Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos , hogy van benne elem. Én egy DELL 1525 -es szedtem szét abban is ott volt az elem. Csak vigyázz szétszedésnél mert nem éppen az erősebb műnyagból készült illetve a bill kábelra vigyázz. A másik megoldás a boot frissítés.
Dell oldaláról a te gépednek megfelelően megnézed a Boot frissítést. Pendrive-ra felteszed majd megnézed a neten melyik bill kombinációt kell megnyomni. Nekem a SONY- az F8 de meg kell nézni a hivatalos oldalon.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni 1 kapcsitáp vezérlő ic azonosításához DAS001 ST EZ627 ezvan ráirva. gugli nem segített.Egy delta noti adapterben van.a kimeneti oldalon.Vagy estleg mi jó helyette. Köszi
Sziasztok!
Fujitsu Siemens AmiloPro V8010D laptop elindul, képet nem ad, külső monitorra sem. Memória, processor meg lett tisztítva, de nem akar működni, a ventillátor pörög, nem lassul vissza, a processoron nem érzem, hogy melegedne, nem áll le magától, addig pörög amíg le nem állítom. Valakinek valami ötlete lenne, hogy mi lehet a bűnös?
Sok hasonló hibával találkoztam a Fujitsu Siemens típusoknál, Jobb esetben az alaplapon a VGA chip forrasztás elenged, vagy a chip végképp meghal.
Van egy partnercégünk, ahol van technológia a javításra. Kapsovári cég: Computer-S kft, a neten megtalálod. Sajnos a többségében ezek a hibák csak alaplap cserével javíthatók.
Hi!
Van egy asus f5n lapop nem tölti akkut a csatinál nincs meg az 5 volt ez szerintetek valahonnan vihetek neki 5 voltot
Az alaplap csere igen az valóban a legegyszerűbb ilyenkor, csak nem gazdaságos. VGA igen az lehetne, de akkor működne a processor, csakhogy jelen esetben az sem indul el.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni a dell laptop boot frissítését nem találom és azért kérnék segítséget hogy meg tudnál-e valaki keresni és a linkét elküldeni ahonnét letudnám tölteni.A laptopra a következő adatok vannak írva:
Model No: PPX Latitude CPt C-series Personal Computer IC Class:B ICES-3 Ref number 99011 Mode in ireland LBL P/N:0376P Köszi a segítséget előre is! Így néz ki Bővebben: Link
Szia
Linken a driverek. Az én angoltudásom nem a legjobb, de ez a lírás kell neked. http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=h...impid=
Üdv Mindenki.
Adott egy Apple MAC G4 laptop.Tegnap még tökéletesen ment.Ma már meg sem nyikkan. Tegnap használtam s használat közben elment az áram, azóta be sem lehet kapcsolni. Akkumlátor halott, ezért nem védte meg. Valakinél valami ötlet, esetleg javított -e már ilyent? (Soha sem javitottam laptop belső tápot, lehet hogy itt lenne az ideje...) köszönöm a segitséget.
Sziasztok!
Egy laptop alaplapi tápcsatlakozójának tüskés része mozog, hol érintkezik hol nem. Olyan mintha össze lenne sajtolva a hátsó egy hátsó lemezzel ami le van forrasztva a nyákba. Lehet ezt javítani valahol a cserén túl? Nincs eltörve, csak nem úgy szorul a tüske hátsó pereme ahogy gyárilag. Köszi
Ha elmegy az áram attól nem kéne megsérülnie a tápkörnek.
Vedd ki az akkut, húzd ki a tápot. Ha van C-mos reset a gépen akkor azt eszközöld, ha nem leled akkor ki kéne venni az alaplapi elemet és nyomva tartani a bekapcsoló gombot 10 mp-ig kb. Majd rakd össze és akku nélkül töltőre csatlakoztatva próbáld beindítani. Több hasonló esetben is segített ez a módszer.
Sziasztok!
A következő problémám van anyukám 2 éves fujitsu siemens laptopjával. Tegnap még használtam igaz 2x kék halállal lefagyott de újraindítás után ment. Ma már csak fekete képet ad és csak tölt magába. Igazából olyan mintha betöltene meg a rendszer cd-t is pörgeti csak kép nincs. Windows xp van rajta. Az lehetséges, hogy egy jó kis vírust szedett össze? Ha valaki tud megoldást írjon légyszíves!!!
A bekapcsolas utan egyaltalan nincs kep vagy csak a windowsnal megy el?
