Fórum témák
» Több friss téma |
DY 23C256 = NAND INTERFACE 256M-BIT MASK-PROGRAMMABLE ROM
AY 3-8500-1 = tutira TV-játék IC, régebben párszor még én is játszottam egy működő verzión :yes: NEC D8049PC = 8048-as kezdeti (80-as évek elején tervezett) mikrovezérlő család egyik eleme MC68HC05C4P = úgyszintén mikrovezérlő (80-as évek közepe, vége tájáról) SST 29EE010 = 1 Mbites (8 bites szervezésű) 5 V-os rendszerű EEPROM KDA0476BCN = RAM DAC, azaz általában RAM-okból kiolvasó digitálisból analóg jelet produkáló IC LA4185 = 2x2,4W-os erősítő végfok (autókba használták régen főleg...akkoriban még igencsak keveset hallgathattak autóban zenét nagy hangerőn ) Egyelőre kb. ennyit tudtam hozzátenni :yes:
Huhh, köszi szépen Már csak egy kérdésem maradt.
Vannak ilyen IC-k pl: ITT SN7404N és 7404PC Eddig azt hittem hogy a PC végű a rendes SN megfelelője. Viszont a 7490PC IC megfelelőjét nem találom az SN sorozatban, és ekkor jött a csúnya gondolat hogy talán nincs is közük egymáshoz... Gyártó nincs rajta csak ennyi 2 sorban: 7490PC T 811924 Szerintetek?
Szia
Nekem csak egy kérdésem lenne. Ha az AY-3-8500 esetleg nem kell azt átvenném ha nem túl drága.Kellene 2-3 db már régen vadászom rá. Múltkor összedobtam egy ilyen TV-focit a kölkeimnek erre megtalált a haverom is meg az unokahugom is hogy nekik is kell. Nyákom mindenem van hozzá csak az IC hiányzik.
Nem túl drága. Ingyen adom, privát majd megbeszéljük hogy posta vagy egyéb
Ez milyen trafó? Menthető még? (Újra tudom házilag tekerni?) Az egyik szekunder szakadt.
Én nem szórakoznék vele igazándiból
Főleg, hogy ilyen kicsinyke, ahogy a 3. képből is kivehető...ilyen pici trafóként nem sok mindenre alkalmas sajna sztem
Miután elkezdtem szétszedni, rájöttem, hogy ez tényleg felejtős lesz...
Arra gondoltam, hátha valami alacsony áramfelvételű eszközhöz fel tudnám használni, de inkább nem szenvedek vele.
Hello!
Minap kezembe került egy panel(képek mellékelve) és egyből láttma rajta hogy egy kapcs üzemű táp.Találtam rajta két vastagabb pontot ahova a 230at bele lehet vezetni.De azután pár ponton feszt akartam rajta mérni de sehol se jelezte ki.Van rajta egy olyan csatlakozó mint a floppykon. Esetleg találkozott már vki hasonlóval hogy mi lehet a baj vagy esetleg ez nemis kapcs táp?
Szerintem " Ivjavitás " módszerével kezelendő.
Ez abból áll, hogy jobb kézzel, bal váll felett, nagy IVBEN elhajitod a p...ba.
Az valószínüleg valamilyen nyomtatónak lehetett a tápja (csak feltételezés, Time-laps videóban is láttam ilyesmit). Ha szemmel látható égésnyom, egyéb sérülés nincs rajta először a 220-as rész pufferjén nézd meg az egyenfesz meglétét. Óvatos légy, mert 300 V körüli feszre számíthatsz.
Nézd meg nincs-e a trafóra ragasztva valamilyen kis hőérzékelő, mint a 12V-os halogén tápoknál, ha van ilyen az, nem lehet szakadt. Az is lehet, hogy magától nem éled, hanem mint a szg. tápoknál össze kell zárni a nemtudom melyik vezetékeket. Milyen feliratok vannak rajta..
Szia. Nem neked irtam krisz03 hsz-re reagáltam.
Bár ezt a javitási módszert bárki alkalmazhatja nincs szabadalmi védettség alatt.
Leltem 2 IC-t. Ezeket aztán végképp nem tudom hova sorolni...
AY-5-1203 AY-5-8321 Nem hinném hogy a TV játékhoz tartoznának mert az AY-3 sorozat. Azt hiszem...
Próbáltam neked megkeresni de a Neten sem leltem és az én katalógusaimban sincs.
Igazad van nem lehet TV cucc azt jól tudod az az AY-3 sorozat.
Hali!
Nem éppen alkatrész, hanem egy egész áramkör (tápegység), de én ilyet még nem láttam. Na azért ATX-es tápot láttam már párat, de ez több azoknál. Itt van róla pár kép. Van ebben valami folytó szerűség is az oldalára csavarozva, egy plusz panel az egyik hűtőbordán, a venti mellett 12VDC kivezetve... Mi ez? Mit tud ez többet, mint egy "hagyományos" ATX? Biztos nem lehet silány minőség, mert a súlya is kb duplája, mint egy "hagyományos" ATX (de nem csak annak a folytónak [talán az] köszönhető, ami az oldalán van). Sajna állítólag nem működik, de a menthető, megpróbálnám megjavítani (persze nem PC-ben használnám). Csak tudni kellene mi baja?! Üdv Krisz Ui: Egy kicsit elmosódottak a képek, siettem, nem volt kedvem vakuval bajlódni.
Sziasztok!
Szerintetek ez egy ellenállás, vagy egy kondi? Ez van rá írva: 2200K Ez arra utal, hogy egy 2,2megaohmos ellenállás, de nem vagyok benne biztos. Multiméterrel nem tudom megmérni, mert a legnagyobb méréshatár is csak 2000k
sztem jó minőségű fólia kondi. 2.2nF talán
amugy ha ellenállás lenne, mellé teszel párhuzamossan egy pl 100k-t megméred így, és előveszed OHM bácsi törvényét... kiszámolod a bizonytalan ellenállás értékét üdv :pias:
Az egész biztosan egy 2,2 nF-os kondenzátor. A K betű a tűrésre vonatkozik: K= +-10 %, a J= +-5%, az M=+- 20%.
Ezt hivják stiroflex kondenzátornak
2.2nano azt hiszem ezek 100 voltosak, a többi ahogy sturbi irta
CB rádió utódja vagy mi, de ebben nem vagyok otthol szóval lehet nem is jól mondom.
üdv
Idézet: téma ide áthelyezve „Mi ez?”
Meglehet elveszett a hozzászólásom? Akkor mégegyszer:
Tehát szerintem ez az a kütyü ami a matávos készüléket rádióval kapcsolja össze a központtal, amikor vezetéket nem gazdaságos telepíteni...
amire gondolsz olyat láttam én és az ennél sokkal nagyobb!
És ha rádugom a gépre, ha jól láttam LTP portos vagy tévedek, vagy valami telekommunikációs eszkö mobilokhoz, a belsejében Motorola alkatrészek vannak.
Üdv mindenkinek!
Tudja valaki, mit csinál a következő IC: v2501 387 (ITT gyártmány) Sehol nem találok hozzá adatlapot Ez egy 16 lábú IC, amit egy autó órájából szedtem ki. (mindössze 2 ellenállás van mellette, ami rohadtul melegszik. noha az elektromágnes tekercse tökéletes, tehát az IC a gány) Az órán amúgy a VDO emblémája van. Valaki dobhatna egy adatlapot, bekötést, stb.... Köszi!
Hello!
"Tudja valaki, mit csinál a következő IC: "... Mivel tekercset említettél és órát, ezért ez az IC frekvenciaosztást végez és "léptetőmotor" meghajtást. Ám kell hogy legyen egy kvarc is a közelben...
Kívül tuti nincs. Bemegy a 12V- a panelra, van egy soros 200 ohm, ami megfogja az áramot, ha az IC elfüstöl, és rövidzárba megy át. (most ő volt a megmentő, mivel az IC tápbemenete vezetéknek képzeli magát)
Az IC lábai közül több össze vannak kötve egymással. Kifelé csak az elektromágnes tekercsére megy szál. Igazából az elvéig én is eljutottam, tehát hogy időnként meghúzza a tekercset, ezzel léptetve az óraszerkezetet. Igazából a lábkiosztás érdekelne, hogy tudjam helyettesíteni valamivel. (ez egy veterán autó órája, így nem tudok felhajtani másikat nekik) |
Bejelentkezés
Hirdetés |