Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szerintem valószín. igen, mert meg vannak .asm fileok.
Nincs mit. Végre én is segíthettem Zoli bácsi ! )) 1 körrel kevesebb
Persze még így is maradt 629 433 245 986 db kör. :beka3:
Köszönöm brato , egyenlőre kipróbálom a Proton Ide ds lite 3.0 megy e vele a fordítás.
Ha nem lenne jó jelentkezem .
Szerintem érdemes lenne átérned inkább C-re. Hidd el sokkal egyszerűbb lenne az életed.
Meglehet , igazad van .
Az a helyzet hogy van 4 forrásom ami ilyen basicban van írva , és módosítanom kellene rajta . Azért fontos nekem megtalálni az eredeti fejlesztő környezetet.
Ja értem.
Akkor a :google:
Valaki ad nekem egy .hexet ami a PICkit2-m demopaneljének a ledjeinek a futófényét programozza. A demopanelemen ezt írja: 44-pin demo board, és PIC16F887 van benne.
Ilyen: Bővebben: Link
Sziasztok valaki nem tudja , hogy lehet beprogramozni egy pic 16f877-et , hogy megadott időközönként más és más diódát vezérleljen?
Köszönöm, akkor égetek rá!
De, elég sokan tudjuk.
Ha pl a Hello World-t ráégetem, akkor mit kell csinálni, hogy a ledet világítsa?
Sziasztok, hogy kell megadni a konfigurációs biteknél egy 3 bitből álló értéket? 16F505-nél FOSC 0-2-ig tartó bitekre gondolok. Hexadecimálisan meg tudom adni. De én jobban szeretem, amikor ki van írva és látom. De ezt nem tudom hogy kell megadni az elején.
Header fájlba nézz bele, ott vannak a konstansok ehhez.
Mellesleg nem vagy már egy friss név a PIC-es témákban, nem lenne egyszerűbb, ha nem csak akkor jönnél ide, ha valami kérdésed van, hanem próbálnál mások kérdéseiből is tanulni?
Köszi, és tényleg ott van. Még jó hogy ezt valamikor tanították.
Sziasztok! Ha az ajánlásnak megfelelően van bekötve a 24-es PIC-em reset lába, akkor milyen okokból fordul elő az a jelenség, hogy:
-normál táp ráadásakor nem indul el az áramkör? - PICkit2-nél, ha On-ra kapcsolom a PICkit-et, akkor sem indul el, csak mondjuk második gyors táp adásra? - tápot adok az áramkörre és az icsp csatlakozónál a reset pin-t földre húzom, akkor utána elindul? Több áramköröm van, azonos kivitelben, van amelyik elindul első tápra, van amelyik nem. Mi lehet az oka? Köszi! googa
A 100 nF-os kerámia kondenzátorok ott vannak a táplábaknál?
Ha a gyári ajánlásban dióda van, akkor lökd ki. A CONFIG bitek beállítása hogy néz ki? (dsPIC33, PIC24H esetén a PLL beindulásával lehet gond. Én úgy tanultam, hogy ezeknél biztosabb FRC-vel indulni, s menet közben átkapcsolni.
Túl nagy pufferkondi a Vdd tápoldalon is okozhatja ezt.
Sziasztok,
Elakadtam PIC ugyben , szoval: soros porton kuldenek at egyelore csak pl "a" betut. Mindent bekonfiguraltam (baud stb) az adatlap alapjan, sot meg a sorrend is a javasolt. Es az eredmeny az hogy a terminalon amin figyelem a beerkezett adatot mindig "0" jon be. Ellenoriztem a max232-t (a pic feloli rx-tx -et osszekotve kikuldtem es fogadtam is adatot, tehat ez jo.) Koszi a segitseget elore is. udv cs
Tedd fel a forrást, vagy annak ide vonatkozó részét(csatold fájlként).
Basszus, otthonhagytam, most bennt vagyok cegnel. De mindjart megirom a nem mukodo reszletet (tudom majdnem fejbol 1.5 napnyi szenvedes utan..):
To set up an Asynchronous Transmission: 1. Initialize the SPBRGH:SPBRG registers for the appropriate baud rate. Set or clear the BRGH and BRG16 bits, as required, to achieve the desired baud rate. ide beirtam D'21' et a datasheet alapjan. (10Mhz az osc. +SYNC = 0, BRGH = 1, BRG16 = 1 ) igy 115200 a baud. 2. Enable the asynchronous serial port by clearing bit SYNC and setting bit SPEN. Ezeket is beallitottam 3. If the signal from the TX pin is to be inverted, set the TXCKP bit. Ezt is 1 be raktam mert a max232 invertal. 4. If interrupts are desired, set enable bit TXIE. Ezt nem piszkaltam mert ugy gondolom nem kell. 5. If 9-bit transmission is desired, set transmit bit TX9. Can be used as address/data bit. Ezt sem. 6. Enable the transmission by setting bit TXEN which will also set bit TXIF. Ezt is beraktam egybe. 7. If 9-bit transmission is selected, the ninth bit should be loaded in bit TX9D. Nem piszkaltam 8. Load data to the TXREG register (starts transmission). Beletoltam 0x61 -et Es debug modban ez a lepes utan jon be a 0-a. 9. If using interrupts, ensure that the GIE and PEIE bits in the INTCON register (INTCON<7:6>) are set.
Szia!
Nem kell az invertálást bekapcsolni sem az Rx sem a Tx lábon. Az Rx mindig bemenet legyen, a Tx beállítása sajnos típusfüggő, meg kell nézni az adatlapot.
szia Hp41C:
Probaltam az invertalast kikapcsolni (meg a hetvegen), de akkor meg 0 sem jott. A datasheet ezt irja: The pins of the Enhanced USART are multiplexed with PORTC. In order to configure RC6/TX/CK and RC7/RX/DT as an EUSART: • bit SPEN (RCSTA<7>) must be set (= 1) • bit TRISC<7> must be set (= 1) • bit TRISC<6> must be set (= 1) The operation of the Enhanced USART module is controlled through three registers: • Transmit Status and Control (TXSTA) • Receive Status and Control (RCSTA) • Baud Rate Control (BAUDCON) These are detailed on the following pages in Register 18-1, Register 18-2 and Register 18-3, respectively. Note: The EUSART control will automatically reconfigure the pin from input to output as needed. A lenyeget vastaggal kiemeltem, most nem igazan ertem, a TRISC6 es 7 et In-re kell allitanom mikozben adni akarok? + azt irja a note hogy automatikusan atallitja?? koszi nektek (+watt) a segitseget elore is udv cs
Nem olyan sűrgős, tedd fel majd, ha hazaértél! Én is csak akkor tudok majd vele érdemben foglalkozni. Egyelőre még azt sem tudom milyen nyelven írod, mert lehet akár C és ASM is. PIC-et se tudom még milyen(UART, USART?).
Az Rx, Tx lábakat bemenetre kell az elején konfigolni az adatlap szerint, és majd beállítódik magától, ha engedélyezed az USART-ot. De ennek ellenére én is Rx be Tx kimenetre szoktam állítani és működik. Naszóval majd dobd fel a forrást, hamar kapsz választ, még lehet nem is tőlem először, mert itt sokan járnak akik vágják ezt, láthatod! Egyébként lehet, hogy nem is a forrással van baj, hanem a bekötésekkel. Én először nem is 115k-n próbálnám, hanem 9600-on, aztán emelném...
OK,
koszi nektek, Azert majd otthon kiprobalom amit mondtal (bemenetre az RX-TX-et), hatha csak ennyi a nyugje. Amugy asm -ben irom es 18F4321 a tipus. udv cs
Szia!
Állítsd bemenetnek, a 18F4321 automatikusan kezeli a Tx lábat. Ellenben pl. a 18F242..18F452 adatlapjából: Idézet: „In order to configure pins RC6/TX/CK and RC7/RX/DT as the Universal Synchronous Asynchronous Receiver Transmitter: • bit SPEN (RCSTA<7>) must be set (= 1), • bit TRISC<6> must be cleared (= 0), and • bit TRISC<7> must be set (=1).” |
Bejelentkezés
Hirdetés |