Kulso monitorral osszedugva van-e kep? Ha eros lampaval ravilagitasz szembol, akkor halvanyan ott van-e a kep? (valami kontrasztos abrat valassz)
A vírust kizárnám. Manapság nincsen olyan vírus, ami tönkre vágja a rendszert. Ma már kőkemény piacgazdaság a vírusok üzemeltetés.
A cél botnet hálózatok létrehozása, adatlopások stb. Sőt, hogy ha valami jobb féle botnet vírusod van, akkor az már sok esetben vírusírtóként üzemel a többi botnet vírussal szemben. Írjál ki egy live linuxot. Tedd be, hogyha arról bebootol, akkor megúszhatod hdd vagy memória cserével. Lehetséges, hogy a memória fáradt el, vagy a merevlemezen pont olyan rész halt meg, ami kellene a windowsnak. Javaslom továbbá a memtest86 nevű program lefuttatását, ami memória hibákra derít fényt. Fontos, hogy egyszerre csak egy dimm legyen a foglalatban, akkor add csak pontos eredményt. Ha a memóriával nincsen gond és a live linux bebootolt, akkor a merevlemez tartalmát mentsd le olyan gyorsan amilyen gyorsan csak tudod, mert jó eséllyel teljesen meghalhat bármelyik pillanatban. Sőt, szerintem ezzel kezd, hogyha bármi fontos van azon a gépen. Ja igen, hogyha a kép totál fekete és sosincsen rajta kép, de külső monitorról megy, akkor a fentiek nem érvényesek. Akkor inverter csere lesz valszeg.
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni CLEVO D22ES szétszerelésében? Leejtették és szerintem a hűtés nincs a helyén ,meg kellene igazítani ,mert nagyon meleg .70 fok fölött van de nem nagyon fúj meleget , viszont egyfolytában teker.
Megoldódott.A billentyűzetet kell kipattintani felül.
Helló. Az lenne a kérdésem, hogy tudnám megállapítani, hogy egy laptop monitorban az iverter a hibás vagy a neoncső. Halvány kép van a képernyőn csak nincs háttérvilágítás. A monitornak a neoncsővel (inverter nélkül) mennyi az ellenállása vagy folytonosségot kellene mérni? Köszönöm.
Szia!
A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, ha rádugsz egy csövet az inverterre kívülről. Ellenállás mérövel ezt nem igazán tudod kimérni. Üdv.: Gyula
Az a gond, hogy nincsen neoncsövem. Mivel tudom helyettesíteni?
Szia!
Helyettesíteni nem tudom mivel lehet. Lehet feszültséget is mérni az inverter kimenetén, de ehhez csinálj egy több ellenállásból álló osztót. A cél az, hogy az egy ellenállásra jutó feszültség ne legyen túl magas. Üdv.: Gyula
Közben szétszedtem egy monitort és abból kivettem a csövet. A baj az, hogy nem tudom működött-e, mert nem gyúl ki ha reteszem a beteg laptopra ez sem. Létezik, hogy az inverter ment meg a sokktól? Külső képernyőn amúgy van kép.
Monitorokban altalaban hosszu cso van, laptopban kisebb. A gyujtofeszultseg a csohossztol fugg. Szoval szerintem ez a gondja, amiert nem indul be.
A cső amivel próbálom az egy 14 es cső. A laptop aminek az inverterére teszem (a defektes) annak 15 ös a képcsöve. Azt szerintem meg kellene világítsa.
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis gondom akadt egy laptoppal! Hibajelenség a következő: Bekapcsolás után 5-10 másodperc múlva elkezd úgy sípolni mint ha beragadt volna egy bill.,de ha lehúzom a billentyűzetet akkor is ezt produkálja! Ha pedig benyomva tartom a Caps Lock-ot akkor megy minden rendesen! Kérlek segítsetek mi lehet itt a gond! ![]() ![]() ![]()
Szia!
Memóriát kivetted már, s kitisztítottad a foglalatot.. ?
Igen!
Oprendszer most elindúlt rendesen,de a bill.-tel még rosszalkodik! Benyomva tartom a Caps Lock-ot akkor megy minden rendesen! Ha usb bill.-el is így kell csinálnom hogy jólegyen!
Ha lehzod a billentyűzetet akkor hogy mi a tünet? Nem ömlött bele valami a billentyűzetbe?
Ha lehúzom akkor elindúl a gép be is bootól,de ha PL. megnyitok egy szöveges dokumentumot ott elkezd benne futni az:nn,, meg stb... karakterek!
Nem tudom hogy kerűlt-e bele folyadék!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |