Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamera internetre kötése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) P3t1 hozzászólása Jún 27, 2008 /

Ezt a Topikot azért csináltam, mert van egy PHILIPS fekete-fehér kamerám, és egy doboz amivel átalakítom a jelét TV antennásra. Én ezt a kimenetet valahogy szeretném internetre kötni, majd azt én azt letitkosítanám, már az interneten és azt pedig majd elérni, máshonnan, de egyellőre a gépre kéne valahogy rákötni. Elég hülye v a témához, de gondolom vannak itt olyan emberek, akik segítenek.

Előre Köszönöm segítségeteket!!
(#) Lucifer válasza P3t1 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

A te barátod egy számítógép meg egy TVtuner kártya lesz. Teszel rá valami a webCamxp- szerű szuttyot és ha van publikus IP-d máris lehet bámészkolódni a világ másik feléről is. (Na jó én inkább camserv-el csinálnám ) Vagy használhatsz valami USB porttal rendelkező routert OpenWrt-vel meg egy USB-os tvtunerrel.
(#) P3t1 válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Ez igen...
Naon gyors voltál!
Viszont mint mondtam hüe vok a témához, de kellene ez a cucc .
(#) kemenygolya hozzászólása Jún 27, 2008 /

szia
IP-s kamera
(#) Johnycorp válasza P3t1 hozzászólására (») Jún 27, 2008 / 4

Szia!

Én javaslatom: PC>tv tuner kártya>kamera

Rögzítőszoftvernek pedig ez:

Fotó a programról

Program letöltése

Ez a program alkalmas több (akár 16) kamera egyidejű monitorozására és rögzítésére. Ami az érdekes benne, az az hogy egyes kameráknak megadhatsz IP címet is, mint forrás. Képes arra is, hogy egy másik gépen lévő kamera képét (melyet egy ugyanilyen szoftver jelenít meg helyileg) megjelenítse emez gépen.

Én még egy régebbi verzióval "játszottam", de azon működött.

Nem free program4

Sok sikert!
(#) 925 válasza P3t1 hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

hello
van egy olyan lehetőség is hogy veszel egy PC DVR rögzítőkártyát amin akár 4 kamera képét is tudod használni, ha kell tudod rögzíteni, visszanézni akár a neten is, de az élő képet is tudod nézni a neten, vagy saját gépeden is, jelszavas hozzáférés is van akár külömbözö hozzáférési szintek is megadhatók. Már 4-5 ezer Ft-tól tudsz venni a vatera oldalon ilyen kártyát.
(#) P3t1 hozzászólása Jún 30, 2008 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
(#) chipi hozzászólása Jún 3, 2011 /

Sziasztok!

Olyan megoldást keresek, hogy egy sima megfigyelő kamera jelét szeretném úgy átalakítani számítógép nélkül, hogy az a webre menjen. Elég ha percenként FTP re küldi a képeket. Most itt felmerült az is, hogy pici kompakt digitális fényképezőgép jelét kiküldeni és egy elentronika átalakítja a hálózatra alkalmas jellé és tartalmaz web szervert is.

Létezik ilyen és ha igen elérhető áron?
(#) zimpee válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Szia,
Amennyire kutakodtam az elmúlt napokban, még PIC-es projektek sem nagyon vannak ilyenre.
Egy dolog lenne a kamera jelének feldolgozása, de számítógép nélkül ebből az életben nem csinálsz webszervert számítógép nélkül.
esetleg, (_nagyon_) esetleg PIC-cel, de elég nagy meló. TCP/IP -re vannak már PIC-ek, de egy ftp-uploadert implementálni... Nem kis meló. Jobban jársz, ha egy ócska P1-et beállítasz a sarokba egy minimál linuxszal (debianfan vagyok).

zimpee
(#) minitrue válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 / 1

Hello!

A számítógépet természetesen nem lehet kikerülni ilyen feladatnál, azonban az a számítógép elég sokféle lehet. Mint az előző hozzászóló is ajánlotta, legegyszerűbb a régi PC + (valamilyen) linux oprendszer párosítással megoldani. "Számítógép" viszont egy erősebb hardverkiépítésű router is, USB-s kamerát, esetleg fényképezőgépet ilyen is tud fogadni, ha az oprendszere támogatja (és igen, az ilyen "okosabb" routerek is gyakran gyárilag linuxot futtatnak).

Amennyien nincsenek linux-ismereteid (és nem is vágysz ilyenre), esetleg megoldható PC + Windows párosítással is a dolog (pl. Win98), de ez sem fogyasztás (pl. kell neki videokártya), sem stabilitás szempontjából nem az igazi.

Ha semmiképp nem jöhet szóba régi asztali PC, akkor marad a router. Nem esküszöm meg rá, de nem kizárt, hogy kapható olyan router, ami képes USB-portján webkamera fogadására, s az említett ftp-művelet elvégzésére.

Van még az IP-kamera, mint lehetőség, de az olcsó típusok képminősége pocsék. Amúgy elvileg mindent tudnak, amit felsoroltál.

(Nálam hasonló feladatot egy régi PC lát el, OpenWRT operációs rendszer fut rajta.)
(#) Cavalier válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Itt kaphatsz ha kész megoldás érdekel. Biztos olcsóbb, mint kifejleszteni egyet.
(#) chipi válasza minitrue hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Van egy Linksys Wrt160NL linuxos ruterem amit jelenleg dd-wrt vel futtatok, média szerverként használom, mert van a hálón olyan tv is ami képes lejátszani média fájlokat.
Elvileg ha találok rá olyan csomagot ami támogatja a webkamerát akkor elérhető az is, hogy USB rá a ruterre és a linuxon futó program meg feldolgozná a kapott képet?
Van egy IP kamerám is. Sony Mv-M1 a típusa. 640x480 -s képfelbontásra képes csak.
Elfelejtettem mondani nektek, hogy nagyobb felbontást szeretnék elérni, ezért akarom ezt a útvonalat választani. Mert IP kamerában ezek már 100 e Ft-s tételek.
A ruter ha képes akkor az nem drága annyira, és egy webkamera ami 1024x768 -s képet képes adni az se olyan vészes.
(#) minitrue válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Igen, ez a router megfelelő lehet (teszel rá usb-hubot, s megnézed, úgy is stabilan működik-e az eddigi funkciójában). Kamera tekintetében itt van az időkép ajánlása (tehát az uvc meghajtó által támogatott kamerák). Az ott leírtakat kiegészíteném azzal, hogy a gphoto használatával az itt felsorolt (főleg régebbi) fényképezőgépek is felhasználhatóak lehetnek, csak ehhez valószínűleg saját szkriptet kell írni .
A dd-wrt tudtommal jelenleg openwrt alapokra építkezik.
(#) chipi válasza minitrue hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Köszi, áttanulányozom a leírást.
Közben egy gyors kérdésem lenne. Van egy Genius Secure300R IP kamera, milyen minőségű képet ad? Az árát megéri? 19e HUF;
(#) minitrue válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

CMOS VGA (640x480) szenzor .
(#) Lucifer válasza chipi hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Vegyél UVC kompatibilis kamerát és tedd fel az mjpg-streamert. Az M$-nek vannak egész jó kamerái amik tudnak 1280*800 és hasonló méretű képeket JPG-ben, azaz routered simán tudja 20-25 FPS-el tolni a hálón.
(#) yocika hozzászólása Márc 4, 2012 /

Én a hssvss-nevű programot ajánlom.bármilyen kamerát kezel feltölteted szerverre is e-emailküldési lehetőség, mozgásérzékelés,stb .
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem