ötletetek, hogy hol, akkor azt is megköszönném!
Szevasz!
3 dologtól függ, hogy javítható-e, de kettőről nincs információ: mekkora a lyuk mérete? magát az alumínium elpárologtatót szúrtad ki, vagy a műanyag hátlapon keresztül ugyanazt. A szerelő a 3. elem.. sok függ tőle.. Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |