Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdvözletem!
Elkészültem az Orion 330-assal, KF kondi csere volt, valamint javítani kellet a Litze huzalok kivezetéseit is, behangolás, összerakás, részletek képekben:
Még képek teljesen összeszerelve
és még...
Kár ragozni, egyszerűen szép lett!
![]() ![]()
Üdv !
A gyárból koszosabban jött ki annó ! A KF-ben kicsit kiabál a két kondi de , de serleg alatt van és el is feledtük. Mester munka. :worship: Öreg T.
Tegnapi szerzeményem egy régi orosz műszer! Kipróbáltam, és ellenállás mérésnél totál kivágódik a mutató nem lehet beállítani nullára. Átkötöttem a potit (szerintem a helyére) szabályozni lehet már de nem eléggé. Fesz mérésnél 100v-os állásban 4,5v elem kivágja a mutatót. Ha van valakinek rajza hozzá azt megköszönném.
Szia!
Kétféle változatban készült és ezért kétféle rajz tartozik hozzá: Bővebben: Link
Köszönöm! Ezt a gyorsaságot! 2óra alatt nem találtam meg, te meg 6perc alatt! Köszönöm!
![]()
Nekem is van ilyen (ha jól emlékszem a típusára, most nincs itt nálam), csak nincs meg a hátlapja. Örvendek a képeknek
![]()
Kb. 1 perc volt, csak meg kellet keresni az orosz C betűt gugli számára.
![]()
Jól sejtem hogy kapacitás méréshez a "kOhm" és a "~" gombot egyszerre kell benyomni?
Igen, jól sejted és a mérés mikéntjéről a műszer alján találsz rajzot.
Látom
![]() Ami viszont ciki, hogy a mérési feszültség nem épp kicsiny. Ha az ember nem vigyáz, a mérés egyből a selejtezést is megoldja. Amikor ezt a műszert tervezték, a csöves készülékek voltak divatban, a kondik is magasabb üzemi feszültséggel rendelkeztek...
Köszönöm szépen! Közben készül a szimfónia is, remélem mihamarabb azt is be tudom mutatni!
Ja igen ehhez szívesen fogadnék tekerő gombokat, mert azok sajnos nincsenek, nem baj ha nem gyári, akármilyen jó, ha esetleg valakinek van a fiók mélyén! Előre is köszönöm!
Igazi régiség akadt a kezembe!( lett az enyém) Egy 1939-ben gyártott még működő Philips szignálgenerátor; GM 2882 típus. Sajnos új skálát kell készítenem hozzá, az eredeti festése elporladt. 6 lépésben 100kHz-től 60 MHz-ig hangolható 400 Hz belső vagy tetszőleges külső moduláló frekvencia AM modulációval, 0-100 mV kimenő nagyfrekvenciás szinttel.
Hú, ez nagyon szép lett, kiváló munkát végeztél!
Üdv mindenkinek. Olaszországba jártam és egy kisvendéglőbe lőttem ezeket a képeket, a tulaj engedélyével. Nagyon kedves, kézséges volt, mondott is hozzá valami magyarázatot de nem sokat értettem belőle. A kocsma csak vendégcsalogató dekorációnak tartja a készülékeket, pedig egy igen szép kiállitást is lehetne rendezni belőlük. Gondolom bármelyikünk elfogadna ezekből egyet-kettőt. Az érdekesség még, hogy szinte főhelyen egy Terta 328-as van kirakva ezzel is bizonyított, hogy az 50-es 60-as években még exportképes Európai szinten volt a rádiógyártásunk, aztán jött a KGST, és az egészet átadták a kecskepásztoroknak. De ez már egy másik történet.
Még képek
Itt van még egy érdekesség, ezt az antennaerdőt egy fagylaltozó tetjén láttam, nem tudom, hogy Bagaméri mester valyon mit fog a középen levő, kb 15 m. hosszú, a tenger felé vizszintesen pozicionállt félhullámu dipollal? (Meg a többivel) Üdv.
A tengerhajózásban meglehetősen sok frekvenciát használnak kommunikációs, vészhelyzeti, iránymérés céljára, ami szinte az egész rádiós spektrumra kiterjed, a hosszúhullámoktól a mikrohullámokig. Ezért elég sokféle antennára van szükség, egy "parti" állomáson. Meglehet, hogy a fagyizós érdekelt a tenger felől érkező yachtosok kiszolgálásában.
Találtam még három képet a fényképezőgépbe, itt vannak pótlólag. Üdv.
Üdv!
Elkészültem a hétvégén a VT R946FI-vel, vagyis már csak hátlapot kell faragni hozzá, de sikerült a behangolás is, összeszereltem, részletek képekben:
Még képek:
Szép lett ám javaslom a kis forgatógombok eredetire cserélését. Ezek egy Orion típus gombjai.
Látom az igyekezetedet a szép munkára, gratulálok. A hangszóró nem eredeti, ha érdekel az aug.13-i nosztalgiabörzére viszek eredetit. A jövőre vonatkozóan javaslom matt fekete festék beszerzését a trafók lefestéséhez. A hátlap pótláshoz is a matt fekete megfelelőbb. Vastag karton és bőrlyukasztó alkalmazásával az eredetihez hasonló hátlap készíthető.
Nadon szép lett, garatula. Jó látni, mikor valaki ilyen gondos munkát végez. A gombokat tényleg ki kell cserélni, egyet tudok adni, kettő sajnos nincs, de láttam a vaterán kompletteket, vagy kapsz a Puskás börzén.
Köszönöm szépen az ajánlatot, még nem tudom előre, hogy fel tudok e majd menni a börzére! A fekete festékért gondoltam, hogy szólni fog
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |