Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   90 / 282
(#) Lacq válasza dil hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
üdv!

A riasztónak semmi baja! A UPC vonalakon nem szokott működni a telefonos átjelzés. Bár van pár olyan modem ami még képes volt olyan vonalat generálni amin ment a dolog.

Minden esetre azt javaslom neked kérjél kölcsön egy fax gépet és jelezd a UPC nek hogy nem működik a fax csináljanak valamit mert a riasztóval nem fognak foglalkozni hidd el én márt csak tudom!

20e-30e vannak márt egész jó átejelzők
(#) kiskíváncsi válasza ittakopasz hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Végre megtaláltam a kezelő típusát SC 2550 Sajnos nem jó hozzá.

Üdv: Sándor
(#) Syn7h37ic válasza dil hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Vaktárcsázást állíts be.
015 szekció 7. kikapcs.
A telefonszám HEX E-vel kezdődjön
301 szekció, és 303 szekció első karaktere hex E.
De ez is csak akkor működik úgy, ahogy, ha saját számot hívatsz vele. Távfelügyeleti állomás nem fog menni.
(#) lzh6k4 hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Új érzékelő bekötése esetén hogyan kell leállítani a rendszert?

- szabotázs leprogramoz
- 230V lekapcs
- akksi központból kiszed
Ekkor elkezd visítani a sziréna, vagy sem?

Ha igen, akkor az akksi kiszedése előtt a szirénából is ki kell vennem az akksit, vagy mit kell tennem, hogy ne azt érzékelje a sziréna, hogy lelopták a falról? A sziréna külső szabotázson van.

köszi:

Peti
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Nem kell lekapcsolni. Először összerakod az érzékelőt kábelestől, kiméred, hogy megfelelő-e, majd ezután kötöd be a központba. A tápellátásnál azért figyelj oda, ne csinálj zárlatot, mert letiltja a táp kimenetet kb. 1 percre, és akkor tutira megszólal a kültéri.
(#) emts hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Sziasztok,
Lenne egy problemam, amit egyelore nem tudok megoldani. Van egy DSC kozpont es egy GSM modul hozza. A GSM modul SMS-t kuld riasztaskor.
Ez ugy van megoldva, hogy a szirena kimenet ra van kotve a GSM modul bemenetere. A GSM modul SMS-t kuld minden allapotvaltaskor, azaz amikor a szirenazas elkezdodik, akkor jon egy SMS, illetve akkor, amikor elhallgat (KI/BE). Ez teljesen jo igy, riasztaskor tudom, hogy 4 perc mulva jon az SMS parja, hogy kikapcsolt (vagy ha kezzel kikapcsolom, akkor hamarabb).
A szivas a tuzjelzovel van. Tuzjelzes eseten a szirena szaggatott, azaz 2 masodpercenkent jon SMS (ki es be folyamatosan), mindaddig, amig ki nem kapcsolom a szirenazast. Annyit tudtunk csinalni, hogy a tuzjelzo szirena hangjat is atallitottuk "normalra", igy viszont tavolrol nem tudom, hogy a tuzjelzo miatt van-e riasztas vagy csak valamelyik erzekelo miatt.
Hogyan lehetne megoldani szerintetek azt, hogy a szaggatott szirenazas menjen, am SMS csak egy erkezzen tovabbra is (a GSM modulnak tobb bemenete van, s az egyiken lenne a normal szirena, a masikon meg a szaggatott).
Esetleg valami idokapcsolt relevel lehetne ezt megoldani? (az elso szirenazasnal behuz es azt tartja fuggetlenul az impulzustol a megadott ideig...) Vagy van ennel valami szebb/jobb megoldas? Bar ennel meg az a gond, hogy nem tudom megkulonboztetni, melyik a normal riasztas es melyik a tuzjelzo riasztas... minden tanacsot nagyon megkoszonnek!
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Ha 1616-1864 központod van, akkor a tűz zónához hozzárendeled az egyik PGM kimenetet (zónakövetés)
Vagy a tűz zónát átállítod holdup (támadásjelzés) módra, ehhez szintén tudsz PGM kimenetet rendelni.

Vagy veszel egy Tell Mini GSM modult, mert ez a típus tud a szabványos CID kódok alapján SMS-t küldeni.
Így meg tudod különböztetni a riasztást, a tűzjelzést, rendszer hibát, összesen 10 különböző esemény tudsz SMS-ben küldeni, sőt, riasztás esemény esetén tud zónaszámot is automatikusan hozzárendelni.
(#) max403 hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Sziasztok,

ki- és bekapcsoláskor szeretném, ha a sziréna jelezné az élesítést (bell+/bell-), 1832-es kozponton.
Próbáltam a felhasználói kód atribútumot beállítani, hogy *5 99 aztan a 01-es felhasználónál a hetes ON, de semmi.
Második dolog amit meg próbáltam az a *8-ban 014 / 01 be, az ott írtak szerint így mindig kellene jeleznie fuggetlenul attol, hogy a felhasználoi kod hetes paramétere be-e van kapcsolva de így se semmi.
Miert nem mukodik, ha egyszer a kezikonyvben a fent irtak szerint elvileg kellene mukodnie? Sziréna meg se nyikkan, amugy riasztaskor persze mukodik. Gondolom PGM-el meg lehetne probalkozni, de en igazan a bell+/bell- al akarnam, mert a 2 pgm-et másra szeretném használni.

A tanácsokat, segítséget bármi javaslatot elore is koszonom:
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Szia, koszi szepen. Nekem az volt a gondom, hogy pgm kimeneten nem tudtam megkulonboztetni a tuzjelzest es a riasztasi esemenyt. Hogyan lehet ezt megoldani? (1864-es a kozpont egyebkent)
(#) sunyeb válasza lzh6k4 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Berakod szerviz módba és csendben van...
(#) sunyeb válasza emts hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Vezéreld PGM-ről, ne a BELL-ről.
(#) emts válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Koszi. Akkor PGM-en meg tudom kulonboztetni a rendes riasztast a tuzjelzestol? Hogyan? Nem tudok rajonni, pedig rengeteget bujtam a doksikat. Koszi meg 1x
(#) sunyeb válasza emts hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
A 009-ben zónakövetőre (29) állítod a PGM kimenetet. Az 501-től meg meg lehet határozni, hogy melyik zónára vonatkozzon. Jah és a PGM negált, tehát akkor aktív ha a zóna nincs megsértve.
(#) lzh6k4 válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Átnéztem ezt a telepítési leírást de sajna semmit sem találtam erről a szervíz móról. Hogyan kell bekapcsolni? Szerviz módban az aux kimeneteket is lekapcsolja és lehet nyugodtan kötözgetni a tápot?
(#) sunyeb válasza lzh6k4 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Azt hiszem nem voltam egyértelmű. A programozói mód-ot neveztem "szervíz" módnak. (*8 Telepítői kód).Nem kapcsol le semmit, csak nem veszi figyelembe a zónákról jövő jelzéseket (a 24h-t se). Ha az AUX- lekötöd, akkor a sziréna mindenképp meg fog szólalni arra a rövid időre még vissza nem kötöd az új infra tápjával együtt.
(#) lzh6k4 hozzászólása Máj 27, 2011 /
 
Még egy kérdés eszembe jutott.

A bus vezetlkek esetében a piros ugyan az mint a +12V, a fekete meg mint a 0? Úgy értem, hogy a billentyűzeten, kieg modulokon kívül érzékelőket is szoktak rákötni? Lehet terhelni? Mondjuk egy 5108-nál jó lenne, hogy nem kell a +t meg a -t elvinni auxig.
(#) zőzi hozzászólása Máj 30, 2011 /
 
Tisztelt fórumozók!
A DSC PC1550H bekötési rajza kellene, bontásból jutottam hozzá vezetékezés nélkül. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) ittakopasz válasza zőzi hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
íme amit kértél:

Bővebben: Link
(#) Syn7h37ic válasza zőzi hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Tessék:
Az angolban benne van minden rajz, a magyar pedig programozásnak megfelelő.
(#) emts hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Sziasztok,

Van egy DSC1864-es kozpont egy GSM kommunikatorral. A kommunikatornak az egyik bemenetere van kotve a kozpont egyik PGM kimenete, ahova raprogramoztak az aramszunet esemenyt. Amikor aramszunet van, akkor kapcsol az adott kimenet, ennek hatasara a GSM modul kuld egy SMS-t aramszunet tartalommal. Amikor visszajon a tapellatas, akkor az adott PGM kimenet elenged, s megint jon egy SMS hogy aramszunet vege. A GSM modul a bemenet allapot valtozasaikor kuld SMS-t (2 fele szoveggel, BE vagy KI).
A gond az, hogy nagyon surun van olyan "tuske", amikor elmegy az aram es par masodperc, vagy akar tizedmasodperc utan visszajon. A haztartasi gepek tobbnyire nem veszik eszre. Ilyenkor mindig jon az SMS, hogy aramszunet es egybol, hogy vege.
A szolgaltato nem foglalkozik a dologgal, igazabol nem is tudom demonstralni nekik a gondot, ez van, es kesz (legkabelen jon az aram erdos teruleten at).
Probaltuk, hogy csak akkor kuldjon SMS-t, ha x percnel hosszabb az aramszunet, de ilyen lehetoseg nem volt PGM eseten (ha kommunikaciorol van szo, akkor ott meg lehet adni, hogy hany perc utan kuldjon jelentest, de nalank PGM kimenetre van szukseg).
Esetleg meg arra gondoltam, hogy valami eszkozt rakotok, ami 2-3 percig tartja az feszultseget. Letezik olyan "szunetmentes", ami a megszakito dobozba szerelheto, a sinre a megszakitok melle es 2-3 percet at tud hidalni?
Koszonom szepen!!
(#) dil válasza Lacq hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Lehívtam, lejöttek, bemérték. Közölték, minden jó, majd kiderült (telefonon egy pesti szakitól), az ASZF-ben benne van, hogy fax és riasztó nem működik a rendszeren (egyébként nem UPC). Ezt aztán nem tudta az üzletkötő sem, a szerelő sem és nemkem sem tünt fel.
Azt mondja egy riasztószerelő, hogy sávszélesség és feszültségkülömbség probléma van a riasztó és a kábel-telefon között.
A nagy kérdés az, hogy ezt át lehet-e hidalni valami kütyüvel, ami nem kerül, mondjuk 25-30000 Ft-ba.
A risztó egyébként változatlanul azt mondja: kommunikációs hiba van.
Ötletek reményében, jó agyalást!
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Két lehetőséged van. Az egyik, hogy nem a 220 hibát jelezteted át, hanem az akku hibát. Ez ad elég időt arra, hogy a kisebb áramszüneteket ne jelezze, csak a hosszú több órás szünetekre reagáljon.
A PGM kimenetet rendszer opcióra (09) programozod, és az attribútumokat kijelölöd, hogy mit is jelezzen át, jelen esetben csak a szerviz szükséges opciót.

Ha rövidebb időt szeretnél, mint néhány óra, max 1-2 perc, akkor kell egy kis fogyasztású relé, és egy jó nagy kapacitású kondi, úgy kb. 10-50 ezer uF. A panel AC bemenetéről leveszed a váltófeszt, ezt egyenirányítod, és a nagy kapacitású kondival szűröd. Az így kapott 22-24V feszt rákötöd a kicsi 24 voltos relé tekercsére. A relé száraz kontaktusát akár közvetlenül fel tudod használni a 220V hiány jelzésére, ugyanis mire kisül a kondi, el fog telni elég hosszú idő. Ez az idő függ a kondi kapacitásától, és a relé fogyasztásától. Ide egy kicsi relé is tökéletesen megfelel, mivel a kimeneteken nincs nagy áramú terhelés
Vagy kicsit bonyolítva, bekötöd zónának, amihez hozzárendelsz egy PGM kimenetet, zónakövető módban. A zóna 24 órás nem riasztó zóna is lehet
(#) Syn7h37ic válasza dil hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
A feszültség nem probléma a telefonvonalon, sokkal inkább a voiceIP alapú hangátvitel. A riasztó jelzéseit az a nyamvadt rendszer zajnak veszi, és szépen levágja.
A feszültség lehet 8-60V között bárhol, ez amúgy is központfüggő, egyes alközpontoknál csak 12-15V van a vonali fesz, mégis tökéletesen mennek. A normál vonali feszültség egyébként 50V körüli, mikor nincs hívás. Eez leesik hívás ideje alatt 8-12V körüli értékre.
A telefonszám elé tegyél HEXA E-t. Akár kettőt is, ekkor 4mp lesz a szünet.
Az lenne a legjobb, a DLS szoftverrel tudnád a telefonszámot beállítani, mert kezelőről automatikusan a HEXA D-t beleteszi a telefonszám elé, ami ilyenkor nem kellene.
Ha végképp nem megy, akkor csak a GSM átvitel, vagy a rendes régi bevált telefon marad.
(#) huferry hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok! Kérdésem a következő van egy PC1616 központom és szeretnék rá kötni vezeték nélküli nyitásérzékelőt ,ez lehetséges e? és ha igen ugyan oda kötöm mind a többi zonát vagy van neki spéci helye? a kertbe lenne egy pici faház a központól kb 30 méter oda szeretném.A válaszokat előre is köszönöm
(#) dil válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
A tárcsahangra várakozást lecseréltem Hexa E-re, igaz egyet tettem be. Megpróbálom kettővel is.
Az a baj, hogy (szerintem) helyből nem látja a telefont, mert állandóan ott van a szervíz üzenet a kommunikációs hibáról.
A DLS szoftverrel több mindent lehet látni, mármint megnézni, mint a kezelővel? Mert a PK5500-val elég jól lehet kezelni, bár a (hiba)üzeneteket nem viszi túlzásba.
(#) MPi-c válasza huferry hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Kell hozzá egy vezeték nélküli vevő is(pl:RF-5108) Kérdés, hogy anyagilag megéri-e 30 m kábel kihúzása helyett? (modul ára kb br. 23.000 + érzékelő ár kb.: 5000)
(#) Syn7h37ic válasza dil hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
A PK5500 is elég jó hozzá. A kommunikációs hiba sajnos csak akkor fog eltűnni, ha sikeres átjelzés történt, addig ott marad, még akkor is, ha időközben kikapcsoltad a kommunikációt. Kikapcsokt kommunikátor esetén hidegindítással fog eltűnni a hibajelzés (táp le, majd vissza).
(#) max403 hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Sziasztok,

nem tudja valaki hogyan lehet Bentel KYO 32 / Bentel Premium LCD kezelobe magyar nyelvet feltolteni, arra változtatni valamelyiket, mert alapban csak angol, olasz, francia stb van benne. A számítógép kommunikacio a panellel mukodik, de az LCD nyelv megváltoztatásakor állandóan azt írja, hogy: "Ehhez a verziószámu panelhez nincsenek LCD szovegek!" Tehát nem lenne ez lehetséges? A panel verzio 2.13.
(#) ittakopasz válasza max403 hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Sajnos csak számítógéppel lehet a bentel suite progival
(#) max403 hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Azzal probalom, de allandoan azt a hibauzenetet irja, hogy "Ehhez a verzioszamu panelhez nincsenek LCD szovegek!" A Bentel Suite elvileg a legujabb 5.5.0.
Következő: »»   90 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem