Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Működik, de én nem ezt szerettem volna!
Engem az érdekel, hogy a 4 kis vezetősáv ami összeköti a forrpontot a poligonnal, azt meg lehet-e vastagítani?
Húzzál bele két vastag vonalat , aztán nevezd át a vonalakat gnd nek majd egy ratnest
Igen, ez a kevésbé elegáns megoldás
![]()
A pilogon keretére jobbklikk, ott tulajdonságok, és a Width (vastagság) sorban vedd nagyobbra az értéket, ezzel a legvékonyabb poligon részt tudod vastagítani, és ezzel együtt vastagodik a thermal összekötés is, nagyobb furatoknál vastagabb lesz mint a kisebbeknél.
Bari
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy kivezetéseket hogy tehetek a nyákra? Ha pl. olyan dolog, amit nem csatlakozóval, és nem a nyákra akarok tenni, vagy nem találok olyan alkatrészt, vagy nem tudom, mi felelne meg annak az alkatrésznek, pl. hálózati tápfesz, vagy antennakimenet, vagyszikraköz, vagy bármi, amihez nem rendelek alkatrészt... A nyáktervező kiírja, hogy nem lehet, először a rajzban kell módosítani... Egyúttal megkérdezem azt is, hogy lehet valahogy bővíteni az alkatrészlistát? Mondjuk elektroncső tokot be lehet helyezni? És nem találtam sztereó jack csatlakozót sem. Van vagy 4, de nem tudom, mi különbség van köztük, mind monó, és ugyanolyan. De ezek nem is olyan fontos kérdések, de az első sok galibát okoz... ![]()
A sematikban tegyél a ki-bemenetekre solpad-ot Van vagy 4-5 féle méret . Az alkatrész listát a cadsoft oldaláról bővítheted (vagy készíthetsz saját alkatrészt is de , abban nem tudok segíteni , ha jól emlékszem itt a témában már leírták . vJa és szerintem a monó jack amit találtál az valószínűleg" csak" tápcsatlakozó
Köszönöm!
Máris egyszerűbbek a dolgok... :yes: Azt szeretném még tudni, hogy hogy lehet alakokat rajzolni? Mert az egyik lehetőség, amit látok, az teli négyszöget csinál, amivel meg többféle alakot lehet csinálni, az csak szaggatott vonalat húz. Eddig ExpressPCB-ben szerkesztgettem, de ezt abban sem tudtam jól csinálni. Bár az teli sokszög volt, de a vezetések mellett rést csinált, pedig az lett volna a célom, hogy az az egész legyen a vezető.
Avval ami szaggatott vonalat rajzol , körbekeríted az alakzatodat majd ráklikkelsz a ratnest ikonra. Remélem erre gondoltál.
Evvel szokzunk "teliföldet " készíteni a szaggatott vonalat gnd nek elnevezzük és utána jön a ratnest
(persze először a sematikban is kell elnevezni a gnd vezetőt)
Nevezd el gnd nek -vagy akárminek amihez kötődnie kell !
ráklikkelsz a szaggatoot vonalra , majd a name ikonra ott az ablakban megadod neki a vezető nevét amihez kötni akarod a nagy felületet , majd ratnest .
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy kész nyák rajz. Már be van huzalozva. Be kell tenni egy alkatrészt egy már meglévő kötés helyére,illetve közbe. Ezt meg is tettem a Schematic-on, de a board-on nem módosítja. Azt írja, hogy a 2 lap nem konzisztens, hiányzik alkatrész, így nem csinálja meg. Ezt hogy lehetne megoldani? Muszáj vissza rippelni az egész hozzá kapcsolódó kötéseket és úgy már rárakná?
Véleményem szerint igen, mert így a ERC úgy veszi, mintha rövidre lenne zárva az adott alkatrész, hisz a beillesztett alkatrész mindkét végén ugyan az a nevű airwire van.
Az hogy nem konzisztens a 2 rajz az okozhatja hogy nem volt mind a kettő megnyitva a módosításkor, ha ezt a problémát sikerül kiküszöbölnöd ( egyszerre nyitod meg a két rajzot), a schematikban módosított kapcsolási rajz a boardon is létrehozza a változást, csaknem lesz az alkatrész a helyén hanem a dimension keret mellé letéve és gumikötéssl bekötve, onnan már be tudod mozgatni a kívánt helyre és behuzalozni. E miatt nem kell újra rippelni az egész nyáktervet.
Bari
Sziasztok!
egy kétoldalas nyákot készítettem eagle-ben. Hogyan lehetne megoldani, hogy kinyomtatom a Top réteget a fólia egyik oldalára és a Bottom réteget pedig a fólia másik oldalára? Mégpedig úgy, h. összetudjam hajtani a fóliát úgy, h. a két réteg fedje egymást és a festékes oldalak nézzenek egymás felé. Köszönöm.
Jobban jársz, ha két fóliára nyomtatsz, mert a nyomtatók nem biztos, hogy teljesen szimetrikusan tudnak nyomtatni. A TOP oldalt tükrözve egy másik fóliára, és utána vagy összeragasztod, és úgy világítodle, vagy tűzőgéppel összefogod.
Sziasztok!
Nem nagyon értek a tervezéshez, ezért keresek szakembert két kapcsolás megvalósításához. Én elküldeném a kapcs rajzokat ő pedig a maratási és a beültetést rajzokat a megbeszélt ellenszolgáltatásért. mail: farkincza74[kukac]gmail pont com Köszönöm!
Nekem van rá szabadidőm és kitalálunk valamilyen ellenszolgáltatást szendru
Szia!
Dobnál egy mail? Elmondanám miről is van szó meg át küldeném a kapcs rajzoz. Üdv!
Hogyan tudok SMD cuccot a BOTTOM oldalra tenni? Alapból a TOP-ra teszi.
Úgy hogy leteszed, majd tükrözöd (MIRROR).
Ok, köszi.
Hi ALL
Tudtok valamit arról , hogy *.dsn Orcad ból lehet-e sasnak ehető formátumot konvertálni? Előre is köszönöm.......... ![]()
Hi ALL
Tudtok valamit arról , hogy *.dsn Orcad ból lehet-e sasnak ehető formátumot konvertálni? Előre is köszönöm.......... ![]()
A polygonhoz nem kapcsolódó vezetőktől vett szigetelési távolságot hogy lehet megadni?
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy az Eagle tervezőpogiban hol találom meg a TSOP4840 típusú infravevő-t? Köszönöm.
hello!
tudja valaki hol lehet beálitani az eagle 5.5-nél ,hogy egy vagy több rétegű panelt tervezzen? |
Bejelentkezés
Hirdetés |