Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   162 / 581
(#) teknikus hozzászólása Jún 6, 2011 /

Üdvözletem!
Elkészültem az Orion 330-assal, KF kondi csere volt, valamint javítani kellet a Litze huzalok kivezetéseit is, behangolás, összerakás, részletek képekben:
(#) teknikus válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Még képek teljesen összeszerelve
(#) teknikus válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

és még...
(#) hatvanasjocó válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Kár ragozni, egyszerűen szép lett!
(#) remington válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Ez tényleg GYÖNÖRŰ lett!
(#) maci80 válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Szép lett! Gratula!
(#) oregtamas0202 válasza teknikus hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Üdv !
A gyárból koszosabban jött ki annó !
A KF-ben kicsit kiabál a két kondi de , de serleg alatt van és el is feledtük.
Mester munka. :worship:
Öreg T.
(#) maci80 hozzászólása Jún 6, 2011 /

Tegnapi szerzeményem egy régi orosz műszer! Kipróbáltam, és ellenállás mérésnél totál kivágódik a mutató nem lehet beállítani nullára. Átkötöttem a potit (szerintem a helyére) szabályozni lehet már de nem eléggé. Fesz mérésnél 100v-os állásban 4,5v elem kivágja a mutatót. Ha van valakinek rajza hozzá azt megköszönném.
(#) kadarist válasza maci80 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Szia!
Kétféle változatban készült és ezért kétféle rajz tartozik hozzá: Bővebben: Link
(#) maci80 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Köszönöm! Ezt a gyorsaságot! 2óra alatt nem találtam meg, te meg 6perc alatt! Köszönöm!
(#) _BiG_ válasza maci80 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Nekem is van ilyen (ha jól emlékszem a típusára, most nincs itt nálam), csak nincs meg a hátlapja. Örvendek a képeknek
(#) kadarist válasza maci80 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Kb. 1 perc volt, csak meg kellet keresni az orosz C betűt gugli számára.
(#) _BiG_ válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Jól sejtem hogy kapacitás méréshez a "kOhm" és a "~" gombot egyszerre kell benyomni?
(#) kadarist válasza _BiG_ hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Igen, jól sejted és a mérés mikéntjéről a műszer alján találsz rajzot.
(#) _BiG_ válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Látom Ezért is örvendek, mert az enyémről hiányzik.

Ami viszont ciki, hogy a mérési feszültség nem épp kicsiny.
Ha az ember nem vigyáz, a mérés egyből a selejtezést is megoldja. Amikor ezt a műszert tervezték, a csöves készülékek voltak divatban, a kondik is magasabb üzemi feszültséggel rendelkeztek...
(#) teknikus válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Köszönöm szépen! Közben készül a szimfónia is, remélem mihamarabb azt is be tudom mutatni!
(#) teknikus válasza teknikus hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ja igen ehhez szívesen fogadnék tekerő gombokat, mert azok sajnos nincsenek, nem baj ha nem gyári, akármilyen jó, ha esetleg valakinek van a fiók mélyén! Előre is köszönöm!
(#) hatvanasjocó hozzászólása Jún 7, 2011 /

Igazi régiség akadt a kezembe!( lett az enyém) Egy 1939-ben gyártott még működő Philips szignálgenerátor; GM 2882 típus. Sajnos új skálát kell készítenem hozzá, az eredeti festése elporladt. 6 lépésben 100kHz-től 60 MHz-ig hangolható 400 Hz belső vagy tetszőleges külső moduláló frekvencia AM modulációval, 0-100 mV kimenő nagyfrekvenciás szinttel.
(#) Malfox válasza teknikus hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Hú, ez nagyon szép lett, kiváló munkát végeztél!
(#) Janó bácsi hozzászólása Jún 11, 2011 / 1

Üdv mindenkinek. Olaszországba jártam és egy kisvendéglőbe lőttem ezeket a képeket, a tulaj engedélyével. Nagyon kedves, kézséges volt, mondott is hozzá valami magyarázatot de nem sokat értettem belőle. A kocsma csak vendégcsalogató dekorációnak tartja a készülékeket, pedig egy igen szép kiállitást is lehetne rendezni belőlük. Gondolom bármelyikünk elfogadna ezekből egyet-kettőt. Az érdekesség még, hogy szinte főhelyen egy Terta 328-as van kirakva ezzel is bizonyított, hogy az 50-es 60-as években még exportképes Európai szinten volt a rádiógyártásunk, aztán jött a KGST, és az egészet átadták a kecskepásztoroknak. De ez már egy másik történet.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 11, 2011 / 1

Még képek
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Itt van még egy érdekesség, ezt az antennaerdőt egy fagylaltozó tetjén láttam, nem tudom, hogy Bagaméri mester valyon mit fog a középen levő, kb 15 m. hosszú, a tenger felé vizszintesen pozicionállt félhullámu dipollal? (Meg a többivel) Üdv.

Antenna.JPG

(#) pucuka válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

A tengerhajózásban meglehetősen sok frekvenciát használnak kommunikációs, vészhelyzeti, iránymérés céljára, ami szinte az egész rádiós spektrumra kiterjed, a hosszúhullámoktól a mikrohullámokig. Ezért elég sokféle antennára van szükség, egy "parti" állomáson. Meglehet, hogy a fagyizós érdekelt a tenger felől érkező yachtosok kiszolgálásában.
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Találtam még három képet a fényképezőgépbe, itt vannak pótlólag. Üdv.
(#) teknikus hozzászólása Jún 14, 2011 /

Üdv!

Elkészültem a hétvégén a VT R946FI-vel, vagyis már csak hátlapot kell faragni hozzá, de sikerült a behangolás is, összeszereltem, részletek képekben:
(#) teknikus válasza teknikus hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Még képek:
(#) hatvanasjocó válasza teknikus hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Szép lett ám javaslom a kis forgatógombok eredetire cserélését. Ezek egy Orion típus gombjai.
(#) hatvanasjocó válasza teknikus hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Látom az igyekezetedet a szép munkára, gratulálok. A hangszóró nem eredeti, ha érdekel az aug.13-i nosztalgiabörzére viszek eredetit. A jövőre vonatkozóan javaslom matt fekete festék beszerzését a trafók lefestéséhez. A hátlap pótláshoz is a matt fekete megfelelőbb. Vastag karton és bőrlyukasztó alkalmazásával az eredetihez hasonló hátlap készíthető.
(#) Janó bácsi válasza teknikus hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Nadon szép lett, garatula. Jó látni, mikor valaki ilyen gondos munkát végez. A gombokat tényleg ki kell cserélni, egyet tudok adni, kettő sajnos nincs, de láttam a vaterán kompletteket, vagy kapsz a Puskás börzén.
(#) teknikus válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Köszönöm szépen az ajánlatot, még nem tudom előre, hogy fel tudok e majd menni a börzére! A fekete festékért gondoltam, hogy szólni fog , most egyelőre nem tudok befektetni, de ha elfogy ami van, akkor olyat veszek majd mindenképpen! A hátlapot farostlemezből gondoltam, hogy kivágom, és akkor nem kell festeni sem.
Következő: »»   162 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem